• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Pamuktan Tarifler..

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Evet ben de 1 ay aradan sonra bakım yapıyım dedim.

Isırgan ve sinemakiyi bi cezvede kaynattım.
Diğer kaseye sarımsaklı zeytinyağımdan ekledim, 4.5 damla çam terebentin, 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı ayrıca saf zeytinyağı, kakao yağı,böğürtlen yağı, menekşe yağı, 1 tatlı kaşığıda bal.

Bakalım ne olucak.:9:

Son düzenleme:
yagli
orta boy
ince
cansiz

gurlesmesini istiyorum ne onerirsin? soyle yeni saclar ciksin bu mumkunmu acaba?

Badem yağı, susam yağı, hindistancevizi yağı, fındık yağı, zeytinyağı kullanabilirsin canım.
Forumda bir çok konu var.
Bir kaçına göz atsan bile sorunun için fazlasıyla cevap alıcağını düşünüyorum.

şu maydonozlu su nasıl bişey ? hangi saç sorununa iyi gelir?

Bunun hakkında hiç bir bilgim yok canım.

saç kırıkları için verdiğiniz tarifte banyodan sonra uçlara sıkın demişsiniz. saç yağlı kalmıyor mu yıkamak gerekmez mi?

Arzuya göre saçınızın uçlarını nemlendirip öyle sıkabilirsiniz.
Ama karışımda su olduğu için yağlı kalmıyor.
Aksine saçlarınızı yumuşacık yapıyor.
Ve zamanla saç uçlarındaki kırıkları onarıyor..

Peki o zaman Pamuk, başka bir soru sorayım bende :emir_bebek:
Turplu su uygulandınmı ? Uyguladıysan Gün aşırı uygunmudur. :44:
Saçım kısacık kaldı, telaşlıyım , kusura bakma. Tüm sayfaları okuyamadım.

Peki o zaman Pamuk, başka bir soru sorayım bende :emir_bebek:
Turplu su uygulandınmı ? Uyguladıysan Gün aşırı uygunmudur. :44:
Saçım kısacık kaldı, telaşlıyım , kusura bakma. Tüm sayfaları okuyamadım.

Hayır kullanmadım.
Ama hiçbir bakımı gün aşırı kullanmak iyi değil.
Bunun yarardan çok zararı var.

Pamukcum dedigin dogru gun asiri bakim saci yorar ve aliskanlik yapar ve belli bi süreden sora etkide etmez. Benim sorum su canim,haftada bir yagli bakim yapicam,(daa baslamadim) hafta icide sacimi taradigim zaman isirgan suyu hazirlayip taragimi bu suya batirip tarasam yine yarardan cok zarari mi olur ki:| kirik var biraz kuru taramayi önermiyosun ya böle yapmam ii gelir diye dusundum,sen ne dersin?

Pamukcum dedigin dogru gun asiri bakim saci yorar ve aliskanlik yapar ve belli bi süreden sora etkide etmez. Benim sorum su canim,haftada bir yagli bakim yapicam,(daa baslamadim) hafta icide sacimi taradigim zaman isirgan suyu hazirlayip taragimi bu suya batirip tarasam yine yarardan cok zarari mi olur ki:| kirik var biraz kuru taramayi önermiyosun ya böle yapmam ii gelir diye dusundum,sen ne dersin?

Şöyle yapabilirsin tatlım.
Spreyli bir şişe edinip ısırganı onun içine hazırlayabilirsin.
Saçlarına sıkar hafif nemlendirip öyle tararsın..

hazır el atmışken benimde saçma sapan hiç bir işe yaramayan saçlarıma el atarmısın pamukcum boyadan oriyelden yanmış kestirmeme rağmen hala kurtulamadım şuan omuzlarımda kuru ve uçları yanık yanık çok dökülüyo dökülen saçlarım yeniden çıkıyo ama bu seferde aralardan ne şekil alıyo ne bişey fönsüz olmuyoo sence adam olurmu bu saçlarrr:43::43:

hazır el atmışken benimde saçma sapan hiç bir işe yaramayan saçlarıma el atarmısın pamukcum boyadan oriyelden yanmış kestirmeme rağmen hala kurtulamadım şuan omuzlarımda kuru ve uçları yanık yanık çok dökülüyo dökülen saçlarım yeniden çıkıyo ama bu seferde aralardan ne şekil alıyo ne bişey fönsüz olmuyoo sence adam olurmu bu saçlarrr:43::43:

Canım kuru saçlar için ilk sayfadaki mesaja bir göz at.
Birde onun dışında; bir spreyli şişe edin.
İçine yarısına kadar su koy.
1 kapak tatlı badem yağı, 1 kapak gliserin, 1 kapakta menekşe(portakal, çilek, böğürtlen olabilir) yağı koy.
Ve çalkala.
Bunu her banyodan çıkışında diplere gelmicek şekilde saçlarına sık.
Ve bırak saçların öyle kurusun..
Birde gün içinde saçını hafif nemlendirerek saç uçlarına uygula bunu...

:30: çene hizamda saçLarım. Napıcam ben yia? :2: 2 hafta uygulayıp 1 hafta ara vereym bari.Başka çözüm yok yaza kadar.

