• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Şeker düzene girdi değerlerim iyi çıkıyo diyetle çok şükür.tabi devamlı yemek yapıyorum bi de dışarda zorluyo yemek bulmak devamlı yanımda kaplarla yemek taşıyorum:KK12:ben hala stresten yükseldiğini düşünüyorum şekerimin o hafta çok ataklıydım o sıvıyı içince de atak geçirdim.neyse en azından sağlıklı besleniyorum.ya doktorumu değiştirmek istiyorum aslında normal doğumcu bi doktor var ona geçiyim diyorum.ama acaba yapabilir miyim normal doğum.bazı yerlerde salgılanan adrenalin ve korku hormonlarının normal doğumu durdurabiliceğni okumuştum.var mı bizim gibi olup sağlıkla normal doğum yapan?
:) olmazmı var tabi. Bu forumda neler var. Ben onlardan değilim ama korkudan normal yapamadım, sezeryan oldu. Buda sezeryan olcak mecbur. Ama forumda gayet güzel normal doğum yapanlar var canım. Şekerin içinde sevindim diyetle düzeldiğine. Ama defiğin doğru stres çok alakalı.

Şeker düzene girdi değerlerim iyi çıkıyo diyetle çok şükür.tabi devamlı yemek yapıyorum bi de dışarda zorluyo yemek bulmak devamlı yanımda kaplarla yemek taşıyorum:KK12:ben hala stresten yükseldiğini düşünüyorum şekerimin o hafta çok ataklıydım o sıvıyı içince de atak geçirdim.neyse en azından sağlıklı besleniyorum.ya doktorumu değiştirmek istiyorum aslında normal doğumcu bi doktor var ona geçiyim diyorum.ama acaba yapabilir miyim normal doğum.bazı yerlerde salgılanan adrenalin ve korku hormonlarının normal doğumu durdurabiliceğni okumuştum.var mı bizim gibi olup sağlıkla normal doğum yapan?
Olmaz mıı. İste yeter ki...
İki doğumumda normaldi çok şükür. Anksiyete, panik ve takıntı sorunlarım ilk hamileliğimde aşırı tetiklenmişti. Hiç normal bir günüm geçmedi, ailede yaşanan streslerde cabası.. Doğumumda da hiç güvenmediğim bi dr.a denk geldim. Onun ilgisizliği ve hiç kontrol bile etmeden saçma sapan verdiği direktiflerle doğurdum, zor geçti... Ona rağmen anestezi korkum yüzünden ikinciyide hep normal istedim, kendi sancımı evde çekip gitmek istedim öyle dua ettim ve Rabbim geri çevirmedi şükürler olsun. Su gibi bir doğum yaptım, şuan sorsan aynı şeyi yine yaşamak ister miydin diye, hiç düşünmezdim. İnsan çektiği sancıyı bile güzel bulur mu, buluyor işte.. Sonsuz şükrediyorum Rabbime dualarımdaki gibi bir doğum nasip etti..
Sende önce kendine güven ve gerisini Allaha bırakki en hayırlısını nasip etsin inşallah..

Sa arkadaşlar bende de hamileliğim den kaynaklı panik bozukluk anksiyete vardı doğumdan sonra geçer diye düşünüyordum (bebeğim 5aylık) daha da arttı başlarda "EVIMIZDE Kİ TERAPIST "adlı kitabı okudum panik atak anksiyete depresyon ve ölüm korkusu olan dört hastanın ayrı ayrı terapistleri ile görüşmeleri terapistlerin öneri ev ödevleri ve bilişsel davranışçi terapi ile hastaların neler yaparak nasıl adım adım iyileştiini anlatıyor. Kitapta alıştırma form ları var ben o forumları doldurarak atlattım .büyük faydasını gördüm kitabın arkadaşlar. Kitabin yazarı yabancı Türkçeye çevrilmiş

Sa arkadaşlar bende de hamileliğim den kaynaklı panik bozukluk anksiyete vardı doğumdan sonra geçer diye düşünüyordum (bebeğim 5aylık) daha da arttı başlarda "EVIMIZDE Kİ TERAPIST "adlı kitabı okudum panik atak anksiyete depresyon ve ölüm korkusu olan dört hastanın ayrı ayrı terapistleri ile görüşmeleri terapistlerin öneri ev ödevleri ve bilişsel davranışçi terapi ile hastaların neler yaparak nasıl adım adım iyileştiini anlatıyor. Kitapta alıştırma form ları var ben o forumları doldurarak atlattım .büyük faydasını gördüm kitabın arkadaşlar. Kitabin yazarı yabancı Türkçeye çevrilmiş
Aynı kitabı bende okudum, gerçekten faydalı bir kitap.

