Panik atak ve anksiyete

liyuzada

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
375
166
24
Herkese merhaba, 5 senedir panik atak ve anksiyete hastasıyım. 5 senedir antidepresan kullanıyordum ve çok iyiydim artık o eski saçma sapan hastalık düşünceleri aklımın ucundan geçmiyordu. Fakat gebelik düşündüğümden dolayı ilacı doktor kontrolünde bırakma kararı aldım. Tabii bu sayede yine ataklarım arttı. Beş yıl önce ne yaşadıysam aynılarını yaşamaya başladım. Şimdi kalp krizi düşüncesinden çıkıp dün olan boynumda seğirmeyle birlikte hemen internette şah damarı tıkanıklığı buldum taktım buna. Beyin kanaması mı geçireceğim ya geçiriyorsam diye düşünüp duruyorum. Bir de üstüne biraz önce anksiyete beyin kanamasına yol açabilir diye bir şey okudum. Tamamen elim ayağım boşaldı.. Buraya içimi dökmek ve benimle aynı şeyleri yaşayanlarla konuşmak bir nebze de olsa iyi geliyor. Allah derdi olan herkese derman versin inşallah

Öncelikle tekrar tekrar doktorlara randevu aldım,covidden bu yana devam eden sol kol sol sirt ve kürek kemiği ağrım vardı o zamanlar mide bulantısı da eşlik etti meme ağrısı aynı zamanda tabi doktor doktor gezmeye başladım midede özafajik gastrtit boynumda küçük 2 fıtık memede de cok sayıda fibrokist ilk zamanlar adet olacahom dönemler hu ağrılar artıyordu zamanla adet olacağım zaman tansiyonum çıkmaya başladı her neyse zamanla kötüleşmeye başladım geçen hastalandım yemekten kesildim bi anda bu sefer inanmazsınız kürek kemiğimağrım gitti ama sol kol damarım da ağrı başladı vucudum seğiriyor kulağım kalp gibi atıyor sürekli baş ağrısı o biçim sürekli damarlarım kaslarım artık ne ise iç krganlarım kalp gibi atıp durdu şimdi de norolojiden boyun ve baş için tekrar mr aldım ne yapacağımı şaşırdım damarlarımda tıkanma olduğunu düşünüyorum hayatım günden güne eriyor dışarı çıkamıyorum çıkmak istemiyorum dılarda bayılmam geliyo aniden bi terime ağrı vuruyo elim kasılıyor bişe oluyor başım dönüyor ne yapacağım ben
Şimdilerde ise yeni işe başladım call center masa başı işim sürekli konuşuyorum günde yaklaşık 200 kişi ile dün bir anda boğazımda spazm oldu boğazım kasıldı ne yutkunanildim ne baska bişe öylece kaldım bugunde yemek yerken içimde bişey oldu öylece kaldım hangi doktora girmem gerektiğini artık anlamıyorum ağrılarım artıyor damar seğirmesi sol kol damar ağrısı aniden giren vücuda kramplar işe gittiğimde işi benimseyememe yanlışta uyurken iyiyim

Aynılarını yaşadım hala da yaşıyorum. Hele o dışarı çıkınca bayılacak gibi olmak beni bitiriyor. Aslında uyurken bir şey olmadığını Allah korusun bir şey olsa uyurken de olacağını beynimize anlatabilsek sıkıntı olmayacak. Siz benim beş seneki halim gibisiniz bende beş sene önce bir sürü doktora gittim bir şey yok diyorlardı ancak acaba testler mi yanlış acaba bilemiyorlar mı sorusu beynimi yiyip bitiriyordu. En son beyin cerrahı psikiyatriye gitmen lazım diyince ikna olmuştum.

