Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

Zamaninda öylesine doğurmuşlar işte bizi çocuk dogurmak için.yoksa sorumluluk almak yok.tabi yinede şükür aile kurmayi başarabilmişiz
Düşüncelerimiz de aynı. Kesinlikle öyle. Şükür ki kendimize sahip olabilmişiz, o psikoloji ile bir kız çocugunun başına neler gelebilirdi...

Yapalim valla hem.arariz hicte olsa

Canım face whatsap gibi yerlerde grup kurup kişileri toplamak yasak, konuların başında yazıyor bu uyarı genellikle. Bir oluru var mıdır bilmiyorum ama banlanma diye söyledim

Slm kızlar nasilsiniz benim ailem çok ilgili sağolsunlar 3 kız kardeşim var onlarda bir dedigimi iki etmez eşim de öyle hernekadar krizlerime anlayış göstermesede elinden geleni yapmaya calisiyo ama ben niye boyleyim eski günlerimi çok özlüyorum hiç bireyden zevk almıyorum artık kimseye derdimi de anlatmıyorum hemn neyin eksik rahatlı batiyo fln diyolar etrafında ruhuma dokunan kimse yok çocuk olmuyo diye böyle oldun olunca bişeyin kalmaz diyolar insallah öyle olur yoksa nasıl yaşanır hiç bilmiyorm

Bu durumu yaşamayann insanların ortak cümlesi galiba bu "rahat batıyo".. Yahu ne alakası var, rahatı yerinde olana bişey olmaz diye bir kaide mi var. Bu hastalık insan ayrımı mı yapıyor..
İnşallah doğumundan sonra geçer canım, ama olumsuz düşüncelerini sürekli kendine hatırlatmak yerine onları dağıtmaya çalış. Hamilelikte zaten hormonal değişim yüzünden birçok sıkıntı başgösteriyo. O yüzden daha da ağır gelebiliyor hastalık. Ama zaman, sabır ve dua. Başka çaremiz yok, bu sadece beynin oyununa bedenin verdiği tepki. Korkmayıp üzerine gitmeliyiz. Allah büyük, hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Aynen öyle bazen öyle sınır oluyorm kendime eee biktim artik senden pa diye bi doğruluyorum o an bi güç geliyo çok sürmeyi yine eski halime dönüyorum zaten şuan hiç mücadele edecek halimde yok saldım kendimi sanırım hormonlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun ben bide ilaç kullanıyorum sizler ne güçlüsnz çok sukur atlattınız helal olsun valla

Ahh ahh dısı seni içi beni yakar misali :) ben bağımlı oldum desem yeri 14 sene oldu nerdeyse önce anksiyete sonra panik atak.. Bir ara obsesif kompulsife doğru gidiyodum..
Hepimizin çoğunlukla bahsettiğin sekilde oluyor, tmm güçlüyüm dediğimiz anda ufacık bir kaygıyla sallanıyoruz :) ben en cok olumlamalardan fayda gördüm, kendime devamlı hatırlattım. Mesela çarpıntı basladıgında "olsun, sonuç itibariyle sağlıklıyım ve bu sadece geçici bir sürece benimle. Kalbim yavaslasa daha cok paniklerdim" felan diyodum. Çarpıntının gözünü seveyim gerçekten :) şuan öyle farklı seylere takıyorum ki ohoo :)

Benimde 13 yil oldu.etki etmeyen ilaclarmi dersin etki edip uyku ve kilo yapan imi dersin bu 4.ilacim.kaygı olayı beni en çok yipratan şey

Hamileyken hem depresyonum vardi hem 8 ay bitmeyen bulanti ve kusma vardi hem bulantin var yemek yapamiyosun diyen bi ailem yanimda yoktu hep yalnizdim. Bu aylar bitmez diyodum 1günum bin yil gibiydi ama sonunda bitti

Benimde 13 yil oldu.etki etmeyen ilaclarmi dersin etki edip uyku ve kilo yapan imi dersin bu 4.ilacim.kaygı olayı beni en çok yipratan şey
Kaygı ve korku geldimi 9.6 şiddetinde sallanıyorum. Takıntılarım okadar fazlaki saysam burda uzaya yol olur. Daha dün öyle bi salladıki beni hala içindeyim durumun. İki gündür erken doğum belirtilerinin hepsini ysşıyorum takıntılarım yüzünden. Halbuki daha üç gün önce doktordaydım. Mücadele ediyorum pa ile, her an, her gün.