Çok zor çok ben hemen herşeyden etkilenen bir insanım şimdiden Bebek olcak Doğum olcak diye uykularım kaçıyor takıntı endişe ya insana yarın yapacağı yemek ağır gelir mi ben. Bu sıkıntıyla yemek yapamam sıkıntıda Doğum Bebek sezeryan ikinci. Cocuk neden oldu

y4zy4qmurum y4zy4qmurum gercektem bakk sende panik atak hastasisin korkularun vardi ama.ne dion bakk yine yaparim dioo normal yaoarim dio oda sanci cekti oda ikindiii ama bak yine yaparim dio insaniz unutuoruz ki Allah öle istedi Allah cekemiyecemiz yuku vermezmis bizeee ki unutulmaz olsaydi kimse 3 4 5 yamazdii Rabbim var geresi gelirrr Rabbim hep bizimlee unutmayinnnn herzamannnn heryerdee

y4zy4qmurum y4zy4qmurum gercektem bakk sende panik atak hastasisin korkularun vardi ama.ne dion bakk yine yaparim dioo normal yaoarim dio oda sanci cekti oda ikindiii ama bak yine yaparim dio insaniz unutuoruz ki Allah öle istedi Allah cekemiyecemiz yuku vermezmis bizeee ki unutulmaz olsaydi kimse 3 4 5 yamazdii Rabbim var geresi gelirrr Rabbim hep bizimlee unutmayinnnn herzamannnn heryerdee
Tabiki öyle canım.
Bu hastalığın iyi yanlarıda var şimdi nankörlük etmeyim kendi adıma :)
Paniğede anksiyeteyede iyimser yaklaşıp, sıradan normal bir hastalık gözüyle bakar, onları korkunuz olmaktan çıkarırsanız (az da olsa), işte hayat o zaman güzelleşiyor. Sürekli atak mı gelir, şöyle mi olur vs diye düşünürseniz atağı kendiniz çağırmış olursunuz. Bak ben yendim demiyorum bu hastalığı ama farkındalık önemli. Bu cümleleri kurup dillendirmek ve beyine olumlu sinyaller göndermek önemli..
Sende en basitinden "ben bu doğumu yaparım, şükür sağlıklıyım" de.. "Atak mı gelir diye düşünüp vaktimi boşa harcamıcam çünkü o an Allah yardım ediyor, boş düşüncelerle kafamı karıştırmıcam" de..
Allahın izniyle sende, bekleyenlerde sağlıcakla kavusursunuz inşallah...

Tabiki öyle canım.
Bu hastalığın iyi yanlarıda var şimdi nankörlük etmeyim kendi adıma :)
Paniğede anksiyeteyede iyimser yaklaşıp, sıradan normal bir hastalık gözüyle bakar, onları korkunuz olmaktan çıkarırsanız (az da olsa), işte hayat o zaman güzelleşiyor. Sürekli atak mı gelir, şöyle mi olur vs diye düşünürseniz atağı kendiniz çağırmış olursunuz. Bak ben yendim demiyorum bu hastalığı ama farkındalık önemli. Bu cümleleri kurup dillendirmek ve beyine olumlu sinyaller göndermek önemli..
Sende en basitinden "ben bu doğumu yaparım, şükür sağlıklıyım" de.. "Atak mı gelir diye düşünüp vaktimi boşa harcamıcam çünkü o an Allah yardım ediyor, boş düşüncelerle kafamı karıştırmıcam" de..
Allahın izniyle sende, bekleyenlerde sağlıcakla kavusursunuz inşallah...
Evet yapacaz evet saglikliyiz sukur neymiz varki hergun hastanede miyiz hayur hapmi kullanioruz hayur sukur inancliyiz buda imtuhan Allah var en basta geresi kolay tabikide yardim eder dogumda heryerde edioo yardim yoksa biz kimizki hic birsey onsuz yapamayiz...ki Rabbim verdi bu mucizeyi demekki agrisini cekebileceyiz icin ...sonuc agrida olsa bitio ve evlatt
Bitmeyen agrilarda var ama yinede o kisiler hayata olumlu bakio ben cok taniom etrafimda yinede sukur edio buda gececek dio hayat bitecek diooo... inanc...iman iste em guzel yani ben böle bakiorum.ins herkes böle bakar ve guvenir Rabbine
Evlattan vaz gecmeyin niye oldu demeyinnn neguzel seyyy olmayanlari dusunun ne acilar cekiorlarrr
Bu dunyaya gelen buyurrr elbetteee insaAllah inancli imanlii olurlar yiksa riskmis sumus ben onu dusunmuom bile

