panik atak ve belirtileri

gokdeniz8811

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
93
1
36
İstanbul
Merhabalar,
Hamileliğimin son 2 ayında aniden başlayan nefes alamama hissi, havanın soğuk olmasına aldırmadan pencere açılması veya balkona cıkılması ve sürekli ölümü düşünmek gibi sorunlarım ortaya cıktı herhalde hamileliğimden dolayı diye pek aldırış etmedim. Bu aralar aynı şeyleri daha şiddetli yasıyorum öfke kontrolü yapamıyorum sesim aniden yükseliyor ağlamaya başlıyorum nefes alamıyorum sanki sırtımla göğsüme bastırıp sıkıştırıyorlarmış gibi oluyor, ev işi yaparken sürekli yaşanan sorunları düşünüyorum ve " bana böyle böyle derlerse bende böyle cevap veririm " gibilerinden senaryolar yazıyorum, ölüm korkusunu yasıyorum, psikoloğa da gittim bana ilaç verdi fakat bebeğimi emzirdiğimden kullanmak istemiyorum daha henüz 10 aylık çünkü ...tamam kötü düşüncelerden filan uzak durmam lazım ama atamıyorum içimden bir türlü...bunların hepsi panik atak belirtileri olabilir mi acaba ?

Gökdeniz, lütfen net üzerinden sıkıntınıza teşhis konmasını istemeyin. Çok yanlış olur.
Bebeğinizi emzirmek her şeyden önce bebeğinizin hakkı. İlaç kullanmak istememenizi tabii ki anlıyorum.
Bu durumda yapmanız gereken bir psikiyatra değil, bir psikologa giderek bir süre düzenli psikoterapi almak. Böylelikle sıkıntılarınızı ilaç kullanmadan aşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…