Canim 3 ayin coktan bitmiş ilaclarini aksatmadan tam doz kullanki yen bu kaygini.zaten bu saatten sonra erken dogsada bisey olmaz korkmana ne gerek varki

Hamileyken hem depresyonum vardi hem 8 ay bitmeyen bulanti ve kusma vardi hem bulantin var yemek yapamiyosun diyen bi ailem yanimda yoktu hep yalnizdim. Bu aylar bitmez diyodum 1günum bin yil gibiydi ama sonunda bitti
Ben karnım burnumda doğurmak üzereyim ama daha iki dk önce bile annemin çevirdiği işlerle uğraşıyodum. Nefret bile etmiyorum ondan o derece oldum. El insaf ya..
Seninde zor geçmiş, çok iyi anlıyorum. Bende de bi ton takıntı var kaygı var. Bazıları o kadar yersiz ki söylesem millet güler ama gitmiyo işte kafamdan. Bende istemiyorun böyle olmasını ama kabullendim artık sağlık olsun ne yapayım..
Benim ilaç kullanmamda sıkıntılı oldugundan kullanamadım. İlaçsız idare ediyorum şükür. Şimdiye kadar böyle geldim bundan snrada ilaca gerek kalmaz inş.
Al benden de o kadar. Hiç bitmeyen bi takıntı durumum var. Aklıma rasgele gelen bir düşünce üzerine destan yazacak kaygım oluyor.
Allah korusun canım inşallah vaktiyle sağlıcakla alırsın kucağına. Taktıkça şikayetler artıyor.

