• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüvensizlik.. hiç bir şeye cesaretim yok..

ciddi misin izmirle van arası heee ayyy darısı başıma :))
evet canın.. meleğimi severek doğurdum.. çalıştığım için pek bakamadım ama elim üzerindedir her zaman :)) çocuk büyütmekte sanat iş igerçekten..
bak nasıl çözdün beni :)) yapım tembeldir benim dediğim gibi azimli değilimdir.. çabuk pes ederim. gerçekten istesem yapıcam inşallah değil mi? ama cesaretim de yoktur.. şimdi karar verdim bakalım 1 2 aya yazılıcam ehliyete diye.. önceleri bahar ayında diyodum şimdi 1 2 aya düştüm :)

bence sen o bı ıkı ayı bos wer ıs cıkısı kacta cıkıosun bılmıorum ama 8 kadar hatta belkı daha gece kadr hangı sehırdesın bılmıorum ama acık oluolar bı ugra derım en azından fıyat al sor sorustur.sınaw ne zamn bak bence yoksa gene ısın cıkar senın:D hem oraya kayıda gttgnde sor bak kımler kımler yazılıolar o kurslara:Dherkes becerıklıde senmı dıılsın allah askına bende hırslı dılımdr ama hemende pes etmem hele bırı yapmıcaksın desın sırf ınadıma yaparım o yuz ıfadesını grmek ıcın karsımdakının ınan o haz bambaska:D en basıt ornegı ben asla 15 tane kanat yıyemem kucuck bı tabakla doyan bı yapım war sırf esımle ıddaya grdık dıe yıyemezsın dedın dıe 15 tanesınıde yedım hatta patatesıyle kolasıyla mıdem patlıcak gıbı olsada onun o surat ıfadesın verdıgı hazzı hıc bıseye deısmem:D canın ıstesın senınde azcıkta ınat et super olur:D

Bende aynen siz gibiyim gitar kursuna başlamayı istiyodum ama asla öğrenemezmişim gibi geliyodu bu sadece gitar için değil yapıcağım her işte geçerli.
Dün cesaretimi toplayıp kursa başladım çok güzel eğlendik parmak alıştırması yaptık bence sende denemelisin biran önce ehliyet kursuna yazılmalısın.
Herşeye korkarak bakarken tek korkmadığım şey ehliyet kursudur 14 yaşımdan beri araba kullanıyorumda hemen alırım ehliyeti gibi geliyo :27:

ehlıyette bısıcık yok onu zaten alırsın sen butun ertlerdıgın seylerı dusun onlarıda yaparsın :) bsuna wakıt kaybetmısım dıcen gr bak:D
yapamam deyip ertelediğim birçok şey var hayatta.. mesela açıköğretim okumak gibi.. el becerim fazla yoktur ama terzilik modelistlik gibi kurslara da yazılmak istiyorum ama diyorum yaa hem cesaret yok hemde tembellik var dayaklığım ben yaa :))

Bende aynen siz gibiyim gitar kursuna başlamayı istiyodum ama asla öğrenemezmişim gibi geliyodu bu sadece gitar için değil yapıcağım her işte geçerli.
Dün cesaretimi toplayıp kursa başladım çok güzel eğlendik parmak alıştırması yaptık bence sende denemelisin biran önce ehliyet kursuna yazılmalısın.
Herşeye korkarak bakarken tek korkmadığım şey ehliyet kursudur 14 yaşımdan beri araba kullanıyorumda hemen alırım ehliyeti gibi geliyo :27:

işte bende aynı böyleyim canım.. buraya yazmak çok iyi geldi bana gerçekten.. ben ömrümde 1 kez direksiyona oturdum oda titreyerek arkadaşım çok az düz yolda kullandırdı iyi kullandığımı söylediler ama.. bilmiyorum yaaa inş. alırsam yazıcam hepinize de :)

işte bende aynı böyleyim canım.. buraya yazmak çok iyi geldi bana gerçekten.. ben ömrümde 1 kez direksiyona oturdum oda titreyerek arkadaşım çok az düz yolda kullandırdı iyi kullandığımı söylediler ama.. bilmiyorum yaaa inş. alırsam yazıcam hepinize de :)

Bak ablam hayatında bikere bile araba kullanmamış insandır ve çok korkar biz bile ona hayatta kullanamaz derdik şimdi ne güzel kullanıyo.
Alırsın alırsın hiç merak etme isteyipte yapamıycamız hiç bişey yok hem ben sende gördüm o potansiyeli kesin alırsın sen :1:

psikolağa git bence.allah yardımcın olsun

durumun o kadar da doktorluk olduğunu düşünmüyorum canım.. saol yinede...