Canım onun yerine haftada 3 kez bademyağı ve hint yağı uygulasan?
Ek olarak zeytinyağıda kullanabilirsin.
Ama turplu su hakkında gerçekten bir bilgim yok.
Yağları her banyodan 1.2 saat önce ısıtarak saçının diplerine ve boylarına yedir..
Ama banyoya girdiğinde mutlaka saçlarını ilk kuru iken şampuanla.
O şekil yağlar saçından sorunsuzca çıkıcaktır.
Birde mutlaka banyodan çıkmadan evvel saçlarını soğuk suyla durula..

canım çeşitli yağ mağ var ama yağ uygulamak istemiyorum şuan. mucizemidir bilmiyorum, saçlarım çok çok az dökülüyor. yağ falan döker diye korkuyorum. zaten turpu da 3 günde 1 yapmaya karar verdim şuan.. çünkü sarımsaklı şampuanda yapacağım.. yinede sağol:38:

Son düzenleme:
Canım bütün sayfaları okudum ama galiba ender raslanan bir saç tipim var kimse sormamış:26:
Saçım 2,3 güne hemen yağlanır.Fakat teller kuru gibi ve mat gözüküyor.

Yani saçımı bugün yıkadım diyelim kuru mat elektirikli durur ama 2 güne hemen yağlanır.
Dökülmede var biraz , onun için zaten demir hapı kulllanıyorum.
Ben dıştan yardım olarak ne yapabilirim saçıma
Saç derimde kaşıntıda oluyor kışın daha çok ...

Yağlı bakım ve nem maskesimi yapsam hiç bilmiyorum canım yorumunu bekliyorum:31:

Birde bi konuda saçlarınıza nivea krem sürün demişlerdi,nemlenmesi için.Bu doğru olurmu sence :26:

Güzelim topiğin hayırlı uğurlu olsun:)
Benim sorunum aslında şöyle, saçlarım normalde açık kestane idi, beyazlarımdan şikayet ettiğim için gene aynı tonlarda istedim, biraz daha koyusu daha iyi olabilir diye karıştırdık birşeyler kuaförde. 2 kez kuaförde boyattım sonra da 3 kez evde kendim boyamaya başladım tabi tutmadı, çok koyu oldu, koyu kumral hatta kızıla bakıyor şuanda. Ancak çok beyaz tenli olduğum için tekrar eski renge dönsem diye düşünüyorum ama saçı yıpratmadan nasıl açabiliriz rengini? Şimdiden çok teşekkür ederim.

KURU

ORTA BOY VE KATLI -SARI BOYALI VE AÇICI KULLANILAN BİR SAÇ

SORUNUM: mat ,yıpranmış, sürekli koparak dökülen saçlar

saçım diplerden uzuyor ama boydan uzama yok belki kısalıyor bile olabilir ,çok fazla kırılarak ve koparak dökülüyor,
saçlarım mat cansız ve çok yıpranmış

derdime bir dermannnnnn:54:

canım çeşitli yağ mağ var ama yağ uygulamak istemiyorum şuan. mucizemidir bilmiyorum, saçlarım çok çok az dökülüyor. yağ falan döker diye korkuyorum. zaten turpu da 3 günde 1 yapmaya karar verdim şuan.. çünkü sarımsaklı şampuanda yapacağım.. yinede sağol:38:

Sen bilirsin canım.

Canım bütün sayfaları okudum ama galiba ender raslanan bir saç tipim var kimse sormamış:26:
Saçım 2,3 güne hemen yağlanır.Fakat teller kuru gibi ve mat gözüküyor.

Yani saçımı bugün yıkadım diyelim kuru mat elektirikli durur ama 2 güne hemen yağlanır.
Dökülmede var biraz , onun için zaten demir hapı kulllanıyorum.
Ben dıştan yardım olarak ne yapabilirim saçıma
Saç derimde kaşıntıda oluyor kışın daha çok ...

Yağlı bakım ve nem maskesimi yapsam hiç bilmiyorum canım yorumunu bekliyorum:31:

Valla bu durumu pek bilemicem canım.
Ama saçına zeytinyağı bakımı yapabilirsin.
Ve duştan çıktıktan sonrada saçına limonlu su dökebilirsin.
Benim saçımda 2 gün sonra yağlanır.
Ve ben her duşa girmeden önce bir limonu güzelce sıkarım.
Sonra tülbentten geçiririm. ( Yoksa limon parçacıkları kalıyor )
Ve 1 litre suya eklerim, duştan çıkıncada saçımı son olarak onunla durularım.
Ama diplerine masaj yaparak uyguluyorum.
Böylece saçlarım kolay kolay yağlanmıyor, çünkü limon saç diplerini temizliyor ve hava almasını sağlıyor.
Ayrıcada saçların parlak olmasını sağlıyor.

Birde bi konuda saçlarınıza nivea krem sürün demişlerdi,nemlenmesi için.Bu doğru olurmu sence :26:

Bunu kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Onun yerine gliserin sür saçına.

KURU

ORTA BOY VE KATLI -SARI BOYALI VE AÇICI KULLANILAN BİR SAÇ

SORUNUM: mat ,yıpranmış, sürekli koparak dökülen saçlar

saçım diplerden uzuyor ama boydan uzama yok belki kısalıyor bile olabilir ,çok fazla kırılarak ve koparak dökülüyor,
saçlarım mat cansız ve çok yıpranmış

derdime bir dermannnnnn:54:

O zaman haftada 2.3 kez yağ bakımı yapmanı tavsiye ediyorum.
Zeytinyağı, badem yağı, hint yağı.
1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığıda badem yağı ve hint yağı.
Benmari usulü ısıtıp saçlarına yedir.
Sıkıca saçlarını sar.
2.3 saat beklet.
Aslında geceden yapıp sabaha kadar saçında bekletirsen sonuç kat be kat daha iyi olur.

Son düzenleme:
ellerine sağlık Pamukşekeyim arkadaşım..tariflerini uyguluyorum ve çok memnunum..uzamasına da katkı sağlıyor..
:16::16:

Son düzenleme:
Back