Size bir hayat öyküsü anlatıcam ve sıkılmadan okursanız beni o kadar mutlu edersiniz ki. Çok yanlız ve çaresizim.
Yaşım 13 bir gün otobüse bindim ve bir anda bütün dünya beni sıktı kalbim yerinden fırlıcak ve kusacak gibi oldum çığlıkla otobüsü durdurdum ve otobüsten indim taksiye bindim iyileştim.
Hergün mecburdum çünkü okulum için uzun bir mesafe gitmen lazımdı keçiörenden bakanlıkların oraya ankarayı bilenler için ve ben hergün otobüsü gördüğüm gibi çıplıklarla yaşamaya başladım. Anneme aşağıdan anne ben gidemedim dediğim de Allah belanı versin diyip terlikler yedim 3 kattan kafama emador ilaçlar, bu kıza cin musallat oldu diye hocalar felan hiç biri çare olmadı ozaman böyle bir hastalığın adı bile yoktu.
Ayvalığa tatile giderken bana trenle gidicez az bir otobüs yolculuğu yapıcaz diyip yol hapı verdiklerinde gözümü açtığımda hala kendimi otobüste gördüğümde fenalaştım ama mecburdum dağların arasında inemezdim. E dönerken yeminler verdirmeminde çaresi olmayıp beni kandırıp yine otobüsle dönünde bir baktım ben bunu aştım.
Sonra büyüdü . 20 yaşında evlendim sevdiğimi sandığım bir adamla. İlk gün hamile kaldım kaldığım gibi miğde bulantılarım başladı 9 ay boyunca bir kanepenin üstünde yaşadım. Adamı görünce bile kusuyordum hele buzdolabı açılacak öylemi mümkün değil!
O dönem kocam market işletiyor çok iyi durumdayız bu arada 7. Ayıma gelmişim. Bir telefon geli ben marketi sattın!!!! Neeeee??? Evet sattım yapamıyorum tek başıma!! Çocuk beyni söylediğim tek şey bari bir kaç kilo şeker un deterjan filan getir. Neyse bu adam sattı dükkanı ben kenarda para var biliyorum.
Tam 10 ayın içinde doğumum başladı benim çok geç kaldı nedeni az sonra anlatıcam size.
Ankara üni. Doğum yaptım!! 28 saat sancı çektim anırdım çekmedim öldüm yaşamadım. En son 4. Kattaki pencereden kendimi atarken yakaladılar beni ve artık yapamıyor diye eş aranıyor sezeryana alınacam ama koca yok!!! Bir annem var kapıda annem başlıyor koca hastaneyi aramaya şimdi sıkı durun. Sen adam kalk yemekhanede uyu!!! Adamlar kapatmış kilitlemiş gitmişler uyandıramamışlar çünkü. Ben o acıyı çekerken adam uyumuş komedi gülmü ağlamı neyse onu annem bulana kadar ben 10cm ile çatala çıkmıştım. Doktordan yediğim dayakları hiç anlatmıyorum bağırma kocanın altında bağırıyomuydunlar amannn. Neyse Allahım bana en büyük armağını canım evladım kızım gözümün nuru doğdu. 28 dikiş kanama filan ben doğumdan sonra eve geldim ve bir anda fenalaştım bir çarpıntı ile acile herşeye bakıldı hiçbişey yok bu arada babacazım beni götürüyor. Neyse 3 gün sonra yine 4 gün sonra yine sürekli doktordayım. Sonra bir kardioloji doktorun özel muanehanesinde bakıldı yok adam psikolojik lohusa şu bu dedi geçer gibi oldu ve bir gün kocam olack şahıs geldi ben gidiyorum dedi nereye dedim memlekete nasıl dedim sen burda kal ben eşyalarla gideyim orda evi tutayım işimi açayım seni alayım kızla dedi mecburdum evet demeye çünkü en son açlıktan annemin evinden makarna domates çalıp!!! Evde yapıp yemiştim 1 ay sonra yemek yemediğim için sütüm kesilmişti ve eve gelen icra memurun ayaklarına kapanıp kızıma takılan son küçük altını vermek zorunda filan kalmıştım onları anlatmıyorum daha çok uzucak.
