- 14 Nisan 2015
- 126
- 60
-
- Konu Sahibi falanca_23
merhaba arkadaşlar, benim ciddi bir özgüven problemim var. 23 yaşındayım, üniversite mezunuyum ve işim de var ama kendime hiç güvenmiyorum... bir ortamda söz almıyorum, bir şey söylemeye bile korkuyorum. sadece yakın arkadaşlarımın yanında kendimi rahat hissediyorum. ayrıca çok fazla süslenip saçını yapan, kendine çok dikkat eden biri de değilim... ama artık kendime dikkat etmem lazım. nasıl yapacağım bunları kendime güvenimi nasıl kazanacağım bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var
arkadaşlar bazen ben de aynı duyguyu yaşıyordum. 25 yaşındayım ve gayet iyi de bir işim var. güzelim, uzaktan bakan birinin imreneceği bir hayatım var ama gel gelelim ben kendimi hiç beğenmiyorum ve özgüven problemi yaşıyorum.. başkaları değer vermiyor gibi geliyor bazen ve dünyanın en zayıf insanı gibi hissediyorum.
size şunu söyleyeyim, iş ortamında, arkadaşlar arasında kendimi özgüvensiz hissedip, sessiz kalıp, eve gelip ağladığım o kadar çok an olmuştur ki... benzer şeyleri siz de yaşıyorsunuzdur size biraz durumumu anlatmak istedim. bununla başetmeyle ilgili birsürü yazı okudum, ne yapabilirim diye araştırdım. öncelikle öğrendiğim şu ki, herşey bizim içimizde olup bitiyor. yani biz kendimize ne kadar değer veriyorsak başkaları da o kadar veriyor. kendimizi ezik hissedersek, benim iş ortamımda çok acımasız insanlar var örneğin, bunu farkedip sizi daha çok eziyorlar kendinizi bin kat beter hissediyorsunuz..
bunlar aslında şeytanın vesveseleri.. silkinmek lazım, boş durmamak lazım, hayatı zindan etmemek lazım. insanlar ne güzel eğleniyor, bizim hayatımız saçma sapan, gereksiz bir özgüvensizlik problemini düşünüp durmkla, dert etmekle geçiyor... hayat akıp gidiyor...
geçenlerde tv'de bir psikiyatrist şöyle dedi: evinize bir misafir gelse, onu besleseniz, ikram etseniz ve her gün gelmeye başlasa, bir yandan kızıp bir yandan aynı ikramı yapmaya devam ederseniz kurtulamazsınız ondan, ama sıkılıp birkaç defa geldiğinde onu beslemezseniz, size gelmeyi bırakır artık. düşünceler de böyledir..
demek istediğim önce artık özgüvensizim düşüncesini, kelimesini atın lugatınızdan! gülün! kendiniz için birşeyler yapın, pozitif olun, müzik dinleyin, dışarı çıkıp dolaşın, dua edin, kitap okuyun, yüksek sesle okuyun, kendinize aferin deyin, dik durun, kendinizi ödüllendirin... kendinizi iyi hissetmeye, mutlu olmaya bakın canlar, zaman geçiyor bakın..
biraz uzun oldu, ama aynı şeyleri yaşamış olan ve geri dönüp baktığımda kendime neden böyle yapmışım diyen biri olarak size yardımcı olmak istedim :)) biraz da içimi döktüm galiba :)))
bende aşırı özgüvenliğim çok şükür,bıraz yaş ile olgunluklada alakası var,ama iş ailede bitiyor,bizim aile bızı ezık buyytu,çok ezdirdi,ama sanırım buna muahalefet daha sonra heleki 30 sonra özgüven patlaması yaşıyorum
merhaba arkadaşlar, benim ciddi bir özgüven problemim var. 23 yaşındayım, üniversite mezunuyum ve işim de var ama kendime hiç güvenmiyorum... bir ortamda söz almıyorum, bir şey söylemeye bile korkuyorum. sadece yakın arkadaşlarımın yanında kendimi rahat hissediyorum. ayrıca çok fazla süslenip saçını yapan, kendine çok dikkat eden biri de değilim... ama artık kendime dikkat etmem lazım. nasıl yapacağım bunları kendime güvenimi nasıl kazanacağım bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var
İşte 23 yaşında üniversite mezunu olup, üniversite yıllarınızda hiçbir sosyalliğe katılmazsanız böyle olur. Bırakın uzasın 1 sene okul. Neyin acelesi bu?
Tesadüfi geziyordum konular arasında..Ben çözüm önerileri sordum gelin beni yargılayın demedim.