Aminnn, boşverdim canım, sonuçta benimde bir ailem düzenim var. Elimden geleni de yaptığıma inanıyorum, gerisi onlara kalmış..
Sen nasılsın, nasıl geçiyor hamileliğin bu ara?
Slm canm uzın zamndr gırmemsm bende 37 haftya pazar gunu gırıyorm az kaldı bu hafta tarıh bellı olack 38 de dogum olack cok sukur bugune gelenldk

Banada yardım edin ben endişe kaygı beni öldürecek bende beş aylık hamileyim be hep bir kaygı Doğum sonrası bebeğe bakamama korkusu ve istemediğim bir hamilelik hasta olduğum için de aldırmak istedim ama allahdan korktum Allah yardım eder dedim sonuç suanda 10 yaşındaki kızım için endişe ediyorum annem hasta diyor ben daha çok kahroluyorum beş aylık hala allahım ben buna bakamam insaallah yaşamaz diyorum o da zor hastalığım da zor allahım çarçabuk hayırlı kapı açsın
Aaaa bak sakın öyle deme yaşamaz dersin Allah hastalik ile sinar sen yalniz degilsin ki bak benim bebegim 7aya gidiyoruz kaygilarim hastalığım devam ediyor ama diyorum Rabbim sen varsin sen beni darda hastalikta koyma emin ol bende ayni sen gibiydim ama o tekme atinca dedim düşünsene bana tutunmaya çalışan bir melek bak kizin ne guzel buyuk benim oglum 4yasinda daha sen kizina arkadas ol bebegin dogunca o sana yardimci olucak ben fazla giremiyorum malum iki cocukla ve yalnizim zamanim olmuyor yeni girdim ve lutfen kendini hep dua ile sakinlestir unutma bizim Rabbimizden baska kimseniz yok herkes bos ve gecici ve unutmayalniz degilsin bende hamileyken sen gibiydim simdi diyorum eski soylediklerime tövbe estağfurullah cekip duruyorum kendine iyi bak lutfen dua ederken benim şifa icinde dua et hamilesin kabul olur dualarin ismen edersen mutlu olurum hepimizi şifa bulup iyileşelim inşallah adim aslı.

Aaaa bak sakın öyle deme yaşamaz dersin Allah hastalik ile sinar sen yalniz degilsin ki bak benim bebegim 7aya gidiyoruz kaygilarim hastalığım devam ediyor ama diyorum Rabbim sen varsin sen beni darda hastalikta koyma emin ol bende ayni sen gibiydim ama o tekme atinca dedim düşünsene bana tutunmaya çalışan bir melek bak kizin ne guzel buyuk benim oglum 4yasinda daha sen kizina arkadas ol bebegin dogunca o sana yardimci olucak ben fazla giremiyorum malum iki cocukla ve yalnizim zamanim olmuyor yeni girdim ve lutfen kendini hep dua ile sakinlestir unutma bizim Rabbimizden baska kimseniz yok herkes bos ve gecici ve unutmayalniz degilsin bende hamileyken sen gibiydim simdi diyorum eski soylediklerime tövbe estağfurullah cekip duruyorum kendine iyi bak lutfen dua ederken benim şifa icinde dua et hamilesin kabul olur dualarin ismen edersen mutlu olurum hepimizi şifa bulup iyileşelim inşallah adim aslı.
Neyaoion cnm ya nasilsin özlettin kendini masallah 7 aylik ha bizinde ins az kaldi
evet sukur Allah var geresi bos rabbim.hep olcak yoksa isimiz is onu aklimizdan cikartmayalim o var geresi kolay imtihan vee kazanacaz bak mucize hamileyizzz

