• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pambık Oğlumun Güzel Doğumu (normal)

asilmavi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2010
1.516
2
66
Bursa
anlatacağım o kadar çok şey var ki nerden başlayacağımı şaşırdım ...
hayatında diş ağrısı bile çekmemiş .. grip harici doktora bile gitmemiş
acı eşiği çokkk düşük olan ben tahmin edersiniz ki inanılmaz korkuyordum doğumdan
hatta deli çocuk sevgimle doğum korkum birbiriyle yarışıyordu
tabi sevgim galip geldi.. neyse hamile kaldım başladım çılgın gibi güzel doğum hikayeleri okumaya
kötülerini ne okudum ne izledim ne de dinledim çünkü yazının birinde beyninize bi şeyi nasıl yerleştirirseniz
beyniniz size o şekilde geri döndürür yani hiç doğum yapmamış biri doğumdan ben gibi korkarsa
doğum anında da beyni beklediği şekilde yansıtıyor bizzat denenip onaylandı
daha gebeliğimin başlarında güzel doğum hikayeleri ile korkumu yenmeyi başardım
saplantı derecesinde normal doğuma odaklandım .. artık doğumdan korkmuyordum
adet sancısını bilmiyorum ama çok kişide olduğu için onun biraz daha yükseği olduğunu öğrendiğimden
onada dayanırım artık die beynime kazıdım
tahmini doğum tarihim 7 temmuz 2011 di ... 19 haziran pazar akşamı eşimin iş ortağının düğünü vardı
tabi çok önemliydi bizim için karnım burnumda gün sayıyorum düğüne gittik gece 4e kadar gelin gezmesi vs. derken
eve gidişimi yatışımı hatırlamıyorum heralde bayılmışım :37::37:
öğlen 1 de gözümü açtım yataktan kalkarken şaldır şaldır bişi geldi o an anladım zaten su olduğunu
panikle eşimi aradım hastaneye gittik doktor ilk çatı muayenemi yaptı usg baktı nts bağlandı
sonuç; doğum belirtisi yok senin su sandığın yoğun bi mantar enfeksiyonun var ondan olabilir bi kaç ilaç yazdı doğruuu eve :53::53:
eve geldiğimde saat 4 civarıydı kapıdan girdim yok yaw dere gibi gidiyo doktoru aradım
durumu söledim sadece su var sancı vs bişi yok ..gel yatıralım o halde bu şekilde seyir ederse sezeryanla sonlandırırız dedi
ve ben muslukları o an açtım ...salya sümük ağlıyorum ben sezeryan istemiyorum die dünyam başıma yıkıldı
saat akşam 5 yatışım yapıldı kaç litre su varsa saatlerce şaldır şaldır gitti gece saat 11-12- ben kendimi artık sezeryana
hazırlamıştım ... derkennnn gece 1 de sancım başladı saat sabah 6 ya kadar dayanılırdı sancım geldikçe
mum üfler gibi nefes alıp verdim tabi arada gelip kaç cm açılma var bakıyorla....r saat 6 civarı bende de
6 cm kadar açılma olmuş ondan sonra doğum hızlandı zaten ve sancılarda beni bağrıtmaya
bi Alllahhhhh Allahhh die bi anne die kıvranıyorum 6,30 anestezi uzmanı istedim
hemen arayıp çağırdılar doktor geldiğinde saat 7yi geçiyodu 10 cm de doğum gerçekleşirmiş
benim olmuş 8 ama sölemediler anestezi doktoru 8 cm de yaptı epidurali çok
riskli olduğunu (sancı sürekli ve çok şiddetli olduğundan iğne yapılırken kıpırdama ihtimali çok yüksek)
sonradan öğrendim zaten sonunda olduğum içinde gerekte yokmuş
bi de anestezi doktoru çok kabaydı döver gibi yaptı iğneyi doğursan bile kıpırdamayacaksın dedi
neyse yaptı ve bi kaç dk sonra hayata döndüm sancılarım bitmişti sohbet ediyor gülüyordum
saat 8 doğumhaneye alındım doktorum geldi giyindi hazırlık falan derken 8.20 oldu
sancı hissediyorum ama can yakıcı değil doğum başladı ıkın hadi kafası göründü derkennn 8,25 gözümün nuru
doğdu :emir_bebek::emir_bebek: aslında o küçük adamın sevgisiyle yeniden doğan bendim ...
doğuma döneyim tontirik oğlumu yanıma verdiler bi kaç sn sonra babasına götürdüler dikişler başladı
ben oğlumu kucaklayıp emzirmek için deliriyorum neredeyse doktorun elinden alıp ben dikecektim hızlı hızlı
doktor bitirip gidince hemşire beni odama götürecek ben başladım ağlamaya
anlatırken hala ağlıyorum inanılmaz bişi ya Rabbim isteyen tüm kullarına tattırsın bu duyguyu
tabi belden aşağısı tutmuyo bende aygır gibiyim 10 kişi birden kaldırıyo :9::9::9:
sandalyeye oturttular odaya götürüyolar ayaklarımı unutmuşlar yerde...bi baktım ayaklarım yerleri sürüyo
orda bi koptuk zaten:1::1: ayaklarımı ayak yerlerine koydu devam odaya
sonrasını anlatmayım bi başlarsam yaz yaz bitiremem ... son olarak beni bu hikayede en çok geren
ben sancı çekerken kaynanatörün sabaha kadar horlaması beni ha bire nts ye bağlayıp çatı muayenesi yapmaları
doğumdan sonrada her saat başı malum bölgeyi açıp batikon döküp döküp bakmaları
oğlum 2,5 aylık oldu büyük konuşmayım 2.yi düşünmüyorum buna sebep lohusalığım
velhasıl sakın doğumdan korkmayın ben yaptıysam herkesssss yapar :nazar::nazar:

canım gece gece içimi açtın valla .allah sağlık sıhhat versin sana oğluna eşine hep mutlu olun.bende hamile kalmaya çalışıyorum ama benimde en büyük korkum doğum anı çok hassas biriyim hemde her açıdan her gittiğim doktor hatta kuaför bile sen nasıl doğurcan diyo bu halinle canım çok cabuk yanıyor ağrı eşiğim yok sanırım çünkü kendimi zorlasam bile hiç dayanamıyorum ben kadın doğumcuya muayne bile olamıyorum yani oldumda çok zordu benim için .ama senin anlattıkların çok cesaret verici :nazar:

güzel duların için Allah razı olsun .. bende aynı kaş aldırırken
dizlerimi birbirine vururdum .. yaşlar gelirdi gözümden .. hele nikah işlemlerin de kan alıyorlar ya
benim uykularım kaçtı 1 hafta önceden kolumdan kan alınacak die düşün :9::9::9: 23 yaşındaydım
evlendiğimde ... ondan önce ömrümde 1 sefer 2 kişi tutarak kan almışlardı kolumdan :9::9:
gerdek olayım korkumdan 3 ay sürdü :9::9::9: Allaha şükür vajinismus olmadım ben evlere şenliktim yaaa
ama şimdi zeyna gibiyim valla :1::1: kolumdan kanı kendim bile alabilirm artık :65:
mesela şöyle düşün Allah korusun bi aksilik olmadığı sürece kesinlikle normal doğum derim
5 cm kadar falan karın ağrısı gibi yani birazcık şiddetlisi ve bence kaşı iple aldırmak daha acılı
(5 cm den bahsediyorum tabi :34:) zaten şimdi teknolojide aldı başını gidiyo
4 cm de yapıyorlar epidurali yaptırırsın
bi taraftan açarsın televizyonu bi taraftan annen eşinle sohbet edersin
ohhh gel keyfim :68::68:
beklersin kuzucuğunu Allahın izniyle ... korkma sakın
Rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inş. amin ...

ayy çok güzel yaaa:nazar::nazar::nazar:

ben de şimdi hamileyim ilk bebeğim bir türlü doğamadı o yüzden sezeryan oldum ama son ana kadar hep normal istiyordum acaba ikinciyi normal mi doğursam diyorum ama eşim korkuyor izin vermez..

sizin de allah bağışlasın bebeğinizi hep birlikte uzun uzun ömürler sağlıklı ve mutlu olarak yaşayın inşallah...

Ay Allah ım hem ağladım hem güldüm:61: Allah güle güle büyütmek nasip etsin..darısı başıma sezeryanlısı tabi mecbureenn aaah darallar geliyor bi olsaydı oğluşum hayırlısıyla

çok güzel normal isteyenlere cesaret verecek bir hikaye olmuş, sağlıkla büyüt bebeğini canım hayırlı olsun:nazar:

Allah bağişlasın canım...............ve yine bi epiziyomi dikişiyle biten bi doğum .....diiikişleri ne kadar zamanda iğleştiki....ay ben öle doğum yapsam iyleşsede o diikişler psikolojikmen açılır tuvalette patlarmıki falan gibi düşünürüm ........biraz tahriş olsa bile panik olyo insan..............Allah herkese kolay doğum nasip etsin......ya bi günde hiiiiç dikişsiz normal doğurdum diyeni okumıycakmıyım valla çok garip..........

Allah bağışlasınn beni hem güldürdünüz hem ağlattınız bende doğumdan çok korkuyorum ama artık korkuyodm desem daha doğru olurr hayırlısıyla yavrumu kasım sonu aralık başı gibi kucağıma alcam Allah nasip ederse doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyorum :49:

Back