Maalesef bende 6 yıldır kullanıyorum bırakmaya çalıştım defalarca tekrarladı şuan da bile çarpıntı yok atmıyor diye takıntı yaptım bu defa da bu oluştu çarpıntı yok gayet güzel ama beynim takacak bişey buldu noldu atmıyor mu nabizmi düşüyor Allah yardım etsin sağlık takıntısı panik atak artık ağlıyorum yoruldum diye

50 mg selectra bile artık fayda vermiyor ilacı değiştirmek de istemiyorum başka ilaca başlamak da zor ama bildiğim tek şey beynimiz laf dinlemiyor sen ne kadaf geçici olduğunu söylesende dinlemiyor

Anksiyete o dediğinden yapmıyor ya araştırmayı bırak bence ben elimi attığım gibi hayır bakmicam içim içimi yesede bakmicam diye diye alıştım ilaç reçetesi okumuyorum hastalık arastirmiyorum interntte zaten kalsa ohooo kesinlikle bırak araştırma buraya gel birbirimize destek oluruz

Aynen ben de her şeyi takıntı yapıyorum her şeyi. Kalp krizi korkusu zaten beni deli ediyor. Allah hepimize şifa versin

Temmuzdan beri ne yesem boğazımda kalıyormuş hissi oluyor sanki aşağı inmemiş orda öyle duruyor yediklerim reflü ilacı kullanınca geçiyor gibi bir daha oluyor takıntı yaptıkça hiç geçmiyor

merhaba makaleleri kitapları ve youtube videoları ile İZZET GÜLLÜ'yü takip etmenizi okumanızı dinlemenizi tavsiye ediyorum. Bana şifa oldu. Bu sorun bir anda oluşmuş gibi ortaya çıksa da birikimler yaşanmış olumsuzluklardan ortaya çıktığından geçmesi de bir video ya da bir okunan makale ile olmuyor maalesef. ben 3 gündür keşfettim ama 3 gündür yeniden doğmuş gibiyim. Bugün atak geldi, onun sayesinde çok güzel yönettim sakinleştim çok kısa sürdü. Her gün dinliyorum videolarını. Atak anında muhakkak bir yerim ağrıyor daha çok sırt, kalp, baş, ense ya da uyuşma yüz karıncalanması oluyordu. Bu da daha şiddetli panikleme yaratıyordu. 2 kere acile gittim. Yetmedi beyin MR ına girdim. Üstelik kapalı alan korkum var. MR a girerken korkudan titriyordum. İlk seferinde başarısız oldum çıktım. Sonra hastaneden ayrılmadan tekrar denemeye karar verdim. Bu kararı almamda internette MR korkusu nasıl yenilir diye magazinsel belki hiçbir bilimsel altyapısı olmayan bir yazıda kendim için buluğum yöntem etkili oldu. MARUZ KALMA YÖNTEMİ. Aynen bu şekilde dedim ki kendi kendime ne kadar durabilirsen o kadar duracaksın ama deneyeceksin. Sonra MR içerisinde her tükenmiş gibi hissettiğimde durduğum dakikalara yazık olur diye sürekli 60 a kadar sayıp başa dönüp tamamladım. Çok şükür sonuçlarım temiz. Panik atak diye adlandırılan kaygı durumu yaşıyordum sadece. Bu kaygı durumlarının da tek yöntemi bu işte güzel kardeşim. Salıp teslim olup maruz bırakma tekniği. Çok güzel faydalandım ben bu forumdan herkesten Allah razı olsun. İZZET GÜLLÜ'yü de bu forum sayesinde duydum. Sayımız çok ama yaşadığımız hastalık değil insani bir duyguyu yoğun yaşıyoruz ve konfora alışkın beden bu duygudan hoşlanmıyor. Onu bir an önce göndermeye çalışıyor. Çalıştıkça savaştıkça da farkında olmadan bunu sorun haline getiriyor beyni için. İçini ferah tut yalnız değilsin tavsiyeme kulak ver inşallah iyi gelecektir. Başka bir başlıkta da yazdım bunu bugün buraya da eklemek istedim Bir de ek not internette araştırma yapma sakın. Yapacaksan bile şunu düşün basit bir sivilce için bile neler yazıyorlar bizler hayati organlarımızı araştırınca neler neler çıkacaktır. Ayrıca internet algoritması senin araştırdıklarından içinden seçip okuduklarından sana bir sonraki aramaların için filtre görevi yapıp hep olumsuz şeyleri sıralayacak. Buna izin verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…