• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

caka caka canım hoşgeldin, okudum yazdıklarını. Öncelikle çok geçmiş olsun, kızın kardeş istemekte çok haklı, ben 34 yaşındayım tek çocuğum annem çalıştığı iöin tekrar çıcuk düşünmemiş ve ben hala bu yaşımda bile söyletim neden kardeşsizim ben diye. Hayırlısı tabi. Senin kuzında istemekte haklı annesi. Zor zamanlar geçirmişsin sende istememekte haklısın, bende ikinci bebeğime hamileyim çok az zamanımız kaldı anksiyete korku kaygı ile geçti gebeliğim ama şükür ilaca ihtiyaç duymadım. Bu forumda herkes senin gibi tek değilsin unutma. Çocuk düşünürsen de düşünmesende hamile kalsanda kalmasanda buraya sıkıntılarını yaz birbirimize herzaman destek oluruz.korkma duanı eksik etme. Bir daha gebe kalmayı düşünüyorsan eğer öncesinde psikiyatrk ile görüş veya psikolog desteği alalar ilerlemeye çalış. Ben mesela ilaç kullanamadım gebeliğinden ötürü ama psikolog desteği aldım üç ay, çok faydası oldu. Hiçbişey çözümsüz değil yüreğini ferah tut :)
Ben tek cocuk kalsın istiyordum çal şıcaktım artık 10 yasında kızım birşeyler gecti bitdi artık tekrar Bebek gaz mama bilmem ne uykusuzluk onları düşündükçe ağlıyorum ben altından kalkamam çok kardeşi olup hayırsız olan var Benim doktorun bana hep derdi panik atak tedavisi görürken boşver kardeşi Benimde bir tane kızım var yarın evlendiğinde herkes kendi evinde kardeşin bir yârarı olmuyor ben şunanda verdiğim 10 yıl aranın boşluğuna düştüm beş aylığım endişe kaygı depresyon beni Doğumdan sonrası nı düşündürüyor birde erkek cocuk istemiyordum hiç ızdırap cekiyor ruhum bu endişe l
Kaygıyla rabbim hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eylesin

Ben tek cocuk kalsın istiyordum çal şıcaktım artık 10 yasında kızım birşeyler gecti bitdi artık tekrar Bebek gaz mama bilmem ne uykusuzluk onları düşündükçe ağlıyorum ben altından kalkamam çok kardeşi olup hayırsız olan var Benim doktorun bana hep derdi panik atak tedavisi görürken boşver kardeşi Benimde bir tane kızım var yarın evlendiğinde herkes kendi evinde kardeşin bir yârarı olmuyor ben şunanda verdiğim 10 yıl aranın boşluğuna düştüm beş aylığım endişe kaygı depresyon beni Doğumdan sonrası nı düşündürüyor birde erkek cocuk istemiyordum hiç ızdırap cekiyor ruhum bu endişe l
Kaygıyla rabbim hakkımda hayırlı olanı gönlüme razı eylesin
Oğlan cocugu Kıza nenkadar yakın olur en azından kız olsaydı

Benm de ucuncu olacak bende kız hamılelıklerınde pa oluyrm cok kotu gecıyor dıgmdan sonrada azalıyor ılkı kızdı onda oyle olmustu ıkıncı oglandı hıc kotu olmadm sımdı bı son nımara da kız yıne kotu oldum ozellkle ılk aylar bogulacak gıbıydm benmde kaza oldu ben bayagı nasıl oldu olmasaydı dedım ama yapacak bır sey yok demek onunda bu dunyada rızkı varmıs allah kolaylık verıyor bakmayı hıc kafaya takma benm 5 yasında ve 3 yasnda cocgm var daha zor bıde calısıyorm ama rabbm kolaylıgını verıyor hersey cocuk bakmak olsa emın ol sende bakrsın suan hamılelk hormonlarnnn etkısındesın bugunlerde gececek
Benim endişe kaygı ben bir cocuk eşim ben sırumlülühu yetiyordu şimdi biri daha eklendi acaba Ne olur çocuklarım nasıl hayatı olur ben sahip çıkamam sorumluluk istemiyorum kaygı endişe sürekli tekrar saglık Ocagı aşı derdi ben kızımı bile zor büyüten biriydim hep nasıl olsu bu allahım diyorum hep dikkat eder irade olarak dikkatle birlikte olurdum o gün için nasıl ses çıkarmadım yani adet çıkışı hemen hamile kaldım onuda anladım adet çıkışı daha çok dikkat ederdim nasıl oldu nasıl oldu allahım diyorum

