40ı gecınce bebegın huyuda ınsallah degısır uyur bıraz sende rahat edersın uykusuzluk her seyın bası ınsanların sınır sıstemnı bozuyor ıns kısa surer havalar ısınınca da ıkısını alıp cıkartrsn dısarıUykusuzluk had safhada, böyle olunca tahammülüm azalıyor. Oğluma fazla vakit ayıramıyorum, bir de havalar soğuk şimdi, çıkıyım gezdireyim oğlanı desem bebiş daha bir aylık, zor olcak. Allah sağlık güç kuvvet versin de yeter ki, az bi zaman sonra bişiler yaparız inşallah:) kafam meşgul oluyo tabi ama uykusuzluk çok tetikliyo bilirsin. O yüzden çabalıyorum, dua ediyorum, uykusuzda olsam yılmamaya çalışıyorum.
İnşallah canım. Bizim dört gecedir böyle, öncesinde bu derece değildi. İki gündür kimyon çayı veriyorum. Bu gece biraz daha rahat etti şükür.40ı gecınce bebegın huyuda ınsallah degısır uyur bıraz sende rahat edersın uykusuzluk her seyın bası ınsanların sınır sıstemnı bozuyor ıns kısa surer havalar ısınınca da ıkısını alıp cıkartrsn dısarı
İnsaallahhh tek korkum erkek cocuk yetiştirmek çok tuhafıma gidiyor çok sevemiyorum erkek çocuklarını yetiştirme açısından aşırı korkuyorum birde bir kızla kalçam diye hep adapte oldum nasıl oldu diye kendi kendimi yiyorum Doğumdan sonra kızımda logusalık depresyonu gecirdim oyuzden bu hamilelikle tekrarladı korkun Doğum sonrası uykusuzluk agrı sancı kızın okulu Of ne yaparım ben allahım hayırlı sağlıklı evlat olsun insaallah bana şifa gelsinnnnCanım ılkıne nasıl baktınsa ıkıncıyede oyle bakarsın demek onunda bu dünyada rızkı varmıs.cocuk gezmeye de engel olmaz sen ıcını ferah tut o senın canından kanından ondan degerlı hayatta hıc bırsey yok onun varlıgı belkı senn uzerndekı tum sıkıntıları gecırecek
Doğumdan sonra devam mı etdi sıkıntınız ay demeyin bende korkuyorum panik atak vardı ikinci yi da düşünmüyordum oldu birde erkek cocuk fobim vardı şimdi birde Doğum yapma korkusu allahım hayırlı olanı nasip etsin takıntı endişe bebeği istememe Doğum sonrası sıkıntıları hep düşünürdüm nasıl oldu bilmiyorum allahım yardım etsin bizeBebek yoruyor senı anlaşılan ama belkı onunla mesgul oldukca daha iyi gelıyor sana beynın onnla ugrasyr
Rabbim hayırlı kapı açsın ben bakamam yalvarıyorum ben bitaneyle mecbur kalacaktım rabbime sığınıyorum bu sıkıntılarım insaallah bitsinİnsaallahhh tek korkum erkek cocuk yetiştirmek çok tuhafıma gidiyor çok sevemiyorum erkek çocuklarını yetiştirme açısından aşırı korkuyorum birde bir kızla kalçam diye hep adapte oldum nasıl oldu diye kendi kendimi yiyorum Doğumdan sonra kızımda logusalık depresyonu gecirdim oyuzden bu hamilelikle tekrarladı korkun Doğum sonrası uykusuzluk agrı sancı kızın okulu Of ne yaparım ben allahım hayırlı sağlıklı evlat olsun insaallah bana şifa gelsinnnn
Bu anksiyete denilen illet mahvetti bizi rabbim bu dertle doğmadık bu dertle ölelim ne olur bize yardım etCanımmm benim yokluğun okadar bellikiben iyiyim çok şükür, yarın nst var artık kesin sezeryan tarihi verir sanırım. 12 veya 13 nisan gibi alırız demişti ama bakalım. Ben ameliyatı düşündükçe kaygım tavan yapıyor tabi ama kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum. Bi yandan son hazırlıklar heycan ve mutluluk veriyo tabi :) bebeğime kavuşacağım anı düşünüyorum. Rabbim sağlıkla kavuşturdun banada inşallah. Senin bebeğin nasıl, gaz probleminşz ne alemde?
M Mismelek556 canım ben o söylediklerini hamilelikten çok önce yaşamıştım. Kalbimde bi sorunmu var acaba diye diye kalp krizi belirtileri yaşamaya başlamıştım. Sol kolda uyuşma çenede uyuşma ağrı vs. Gebelikle alakalı olabilirmi seninki bilmiyorum, doktoruna danış istersen. Ama bence anksiyete yine burada tek suçlu diye düşünüyorum.
