- 27 Nisan 2012
- 15.365
- 18.164
- 498
- Konu Sahibi gulendam_34
-
benim de annem.soru sordurmazdı bana .
ilkokula filan gidiyordum belki daha kçükmüşümdür,bigün misafirliğe gitmiştik,kıştı.
domates gördüm mutfakta,biz o zaman kışın domates görmüyorduk.ev sahibide zengindi onlarda vardı. bu ne diye sordum,çünkü iran hurması oluyor ya ona benzetmiştim.
onlarda güldü önce o karpuz yok patlıcan filan dalga geçtiler.sonra annem eve gidince epey haşladı beni bidaha sakın kimseye öyle görmemiş gibi soru sorma dedi.
ben ilkokulda öğretmene soru soracağım zaman elim ayağım titrer ter boşalırdı.anlamayan var mı diye sorunca asla ben anlamadım diyemezdim.
25 yaşıma geldim hala soru sorduğumda ters cevap almak, ya da soruma cevap alamamak korkusuyla çoğu zaman soru sormam insanlara.
şimdikiler bilinçli ama,eskiden anneler babalar çocuğu pısırık yetiştiriyodu ya.bizi öyle yetiştirdiler.özgüvenimiz de o yüzden yok.çoğumuzda var bu.
şimdiki nesile bakın bizim gibi değiller.
kendini telkin et ya da seni destekleyen insanlarla daha çok vakit geçir,keza küçümseyenlerden başaramayacağını söyleyenlerden uzaklaş,uzaklaşamıyorsan da aldırma.
Eki Görüntüle 542506 bendede özgüven eksikliği var ama tamamen yetişrilme durumumdan kaynaklanıyor sana yazdığım şeyleri bende uygulamaya çalışıyorum yaptığım bır hatanın dunyanın sonu olmıycanı söyluyorum hep kendıme aslında aşılması zor bı durum ama kendımız için ne yapsak kardır dıyorum
Selam arkadaşlar neredeyse çocukluğumdan beri olan bir problemimi açmak istiyorum sizlere.. oda özgüven eksikliği ya da hiç olmaması
Ben yapı olarak biraz dikkatsiz biriyimdir.. bide çok korkarım hiçbirşeyi beceremem elimden gelmiyor yapamam, öğrenemem gibi takıntılarım var.. ben anne baba yanında büyümedim bundan da kaynaklanıyor mu bilmem.. hep küçükken bir şeye niyet etsem “sen yapamazsın, edemezsin” gibi laflar işittim beni büyüten büyüklerimden(
mesela araba kullanmaya hevesim vardır her zaman yaş geldi 30’ a hala ehliyetim yok biliyor musunuz( neden.. korkudan.. ehliyet almayı bile beceremem gibime geliyor o derece yani.. bir çoğunuza komik gelmiştir şimdi.. aman alsam ne olacak kullanamam ki yani öyle bir yerleştirdiler ki içime hep yapamam kullanamam gibime geliyor.. yani kızlar insan bu kadar kendine güvensiz olabilir mi? Tam ifade edememiş olabilirim kendimi kusura bakmayın..Ne yapmalıyım sizce bu korkularımı yenmek için?
İşte güvensizliğinin sebebini sen söylemişsin kendin, seni büyüten insanlardan sürekli negatif eleştiriler almak. Çok kötü ya geriye dönüp düzeltemezsin bunu.ancak kendin sorunun buradan kaynaklandığını bilerek konunun üstüne gidebilirsin bir nebze üstesinden gelirsin. Yoksa çocuklukta öğrendiklerimiz o kadar güçlü oluyor ki hayat boyu yakamızı bırakmıyor. O yüzden çocuk yetiştirmek sanattır deniyor sanırım.
KORKULARININ üzerine gitmediğin sürece bu sorunu aşamazsın.hemen adım atmaya başlamalısın.hem herkes bir seferde geçecek yapacak diye kural m var ?
Bunun anne baba ile buyumemekle alakası yok zira benım babam bana hep '' sen beceremezsın, sen bilmezsin '' diyerek buyuttu..
Sen kesinlikle üni.kazanamazsın kazansanda okuyamazsın dıyordu ; ben kazandım hemde hıc calısmadan , ve 4 saatlık mesafede hergun gıttım geldım öyle bıtırdım okulumu..