Neyse bu gitti kızım 3 aylıktı kızım 9 aylıktı adam hala yok!!! Annemin tel onun adı ile kaynettim başka odadan annemden arıyırum ekranda eşimin adı annem babacağzım görsün diye soruyolarla ne oldu diyorum yok baba gitsem ne olır daha bişey yapamamış adamı gizliden arıyorum sahilde biralar içiyor aman neyse geldi aldı beni aldığında kızım yürüyordu dolmuşta hiç tanımadığı bir adama baba demişti ve ilk yaşını kutlamıştı!! Çok acı çok!! Öyle dinsiz bir babası vardı ki yediğim lokmayı sayıyordu bir gün sen karı olamadın ki kocanın parasını tutamadın diye beni dövdü kocam karşıdan baktı. Neyse bu olaylardan 3 yıl sonra bir gün evde yanlızken bir sallanma bir kalp bir ölüm korkusu geldi ve acil qmbulansı aradım geldiler aldılar beni bir serum yolladılar. Cevrem oldu dışarı çıkıyorum ama tam göğüs kafesimde kasılmalar nefes alamamalar ve ataklat yine aciller o kadar acile gittim ki sayısı yok!! Sonra bir gün bunlar yetmez bir vertigp geldi o atakdan sonra kendimi tamamen eve kapattım 5 ay kapıdan dışarı çıkmadım.
Ve bir gün kocamın beni aldattığını öğrendim kadının yanına yalvarmaya gitiğimde baba bıçak çekip o benim kocam sanada altındayken karıcım diyormu dedi ve ben bu olaydan sonra hiç hatırlamadığım kopuk kopuk gördüğüm bir kör düğüme girdim. Dolabın içinde uyanıyordum. Bir gün uyandım sırılsıklamım banyoya girmişim belimde olan saçlarımı kesmişim filan felan neyse bir arkadaşım geldi dedi bu çocuğadamı acımıyosun ozaman kızım daha 4lü yaşlarda limon sıkıyor tuz döküyor annecim ye diye getiriyor ne olur kızmayın bana ben bağırıyor hatta dövüyorum çünkü aklımı kaybetmiştim.
Ve arkadaşım beni silkeledi aldı tuttu elimden ve ben çıkmaya bakmaya başladım hayatta o karının peşine düştüğümde kocamdab bir daha o kadında mutap olmıcaksın diye dayak yedim neyse. Sonra ona dedim ki birgün güçlenicem sana öyle bir acı çektiricwm ki bana yaptıkların için azap çekeceksin.
Neyse ben kendime geldim ama sürekli ataklarım devam ediyor aslaaaaa şehir dışına çıkamıyorum asla uzun yol yapamıyorum ya tam dağların arasındayken kalp krizi geçirirsem hep bu korku. Neysee en nihayetinde kızım 6 yaşındayken ben bu adamı boşadım zaten son 3 yıl hiç aynı yatağı oaylaşmadık bile şimdi herkez şunu der neden ana evine gitmedim arada anlatmadığım yerde 3 kez gittim ana evine ananız babanız da zorda ise olmuyor. Eve ekmeği zor alırken kızıma bez mama diyemedim her seferinde döndüm. Dönmek zorunda kaldım.
Neyse sonunda boşandım boşannafa önce kızıma 500 tl nafaka dedi boşanma günü adliye önünde bana dediki valla 350 anca veririm yoksa bana nikah lazım değil yarın öbür gün benim başka çovuğum olucak işine gelirse dedi bende seninle yaşamaktansa işime geliyor dedim ve boşandım.
Tam 1 yıl sonra hayatıma böyle bir erkekle ödüllendireleceğimi bilse idim çekmezdim onca yıl.
Evlenmiş ayrılmoş 6 ay evli kalmış çovuğu olmayan benden de 2 yaş küçük bir erkek.
Aşk sevda kadın olmak önemli hissetmek hepsinin en dibinden ucuna kadar hissettirem bir adama aşık oldum. Birlikte ailemin olduğu yere taşındık.
Tek şartı vardı kızım asla babada kalmıcak dedi zaten öyle bişey asla aklımda yoktu ama gerçekten kendine almaz kızıma alır kızım zaten baba der birlikte sineyama giderler alışverişe giderler maç izlerler ya size neleri anlatsam bilmiyorum ayakkabısu çantası okulu herşeyin peşindedir. Öz babası daha 1 gün parka götürmedi ailem yollardı montunu ayakkabısını.
Bende ne atak kaldı ne mutsuzluk. Ara ara vursada o aşk sevda bana öyle iyi geldiki hep atlattın tam 5 yıl. Babamla bir akşam üstü 4 de kahkalarla konuştuk.
Sonra tel kapattık uyumuşum. 2 saat geçmiş tel çalılıyor annem açtım efendim annen dedim tel ses sadece baba "kocammmmmm bana bunu bana ne diyeeeee yaptınnn diyordu anneeee dedim anne dedim o defalarca tekrarladı bana bunu en son baban öldüüüüüüüüüü dedi o an çıplak ayaklarımla nasıl sokaklara atladım yerlerde bağırdım 500 metre ilerideki evdeki.insanlat babaaaa çığlıklaruna çıkmışlar sokaklara babam ayaklarını uzatmış ve uyumuş kalmış kucağındaki leptopu bile düşmemiş yere sadece elinde dil altı hapı kalmış.