Benim endişe kaygı ben bir cocuk eşim ben sırumlülühu yetiyordu şimdi biri daha eklendi acaba Ne olur çocuklarım nasıl hayatı olur ben sahip çıkamam sorumluluk istemiyorum kaygı endişe sürekli tekrar saglık Ocagı aşı derdi ben kızımı bile zor büyüten biriydim hep nasıl olsu bu allahım diyorum hep dikkat eder irade olarak dikkatle birlikte olurdum o gün için nasıl ses çıkarmadım yani adet çıkışı hemen hamile kaldım onuda anladım adet çıkışı daha çok dikkat ederdim nasıl oldu nasıl oldu allahım diyorum
Rabbim nasip etmiş demekki canım, bence artık cnıjı sıkmak yerine, durumuy kabullen. İnan daha kolay olur gerisi kabullenince. Konuş karnındakiyle belki tüm sıkıntılarına şifa olarak gelecek bilemezsin demi? O yüzden kabul et ve duaet bolca

Rabbim nasip etmiş demekki canım, bence artık cnıjı sıkmak yerine, durumuy kabullen. İnan daha kolay olur gerisi kabullenince. Konuş karnındakiyle belki tüm sıkıntılarına şifa olarak gelecek bilemezsin demi? O yüzden kabul et ve duaet bolca
Ediyor M etmezmiyim rabbime ama Doğumdan sonra bunpsiklojik sıkıntı artıyormuş o korku geni öldürüyor

Canim cok sagol Allah yardomcin olsun sag saglim al bebegini kucagina evet psikologa gidicem mutlaka kimse anlamoyor yasadiklarimi psikiyatra gittim hamile kal kotu olutsan ona gore bir yol cizeriz dedi ben yipranmak istemiyorum bu gebeligimi doya doya yasamak istiyorum en onemliside bebegimi emzirmek istiyorum.
İnşallah dilediğin gibi olur herşey canım. İlacı boşver. Psikolog yardımı al, hangi şehirdesin bilmiyorum, istanbuldayım ben burda belediyelerin verdiği ücretsiz psikolog desteği var, ben ona gitmiştim üç ay faydasınıda görmüştüm. Doğumdan sonra devam edicem inşallah

Ediyor M etmezmiyim rabbime ama Doğumdan sonra bunpsiklojik sıkıntı artıyormuş o korku geni öldürüyor
Artıyormuş, oluyormuş, larla zamanını geçirme canım. Yarının bizim için neşer getirceğini biliyormuyuz. Kendini sakın şartlama. Bende ilk doğumundan sonra çok korkmuştum lohusalık sendromu olurmuyum nadıl olur acaba diye çok gerilmiştim. Ama o bebeğin emmesiydi gazıydı beziydi derken bunalmaya hiç vaktim olmadı, birde boşta kaldıkça lohusa dönemimde hep tesbih çektim dualar okudum. Çok şükür hiç anlamadım ;) sende gönlünü ferah tut, sığın allaha. Öyle mi olur böyle mi olur diye düşünme. Sen düşündükçe strese girdikçe hiçbişeye faydası yokki, olsa keşke oturup düşünelim hep beraber ozaman demi :) seni çok iyi anlıyorum, yaşafıklarını ve hissettiklerini asla küçümsemiyorum ama bizim zararımız yine kendimize. Devvamlı telkin ve duaya ihtşyacımız var. Önce kendini telkin et devamlı, olumsuz olma pozitif düşün. Herşey daha güzel ve daha kolay olacak. Biz bunları hakediyoruz çünkü .