Ha takdır ettımı hayır :)
Karsınızda kı ınsanların kısılıgı bozuksa sız agzınızla kus tutsanız yaranamazsınız..
Ama bu kendınızı salıcagınız , vazgececgınız anlamına gelmez..
Sizin için ne yapamaz dıyorlarsa o işe gırısın , ve elınızden gelenı yapıp Allah'a sıgının .. goruceksınız o işin ustesınden geldıgınızı ..
Mesela ehlıyet konusunda benım için babam da alamaz sınavdan gecemez dıyordu .
Her ıkı sınavıda tek seferde geçtim :) ehlıyetımı aldım sımdı benım kullandıgım arabaya bınıyor bende her seferınde lafımı gerektıgı gb soyluyorum..
İnatla sızın ıcın yapamaz denen seylerı yapın ve kendınıze guvenın ..
Herşey insanın kendi elinde,Niyet edin inşallah ..
Kolay gelsın :)
işte hiç yapamadığım şey.. korkularımın üzerine gitmek..
bilmem ki düzelebilir miyim huy işte inşallah atlatırım.. saol tavsiyelerin için canım :)
bende de öyle bir huy var ki canım biri bişeyi yapamazsın derse kim olursa olsun hemen cesaretim kırılır.. evet ben kesin bunu yapamam diye.. azim yok bende.. dediğin gibi niyet etmek kararlı olmak önemli artık bişeyler yapmak zorundayım.. tavsiyelerin için saol canım :))
arkadaşlarım iyi ki varsınız.. tavsiyeleriniz bana gerçekten çok iyi geliyor :)))
inşallah dediğniz gibi olmaya çalışacağım :))
annem bundan bır kacyıl onceye kadar asla mutfaga sokmazdı benı sen yapamazsın olmaz becermezsın dıe:)ama sonra noldu o yokken ben gırdım ınat ettım pastlar borekler koftelr derken kucuk kardesım 15 yasında annemın yemeklerını yemez oldu halıyle benımde keyfıme dıcek yok:)anladımkı annem ortalık daılmasın dıe bole dıomus bana:)hıc bastrmadım kendımı yapmıcam dıe ılk bı kac keresınde omutfagı yemeklerı gorsenız kacardınız.ehlıyet konusuna gelınce kımısı 1 kerede kımı 15 kerede alır ama alır yanı:)ayrıca adamın bırının gazetelre dusun bı ılanınıda solıım sanda anla tam olarak ne demek ıstedıgımı ılan aynn sole ılkokul mezunlarının klayca gecebıldıklerı ehlıyet sınavını unıversıte mezunu oglum gecmemıstır:) yanı meslekle onla bunla lakası yok sen ıstıceksın kı yapasın yapamam dıe bılıosan zaten ıstemıosundru.ınsan yapamıcam dedıgı seyı nasıl ıstesınkı.once gercekten ıste bak gor nasıl yapıosun.ozguven dedıgın sey nekı sen kendı kendıne engel cıkarmassan hıc bı sıkıntın olcagını sanmam.annesın sen dunyalar guzelı cocugunun herseyıne kosuosun dunyanın en guzl ama en agır sorumlulugunu almıssın bıde ozguvenım yok dıosun e ben sana nedıımkı hanı yoktu ?
benım annm dunyanın en pnık ınsanıdır:)gel gorkı 20 sendr vızır vızır araba kullanıo:)sadece sehr ıcı dııl ızmıtten vana gderkn dahı kendı kullandı:)ehlıyet sen soledın dıe uzerınde durdumuz bı konuydu bı ornek yanı once ıste herseyı yaprsın cocugundan pay bıc emınım ısteyerek dogurmussundr.cokta guzel bakıosundur.sonuc ıste ve yap:)sen bence kendıne bazı seylerden akcıcak bahne bulmussun yok guwenmıorum kendıme dıecanın cok yapmak ıstemedı herlde gercekten bı ıste bak neler oluo.kendımden bılıorum kendıme guwenım gayt yerındedır bazen ıstemem ben yapamam beceremem dıe kacarım yapamıcagımdan dııl canım ıstemedıgınden canım ıstesın bak nasıl yapıorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?