Ben onu 2 gün önc3 bana zorla balık yedirdikten sonra balkonda beyaz atleti ile bana el sallarken hatırlıyorum ve öyle kalson diye çıkmadım bana dur yaşıyorlar deselerde kalabalığı yırtan bir kadın bana başın sağolsun baban öldü diyene kadar sadec2 baba hani bahçeli evimizz olucaktı demiş bağırmışım. O benim aşkım o benim dağım o benim sol yanımdo ve ben bu esnada 6 haftalık hamileydim sevdiğim adamdan çok isteyerek spirali çıkartıp hamile kalmıştım. Babamı kaybettikten 1 hafta sonra kalp atışı duyduk ben ağladım eşim ağladı doktorum ağladı. Ve 1 hafta sonra bir ağrı girip çıkıyordu ama kaburga boşluğuma hani hamilelikle alakalı olmayan dedim eşime ertesi gün gidelim bir ultarasonla baksınlar neyse gittin kadın geldi hamileyiz dedi evet dedim ne kadar dedi 8 haftalık dedin ne güzel dedi ağrıyan yere baktı bişey yok bebeğide görelim dedi tamam dedin veeee kalp atışı yok alttan bakıcam dedi yine yok. Başın sağolsun üzülme yine olur dediğimde o kapıdan nasıl çıktım nasıl insanlar var ama yok eşim arkamda merdivenlerin arasında sadece onunda kalbi durdu oda beni bıraktııııı diye bağırıyordum. Aynı gün saat 4 de kürtaj oldum. Bu olaydan 5 gün kadar sonra bir yanma geldi bana kasıklarımdan göğüs kafesime kimseye bişey denedim. Sonra yine girdi sanki bir viks kutuaunu boşaltır gibi nefesin kesildi titerene başladı nasıl acile girsin bilmiyorum ekg nornal oksijeb normal hemen psikiyatri onun odasında yine geldi dedin ölüyorum doktor bey hemeb zanax verdi eve geldiğimde 5 saat kesintisiz uyudum sonra psikiyatriye gitin tedavim başladı hem psikoterapi hem ilaç 5 ay kadar sonra herşey güzeldi ve ben anne olmak istiyordun tekrar hamile kaldım o kadar mutlu olduk ki bir unut oldu bize ama bu sefer betahcg yükselmiyordu. Ve en sonunda onuda kimyasal gebelik kanama ile kaybettin. Yine kötüleştim dengem yine gitti kanda pıhtılaşma ya ankaraya kan yolladım temiz çıktı kan değerlerim rahim herşeyim iyi çıktı. Ama olmuyordu haziranda düşük yaptın yine 6 ay ilaç kullandım ve son kez denicem dedim ve 31 aralıkta hamile olduğumu öğrendim. Şuanda 10+4 hamileyim doktor sağlıklı bir bebek bu dedi kalp atışını duyduk 8+6 da bile 170 di kalp atışı ha tabi bunda da rahimde yapışıklık çıktı onu takmıyorum o kadar acım varki içimde. Yarın saat 10 da muanem var ama eve kalp dinleme aleti aldım dinliyorum duyuyorum rahat uyuyorum. Ve bu sürede ilk kez bugin kahvaltıdan sonra bir çarpıntı geldi hemen kontrol etrin 91 çok değil am kalbim yerinden çıkıcak gibiydi bu sefer ölüyorum dedim hemen uyumuşum 2 saat sonra uyandığımda nabız 90 dı ama kalbim kulağımdaydı. Wc gittim sonra azaldı daha iyi hissettin kalktım yemej hazırladım filan şimdi kalbimde bişey olsa idi bu saatte kadar olurdu demi çok korkuyorum
36 yaşındayom 23 yıldır çektiklerimin size sadece %10 anlattım çok çok uzun oldu ama yaşadığım acılara babam öldükten sonra annemin tek evladı olan ablamı seçti ve ağustostan bu yana benimle görüşmüyor onun umrunda bile değilim ablamla benim dedikodumu yaporlarmış ben babamla bütün sülalemi gömdüm şimdi bir kızım bir kocam var Allaha şükürler olsun sizlerde yanımda olun istedin ondan admin kızmasın watsap grunu dediğim için sadexe amacım yanlızlığıma korkularıma yol gösterecek dostlar çok uzun yazdığın için affedin beni

Yazdıklarını okudum sen çok güçlü bir kadınsın. Benim de çarpıntı problemim var hem de 220 ye kadar çıkan. Tedavi görüyorum bakalım RAbbim böyle bir dert verdiyse dermanını da verir elbet

Çok zor şeyler yaşamışsınız gercekden insallah bebeğimiz tesellimiz ve şifanız olur nerede yasiyosunuz ankarami

Cnm buda senin imtihan cnm hem burda hem ahirette alacan ins bilion

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…