Slm canm uzın zamndr gırmemsm bende 37 haftya pazar gunu gırıyorm az kaldı bu hafta tarıh bellı olack 38 de dogum olack cok sukur bugune gelenldk
Maşallah canım. Allahın izniyle sağ salim kucağınada alırsın inşallah. Tarihi belli oluncada yaz bize olur mu:)

Yav
sizin hala devam mı ediyor ay allahım ben nasıl hamile kaldım ya çok artdı kaygılarım her namazımda dua ediyorum bu cocuk şifa gelsin eger onu kaybetmek bile sagligıma kavuşturcaksa razıyım katlanılacak bir hastalık degil ama rabbim duymuyor beni gibi geliyor beynim yanıyor ben bebeğe mi bakcam eve mi bakcam

Aynen cok guzel yazmışsın gercektende öyle bende cok aşamalardan gectım panik atak ankisiyetede tavan yaptıgı gunler oldu ama şunu öğrendim üstüne gitmezsen o senin üzerine geliyo hani bi adım atmaya korktugumuz hersey aslında iyileşmek için büyük bi etki ama o adımı atmadıgın sürecede o korku kaygı her zaman beyninin bi köşesinde kalıyo ne zamanki umursamamayı kendini dinlememeyi öğreniyosun işte ozaman iyileşmeye başlıyosun ben yeşil reçete bağımlısıydım artık gunde yarım içmem gereken ilaç bazen yetmiyodu ve 2 bazen 2 buçuk içtiğim oluyodu ne zamanki doktor bana artık bagımlı olmuşsun bir hafta sana serbest sora gel ve bağımlılık tedavisine başlicaz dedi kendimi okadar aciz kötü hissettimki ben kendime ne yapıyorum dedim ve o bir haftayı ilaçsız geçirdim hergun bi adım daha ileri gitmek için çabaladım cok zor anlarım oldu ama kendi beynimle savastım sırf doktorun karşısında kendimi kanıtlamış olarak hayır ben bagımlı değilim diyebilmek için ve bir hafta sora doktorun karşısına ben o ilacı bıraktım diye oturdugumda yuzundeki o ifade butun sıkıntılarıma değdi kendimi çok güçlü hissettim ve anladımki üzerine gitmeden olmuyomuş bu hastalığın tek ilacı üzerine gitmek umursamamak o sıkıntı geldiğinde evet buda diğerleri gibi geçicek demeyi öğrenmek şimdi yeni yaşayanlar için bunlar imkansız geliyo benim yaşadıklarımı kimse yaşamadı olarak düşünüyolar ama aynılarını belki zaman zaman daha agırlarını yaşadım 8 hatta dokuz senedir tek başıma savastım ve bu sürecin sonunda sadece hala görüştüğüm tek bi arkadasım kaldı okadar insan eledimki beni sıkan bana zararı olan moralimi bozan herkesten hatta çoğu akrabamdan uzaklaştım evet yeniden olurmu tekrar olurmu korkusu hep bi yerde duruyo beyinde ama tekrar geldiğinde zaten siz ezber yapmış oluyosunuz ve biraz daha kolay geçiyo

Benim hamilelik le alakalı hamilelik stresi istenmeyen hamilelik cünkü ben ufak sıkıntıya kaygıya gelemeyen biriyi anksiyetem artıyor Bebek Doğum düşünemiyorum Allah hayırlı kapı açsın insaallahhh