Bak ablam hayatında bikere bile araba kullanmamış insandır ve çok korkar biz bile ona hayatta kullanamaz derdik şimdi ne güzel kullanıyo.
Alırsın alırsın hiç merak etme isteyipte yapamıycamız hiç bişey yok hem ben sende gördüm o potansiyeli kesin alırsın sen :1:

inşallah canım.. inşallah :))

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır.

Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası..
Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi.
Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı. Kâğıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı. "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk.. "Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası.. "Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkânsız" ve ekledi: "Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!." Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.. "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi.. "Ben de hayallerimi.."...

Aradan yıllar geçti..... O orta 2 öğrencisi, daha sonra 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturdu. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asıldı. Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, ilerleyen yıllarda 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, —Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken, hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın.

BAYRAM TAŞCI | Nlp Master Practitoner | Kişisel Gelişim Uzmanı | YAZAR

Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır.

Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı. Orta ikideyken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası..
Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı. Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı. Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi. Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi. Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi.
Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi.. İki gün sonra ödevi geri aldı. Kâğıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir "0" ve "Dersten sonra beni gör" uyarısı vardı. "Neden "0" aldım?" diye merakla sordu hocasına, çocuk.. "Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal" dedi, hocası.. "Paran yok. Gezginci bir aileden geliyorsun. Kaynağınız yok. At çiftliği kurmak büyük para gerektirir. Önce araziyi satın alman lazım. Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor. Bunu başarman imkânsız" ve ekledi: "Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm."

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü. Babasına danıştı. "Oğlum" dedi babası "Bu konuda kararını kendin vermelisin. Bu senin hayatın için oldukça önemli bir seçim!." Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına.. "Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin" dedi.. "Ben de hayallerimi.."...

Aradan yıllar geçti..... O orta 2 öğrencisi, daha sonra 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturdu. Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asıldı. Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, ilerleyen yıllarda 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi. Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine "Bak" dedi, —Sana şimdi söyleyebilirim. Ben senin öğretmeninken, hayal hırsızıydım. O yıllarda öğrencilerimden pek çok hayal çaldım. Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın.

BAYRAM TAŞCI | Nlp Master Practitoner | Kişisel Gelişim Uzmanı | YAZAR

çok güzel bir hikaye canım.. teşekkürler :)

Benimde buna benzer bir sorunum var.. hatta bende konu actim:)
banada sürekli ailem cevrem yapamazsin diyordu azarlarlardi sürekli.. ben bile inanmiyordum alabilecegimi cünki arabalara ehliyete pek ilgim yoktur neyse sonra ehliyete yazildim, yazildigimda bile dedilerki sen asla ehliyet alamazsin cok sakarsin gibi seyler
vee Ehliyetimi simdi tam 5gün oldu alali. Bu haberi herkese okadar seve seve anlattimki hepsine kapak olduu! ve birsey diyemediler susup kaldilar
yani demek istedigim istedigin birsey varsa mutlaka yapp insanlarin dedigini aldirma düsünme
Sen kendin istedikce basarirsinn
umarim azda olsa yardim edebildim.. :3:

Benimde buna benzer bir sorunum var.. hatta bende konu actim:)
banada sürekli ailem cevrem yapamazsin diyordu azarlarlardi sürekli.. ben bile inanmiyordum alabilecegimi cünki arabalara ehliyete pek ilgim yoktur neyse sonra ehliyete yazildim, yazildigimda bile dedilerki sen asla ehliyet alamazsin cok sakarsin gibi seyler
vee Ehliyetimi simdi tam 5gün oldu alali. Bu haberi herkese okadar seve seve anlattimki hepsine kapak olduu! ve birsey diyemediler susup kaldilar
yani demek istedigim istedigin birsey varsa mutlaka yapp insanlarin dedigini aldirma düsünme
Sen kendin istedikce basarirsinn
umarim azda olsa yardim edebildim.. :3:

keşke insanların dediklerine hemen kapılmasam :(
inş. bende senin gibi başarılı azimli olabilirim canım.. şimdi eşimle anlaştık mart nisan gibi yazılıcam ehliyete nasipse.. geciktirmek cesaretsdizlikten değil burdaki arkadaşlarım sizler saolun.. maddi manevi bazı şeylerden dolayı.. çok teşekkür ederim yorumun için..

Evet bu halini yaşamayan tam olarak anlayamaz, ama durumun farkında olman bir artı ve çözüm yine senin elinde. Kendini irdelemekten hareketlerini kontrol etmekten yapıp yapamama korkusundan uzak kalmaya çalış aklına bunlar gelince başka şeyler düşün. Yapamasam e olur ki giriş işe, sonrası gelir sanırım.

