• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özürlü oğlum için

asiyah

özer&berke
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
1.886
15
358
Kırıkkale
benim 14 yaşında zihinsel engelli bir oğlum var dişlerini biz fırçalıyoruz ama ağzını çalkalayıp tükürmüyor yutuyor bu sorun olurmu bilgisi olan varsa yardım istiyorum teşekkürler

benim 14 yaşında zihinsel engelli bir oğlum var dişlerini biz fırçalıyoruz ama ağzını çalkalayıp tükürmüyor yutuyor bu sorun olurmu bilgisi olan varsa yardım istiyorum teşekkürler
bilmiyorum ama olmaz sanırım çocuk macunu kullanın allah yarımcınız olsun

bende cocuk macunu kullanın derım umarum bırsey olmaz allah yardımcınız olsun

evet arkadaşların dediği gibi çocuklar için meyvalı zararsız macunlar var onların en iyisini kullanın benim kızımda 26 aylık kullanıyoruz bilemiyor tükürmeyi yutuyor birşey olmadı doktoruna sordum olay ilk olduğunda öğretmeye çalışın ama zararsız dedi ,inanın aynı şeyleri yazıyoruz belki ama bu sizin rahatlamanız için allah size yardımcı olsun çocuğunuzada şifalar dilerim içtenlikle .
sevgilerimle
.

Benim ki de, yutuyor. ben cocuklar icin olan dis macununu kullaniyorum. Tükürmeyi ögrenemedi gitti..off Allahim offf yardim et bizim gibilere:((((

çocuklar için üretilen diş macunlarından kullanabilirsiniz
zihinsel engel derecesi nedir bilmiyorum ama sonuçta öğretilebilir çocuk grubuna dahildir
dolayısıyla yutulmaması gerektiğini,sık tekrarla öğretebilirniz
ayrıca destek eğitimi alıyorsada gittiği kurumdan bu konuda yardım isteyebilirsiniz

çocuklar için üretilen diş macunlarından kullanabilirsiniz
zihinsel engel derecesi nedir bilmiyorum ama sonuçta öğretilebilir çocuk grubuna dahildir
dolayısıyla yutulmaması gerektiğini,sık tekrarla öğretebilirniz
ayrıca destek eğitimi alıyorsada gittiği kurumdan bu konuda yardım isteyebilirsiniz

öğretilebilir grubuna giriyor 2 sene öncesine kadar tükürebiliyordu çokta seviyordu diş fırçalamayı ama bazı zamanlar çok iyi yaptığı şeyleri yapmıyor inat ediyor üsteleyince diretiyor sırf tepkimizi ölçmek için yapıyor o yüzden şimdilik görmezden geliyoruz birçok sorunuda zaten bu şekilde aştık çocuklar için olan diş macunu tam beyazlatmıyor kullandım benim öğrenmek istediğim büyükler için olan diş macununu yutmasının bir zararı olurmu? ilginize teşekkür ederim arkadaşlar

canm ben bugün doktoruma gidecem zaten dişim için sorarım sonra burda yapabildgim kadar seni aydınlatırım :teselli:

canm doktoruma sordm dediki ilk çocuk macunu kullansın bende senin dedigini anlattım beyazlatmıyomş hem 14 yaşnda çürüklere tam olarak engel olmaz dedim ozamn dedi mercimek büyüklügünde sürsn fırçaya zaten dırçaladıkça o çogalır köpürür ama gün boyunca 3 kere weya 2 kere fırçaladıgında toplam büyüklük yarım fındık kadar olsun daha fazla olmasın dedi ayrıca eger ewladınız tepkiyle karşılamazsa çünkü korkabilir özürlü çocuklar yakından biliyorm diş ipide arada kullanabilrsnz 2 günde bir felan arada kalan artıklar giderse çürüme engellenebilir.....inş yardımcı olabilmişimdr sizi we yawrunuzu öpüyorm :1hug:

canm doktoruma sordm dediki ilk çocuk macunu kullansın bende senin dedigini anlattım beyazlatmıyomş hem 14 yaşnda çürüklere tam olarak engel olmaz dedim ozamn dedi mercimek büyüklügünde sürsn fırçaya zaten dırçaladıkça o çogalır köpürür ama gün boyunca 3 kere weya 2 kere fırçaladıgında toplam büyüklük yarım fındık kadar olsun daha fazla olmasın dedi ayrıca eger ewladınız tepkiyle karşılamazsa çünkü korkabilir özürlü çocuklar yakından biliyorm diş ipide arada kullanabilrsnz 2 günde bir felan arada kalan artıklar giderse çürüme engellenebilir.....inş yardımcı olabilmişimdr sizi we yawrunuzu öpüyorm :1hug:

canım çok teşekkür ederim ilgine içim rahatladı diş ipini kullanamayız çünkü fırçalamaya bile zor razı oluyor oda kardeşi fırçalıyor diye özentiden çok öpüyorum teşekkürlera.s.