Canım benim yazılarını takip ediyorum, yaşadıklarınıds az çok anlıyorum çünkü burda hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Ama rabbimin işinden sual olunmaz, o melekleri koydu rahmimize çok şükür sağlıkla dünyaya getirelim inşallah. Hepsinin üstesinden geliriz anksiyeteninde çocuk bakımınında. Sen yüreğini ferah tut, duanı eksik yapma. Sıkıntılarını yaz burdan birbirimize destek oluruz.Bu anksiyete denilen illet mahvetti bizi rabbim bu dertle doğmadık bu dertle ölelim ne olur bize yardım et
Bana hersey zor geliyor bugun pazar mı var bugun misafir mi var endişeleniyorum kaygılanıyorum sıkıyor beni bir an önce olsun bitsin diyorum şimdi günlük işler varken aklımda ooo daha Doğum var çok işin olcak zor olcak diye korkutan bir vesvese var sen ne oturuyon diye sıkıyorlar allahım yardım et bana yaşadıklarımı gönlüme razı etCanım benim yazılarını takip ediyorum, yaşadıklarınıds az çok anlıyorum çünkü burda hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Ama rabbimin işinden sual olunmaz, o melekleri koydu rahmimize çok şükür sağlıkla dünyaya getirelim inşallah. Hepsinin üstesinden geliriz anksiyeteninde çocuk bakımınında. Sen yüreğini ferah tut, duanı eksik yapma. Sıkıntılarını yaz burdan birbirimize destek oluruz.
Merhaba hoşgeldiniz.benim hamilelikten önce de vardı ilaç kullanmıştım bir sene geçmişti.tekrar nüksetmesi hamileliğe denk geldi.ve korkunç günler geçirdim gerçekten,biara çok delirdim 9 hün antidepresan verdiler o daha da delirtti içmedim bidaha .hala da hergünüm mücadeleyle geçiyo anksiyeteye karşı.şuan bile ateş gibi yanıyo boynum sol yanağım.sizi görünce hemen yazdım çünki benim en büyük takıntım bu durumumdan dolayı çocukta davranış bozuklukları zekasıyla ilgili ya da dikkat eksikliği vs olması.arkadaşlar sık sık rahatlattı sağolsunlar ama siz de anlatır mısınız nasıldı özellikle hamileliğiniz acaba benimki kadar kötü müydü çocuk iyi normal mi herhangi bişi olmadı dimi?özellikle hamileliğnizden bahsederseniz beni çok mutlu edersiniz.Herkese merhaba yasadiklarinizi cok iyi anloyorum.benim 8 yasinda kizim var ona hamileyken basladi anksiyete cok zor gebelik ve lohusalik gecirdim bir daha asla dedim ama gel gorki kizim kardes diye hergun agliyor okulda arkadaslarina kardesim var diyormus o kadar zoruma gitmeye basladiki uc ay once tamam dedim esime ve korunmayi biraktik mart ayinda hamile kalmisim bir hafta once ogrendim ve ogrendigim an titreme ile birlikte acayip bir sıkıntı geldi sonra aglamay basladim istemiyorum diye esimle tartistik kizim duyunca havalara uctu ama bende hersey bitti neyse daha sonra kanama basladi ve kimyasal denildi uzuldummu sevindimmi bilemedim.simdi ben ne yapmaliyim bu hep boylemi olacak yıllar dir zaten ilac kullaniyorum neden gecmiyor nasil bor yol izlemeliyim kafam rahatlayip herseye normale donunce evet istiyorum bende ama olunca niye boyle oluyor lutfen fikirlerinize ihtiyacim var varmi bunun cozumu
Merhaba hoşgeldiniz.benim hamilelikten önce de vardı ilaç kullanmıştım bir sene geçmişti.tekrar nüksetmesi hamileliğe denk geldi.ve korkunç günler geçirdim gerçekten,biara çok delirdim 9 hün antidepresan verdiler o daha da delirtti içmedim bidaha .hala da hergünüm mücadeleyle geçiyo anksiyeteye karşı.şuan bile ateş gibi yanıyo boynum sol yanağım.sizi görünce hemen yazdım çünki benim en büyük takıntım bu durumumdan dolayı çocukta davranış bozuklukları zekasıyla ilgili ya da dikkat eksikliği vs olması.arkadaşlar sık sık rahatlattı sağolsunlar ama siz de anlatır mısınız nasıldı özellikle hamileliğiniz acaba benimki kadar kötü müydü çocuk iyi normal mi herhangi bişi olmadı dimi?özellikle hamileliğnizden bahsederseniz beni çok mutlu edersiniz.
