- 20 Mart 2008
- 141.189
- 212.323
- 60
Ben 15 yaşındayım yapmam gerekiyor mu bu muayeneyi?
Biraz erken bir yaş bence kontrol için..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben 15 yaşındayım yapmam gerekiyor mu bu muayeneyi?
Merhaba :)
Ben 22 yaşındayım arada kontrol ederim çok şükür bir şey fark etmedim şimdiye kadar.
Deodorantla meme kanseri arasında ilişki olmamasına çok sevindim ben var sanıyordum..
Risk faktörün yoksa 20 yaşına kadar beklemelisin.
Emzirme menopozal dönemden önce görülen meme kanseri riskinde yaklaşık % 30 azalma yapar. Östrojene maruziyetin azalmasıyla alakalı bu. Ama menopozdan sonraki dönemdeki kadınlarda emziren ve emzirmeyen gruplar arasında risk oranı açısından gark yoktur.Şu emzirmenin riski azalttığına da inanmıyorum.
Ama elbette emzirmeli bebe için sonuna kadar.
bende yapmadım hıc ama hamılelıkte bılemıyorum kı yapılır mı yapılmaz mı??Aaa yapalım kesinlikle ama biz hamişkoyuz ya süt bezleriyle karıstırır mıyız acaba ben daha önce yapmamıstım hic B bsrd @denissineb Elisita _Egeli_
arkadaslar konu hakkında bılgısı olanlar bı yardımcı olabılır mı bıze hamılelık donemınde de bu kontrol saglıklı bır sonuc verıyor mu yoksa sut bezlerıyle karıstırabılır mıyız??
Muhtemelen hamilelilik döneminde doktorun kontrol etmesi daha doğru sonuç verecektir. Süt bezleri şişiyor sonuçta..arkadaslar konu hakkında bılgısı olanlar bı yardımcı olabılır mı bıze hamılelık donemınde de bu kontrol saglıklı bır sonuc verıyor mu yoksa sut bezlerıyle karıstırabılır mıyız??
Kendi kendine meme muaynesi gebelik sırasında yanıltıcı olabilir, memeleriniz gebelik sırasında sürekli değişim göstermektedir çünkü. Eğer risk faktörünüz varsa ya da gebelikten önce takip edilen kitleniz varsa, ya da gebelik sırasında da takiplerinize ara vermek istemiyorsanız mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmelisiniz. Özellikle ilk defa kendi kendine meme muayenesi yapacak hastalar çok efektif sonuç elde edemeyeceklerdir.arkadaslar konu hakkında bılgısı olanlar bı yardımcı olabılır mı bıze hamılelık donemınde de bu kontrol saglıklı bır sonuc verıyor mu yoksa sut bezlerıyle karıstırabılır mıyız??
Eğer emziriyorsanız bebeğinizi doyurduktan sonra yani göğsünü boşken yapmalısınız muayenenizi. Eğer regl döneminizde başlamışsa reglin ilk gününden sonra 8. ve 12. günler arasında yapabilirsiniz bu şekilde :)Annemin gogsunde bi kac tane irili ufakli parca tespit edildi ama iyi huylu olduklarini soylediler. Ne olur ne olmaz gorunce bakmak istedim. Ben emziriyorum ama ayni sekilde mi yapicam muayeneyi?
arkadaslar konu hakkında bılgısı olanlar bı yardımcı olabılır mı bıze hamılelık donemınde de bu kontrol saglıklı bır sonuc verıyor mu yoksa sut bezlerıyle karıstırabılır mıyız??
teşekkürlerEğer emziriyorsanız bebeğinizi doyurduktan sonra yani göğsünü boşken yapmalısınız muayenenizi. Eğer regl döneminizde başlamışsa reglin ilk gününden sonra 8. ve 12. günler arasında yapabilirsiniz bu şekilde :)