Evet bu halini yaşamayan tam olarak anlayamaz, ama durumun farkında olman bir artı ve çözüm yine senin elinde. Kendini irdelemekten hareketlerini kontrol etmekten yapıp yapamama korkusundan uzak kalmaya çalış aklına bunlar gelince başka şeyler düşün. Yapamasam e olur ki giriş işe, sonrası gelir sanırım.

yorumuna çok teşekkür ederim canım.. benim en büyük korkularımdan biri de hadi ehliyeti aldım diyim.. birgün araba kullanırken ya birine çarparsam bir çocuğa falan Allah' ım korusun.. böyle korkularımdan kurtulmam gerek canım :(

yorumuna çok teşekkür ederim canım.. benim en büyük korkularımdan biri de hadi ehliyeti aldım diyim.. birgün araba kullanırken ya birine çarparsam bir çocuğa falan Allah' ım korusun.. böyle korkularımdan kurtulmam gerek canım :(

Hiç kafana takma,olumsuza şartlanma... Hassas olduğun için daha dikkatli,özenli bir sürücü olursun bence, zamanla da rahatlarsın.. :34:

Şöyle düşün kimler kimler ehliyet alıp araba sürüyor!! Sen mi yapamayacaksın.. :37: Sağını-solunu bilmeyen,okumayı doğru düzgün bilmeyen.. :37:

Hiç kafana takma,olumsuza şartlanma... Hassas olduğun için daha dikkatli,özenli bir sürücü olursun bence, zamanla da rahatlarsın.. :34:

Şöyle düşün kimler kimler ehliyet alıp araba sürüyor!! Sen mi yapamayacaksın.. :37: Sağını-solunu bilmeyen,okumayı doğru düzgün bilmeyen.. :37:

teşekkürler canım yorumun için.. inş. bakalım bişeyleri başarabileceğim bende :)

bi yerden başlayacaksın...
kimseyle fazla paylaşma yapmak istediklerini sadece yap...
yapan nasıl yapıyosa sende öyle yapacaksın merak etme...
zaten ilk istediğin şeyi yaptıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir...

bi yerden başlayacaksın...
kimseyle fazla paylaşma yapmak istediklerini sadece yap...
yapan nasıl yapıyosa sende öyle yapacaksın merak etme...
zaten ilk istediğin şeyi yaptıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir...

teşekkür ederim yorumun için akandenizcim, düşüncelerimi çevremde kimseyle paylaşmamam gerektiğini yeni farkettim ve paylaşmamaya başladım :) senin ve bikaç kişinin de demesiyle iyi bişey olduğuna anladım :) çünkü içinde nedense karışma dürtüsü ve hinlik olanlar çok müdahale etmek istiyorlar.. ben de hemen etkilendiğim için hemen burunlarını sokmak derdindeler (yanlış anlaşılmasın çevremden bahsediyorum).. bide benim çevredekiller öyle alışmış ki yönlendirmeye sırf şöyle demek için: " soslu öyle yapacaktı da ben dur yapma dedim ondan yapmadı" demek için.. bende kimseye bişey demicem bundan sonra inş. tabi :)

canım eger bunu beyninde büyütmeye devam edersen gerçekten probleme dönüşür...bunu kabul edip evet ben mükemmel değilim hatalarımda kusurlarımda var demelisin hedefin her neyse denerim başarmak zorunda değilim elimden geleni yapıcam dersen daha verimli olursun...sen içinden yapamıycam dediğin anda beynine komut gönderiyosun bu şekilde düşünürsen değil ehliyet kavanoz kapagını bile açamazsın herşey beyinde biter....kimse mükemmel değildir iki kişi düşün yürüyor yolda ve düştüler aynı anda,biri ayaga kalkıyor ve guluyor haline, diğeri ise ben nasıl düşerim rezil kepaze oldum diye beynini dolduruyor ve ağlama başlyor..sonuç kendini üzüyor beceriksiz konuma düşüyor ve aslında daha çok göze batıyor... aynı olay aslında ama algılama farklı..esas olanda olayları algılama biçimimizdir.....mesela kalabalıga girdiginde konusamıyorsan ben beceremem gibi olumsuzluklar beynini tırmalıyorsa herkez sana bakıyor gibi geliyorsa önce durumu farket 1. aşama...2. aşama evet heycanlıyım(kabul et) 3.(sonuca odaklan) aslında kimse seni eleştirmiyor..beynimiz ilginç çalışıyor biz olumlu cümleler kurarak onu yönetebiliyoruz kendi kendine bunu bi oyuna dönüştür ilk etapta böyle başla zamanla beynin pozitife odaklanmaya başlar ve olumlu düşünmeye başlarsın...(zamanlaa) sen biliçli olarak başla yapmaya..böylece kendine güveninde gelecektir...ve şunu bilki sadece sen değil tüm insanlar senin gibi düşünüyor sadece bastırabilenler ve açığa vuranlar var..sen bastırmayı seç besleme içindeki kötü duyguları..ve sürekli şunu söyle onlarda sıradan ...

Back