Artıyormuş, oluyormuş, larla zamanını geçirme canım. Yarının bizim için neşer getirceğini biliyormuyuz. Kendini sakın şartlama. Bende ilk doğumundan sonra çok korkmuştum lohusalık sendromu olurmuyum nadıl olur acaba diye çok gerilmiştim. Ama o bebeğin emmesiydi gazıydı beziydi derken bunalmaya hiç vaktim olmadı, birde boşta kaldıkça lohusa dönemimde hep tesbih çektim dualar okudum. Çok şükür hiç anlamadım :KK66: sende gönlünü ferah tut, sığın allaha. Öyle mi olur böyle mi olur diye düşünme. Sen düşündükçe strese girdikçe hiçbişeye faydası yokki, olsa keşke oturup düşünelim hep beraber ozaman demi :) seni çok iyi anlıyorum, yaşafıklarını ve hissettiklerini asla küçümsemiyorum ama bizim zararımız yine kendimize. Devvamlı telkin ve duaya ihtşyacımız var. Önce kendini telkin et devamlı, olumsuz olma pozitif düşün. Herşey daha güzel ve daha kolay olacak. Biz bunları hakediyoruz çünkü .
İkinci cocuk ikinci sorumluluk maddiyat sıkıntı bu sıkıntının içinde ne gerek vardı diyorum ben çok herseye kaygılanan bir insanım şimdide bunu kaygı ediyorum yAni bana hersey önceden kaygı yaratır düşünce yöntemin hep negatifmiş şimdi onu ömür boyu beslediğim için düzelmesi olur ama çok zor Muş bende bir düşünce bir sorumluluk daha çıktı ben böyle olacaktım rabbim neden veri bu cocugu dşye sıkıntı geliyor daralma duygusu geliyor fenalaşıyorum zaten böyle bir insandım şimdi daha çok kötü oldum ve bugun yaptıgım yemek yediysem yarının kaygısı aşırı tutardı örnek verirsek ve şuanda sadece 10 yaşındaki kızımın beni böyle görmesi üzülmesi öldürüyor beni ben hep eşime derdim ben başka cocuk bakamam hazır degilim ben bu kadarı tahmin etmedim rabbim yardım eder dedim ama çok zordayım sen Bebek ağlamadıydı gazdı sıkılmazsın diyorsun da şimdi bebekle sıkıntı yaşayan yada küçül cocugu durmayan anne gördüğüm anda ataklarım başlıyor ben nenyapcam allahım keske aldırsaydım keske beş buçuk aylık oldu ben az insan az sorumluluk da bile kaygılanan insan şimdi bu çocukla kaygılarım artdı rabbime yalvarıyorum ama ümidim kalmadı ölümden başka kurtuluş yok Of diyorum Ne gerek vardı Doğum alışveriş benek ben bunlardan kurtulmuştum diyorum neden oldu allahım neden diye bir bakıyorum kendimi kaybediyorum

İkinci cocuk ikinci sorumluluk maddiyat sıkıntı bu sıkıntının içinde ne gerek vardı diyorum ben çok herseye kaygılanan bir insanım şimdide bunu kaygı ediyorum yAni bana hersey önceden kaygı yaratır düşünce yöntemin hep negatifmiş şimdi onu ömür boyu beslediğim için düzelmesi olur ama çok zor Muş bende bir düşünce bir sorumluluk daha çıktı ben böyle olacaktım rabbim neden veri bu cocugu dşye sıkıntı geliyor daralma duygusu geliyor fenalaşıyorum zaten böyle bir insandım şimdi daha çok kötü oldum ve bugun yaptıgım yemek yediysem yarının kaygısı aşırı tutardı örnek verirsek ve şuanda sadece 10 yaşındaki kızımın beni böyle görmesi üzülmesi öldürüyor beni ben hep eşime derdim ben başka cocuk bakamam hazır degilim ben bu kadarı tahmin etmedim rabbim yardım eder dedim ama çok zordayım sen Bebek ağlamadıydı gazdı sıkılmazsın diyorsun da şimdi bebekle sıkıntı yaşayan yada küçül cocugu durmayan anne gördüğüm anda ataklarım başlıyor ben nenyapcam allahım keske aldırsaydım keske beş buçuk aylık oldu ben az insan az sorumluluk da bile kaygılanan insan şimdi bu çocukla kaygılarım artdı rabbime yalvarıyorum ama ümidim kalmadı ölümden başka kurtuluş yok Of diyorum Ne gerek vardı Doğum alışveriş benek ben bunlardan kurtulmuştum diyorum neden oldu allahım neden diye bir bakıyorum kendimi kaybediyorum
Benim derdim zaten cek caklar hep gelecek korkusu hep nasıl olur oldun da bitsin ler var bu geçmez benim hayatım bitdi

Benim derdim zaten cek caklar hep gelecek korkusu hep nasıl olur oldun da bitsin ler var bu geçmez benim hayatım bitdi
Sabır Yok cocuk bakamam arkasına dolaşamam nasıl olcak bilmiyorum rabbim çok zor dayım bana yardım et diyorum hersey kötüye gidiyor psikolagada gitdim yok olmuyor

