Cilt Bakımı Ürünleri pahalı kozmetik ürünlerine gerek yok

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

cesurveguzel

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
1.108
415
648
diğer topiklere de yazdım burayada yeni konu açmak suretiyle yazayım.cilt için çok pahalı ürünlere hiç gerek yok bakın ben kendi cildim için yaptıklarımı anlatıyım sabah garnier in peelingi ile masaj yaparak cildimi ovalıyorum ve yıkıyorum . sonra gül suyu ile siliyorum daha sonra acı badem sütü ile nemlendirip arko güneş kremini her yerine sürüp . makyaj yapıcaksam yapıyorum. akşam makyajımı kesinlikle temizliyorum hergün yarım şişe soda ile yüzümü yıkıyorum.(2 günde bir içine 5-6 damla limon sıkıyorum) temizlik bitince gül suyu ile silip acı badem sütü ile nemlendiriyorum yatmadan önce de argan yağı sürüp yatıyorum. gözlerim için kozmetik ürünü değil sürme kullanıyorum hem gözlerimi güzel gösteriyor hm sağlıklı oluyor kurumasını önlüyor.(sürme doğal olmalı) cumartesi günleri yumurta akı ve limonu karıştırıp yüzüme sürüp 10 dk bekliyorum . pazar ve çarşamba kil maskesi uyguluyorum ( dermo kil en güzeli). arada bira mayası,mısır unu gibi doğal maskelerde uyguladığım oluyor. peeling sık yapıyorum özellikle bir tatlı kaşığı şeker ve 3 damla limonla yaptığım peeling hassas cildimi canlandırıyor ve tatlı bir pembelik yaratıyor 35 yaşındayım ve cildim hla canlı . resim de yükliyim ama maşallah deyiniz lütfen :)
ilaveten ; bunların hepsini yapamam derseniz de sadece bebak ın acı badem sütü nü hem temizleyici hem nemlendirici olarak kullanın ha bu arada sakın ama sakın güneş kreminizi ihmal etmeyin arkonun nemlendirici güneş kremi çok güzel yazın 50 faktör kışın 30 faktör yeterli ama kışında sürmelisiniz uv yaz kış cilde zarar verir
.ben daha öncesinde birçok ürün kullandım aralafrında pahalılarda vardı ama hiç gerek yokmuş hem hangisi cildime daha uygun anlayana kadar birde baktımki yüzlerce ürün kullanmışım hemde hiç gerek yokken zamanımı ve paramı harcamışım . şimdilerde doğala yöneldim acı badem sütü nemlendirici ,argan yağı anti aging ürünü gül suyu tonik güneş kremi koruyucu ve peeling ve kil maskesi bakım ürünü olarak yeterli arada yumurta bal ve limon ile cildi germekte iyi geliyor . önerilen kremler her ciltte aynı sonuçları vermiyor bazılarına iyi gelirken bazılarına zarar veriyor neticede kimyasallar var bize neyin yararlı neyin zararlı olduğunu bilmiyoruz. o yüzden doğal ürünlere yönelmekte fayda var. he buarada günde 10 dakika yüz yogası yapmayı ihmal etmeyin vücut kadar yüzünde spora ihtiyacı vardır . kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
cildinde sende cok guzlesiniz masallah ama gercekten cokmgenc duruyorsunuz dedimya bu solediklerinizi yapmam cok zaman ister zira iki cocukla bi yapsam ikinciyi sallarim ben

