- 7 Eylül 2015
- 31
- 18
- Konu Sahibi sahikaziyagil
merhaba. bende panik atak ve anksiyete var. anksiyetem özellikle son iki aydır tavan yaptı. panik atak geçirdiğim sırada yaşadığım bi belirtiyi maalesef googlea yazarak arattığımda yüksek tansiyon gördüm ve o günden beri tansiyon takıntım var. ölçtüğümde de 15 çıkmıştı ve iyice panik oldum. o günden sonra sağlık ocağında ölçtürdüm, o sırada hafif bi panik atak geçiriyordum, 14 çıktı ve takip et dediler. ben her ölçtüğümde yüksek çıkıcak korkusuyla ölçmeyi bıraktım çünkü her seferinde farklı sonuç alıyodum. neyse ben elim ağrısa tansiyon diyecek duruma gelmiştim. başım ağrıyor diye atak geçirdim durdum. gergin bi gün geçirdim o günde gittim tansiyon ölçtürdüm. 16 çıktı acile git dediler iyice panikledim. acilde de iki sefer ölçüldü 15 çıktı. o gece evde takip ettim ve 15 ile 13 arası değişti. Aynı gün kardiyolojiye gittim. Doktor 12 ölçtü. Stres dedi seninki ama holter takıldı. Ekg çekildi. Holter sonucum temiz çıktı en yüksek sadece bir kere 14 olmuş yarım saat sonra 12 ye düşmüş. Ekg hakkında yorum yapmadı bişey görse yapardı diye düşünüyorum. Bişey yok devam ederse psikologa git dedi. Çok uzun oldu toparlamak gerekirse bunun üzerinden iki gün geçti ama ben sonuç almama rağmen takıntımı atlatamadım. Az önce yine hafif bir mide bulantısı yaşadım diye bayılacak gibi hissetim ve kesin tansiyon dedim. Ölçmemek için çok direndim. Benim gibi olanlar, bu konuda takıntısı olan varsa konuşmak bana iyi gelecek. Hatırlıyorum eskiden panik atak geçirdiğim dönem yine 15 çıkmıştı acilde ama hiç kafama takmamıştım. Ben güle oynaya tansiyon ölçen biriydim. Şimdi panik atakla tansiyonu birbirinden ayıramıcam diye korkuyorum. Sürekli düşünüyorum