Panik atak yardım

Asenaasena96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.799
787
Eveeeeet bende bir panik atak mağduruyum inanın herşey beynin oynadığı bir oyun durduk yere kendimizi korkutuyoruz endişeleniyoruz kaygılanıyoruz aklımıza birşey geliyor üzerine düşüyoruz derin düşüncelere kapılıyoruz haydi birdaha bir atak.. ben 23 yaşındayım artık bu sorunla yaşamaya alıştım bazen kontrol edebiliyorum kendimi bol bol dua 🤲 bilmiyorum bir psikoloğa görünmüyorum ne yapabilir diyorum neler neler geliyor aklıma hangi birini çözebilir diyorum. Ben alıştım yeri geliyor şiddetli yaşıyorum (etrafa yabancilaşma) (bedenime yabancılaşma) gibi bu zaten panik atağın en kötü yanı bunu aylarca çekmiştim Rabbim birdaha göstermesin düşmanımın başına vermesin. Bende panik atak küçükkende vardı ama sonra birden geçmişti anlamamiştim hatta böyle 10 yaşlarda filan sonra 20 yaşında babamın büyük hastalığı nedeniyle çok etkisinde kalmıştım Ve panik atak geçirmiştim ve tabii ben kalp krizi filan sandım ölüyorum dedim acıl oldum ama doktor bana birşeyin yok diyip gönderdi 😄 o yüzden şuan 3 senedir bir panik atak yaşıyorum hergün olmasada oluyor işte çoklukla. Ben bununla yaşamaya aliştim ama bedensel olarak bir rahatsızlığı olurmu onun kaygısındayım son zamanlar. Kendimi mümkün oldukca stresten uzak tutmaya çalişiyorum cünkü tetikliyor ve eğerki bir tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim 🙏🏻 Yeterki korkutucu şeyler söylemeyin panik olabilirim her an 😁

Panik bozukluğu olan biri olarak Allah şifa versin demeye geldim. Kendim aşamadım yarın psikolog randevum var. Bakalım inşallah faydası olur.

ben yaşadım ve atlattım. burada denk geldikçe de yazıyorum bu hastalığın tek çözümü doğru tedaviyi doğru kişiden almanız. ben iki uzman değiştirdim üçüncüde şansım yaver gitti. izmirdeyseniz özelden yazarım numarasını ama mutlaka doğru kişiyi bulun yoksa suistimal edilebiliyor. çok geçmiş olsun sizlere

Bende de var malesef. Vertigoyla anksiyeteyle basladı panik atağa cevirdi sonra. Yabancılaşma bnm de en korktugum sey. Bir kaç kere yaşadım cok zor. Onun dısında ic sıkıntısı fenalık hissi bas dönmesi carpınti vs yasıyorum ama ölüm korkum yok. Tam tersine hep böyle hissedicem gecmicek ölemicem bile diyorum. Hamileyim de. Cok zor. İlaçlar kontrol altına alıyor bence bir psikiyatristle görüşün hayat kalitem epey artmıştı

ben panikatak geçirmiş ve tamamen bu illetten kurtulmuş biri olarak yazıyorum ilaç evet gereklidir ama bence asıl bunun ne olduğunu bilmek neden olduğunu bilmek ve nasıl atlatacağını bilmekle geçiyor. ben ilaç kullanırken de yine atak geçiriyordum. nden olduğunu nasılk olduğunu ve nasıl kontrol ediceğimi öğrenince bunun için de ayrıca atak anında doktorumun numarasını vermesiyle desteğii hissederek kendimde yeneceğime dair inancı buldum. güven çok önemli arkadaşlar. bence kazanmayı sağlayan şey bunu nasıl aşacağımızı öğrenmek ve destek

X