panik atak anksiyete hastalık kaygısı

nurrk33

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
10
2
19
merhaba ben deprem bölgesinde yaşıyorum depremden sonra panik atağim anksiyetem başladı sağlık anksiyetem çok fazla en ufak bir yerim ağrısa Google yazıp araştırıyorum benim gibi olan varmı birde fibromiyaljim var 19 yaşındayım çok korkuyorum ağrılarımdan bir sey olacak sanıyorum kaç kez kalp doktoruna gittim ama bir şey çıkmadı
gogsum çok ağrıyor stres yaptığımda daha fazla oluyor sol kolum yanıyor silziyo gibi ağrıyor ve o an aklıma direk kalp geliyor böyle yaşayan varmı ya çok korkuyorum

merhaba ben deprem bölgesinde yaşıyorum depremden sonra panik atağim anksiyetem başladı sağlık anksiyetem çok fazla en ufak bir yerim ağrısa Google yazıp araştırıyorum benim gibi olan varmı birde fibromiyaljim var 19 yaşındayım çok korkuyorum ağrılarımdan bir sey olacak sanıyorum kaç kez kalp doktoruna gittim ama bir şey çıkmadı
gogsum çok ağrıyor stres yaptığımda daha fazla oluyor sol kolum yanıyor silziyo gibi ağrıyor ve o an aklıma direk kalp geliyor böyle yaşayan varmı ya çok korkuyorum
Canım aynısı bende de var karnım ağrıyor internetten bakıyorum kanser miyim Şuram şişti internetten bakıyorum tümör mü var diyorum ve psikolojik olarak nereye odaklanırsan oran zaten ağrıyor ve internetten gördüğün hastalıkların tüm yan etkilerini yaşıyorsun beynin seni kandırıyor önemli olan boş zaman bırakma kendini bir şekilde hobiler edin zaman geçirmeye çalış aklını sürekli farklı şeylerle meşgul et ki vücudunu dinlemeye vaktin olmasın ve artık internetten hastalık araştırmayı bırak yaşadığın her şeyi dünyada binlerce insan yaşıyor ve doktor eğer bir şey yok diyorsa o yoktur zaten ondan daha iyi bilemeyiz

Canım aynısı bende de var karnım ağrıyor internetten bakıyorum kanser miyim Şuram şişti internetten bakıyorum tümör mü var diyorum ve psikolojik olarak nereye odaklanırsan oran zaten ağrıyor ve internetten gördüğün hastalıkların tüm yan etkilerini yaşıyorsun beynin seni kandırıyor önemli olan boş zaman bırakma kendini bir şekilde hobiler edin zaman geçirmeye çalış aklını sürekli farklı şeylerle meşgul et ki vücudunu dinlemeye vaktin olmasın ve artık internetten hastalık araştırmayı bırak yaşadığın her şeyi dünyada binlerce insan yaşıyor ve doktor eğer bir şey yok diyorsa o yoktur zaten ondan daha iyi bilemeyiz
ya nedense inanasim gelmiyor sadece ekg cekildi ondan sonra ultrason ama o kadar çok korkuyorum ki yazmışlar işte göğüste ağrı sol kolda ağrı falan şu an sol omzum yanıyor sızlıyor sanki midem yaniyo ister istemez aklıma kalp geliyor fibromiyaljim var ve su sira çok stresliyim ya

ya nedense inanasim gelmiyor sadece ekg cekildi ondan sonra ultrason ama o kadar çok korkuyorum ki yazmışlar işte göğüste ağrı sol kolda ağrı falan şu an sol omzum yanıyor sızlıyor sanki midem yaniyo ister istemez aklıma kalp geliyor fibromiyaljim var ve su sira çok stresliyim ya
Doktorlar senin gibi binlerce hastayı muayene ediyorlar ve emin ol sen de olumsuz bir şey görselerdi seni hastaneden göndermezlerdi ama için rahat etmiyorsa farklı bir doktora daha görün sen internette okuduğun belirtileri yaşıyorsun