Sabır Yok cocuk bakamam arkasına dolaşamam nasıl olcak bilmiyorum rabbim çok zor dayım bana yardım et diyorum hersey kötüye gidiyor psikolagada gitdim yok olmuyor
Ne kadar olumsuz yazmissin herseyi psikolog neden fayda etmedi ben gidicem mutlaka ve fatdasinida gorucem insallah.sende bol bol kuran oku tevekkul et Rabbime sigin

Ne kadar olumsuz yazmissin herseyi psikolog neden fayda etmedi ben gidicem mutlaka ve fatdasinida gorucem insallah.sende bol bol kuran oku tevekkul et Rabbime sigin
Ediyorum canım namaz dua rabbim sonumuzu hayır etsin insaallah Doğumla şifada gelsin allahım insaallah 10 yıl sonra bir Bebek bakmanın zorluğunu herkes kabul ediyor rabbim hayırlısı neyse o olsun hayırlısını da gönlümüze razı etsin

Nasılsınız kızlar iyi misiniz.nilay 3 gün fln kaldı doğuma senin dimi nasılsın.benim haftalarda kimse kalmıyo sanırım,hep erken haftalar var sanırım.

Nasılsınız kızlar iyi misiniz.nilay 3 gün fln kaldı doğuma senin dimi nasılsın.benim haftalarda kimse kalmıyo sanırım,hep erken haftalar var sanırım.
Ayy sorma canım ya çok heycanlıyım, perşembe öğlen 12.30 da sezeryan ile doğacak meleğim inşallah. Nefes darlığı çekmeye başladım ben bu durum beni paniklendiriyo. Üstüne durmamaya çalışıyorum ama nefes bu ne kadar dinlemesende kendini hissediyosun. Sen sona kalsanda merak etme biz yine buralarda oluruz cnm ;)

Ayy sorma canım ya çok heycanlıyım, perşembe öğlen 12.30 da sezeryan ile doğacak meleğim inşallah. Nefes darlığı çekmeye başladım ben bu durum beni paniklendiriyo. Üstüne durmamaya çalışıyorum ama nefes bu ne kadar dinlemesende kendini hissediyosun. Sen sona kalsanda merak etme biz yine buralarda oluruz cnm :KK66:
Çok normal bütün hamileler nefes darlığı çekiyo zaten,ben şimdiden öyleyim.hadi bakalım dualarımız seninle olucak

Insallah gecer gaz her bebekte var bana dogum ıcın tarıh verdı dr 11 nısan carsamba hayırlısyla tam 6 gun kaldı ınsallah sag salım atlatrm lohusalıkta kotu gecmez inşallah
Canım çok geç okudum mesajını. Kavuştun mu meleğine? Umarım ikinizde iyisinizdir. Heyecanla bekliyorum güzel haberini :)

N nilay984 canım benimmm bugün senin günün. Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kavuştursun inşallah. Fırsar bulduğunda buraya da yaz olur mu güzel haberlerini :)
Çok duygulandım ya :)

