• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özgüven

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.330
43.872
798
Merhaba Kızlar;

3 sene bir yerde bilfiil çalıştım ben. Ama öyle bir yerdi ki özgüvenimi aldı götürdü. Benim yaptığım işleri bile müdürüm kendi yapmış gibi lanse ederdi daima. Personellerle konuşsam laf ederdi. Doğruları söylediğim zaman kıyameti kopartırdı. Patrondan çok patroncu biriydi ve ben 3 sene stajyer muamelesi gördüm. Üniversite mezunuyum diye hep laf sokardı. İşte üniversite bitirdin de ne oldu ben lise mezunuyum senden çok şey biliyorum diye. Doğru yaptığın şeyleri üstlenir yanlış yaptığın şeylerde patrondan azar işit diye elinden geleni yapardı. Patronda fazlasıyla küfürbaz terbiyesiz bir adamdı.
Ardından bir çaba ile kaçtım kurtardım kendimi oradan. Sonra 4.5 ay bir firmanın bulunduğum ilde ki ofisinde çalıştım. patronlar merkez ofisteydi ve hiç biriyle muhatap değildim. Muhatabım bizim birimimizin merkez ofisinde ki müdür ve bölge sorumlumdu. Çok rahat bir şekilde 500'e yakın personelle çalıştım ben. Ancak küçülme sebebi ile işten çıkartıldım.(birazda bölge sorumlumuzun tanıdığının ofisini ortaklaşa kullanıyorlardı. onların çay temizlik vs işlerini de yapmamı beklediler. Ve bizim firma ile alakası olmayan evrak işleri adliye işlerini vs de yapmamı beklediklerini öğrendim işten çıkartıldıktan sonra. Bende iş tanımım dışına çıkmadım. )
Şimdi 4 aydır iş arıyorum ama sanki girdiğim yerde bile ilk iş yerimde ki gibi olacakmış gibi hissediyorum. Sanki habire hata yapacağım. Deneyimim olmasına rağmen, kendimi deneyimsiz gibi hissediyorum.
27 yaşındayım elimde 2 mesleğim var. Aynı zamanda edebiyat dünyasında bir çevrem ve kariyerim var mesleğime ek olarak ve 2. üniversiteyi okuyorum hedeflerim yüksek ancak kendimi özgüvensiz hissediyorum. Sanki olmayacak işe başlayacağım beğenilmeyeceğim ve işten çıkartılacağım gibi hissediyorum. İlk iş yerimden istifa ettiğimde daha pozitif hissederken şimdi çökmüş hissediyorum kendimi.

İş dünyasında uğradığım mobingleri yazsam burdan ankaraya yol olur.

Hiçbiri özgüvenimi düşürmedi, insanların yetersizliğini onların deyimiyle yeni yetme olan benimle kapatmaya çalışmalarını büyük zevkle izlerdim.

Sen kendinin ve yeterliliğinin farkındaysan hiç özgüvenini kırma. Elinden geleni yap kendini ezdirme asla.

Bu ülkede yerden çöp bile alsan ballandıra ballandıra anlatıp göze sokmazsan kimse fark etmiyor.

İş dünyasında uğradığım mobingleri yazsam burdan ankaraya yol olur.

Hiçbiri özgüvenimi düşürmedi, insanların yetersizliğini onların deyimiyle yeni yetme olan benimle kapatmaya çalışmalarını büyük zevkle izlerdim.

Sen kendinin ve yeterliliğinin farkındaysan hiç özgüvenini kırma. Elinden geleni yap kendini ezdirme asla.

Bu ülkede yerden çöp bile alsan ballandıra ballandıra anlatıp göze sokmazsan kimse fark etmiyor.
3 sene çalıştım kimse kıymetimi bilmedi. 4.5 ay çalıştığım yerdeki bölge sorumlumuzla konuştum işten ayrıldıktan sonra. Adam resmen bana sabahvesen, sen benim elim ayağımmışsın resmen gözüm arkada kalmıyormuş sen ofiste iken dedi.

• Beğen
Reactions: JES
Back