Cok cok kotuydu bes ay bisey yemedim diyebilirim sakinlestirici serum larla idare ettim sonra p.zac verdi doktor ona baslayinca rahatladim biraz karnim buyudukce yeniden sıkintilanddim neyse az kaldi dedim gecer dedim hep bebekte birsey oljrsa korkusunu yasadim kabus gunlerdi doktor yapamazsin diye sezeryan yapti beni sefer onun pismanligini yasadim lohusaligim inanilmaz kotuydu psikiyatorim arrik yeyer bu kadar eziywt dedi ve ilaca baslatti cocugumuda emziremedim cok kotuydu bebegim cok aglardi morarirdi ben hep korkardim simdi sekiz yasinda ikinci sinifta dersleri cok iyi biraz dikkat daginikligi var ama o genelinde oliyormus tek istedigi kardes ben hep yanlizmi kalicam cok sıkıliyorum anne deyip duruyor ben ise ayni seyleri nasil yasiyacagim yenidenMerhaba hoşgeldiniz.benim hamilelikten önce de vardı ilaç kullanmıştım bir sene geçmişti.tekrar nüksetmesi hamileliğe denk geldi.ve korkunç günler geçirdim gerçekten,biara çok delirdim 9 hün antidepresan verdiler o daha da delirtti içmedim bidaha .hala da hergünüm mücadeleyle geçiyo anksiyeteye karşı.şuan bile ateş gibi yanıyo boynum sol yanağım.sizi görünce hemen yazdım çünki benim en büyük takıntım bu durumumdan dolayı çocukta davranış bozuklukları zekasıyla ilgili ya da dikkat eksikliği vs olması.arkadaşlar sık sık rahatlattı sağolsunlar ama siz de anlatır mısınız nasıldı özellikle hamileliğiniz acaba benimki kadar kötü müydü çocuk iyi normal mi herhangi bişi olmadı dimi?özellikle hamileliğnizden bahsederseniz beni çok mutlu edersiniz.
Ay nasıl ciddi boyutta diil dimi dikkat eksikliği,benim bahsettiğim çocuklar ödevlerini bile yapamıyor gece uykularında sıkıntı oluyo fln.mi öğretmeni fln mı sölüyo bu çocuk normal diil diye yoksa bütün çocuklar gibi mi?ben tutulurum şimdi.yani depresif fln diil dimi çocuk yani normal dimi.mutlu yani dimi genel olarak.sizin konunuza gelince bilir kişilik yapmak istemem ama herşeyi taze yaşamış ve hala yaşayan biri olarak kendinizi hazır hissetmiyorsanız sırf çocuk kardeş istedi diye yapmayın derim.çocuklar sonuçta bigün bişi başka gün bişi istiyo.bu hastalığı yaşamayan anlamaz çevrenize göre de karar vermeyin.iç sesinizi dinleyin.arkadaşları fln var sonuçta.zaten öbürü büyüyene kadar kendi yaşıtlarıyla grubunu kurmuş olcak.inanın ben geri gidebilsem cocuksuz bile kalmayı göze alabilirdim.tabi benim fikrim bu,çünki cehennemi yaşadım hamileliğimde bebeğe de yaşattım.lohusalıkta neler olacak oraları düşünmek bile istemiyorum.Cok cok kotuydu bes ay bisey yemedim diyebilirim sakinlestirici serum larla idare ettim sonra p.zac verdi doktor ona baslayinca rahatladim biraz karnim buyudukce yeniden sıkintilanddim neyse az kaldi dedim gecer dedim hep bebekte birsey oljrsa korkusunu yasadim kabus gunlerdi doktor yapamazsin diye sezeryan yapti beni sefer onun pismanligini yasadim lohusaligim inanilmaz kotuydu psikiyatorim arrik yeyer bu kadar eziywt dedi ve ilaca baslatti cocugumuda emziremedim cok kotuydu bebegim cok aglardi morarirdi ben hep korkardim simdi sekiz yasinda ikinci sinifta dersleri cok iyi biraz dikkat daginikligi var ama o genelinde oliyormus tek istedigi kardes ben hep yanlizmi kalicam cok sıkıliyorum anne deyip duruyor ben ise ayni seyleri nasil yasiyacagim yeniden