Takıntı endişe ve şuanda Doğum olcak ben kaldıramam korkuları beni mahvediyor Doğum dan sonra geçer diyorlar aldırmadım da ama çok pişmanım ben tek çocukla iyiydim ben iki çocuğa bakamam Of Doğum olcak ben hiç bir şey yapmıyayım giyinmeyeyim gezmeyeyim hiç bir şey zevk vermiyor allahım geçer mi bu durum benim gibi hat Safa'da olup Doğumdan sonra nasıl oldunuz lütfen yardım edin ben ikinci cocuk sorumluluğundan çok korkuyorum birde erkek cocuk fobim var dı erkek olcak allahım nasıl olur diye deliecrm hep düşsün diye çok bekledim aldırmadım doktor düşmesin diye pregestron hap verdi ben yinede içtim yinede allahım ben sana bırakıyorum hakkımda hayırlıysa olsun hayırsızsa olmasın dedim cünkü panik atağın vardı 10 yıldır ikinci cocuk yapmıyordum nasıl oldu anladım rabbim bu derdi benden alsın ben bu çocuğa nasıl bakcam Doğumdan sonra kötü olursam Ne yaparım
Canım bende senin gibiydim sürekli düşmesi için dua ederdim ve biyolojikmen hamilelik sıkıntıları çok ağır geliyordu kalp çarpıntısı halsizlik mide bulantısı tansiyon dusmesi yanında ağır depresyon hiç bir şekilde zevk aldigim tek birsey dahi yoktu umutsuz yaşam amacım olmadan sürüyordu hayat.. Her kontrol e gittiğimde bebeğin ölüm haberini almak istiyordum. Belki o ölürse hamileliğim biterse ben sağlığıma geri dönerim uumudu. Ya bebek doğarsa nasıl bakacağım ben kendime Bakamiyordum sürekli yatıyordum tansiyonum düşüyordu ayağa kalktımda. Ben zaten eski sağlıklı neşe dolu günlerin özlemi içinde idim bide bebek sorumluluğunu kaldıracak hiç gücüm ve psikolojim yoktu:( bu hayat zulüm gibi çok ağır bir yüktü benim için. Sonra doğuma gelelim o kadar zor geçti ki ama hamilelikten kurulduğum için mutluydum. Doğumdan sonra herseyin düzeleceğini düşünüyordum baş dönmesi başladı Bebek sürekli ağlıyordu ayakta kucakta susuyordu sadece ve Kaynanam yanımda eşimin bana yardım etmesine müsade etmiyor du erkek sadece para getirir ve çocuğu severmis bebeğin bakımı sadece bayan a aitmiş tek başıma sabahtan akşama akşamdan sabaha bebek kucağımda ve başım müthiş dönüyor bayıldım Bayılacam Kaynanam in stresi ayrı bir anksiyete sebebi.. doğumdan sonra hersey daha zor oldu eşimle aram iyice açıldı en zor anlarımda bana yardımcı olmadı. En sonunda Kaynanam kendi evine geçti ben bir psikoloğa gittim "evimizde ki terapist"kitabını okudum kendimi kitaplara verdim.doğumdan sonra dışarı çıkamaz olmuştum başım dönüyor düşecek gibi oluyordum ve beklediğim olmamıştı doğumdan sonra iyi olacaktım umudum hiç kalmadı daha kötü olmuştum . Kendimë çeki düzen vermezsem iyice dibe batacaktim.. kendimë komşu edindim canım istemesede bayılmaktan korksamda tüm zorluğa rağmen bebeğmi aldım ve dışarı çıktım sürekli bu zor zamanımda Teyzem in vefat haberi geldi
Ben Mahf olmuştum bebeğe bakacak psikoloji ve biyolojik güç kalmamıştı:( çok dua ediyordum ama kabul olma zaman ı gelmemiş demekki namazları oturarak kılıyordum ayakta başım dönüyor du tamamen sağlığımi kaybetmiş gibi:(bir misafir gelmesi en büyük korkum du ağırlayacak gücüm olmadığı için ayakta bile duramıyor dum çünkü... ne olursa olsun bu illet hastalığı yenmek gerekiyordu onun için eşim in iş arkadaşlarını davet ettim başım döne döne salla na sallana düşecek gibi olsam da hizmet ettim hemen arkasından komşuları mi sonra akrabalarmı başım dönse vücudum sallansa depresyondan dolayi hiç canım istemesede bir ay çok yoğun geçti kendimi kitaplara verdim adem güneş in çocuk eğitimi ile ilgili kitaplar okuyordum ve tam doğumdan beş ay sonra kendime geldim iyiyim Elhamdulillah suan. . Öyle böyle geçiyor yani canım ve bebeğim i inanılmaz seviyorum beni güçlü kıldı meleğim.. inan hersey geride kaldı hiç bitmeyecek gibiydi Rabbim dualarımi kabul etti ve geriye kalan bu hastalıkta olan tüm kardeşleri më canı gönülden dua ediediyorum. Psikolojik kitaplar okumaya başladım insanlara yardimci olabilmek için

Bu günlerin geçeceğine inan canım hiçbir dert Baki değil..Bu hastalık hep olcak belki ama bizim bakış açımız gücümüz karşılama becerimız gelişecek..bide bu dünya imtihan dünyası canım öyle böyle birseyler imtihanlarımız olacak.. Biz hastalanmaktan korkuyoruz günlerini hastalıklarla yatakta geçirenler var.. kanser hastaları yatalak hastalar Rabbim kimseye kaldırama yacaği yük vermez emin ol bu rahatsızlığı kaldırabilecek güçgüçte yiz Elhamdulillah.. Rabbim sabır güç kuvvet versin tez zamanda hayırlısı ile feraha ulaştırsin

Back