Canım benim, hamilelik başlı başına hormonların alt üst olduğu bir dönem zaten. Psikolojik rahatsızlığı olmayan insanlar bile değişiyor. Dakikası dakikasına uymuyor insanın. Bu dönemde eşlere de idare etmek düşüyor mecburen. Sonuçta ikinizin bebeği ve isteyerek huysuzlanmıyoruz. Bizim için kolay mı sanki.. Bedenimizin işleyişi tamamiyle değişiyor.
. benim eşimde sürekli neşeli ve aktif olmamı istiyor. Azcık suratım düşse hemen opfayıp poflamaya başlıyor. Ama bende insanım sonuçta, bazen tahammülümün yetmediği zamanlar oluyor, yoruluyorum. Atak geçirdiğimde ya da anksiyetemin tavan yaptığı zamanlarda kendi kendime cebelleşmek zorunda kalıyorum çünkü ne zaman onunla paylaşmak istesem " çok takıyosun " diyerek suratını buruşturur. O yüzden paylaşmayı bıraktım. Olabildiğince çocuklarıma evime kendime ve eşime yetmeye çalışıyorum. Bazı şeyleri umursamamaya, görmemeye çalışıyorum. Olumsuz anlarda bile kendimi rahatlatacak iyi bir yan bulmaya çabalıyorum. Hastalığı kabullendiğimiz sürece daha kolay başediyoruz. Eğer ben panikliyim, böyle yaparsam şöyle olur vs gibi şartlandırmalar yaparsan hastalığın ekmeğine yağ sürmüş olursun. Sadece kendine güven, yaşayacaklarının normal bir süreç olduğunu, yalnız olmadığını bil. Ben panikliyim ama bu benim hayatıma, duygularıma yön veremez de. Allahın lütfettiği mucizenşn tadına varmak istiyorum, ataklarla uğraşacak zamanım yok ama atak gelicem diye ısrar ederse bi ara ağırlarım de dalga geç :) gerçekten bak..
Uzun oldu umarım sıkmamışımdır. Sadece bu güzelliği yaşamanı çok isterim doya doya Allahın izniyle inşallah..
Aynen benim eşimde takmak elimizde sanki olmuyor işte istemiyorum ben bu gebeliği aldırtmadılar da bana benim rahatsız olduğumu bildigi halde eşim düşünemedi ikinci cocuk ama şuan atak geçiren ben yatan uyuyan onlar bende diyorum neden o keyfine bakıp uyuyor ben atak geçiriyorum ben çocuğa bakamam diyorum allahım duysun acı cekiyom

Aynen benim eşimde takmak elimizde sanki olmuyor işte istemiyorum ben bu gebeliği aldırtmadılar da bana benim rahatsız olduğumu bildigi halde eşim düşünemedi ikinci cocuk ama şuan atak geçiren ben yatan uyuyan onlar bende diyorum neden o keyfine bakıp uyuyor ben atak geçiriyorum ben çocuğa bakamam diyorum allahım duysun acı cekiyom
Bak canım herşeyde bir hayır vardır. Ne kadar stres yüklü olduğun her kelimenden belli. Ama Allah bunu sana verdiyse ileride iyiki diyeceğin bir hayır mutlaka vardır. Şuan sana kötü görünebilir, ağır gelebilir ama inan mutlaka bir hayır vardır bundan şüphen olmasın. Ne insanlar var doğuran, bakamam diyip doğunca aşık olan.. Semin onlardan ne eksiğin var..
Bak bu zamana gelmişsin, aldırtmamışsın, düşürmemişsin, onca istemiyorum diyişine rağmen halen sana tutunan bir melek var. Buna şükretmelisin, bundan sonrası için nasıl başedeceğine dair bir yol bulmalısın. Sende o güç olmasa sana nasip etmezdi Rabbim bunu düşün...

Bak canım herşeyde bir hayır vardır. Ne kadar stres yüklü olduğun her kelimenden belli. Ama Allah bunu sana verdiyse ileride iyiki diyeceğin bir hayır mutlaka vardır. Şuan sana kötü görünebilir, ağır gelebilir ama inan mutlaka bir hayır vardır bundan şüphen olmasın. Ne insanlar var doğuran, bakamam diyip doğunca aşık olan.. Semin onlardan ne eksiğin var..
Bak bu zamana gelmişsin, aldırtmamışsın, düşürmemişsin, onca istemiyorum diyişine rağmen halen sana tutunan bir melek var. Buna şükretmelisin, bundan sonrası için nasıl başedeceğine dair bir yol bulmalısın. Sende o güç olmasa sana nasip etmezdi Rabbim bunu düşün...
Cok dogru dıyorsn alalh kaldrmycagı yuku vermezmıs kımseye

Cnm iste duydu Rabbin seni ki verdi bu bebeyiii sifa olcak cunkuu dogumu dusunn herkes dusunuoo bende korkuomm amaa sunu dusun herkes yapio bak yazyagmur arkadas oda korktu ama ne dior yine yaparim dioo dusun ve Rabbin cekemiyecemiz aciyi vernez bu hastaliig verdiki cekebilioruzzz cekebilionnn sukurrr kii bas edebilioruz tamam bende dion ilk oldugu halde ins imanli yetistiririm iyi anne olurum ve gucluuu ona hic bir zaman oanik atak oldugumu belli etmiyecemm
Kac haftaliksin cnm sen simdi

Back