Gecen yil cok evham etmistim surwkli ogretmene sormusum bir gun dediki cocukta bisey var gibi neden sorup duruyorsun sinifin en basarilisi herkesten once okumayi soktu.yani gayet sagliklu ama bizde evham her zaman oldugu icin ateslense acaba oluyorsun. Sirf kizim icin degil bi oglum olsun cok istiyorum her zaman istemisimdir kalabalik aileyi cok severim ama bu rahatsizlikla zor oluyor umarim herkes cok saglikli olurAy nasıl ciddi boyutta diil dimi dikkat eksikliği,benim bahsettiğim çocuklar ödevlerini bile yapamıyor gece uykularında sıkıntı oluyo fln.mi öğretmeni fln mı sölüyo bu çocuk normal diil diye yoksa bütün çocuklar gibi mi?ben tutulurum şimdi.yani depresif fln diil dimi çocuk yani normal dimi.mutlu yani dimi genel olarak.sizin konunuza gelince bilir kişilik yapmak istemem ama herşeyi taze yaşamış ve hala yaşayan biri olarak kendinizi hazır hissetmiyorsanız sırf çocuk kardeş istedi diye yapmayın derim.çocuklar sonuçta bigün bişi başka gün bişi istiyo.bu hastalığı yaşamayan anlamaz çevrenize göre de karar vermeyin.iç sesinizi dinleyin.arkadaşları fln var sonuçta.zaten öbürü büyüyene kadar kendi yaşıtlarıyla grubunu kurmuş olcak.inanın ben geri gidebilsem cocuksuz bile kalmayı göze alabilirdim.tabi benim fikrim bu,çünki cehennemi yaşadım hamileliğimde bebeğe de yaşattım.lohusalıkta neler olacak oraları düşünmek bile istemiyorum.
İşallah allah hepimize yardım etsin.benim bi de ilk çocuğum bütün sene uğraştım ameliyat oldum çocuk olsun diye,ne hayallerim vardı.hamile kalınca 360 derece döndüm istemiyorum diye.hiç böyle hayal etmemiştim,arkadaşlarım hevesli hevesli kitaplar okurken hamilelikle ilgili ben daha çorap bile almadım çocuğa isim falan bile bakmadım.unutmaya çalıştım hep hamile olduğumu.herşey kontrolden çıktı.işallah doğunca iyi olur herşey,işallah normal olurum ben de çocuk ta.kızının iyi olmadına çok sevindim bana umut oldunuz:)sizin için de hayırlısı işallah çok çok iyi olursunuzGecen yil cok evham etmistim surwkli ogretmene sormusum bir gun dediki cocukta bisey var gibi neden sorup duruyorsun sinifin en basarilisi herkesten once okumayi soktu.yani gayet sagliklu ama bizde evham her zaman oldugu icin ateslense acaba oluyorsun. Sirf kizim icin degil bi oglum olsun cok istiyorum her zaman istemisimdir kalabalik aileyi cok severim ama bu rahatsizlikla zor oluyor umarim herkes cok saglikli olur
Bende kendiliğinden düşşün istedim düşmedi blrtürlü hakkımda hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın dedim bu rahatsızlık depreşecek se rabbim durmasın düşşün dedim kaldı 5 aya geldik birde erkek rabbim hala diyorum hayırlı ise olsun ama anksiyetem azdı ams ben bilinçsiz hamile kaldım onun sıkıntısı tabiki çocuklar kardes istiyor Benin kızım herkese annem hamile derdi bende üzülürdüm onca kazada kalmadım bir kerede kaldım hamile sonu hayır olsunHerkese merhaba yasadiklarinizi cok iyi anloyorum.benim 8 yasinda kizim var ona hamileyken basladi anksiyete cok zor gebelik ve lohusalik gecirdim bir daha asla dedim ama gel gorki kizim kardes diye hergun agliyor okulda arkadaslarina kardesim var diyormus o kadar zoruma gitmeye basladiki uc ay once tamam dedim esime ve korunmayi biraktik mart ayinda hamile kalmisim bir hafta once ogrendim ve ogrendigim an titreme ile birlikte acayip bir sıkıntı geldi sonra aglamay basladim istemiyorum diye esimle tartistik kizim duyunca havalara uctu ama bende hersey bitti neyse daha sonra kanama basladi ve kimyasal denildi uzuldummu sevindimmi bilemedim.simdi ben ne yapmaliyim bu hep boylemi olacak yıllar dir zaten ilac kullaniyorum neden gecmiyor nasil bor yol izlemeliyim kafam rahatlayip herseye normale donunce evet istiyorum bende ama olunca niye boyle oluyor lutfen fikirlerinize ihtiyacim var varmi bunun cozumu