aslında zor ve zaman alıcı gibi gözüksede en fazla 10 dk kızlar çocuğum var kocam var diye kendnizi bırakırsanız haksızlık ederseniz önce siz mutlu olun ki mutlu edesiniz . bakın bende çalışıyorum memurum ve eve gelişim akşam 6 yı buluyor ama genede kendimden vazgeçmem .bakın ben 30 yaşında falanken yani beş sene öncesinde çok kozmetik ürünü denedim sonra baktım bir servet harcıyorum ve üstüne birde bana uygun olan ürünü bulamayıp kızaran pullanan ve sivilcelenen cilde sahip oluyorum bu kozmetiklerden vazgeçtim ama cildimide korumalı ve ona bakmalıydım yoksa bu kendime ihanet olurdu . hemen bir karar verdim ve doğal yolları araştırmaya başladım . sonra cilt için temizliğin ve nemin çok önemli olduğunu öğrendim ve sabah kalktığımda ve akşam eve geldiğimde bunu hiç ihmal etmedim . sabah temizliği akşamdan farklı yanlız sabah cildi makyaja hazırlıyorsun ve yapmicak olsan bile temizlenmesi lazım genede akşam ise makyaj kalıntılarından kurtarıp tıkanan gözenekleri rahatlatıyosun . sabah için garnier in hafif peeling maskesi var (becerebilirsem sana resimde koyayım) onunla önce hafif ovalayarak bir peeling yapıyorum o yoksa bir tatlı kaşığı toz şekere 3-4 damla limon damlatıyor ve aynen ovalıyorum aynı etkiyi göstereceğinden şüpheniz olmasın. daha sonra gül suuyunu pamuğa döküp hafifçe siliyorum göz altımda dahil ve sonra babek in acı badem sütü ile göz altım ve üstüm de dahil bütün yüzümü nemlendiriyorum ve yaz olsun kış olsun mutlaka güneş kremimi sürüyorum.üzerine de makyaj yapıyorum kapatıcı olarak fonteden değilde yine garnıer in kapatıcısını kullanıyorum nedeni ise çok hafif bir formülü var ve gözenek tıkamıyor . açık koyu tonları da mevcut. akşam geldiğimde ilk işim cildimi makyaj dan arındırmak bunun için en başta yüzüme ılık su çırpıyorum daha sonra acı badem sütü ve pamuk yardımı ile önce göz makyajımı sonra yüzümdekileri iyice siliyorum ve gene garnıer in peeling brush (fırçalı peeling) ile yüzümü dairesel hareketlerle güzelce temizliyorum ( içindeki sıvı sivilcelere de çok iyi) ve en son gül suyu ile silip argan yağı ile nemlendiriyorum argan yağı yok sa acı badem sütünü nemlendirmede kullanabilirsiniz gayet yeterli ama argan bulabilirseniz anti aging yapıyor ( saf olanı bulmak zor ) ben çoğu akşam yarım şişe sodaya limon katıp onula yüzümü yıkıyorum siivilce olmasın diye . buda iyi geliyor işte haftalık maskelerimde var . bunlardan bana en iyi geleni de dermokil in kil maskesi dir. ha buarada bunların toplam maliyeti 100 tl yi bulmuyor ve maskeler 6 ay gidiyor ancak acı badem sütü 1 ay da bitiyor acı badem in fiyatı 5 tl (bim de) kil maskesi 17 tl peeling 8 tl peeling brusher 12 tl argan yapı o biraz pahalı ama ( ben 30 ml i 40 aldım daha pahalısı da var) oda çok gidiyor 2 damla yetiyor yüz için,güneş kremi 8 tl kapatıcı 11 tl ve gül suyu 3 tl . bunları toplasam bir anti aging kreme verdiğim paranın kapağını bile satın almaz okadar diyim ama onların hiçbirisi bunlar kadar işe yaramadı buarada o kozmetik ürünlerden kurtulalı birde araba sahibi oldum :) paralar cepte kalınca neyse kızlar buarada kaşlarım kuaför hışmına uğradıktan sonra her gece yatarken bir diş sarmısağı ortaya bölüp yarımşar tane kaşlarıma sürüp gözüme çember bağlayıp yattım bir ay ve sonuçta istediğim gibi oldular gördüğümüz gibi doğa bize herşeyi veriyor neden fazla para harcıyalım demi ne geveze hatun muşum be:nazar:nde

Son düzenleme:
canımm çok güzel konuyu açmışsınız acı badem sütü bende var çok iyi temizleniyor ama göz altıma bişe kremi arıyorum sen ne sürüyorsun

göz altım için daha önce garnıer in göz makyaj temizleyicisini yada avon un göz makyaj temizleyicisini kullandım onlarda çok güzeldi ama ben şimdi göz altımı ve üstümüde acı badem sütüyle güvenle temizliyorum bazı bayanların gözlerini yakıyormuş ama benimkini yakmıyor. krem olarak diyorsan gene acı bademle nemlendiriyorum canım . ama bazen bebanthen kem de kullanıyorum filiz akın ın genç kalma sırrı diyorlar ona valla ben doğala yöneldim ne diyim o kozmetik ürünlerini çok kullandım bir kreme 600 tl verdiğimide bilirim ama bir güzellik uzmanı arkadaşım var gerçek sırrın nemlendirme olduğunu söylemişti haklıymış . temizlik ve akabinde nemlendirme yeterli sonrasında zaten kırışıklık kaçınılmaz .

ilk önce tebrikler..
acı badem sütünü çok duydum ama anlamadığım hem göz makyajı temizlemek hem yüz makyajı temizlemek hem de nemlendirmek için kullanıyorum demişsin..

yani yüzünü ve gözünü temizledipin zaman aynı zamanda nemlendirici mi sürmüş oluyorsun bunu mu demek istedin?

bu arada cildin harika maşalllah.

