17 yaşındayım. istanbulda otuyorum ve lise sona gidiyorum. kendime olan özgüvenim o kadar azki... çok korkuyorum insanalrın benm hakkımda kötü bi yorum yapmasından. sanki yaptığım her hareketi eleştircekelr gibi geliyo. hiç rahat davranamıyorum. toplulukda yüzümü bile kaşıyamıyorum utancımdan. her dakika yüzüm kızarıyo. kendimi çok ezik görüyorum galiba. çok çirkinmişim gibi. zaten kilolu olmam kısa saçlı olmam ve yüzümün kızarmasıyla dünyanın en çirkini gibi hissediyorum. giycek çok kıyafetim yok hep aynı kıyafetleri giymekdetım n oı kadar bıktım ki... insanlar beni hep ayırıyo giibi. bu fiziğimle de alakalı olabilr. kolay arkadaş ednemiyorum ve 2 senedir derslerim çok kötü. bitmiş bunalmış bi haldeyim. çok yalnız hissediyorum. babamı 6 yıl önce kaybettim belkide altında bu yatıyodur. bilemiyorum ama çok kötü durumdayım. hayata yeniden başlamak, mutlu olmak istiyorum. ama hayat o kadar sıkıcı ve gereksiz geliyo ki.napcağımı bilmiyorum...
Merveciğim öncelikle yaşından ötürü bu tür problemler her zaman görülür endişelenme.Hepimiz bir şekilde özellikle ergenlik döneminde problemlerle karşılaşırız.
İnsanlar aslında kendi kendinin danışmanı,psikoloğudur.Önce kendini tanımalısın,kıyafet ,saç ,baş bunlar inan çok basit konular.Ne zamanki bunlara önem vermemeye başlarsan anla ki o zaman özgürsün demektir. :)
Biri seni dış görünüşünden dolayı zaten istemiyorsa,o kişinin sana katabileceği güzellikler olamaz.Dış görünüşün değil,aklın konuşsun Merveciğim.
Bizler meraklıyız ama meraklarımızı olumlu yönlerde kullanırsak bu bize artı olarak dönecektir.
Öncelikle yapman gereken kendini bilmek ,tanımak,bunun için kendine kim olduğunu ,neden burada olduğunu sorarak bulman gerek.
İnan Merveciğim,hayat elimizden çok hızlı da akar çok yavaşta bu bizim elimizde,bizim bakış açımız,bizim değerlendirmemizle olan bir durum.
Sen bir canlısın,bir insansın bu yüzden değerlisin.
Merveciğim bence kendine güvenmen için küçük sorumluluklar alarak ufak ufak alıştırmalar yapabilirsin,mesela yalnız yapmaktan çekindiğin şeyler,bunlar faturaları ödemek,hastaneye gitmek vb olabilir.
Sosyal olmak adına belediyenin ya da okulun düzenlemiş olduğu etkinliklere katılabilirsin.
En güzeli bir rehber öğretmen veya bir danışman rehberliğinde hareket etmen.
Ve şunu asla unutma,kitaplar bizim her daim dostlarımız.Kütüphanelere üye olarak kendini kitaplarda bulabilirsin.
Asla kendini üzme,istiyorsan gerçekten başarabilirsin bunu biliyorum ve ayrıca derslerini ihmal etme ,bunu kendin için yap.
Ve Gülümse her zaman(zorla da olsa ) :)