• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

panik atak lütfen yardımcı olun

esra1919

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2013
2
0
6
34
İstanbul
merhaba benim başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak istedim.evliyim ve iki çocuk annesiyim eşimle hiç bir sorunum yok .bir kaç aya kadar hiç bir sorun yoktu.. ilk önceleri nefesim daralır gibi oldum ve bogulacak gibi hisstettim günde bir kaç kez oluyordu ..daha sonra nefes daralmam arttı ve çığlık atmaya başladm ve bunları yaşarken çevremdekilerin sesini duyuyordum fakat cavab veremiyordum tepki gösteremiyordum.pskiatri dr.na gitim panik atak başlangıcı oldugunu ve ilaç tedavisi başalnması gerektiğini anlattı.(citol kullanıyorum) . ilaç kullanmaya başladıktan sonra bir kaç kez daha tekrarladı..bir süre olmamya başladı..tam rahatsızlıgım bitti derken bu kezde ağlama krizlerine giriyordum.durup duruken hıçkıra hıçkıra ağlıyordum.. dışarı çıkamamya başladım..dışarıda herkezin içinde hasta olacak gibi hissediyordum..bir süre geçtikten sonra bu keze sürekli esneme ye başladım inanın o kadar esniyordm ki kendimden geçyordum bogazımda bir şey var gibi hissediyorum ..esnerken ellerim de uyuşma oluyor sanki kasılmış gibi hissediyordum...ve en çok da ölüm korkusu hissediyordum..o an ölecek gibi hisssediyordum..önerebileceğiniz dr ya da tedavi yöntemi varsa lütfen paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

merhaba benim başımdan geçen olayı sizinle paylaşmak istedim.evliyim ve iki çocuk annesiyim eşimle hiç bir sorunum yok .bir kaç aya kadar hiç bir sorun yoktu.. ilk önceleri nefesim daralır gibi oldum ve bogulacak gibi hisstettim günde bir kaç kez oluyordu ..daha sonra nefes daralmam arttı ve çığlık atmaya başladm ve bunları yaşarken çevremdekilerin sesini duyuyordum fakat cavab veremiyordum tepki gösteremiyordum.pskiatri dr.na gitim panik atak başlangıcı oldugunu ve ilaç tedavisi başalnması gerektiğini anlattı.(citol kullanıyorum) . ilaç kullanmaya başladıktan sonra bir kaç kez daha tekrarladı..bir süre olmamya başladı..tam rahatsızlıgım bitti derken bu kezde ağlama krizlerine giriyordum.durup duruken hıçkıra hıçkıra ağlıyordum.. dışarı çıkamamya başladım..dışarıda herkezin içinde hasta olacak gibi hissediyordum..bir süre geçtikten sonra bu keze sürekli esneme ye başladım inanın o kadar esniyordm ki kendimden geçyordum bogazımda bir şey var gibi hissediyorum ..esnerken ellerim de uyuşma oluyor sanki kasılmış gibi hissediyordum...ve en çok da ölüm korkusu hissediyordum..o an ölecek gibi hisssediyordum..önerebileceğiniz dr ya da tedavi yöntemi varsa lütfen paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

canım mrb aynı hastalık bende de var küçüklüğümden beri fakat bendeki her şeye olan panik değil de sadece hastalık hastası olmam bir yerime en ufak bişey olsa kötü bişey olduğunu düşünüp ölmekten korkuyorum bi ara kafama hiç bişey takmamayı ve bana olan bazı küçük rahatsızlıkların herkese de olacağını düşünmeye başlamıştım ve o ara çok iyiydim fakat bu ara yeniden nüksetti bu yine en ufak bişey de kötü bir hastalık olduğunu düşünüyorum bende eşimde bana korkma o dediğin hastalıklarda bir tane belirti olmmaz çok farklı belirtileri olur diyor fakat bende o panik atağı geldiğinde korkudan titriyorum midem bulanıyor üşüyorum soğuk soğuk terliyorum. şunu da söyleyim ki yanında sana her zaman iyisin bunlar geçecek herkes bazı zaman bunalım yaşayabilir yaşadıkların normal öldürücü değil diyen biri olmalı. bu konuda eşim bana çok destekçi ondan ALLAH binlerce kez razı olsun sana tavsiyem ise canım rahatlamak için günde 10 kere derin derin nefes al bırak gevşemeye çalış emin ol faydası oluyor ayrıca kafanı başka şeylere tak atağın geleceğini anladığın zaman bir arkadaşına git eşinle bişeyler yap ya da çocuklarınla kafanı dağıtacak bişeyler bul ayrıca her zaman dua et ALLAHIM dualarını kabul edecektir inş. ve rahatlarsın

Ciglik ve aglama nobetleri disinda hepsini yasadim ve maalesef doktorunun dedigi gibi panik atak. Bana ilac ve zaman iyi geldi, ilac ataklarimi azaltti zamanda alismami sagladi ama ilacin benim icin kotu yani psikolojik olarak ilaca baglanmam oldu, gerci bu aralar yavas yavas azaltiyorum umarim birakmayi basarabilirim.

Hala ataklarim evrim gecirdiginde panik atak miyim yoksa baska birsey mi diyorum ve bazen acillik oluyorum ama bi sure sonra yeni belirtilerede alisiyorum, hatta uykulu oldugumda atak gelince amaan cok uykum var ugrasamam seninle demisligim bile var :52:, bu dunya icin kucuk ama benim icin buyuk bir gelismeydi :8:.

Back