Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
maşallah ne güzel Allah bağışlasıncanım bende panik atak hastasıyım çok şükür doğumumu yaptım kızım 2,5 aylık oldu bile...bende hamileleiğimde ataklar geçirdim ama çok fazla deil..ben tam hamile kalmadan önce çok yoğun ataklar geçirmiştim ama gebeliğimde azaldılar..inşallah seninkide azalır...şu aralar bu illet beni yine yokluyor sinir oluyorum..bu mevsimi hiç sevmiyorum o yüzden..
anladım cnm benimde 200 lere kadar çıkıyoratak geldiği anda çarpıntım oluyor ama bayağı yükseliyor 170 leri gördüğümü biliyorum...ama hamilelikte o kadar olmadı..içimde müthiş bir sıkıntı ölüyormuşum gibi..beynim uyuşuyor içimde bi sıcaklık titreme..göğsümde kolumda ağrı...daha ne sayıyım yoğun ataklarım böyle geçiyor..ama hafif ataklarda sadece sıkıntı bişey olacakmış gibi hisler duyuyorum..oda bu aralar sıklaşmaya başladı...
hakkında hayırlısı olsun inş maşallah sona da gelmişsinkızlarrr bende panik atak hastasıyım.ve 33 haftalık ikizlere hamileyim.hamileliğimin 5. ayından itibaren pasiflora kullanmaya başladım.antidepresanlar kadar etkili olmasada yinede idare ediyorum.ara ara krizler yokluyo beni.daha çok sıkıntı ve nefes almakta zorlanma şeklinde kendini gösteriyor.2-3 haftaya kadar sezeryan ameliyatla doğumum gerçekleşecek.doğum zamanım yaklaştıkça aşırı derecede heyecanlanıyorum.ameliyathane ortamına nasıl dayanacağım bilmiyorum.genel anesteziyi hemen yapmaları için dua edeceğim.rabbim cümlemizin yardımcısı olsun.hepimize hayırlı doğumlar diliyorum.
arkadaslar panik atak rahatsızlığı olup hamile olanlar ya da hamile kalmayı düşünenler
burdan sıkıntılarımızı paylaşalım birbirimize destek olalım
ben hamilelik öncesi sadece 1 ay hap kullanıp hamile kaldım özellikle su aralar gerçekten kötüyüm
kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama sanırım yetersiz kalıyor
Allah kucağınıza almayı nasip etsin diğer evlatlarınızı da size bağışlasın inşNASIL YANİ SİZ PSİKOLOGMUŞSUNUZ SİZ BÖYLEYSENİZ BİZ NE YAPALIMkafamçokkarıştı BEN DE 2KIZANNESİYİM ANNEOLDUKTAN SONRA PANİK ATAK EVHAM HASTALIĞIM BAŞLADI KIZLARIM KÜÇÜKKEN gece kalkar deprem olacak kızımın başına tuğla düşüyor görür ağlardam eşim çok çekti benden...Teskin ederdi gece yarısı..Şimdi 3,çocuğuma gebeyim 3 aylık şimdi de sezeryanda öleceğim büyük kız anneanneye alışık küçük kızım ne yapar diye sürekli ağlıyorum birde bebekte doğar da o bebek ne yapar diye bu sefer hıçkırıyorum ..Çok komik de miii yazarken güldüm halime....kaydirigubbakcemile3
panik atak rahatsızlığı olanlar tabiki hamile kalabilir doğurabilir depanik atak rahatsızlığı olanların hamile kalamaması gibi bişey mi var? bu anlattığınız şeylerin çoğunu taşıyorum ben de. hergün sürekli kaygı, bişeylere yetişememe korkusu, daraltı.ne kadar derin nefes almaya çalışsam da fayda etmiyor. ağlamak istiyorum. bunun hamile kalmakla alakası nedir?
Bu hastalığın en ii tedavisi ilaç değil FARKINDALIKTIR...Ben bu şekilde yendim bu hastalığı. Çok lanet bir hastalıktır. Genç yaşlı ayırt etmez stres sıkındtı vs. gördüğü yere yerleşiverir hemen. Beni öss ye hazırlanırken yakaladı 2 sene bırakmadı. Sınava hazırlandığım için çok fazla ilaç kullanamadım. Aldığım ilaç beni ot gibi yapıordu. Ne okuduğumu anlıyodum ne yazdığımı ne dinlediğimi. Öncelikle bunun farkına vardım: İLAÇ HAYATIMI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYORDU. Ama ilaçsızda ataklarım artıyordu. İlacın artılarını ve eksilerini önüme koydum. Baktım eksileri çok bıraktım. Sonrada şunun farkına vardım: İLAÇSIZDA YAPILABİLİYORMUŞ. Sadece sizin değil çevrenizdekilerinde yaşadıklarınızın ve sorunlarınızın farkına varması lazım. Ataklarım beni genellikle yapamadığım işler karşısında yakalıyordu. Yine birgün atak geçirirken şunun farkına vardım: HERŞEYİ YAPABİLECEK GÜCE SAHİBİM. Derin bir nefes aldım ve yarım bıraktığım işime devam ettim hiçte zor olmadı. En son atak geçirdiğimde eşimde etkilendi. Beni o halde görünce eli ayağı tutmadı yığıldı kaldı olduğu yere. Son olarak şunun farkına vardım: BEN ATAK GEÇİRİRKEN ÇEVREMDEKİLERDE BUNDAN ETKİLENİYOR. EĞER BEN YIKILIRSAM ONLARI KİM KALDIRACAK. EĞER BEN PES EDERSEM ONLAR NASIL KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDİCEK...
Tekrar söylüyorum bu hastalığın en etkili tedavisi FARKINDALIKTIR.
panik atak rahatsızlığı olanlar tabiki hamile kalabilir doğurabilir de
bunun aksini iddaa eden yok sadece panik atak rahatsızlığı olup hamile olan bayanlarla dertleşmek
için açılan bir form dertleşmek adına destek olmak adına