Panik Atak Hastasıyım İlacı Nasıl Bırakırım :(

bayanagresif

EYY HAYAT GÜLÜMSE KAHRINI ÇEKİYORUM
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
35
33
Slm herkese benim 2.5 senedir major depresyon ve panik atak hastalığım var 5 ay evden dışarıya çıkamadım 2.5 senedir ilaç kullanıyorum ve artık bırakmak istiyorum fakat 2 gün icmesem felaket başım dönüyor ve midem bulanıyor ilacı nasıl birakabilirim hic antidepresan kullanıp bırakan var mi aranızda artik kurtulmak istiyorum şimdiden teşekkürler

Bunu bize soracağına doktoruna sorsana dostum.

Anti depresanlar öyle kafaya göre bırakılmaz. Tedaviniz biterse doktorunuz aşamalı olarak keser ilacınızı.

Kafana göre bırakma. Doktoruna danis bırak derse bırakırsınız.

Bunu bize soracağına doktoruna sorsana dostum.

Anti depresanlar öyle kafaya göre bırakılmaz. Tedaviniz biterse doktorunuz aşamalı olarak keser ilacınızı.

Biliyorum sordum zaten bu ilaç 9 ay kullanilirken bnm 2.5 sene oldu doktorda baya zorlanırsın dedi bünye alıştı ilaca 2.5 senedir anladın kafama göre bırakmak değil bırakırken rahat bir şekilde nasıl bırakırım diye sormak istedim baya kullanıp da rahat bırakanlar var suan bi kaç ay içerisinde kesiyoruz ama korkuyorum böyle durum atlatan var mi nasil atlattilar diye sordum kapişşş

Canim ben de panik atak hastasiydim 8,9 ay kullandiktan sonra biraktim. Kademeli olarak biraktim, biraktiktan sonra da hic bir sorun yasamadim hic zorlanmadim yani

dozajı azaltıla azaltıla bırakılır. bir sonraki görüşmede doktoruna danış bırakcam deyip de bırakırsan daha fena? bırakıp, bırakmama kararını doktorun verecektir...

doktorun yavaş yavaş kesecektir muhakkak. dozları düşüre düşüre. Kendiliğinden deneme bunu, doktorunla koordine bir şekilde yap. doz çok yüksek mi?

merhabalar bende 5 senedir panik atak ve anksiyete hastasıyım 2 sene ilaç kullandım çok bir yol kat edemeyince ilaçları bıraktım ilk esnada yoksunluk sendromları illaki olacaktır ama emin olun alışıyorsunuz..bende bir yıldır klostrofobi ve nefes tıkanıklığını aşamadım ilaç alsam da aynısı olacak fikriyle tekrar o yola sapmadım açıkçası..

Doktora kalsa ömür boyu beni ilaca mahkum edecek her gecen gün daha da bağımlılık yapıyo zaten yarıma düşürdük ama doktorun söyledikleri beni korkutuyo iste
Bu yollardan bizde geçtik ailecek. Kardeşim kullandı doktor eşliğinde bıraktı (simdi yine basladi) ben kullandım yine doktor eşliğinde bıraktı.
Annem panik atak hastası idi uzun süre kullandı şimdi bıraktı tabi doktor eşliğinde. Ama erkek kardeşim tekrar başladı doktor kontrolünde.

doktorun yavaş yavaş kesecektir muhakkak. dozları düşüre düşüre. Kendiliğinden deneme bunu, doktorunla koordine bir şekilde yap. doz çok yüksek mi?

Bi ara baya yükselttik ama simdi yarıma düşürdü iste 1 yada 2 ay ayağa kalkamazsin baş dönmesi mide bulantısı olur icine kapanırsın boslukta gibi hissedersin ama hemen tekrar ilaca sarilma diyo bunları duyunca korkuyorum

Öyle bir şey ki Allah kimsenin başına vermesin inşaAllah

Canım başka bir hastalık tetikliyor olabilir mi? Bende de uzun süre panik atak vardı. Nefes alamıyordum astım gibi. Çok zor gerçekten. Kalp prolapsusu ve mitral yetmezlik varmış o sebep oluyormuş panik atağa.. Bir de ben hiç ilaç kullanmadım. Panik atak geldiğinde şişeden su içiyordum. Nefesimi düzenlememe yardımcı oluyordu.

Bnde de hafif mitral yetmezlik var ama bundan bisey olmaz dedi doktor bilmiyorum

Bnde de hafif mitral yetmezlik var ama bundan bisey olmaz dedi doktor bilmiyorum

Tetikliyormuş canım bende de hafif. Gerçi benim mitral yetmezliğim prolapsustan kaynaklı.. Ama panik atağa sebep oluyor. Hatta göğüste sıkışma ve ağrıya da neden oluyor. Muhtemelen panik atağın aslında çarpıntıdır.. Bende uzun süre öyle sandım çünkü çok karıştırılıyor. :) Hatta doktor panik atak, hiperaktivite ve mani-depresif tanısı koydu düşün yani. Mani-depresif o sıralar ergenlikte olduğumdan normal yani sürekli duygusal dalgalanmalar oluyor ergenlikte. Hiperaktivite ne alaka bilemiyorum yerimden kalkamayan biriyim.

tabii ki dr gözetiminde azaltarak bırakmalısın
kendi kafana göre kesersen daha tehlikeli olur Allah korusun
eğer çok kötüysen, güvenilir alim birini araştırıp okuma yaptır
ama herkese güvenme
özel olarak bu konuda eğitim almış alimler oluyor, onları bulmalısın
yaşadığın şehirde vardır iyi araştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…