Doktorlar senin gibi binlerce hastayı muayene ediyorlar ve emin ol sen de olumsuz bir şey görselerdi seni hastaneden göndermezlerdi ama için rahat etmiyorsa farklı bir doktora daha görün sen internette okuduğun belirtileri yaşıyorsun
evet ne görsem o bende başlıyor hani acilerdeyim sürekli bişe çıkmıyor bulamiyolar diyorum en son

terapi alıyorum ama hala faydasını çok görmedim
Çünkü inanmak istemiyorsun sen kendin hasta olduğuna inandırmışsın bir yerde okumuştum insan stresi mutsuz olmaya alışıyormuş ve beyni diyormuş ki benim normalim bu en ufak mutlu olduğunda veya zihni boş kaldığında beyin sinyal gönderiyormuş bu anormal bir durum diye hemen mutsuz olmak istediğini sana iletiyormuş dediğim gibi içini rahat etmesini istiyorsan tekrar doktora görün şikayetlerini anlat bana hiçbir şey olmadığını söylüyorsunuz ama ben hala kendimi kötü hissediyorum de tekrar bir muayene ol

bir yerde okumuştum insan stresi mutsuz olmaya alışıyormuş ve beyni diyormuş ki benim normalim bu en ufak mutlu olduğunda veya zihni boş kaldığında beyin sinyal gönderiyormuş bu anormal bir durum diye hemen mutsuz olmak istediğini sana iletiyormuş
Aynen. Beyinle ilgili benim açıklama şeklim de şu:

İnsan kendisini ne olarak tanımlar/etiketlerse ya o hale dönüşür veya öyle olduğunu sanar.

Mesela başınızın ağrımadığı bir zamanda "başım ağrıyor" diyerek neler olacağını görebilirsiniz. Hasta olmadığı halde kendini hasta sananlar da, aslında istemeden hastalığı çağırıyor olabilirler. Gerçekte bir hastalık olmasa bile ağrısıyla sızısıyla beyin bizi "hastalık var" gibi kandırır hale gelir.

İşin güzel kısmı, güzel şeyler için de beyin aynı şekilde. "Her şey yolunda, başarırım, önemli değil, geçer gider" vb ifadelerden de olumlu yönde etkileniyor.

Dolayısı ile: olumlu düşünelim, olumlu olsun. Bu arada tabi ki gerekli durumlarda muayeneleri de ihmal etmeden.

Aynen. Beyinle ilgili benim açıklama şeklim de şu:

İnsan kendisini ne olarak tanımlar/etiketlerse ya o hale dönüşür veya öyle olduğunu sanar.

Mesela başınızın ağrımadığı bir zamanda "başım ağrıyor" diyerek neler olacağını görebilirsiniz. Hasta olmadığı halde kendini hasta sananlar da, aslında istemeden hastalığı çağırıyor olabilirler. Gerçekte bir hastalık olmasa bile ağrısıyla sızısıyla beyin bizi "hastalık var" gibi kandırır hale gelir.

İşin güzel kısmı, güzel şeyler için de beyin aynı şekilde. "Her şey yolunda, başarırım, önemli değil, geçer gider" vb ifadelerden de olumlu yönde etkileniyor.

Dolayısı ile: olumlu düşünelim, olumlu olsun. Bu arada tabi ki gerekli durumlarda muayeneleri de ihmal etmeden.
evet çok haklısıniz ama piskolojik rahatsızlıklar psikosomatik ağrılar gerçekten zor yanı bazen hiç geçmeyecek mi diyorum bundan 1 hafta önce sürekli basım ağrıdı ve ben o süreçte göğsümün ağrısını unuttum yani kalp ile ilgili seneryolar kurmayı bıraktım 1 hafta basım ağrıdı ona odaklandim başımda mi bir şey var diye sonra o geçti göğsüm geri başladı şimdi ona odaklandim yani ne oluyor anlamış degilim

Fibromiyalji hastalığında ağrılar gezici olabiliyor diye biliyorum, yanlış bilmiyorsam. Ve stres daha da tetikliyor olmalı. Bu hastalıkla ilgili ilaçlarınız varsa düzenli kullanın ama psikolojik olarak da zihninizi pozitif şekilde tutun hep. Bir de gluten vb gıda alerjileriniz var mı diye dikkatli olun, fibromiyalji ile bu tarz gıda alerjileri arasında bağlantı olabileceğini söyleyenler duymuştum. Belki doğrudan bağlantılı olmasalar da, belirtilerde hafifleme yaşanması mümkün.

Bu arada bugün yazmıştım bu mesajı, umarım size de faydası olur:

gogsum çok ağrıyor stres yaptığımda daha fazla oluyor sol kolum yanıyor silziyo gibi ağrıyor ve o an aklıma direk kalp geliyor böyle yaşayan var

Google bakma ben de sen gibi ne zaman bi yerim ağrısa oraya bakıyordum insanın psikolojisini daha da kötü ediyor orda yazanlar :) ama merak etme yalnız değilsin çok insanda var bu tür haller

X