yutulsa da zarar vermeyen dıs macunu yerıne ben karbonat suruyorum fırcaya ve onunla fırcalıyorum bembeyaz oluyor cocukların dıslerı...BIR DE FARMASI DOGAL BITKI OZLU ALEO VERALI DIS MACUNU ALDIM GECENLERDE FIRCAYA SIKINCA AAA YEMYESIL SANKI BITKI YAPRAKLARINI EZIP YAPMISLAR GIBIYDI ONU DA ALABILIRSIN netten macunların kanserojen olduklarını okudugumdan berı allah yar ve yardımcınız olsun guzel kardesım

Son düzenleme:
Çocuklar için olan diş macunlarından kullanmalısınız. böylece yuttuğunda sorun olmayacaktır; bitkisel vs diş macunlarını kullanmanıza gerek yok; bunların içeriği de çocuklar için olan macunlardan farklıdır çünkü. bu arada şöyle bir düşünce oluştu aklımda; kardeşinden gördüğü için dişlerini fırçalıyor demişsiniz. acaba fırçalama bittikten sonra kardeşinin tükürdüğünü bunun böyle yapılması gerektiğini görse aynı şekilde yapar mı?

Başka okuyanlara ışık olması açısından ben de yazayım:) yukarıda meslektaşımın da dediği gibi çocuk macunu kullanılmalı. Ancak şunu belirtmek isterim, engelli çocuğu olan sevgili anneler, çocuklarını dişhekimine götürüp flor vernik (cila) uygulatmanızı tavsiye ederim. Vernik dişlerin üzerine yapışıp kalır ve yutmak gibi bi problem olmaz. Çürüklere karşı çocuğunuzu korur.

yutulsa da zarar vermeyen dıs macunu yerıne ben karbonat suruyorum fırcaya ve onunla fırcalıyorum bembeyaz oluyor cocukların dıslerı...BIR DE FARMASI DOGAL BITKI OZLU ALEO VERALI DIS MACUNU ALDIM GECENLERDE FIRCAYA SIKINCA AAA YEMYESIL SANKI BITKI YAPRAKLARINI EZIP YAPMISLAR GIBIYDI ONU DA ALABILIRSIN netten macunların kanserojen olduklarını okudugumdan berı allah yar ve yardımcınız olsun guzel kardesım

rocs'un çocuklar ve bebekler için olan macunları da mevcut onları da deneyebilirsiniz, bebekler için olanının ömrü kapak açıldıktan 1 ay sonra doluyor zaten, karbonat çocuklar için ilerde diş hassasiyete neden olabilir, hergün uyguluyorsanız haftada 1, iki haftada bir olarak uygulayın derim ben.

Son düzenleme:
normal diş macunlarındaki flouride çok büyük bir toksindir, kanserojendir

aslında organik olmayan diş macunları katiyen kullanılmamalı- bizler için de geçerli

ama oglunuz yutuyorsa, organik yutulabilir macunlar var bunları alın derim

normal diş macunlarındaki flouride çok büyük bir toksindir, kanserojendir

aslında organik olmayan diş macunları katiyen kullanılmamalı- bizler için de geçerli

ama oglunuz yutuyorsa, organik yutulabilir macunlar var bunları alın derim

iyi akşamlar; bir bilgiyi düzeltmek istiyorum.. fluorid toksin, kanserojen vs değildir.(sadece bilinçsiz ve aşırı kullanımı zararlıdır.ki macunlarda üreticiler belli bir miktarı aşmazlar.) ne eğitim hayatım boyunca ne de katıldığım kongrelerde böyle bir şey duymadım; ayrıca bu konuda yapılan çalışmalar ve makaleler de mevcut. ilgilenmek isterseniz bazı linkleri paylaşabilirim.. ve hep dediğim gibi herkes istediği şeyi kullanmakta tabi ki özgürdür isterseniz bitkisel kullanın isterseniz normal ama fluoridle ilgili böyle bir bilgi henüz bilim dünyasında kanıtlanmış değil..iyi akşamlar dilerim.

Son düzenleme:
Back