$zoom_8692190000063_Z.webp
canım bende bunu kullanıyorum şelalenin. Ama bunun içinde gül aroması var. Sendekidemi öyle ben kullanıyorum ama pek fark göremiyorum.

Evet yazmıyo canım aroma var diyo bende onu sordum oda şelaleninkini kullanıyormuş ama farklı bir şişe acaba dedim odamı aromalı. Ama bir çok ünlü benim kullandığımdan kullanıyomuş çok memnun ama ben fark göremedim.

ilk önce tebrikler..
acı badem sütünü çok duydum ama anlamadığım hem göz makyajı temizlemek hem yüz makyajı temizlemek hem de nemlendirmek için kullanıyorum demişsin..

yani yüzünü ve gözünü temizledipin zaman aynı zamanda nemlendirici mi sürmüş oluyorsun bunu mu demek istedin?

bu arada cildin harika maşalllah.

deniz güneş aslında öyle değil önce makyajımı temizliyorum .sonra garnıerin peeling brusher i ile yağını arındırıyorum sonra gül suyu ile silip 2-3 damla argan yağı ile masaj yapıyorum . cildim argan yağını iyice emince cildiimi kuru hissedersem acı badem sütünden 2-3 damla parmağıma damlatıp nemlendiriyorum bazen argan yeterli oluyor ozaman sürmüyorum .

Gül suyunun böyle bir handikapı olması çok sinir bozucu.. Bir de kötü kokan gül suyu sorunsalı var, doğal olduğundan mı bozuk olduğundan mı belli değil..

Tebrik ederim cildin gerçekten çok güzel maşşallah:nazar:

Ama gül suyu kullanacak arkadaşlara diyeyim her cilde yaramıyor gül suyu.Lise sona kadar hiç sivilcem yokken rosennsenin gül suyunu kullanmıştım o günden beri sivilce sorunum çıkmaya başladı,cilt doktoruna gittiğimde gül suyuna alerjim olabilceğini söyledi.

Gül suyu kullanmadan önce herhangi bir alerjiniz var mı araştırın.Polene alerjisi olan bir çok insanda gül suyunun etkisi olcağını sanmıyorum.

Ama ben de pahalı ürünlerin faydasına inanmıyorum kullanmadığım pahalı ürün kalmamıştı piyasada,ama artık garnierin 3lü kremini ve çinko oksit kremi kullanıyorum cildim gerçekten güzelleşti.Dermo kil hakkında da güzel şeyler duydum gördüğüm ilk yerde alıcam ondan.

evet gülsuyu herkese yaramayabilir bu doğru ilk baş bendede sivilce yapmıştı . ama gülsuyu dokunan cilde kesinlikle tonik daha fazla dokunur.

Arkadaşım maşallah cildin parıl parıl parlıyor..çok güzel yaşına rağmen ki 20 li yaşlarda ne ciltler görüyorum ben.

Hatta bende şimdi ürün alacaktım bir sürü ki vazgeçmeyi düşüyorum.aslında ürünlerinden hepsi var bende..tek süphem etkisi ne kadar sürer diye.mesela göz kırışıkları için derinlemesine bir bakım gerekmezmi..murad urunleri gibi.şimdi bu yapılanlar sanırım oluşumu engeller..oluşmuşlar için bir care varmıdır?

oluşmuşa faydası var mı bilmiyorum arkadaşım lakin ben kendimi bildim bileli cildimi nemlendirmeyi hiç ihmal etmedim. arada çok bahalı bakımlarda denedim ama inan kırışlık mırışık azaltmıyolar hatta geciktirmiyolar bile bir cilt bakım uzmanı arkadaşım demişti zaten . hiç bir ürün kırışık azaltmaz . oluşmadan önlem almalı dedi. ama ben temizlik güneşten koruma nemlendirme arındırma cilt için yeterli olduğu kanatindeyim bunlar içinde inanın pahalı ürünler gereksiz .

Son düzenleme:
Bu uygulama yagli ciltlere uygun ama

Limon ve soda kuru ciltler icin asit etksi yapiyr

Orn ben yilkar once sodanin methini duyup uyguladim gece acillik oldum

Yuzum deri atti sanki feciydi

Ama senin yuzun supper neguzel kendne uygun yontem bulmussun

Back
X