Sanki ben isteyerek hamile kaliyorumda ne oluyor aninda dunya basima yikiliyor sanki keske ler basliyor.uyku yemek yasam sevinci hersey bi anda gidiyor.surekli aglama titreme yerinde duraramama daralma nasil olacak bilmiyorum esim oglum olsun diye cok istiyor erkek cocuklari sevince tuzyndeki ifade beni mahvediyor.sanki ben acizim olumcul bi hastaligim var imkansizda bana cok biseyde demek istemiyor.ya napicam simdi ben zaten cok zor ikna olmustum sekiz yil sonra iki aydir ilk defa korunmamistim gerci ondada kendimi banyoya zor atiyordum simdi ne olacak yasta ilerliyor cocukta buyuyor psikoloktan yardim alaniniz oldumu ben hic gitmedimBende kendiliğinden düşşün istedim düşmedi blrtürlü hakkımda hayırlısıysa olsun hayırsızsa olmasın dedim bu rahatsızlık depreşecek se rabbim durmasın düşşün dedim kaldı 5 aya geldik birde erkek rabbim hala diyorum hayırlı ise olsun ama anksiyetem azdı ams ben bilinçsiz hamile kaldım onun sıkıntısı tabiki çocuklar kardes istiyor Benin kızım herkese annem hamile derdi bende üzülürdüm onca kazada kalmadım bir kerede kaldım hamile sonu hayır olsun
Benm de ucuncu olacak bende kız hamılelıklerınde pa oluyrm cok kotu gecıyor dıgmdan sonrada azalıyor ılkı kızdı onda oyle olmustu ıkıncı oglandı hıc kotu olmadm sımdı bı son nımara da kız yıne kotu oldum ozellkle ılk aylar bogulacak gıbıydm benmde kaza oldu ben bayagı nasıl oldu olmasaydı dedım ama yapacak bır sey yok demek onunda bu dunyada rızkı varmıs allah kolaylık verıyor bakmayı hıc kafaya takma benm 5 yasında ve 3 yasnda cocgm var daha zor bıde calısıyorm ama rabbm kolaylıgını verıyor hersey cocuk bakmak olsa emın ol sende bakrsın suan hamılelk hormonlarnnn etkısındesın bugunlerde gececekDoğumdan sonra devam mı etdi sıkıntınız ay demeyin bende korkuyorum panik atak vardı ikinci yi da düşünmüyordum oldu birde erkek cocuk fobim vardı şimdi birde Doğum yapma korkusu allahım hayırlı olanı nasip etsin takıntı endişe bebeği istememe Doğum sonrası sıkıntıları hep düşünürdüm nasıl oldu bilmiyorum allahım yardım etsin bize
Insallah gecer gaz her bebekte var bana dogum ıcın tarıh verdı dr 11 nısan carsamba hayırlısyla tam 6 gun kaldı ınsallah sag salım atlatrm lohusalıkta kotu gecmez inşallahİnşallah canım. Bizim dört gecedir böyle, öncesinde bu derece değildi. İki gündür kimyon çayı veriyorum. Bu gece biraz daha rahat etti şükür.
Canim cok sagol Allah yardomcin olsun sag saglim al bebegini kucagina evet psikologa gidicem mutlaka kimse anlamoyor yasadiklarimi psikiyatra gittim hamile kal kotu olutsan ona gore bir yol cizeriz dedi ben yipranmak istemiyorum bu gebeligimi doya doya yasamak istiyorum en onemliside bebegimi emzirmek istiyorum.caka canım hoşgeldin, okudum yazdıklarını. Öncelikle çok geçmiş olsun, kızın kardeş istemekte çok haklı, ben 34 yaşındayım tek çocuğum annem çalıştığı iöin tekrar çıcuk düşünmemiş ve ben hala bu yaşımda bile söyletim neden kardeşsizim ben diye. Hayırlısı tabi. Senin kuzında istemekte haklı annesi. Zor zamanlar geçirmişsin sende istememekte haklısın, bende ikinci bebeğime hamileyim çok az zamanımız kaldı anksiyete korku kaygı ile geçti gebeliğim ama şükür ilaca ihtiyaç duymadım. Bu forumda herkes senin gibi tek değilsin unutma. Çocuk düşünürsen de düşünmesende hamile kalsanda kalmasanda buraya sıkıntılarını yaz birbirimize herzaman destek oluruz.korkma duanı eksik etme. Bir daha gebe kalmayı düşünüyorsan eğer öncesinde psikiyatrk ile görüş veya psikolog desteği alalar ilerlemeye çalış. Ben mesela ilaç kullanamadım gebeliğinden ötürü ama psikolog desteği aldım üç ay, çok faydası oldu. Hiçbişey çözümsüz değil yüreğini ferah tut :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?