- 27 Nisan 2012
- 15.365
- 18.164
- 498
- Konu Sahibi gulendam_34
canım eger bunu beyninde büyütmeye devam edersen gerçekten probleme dönüşür...bunu kabul edip evet ben mükemmel değilim hatalarımda kusurlarımda var demelisin hedefin her neyse denerim başarmak zorunda değilim elimden geleni yapıcam dersen daha verimli olursun...sen içinden yapamıycam dediğin anda beynine komut gönderiyosun bu şekilde düşünürsen değil ehliyet kavanoz kapagını bile açamazsın herşey beyinde biter....kimse mükemmel değildir iki kişi düşün yürüyor yolda ve düştüler aynı anda,biri ayaga kalkıyor ve guluyor haline, diğeri ise ben nasıl düşerim rezil kepaze oldum diye beynini dolduruyor ve ağlama başlyor..sonuç kendini üzüyor beceriksiz konuma düşüyor ve aslında daha çok göze batıyor... aynı olay aslında ama algılama farklı..esas olanda olayları algılama biçimimizdir.....mesela kalabalıga girdiginde konusamıyorsan ben beceremem gibi olumsuzluklar beynini tırmalıyorsa herkez sana bakıyor gibi geliyorsa önce durumu farket 1. aşama...2. aşama evet heycanlıyım(kabul et) 3.(sonuca odaklan) aslında kimse seni eleştirmiyor..beynimiz ilginç çalışıyor biz olumlu cümleler kurarak onu yönetebiliyoruz kendi kendine bunu bi oyuna dönüştür ilk etapta böyle başla zamanla beynin pozitife odaklanmaya başlar ve olumlu düşünmeye başlarsın...(zamanlaa) sen biliçli olarak başla yapmaya..böylece kendine güveninde gelecektir...ve şunu bilki sadece sen değil tüm insanlar senin gibi düşünüyor sadece bastırabilenler ve açığa vuranlar var..sen bastırmayı seç besleme içindeki kötü duyguları..ve sürekli şunu söyle onlarda sıradan ...
canım teşekkürler yorumun için.. senin aşamaları da her yapamam dediğin işin başında uygulayacağım.. saol desteğin için :)))