Özgüven eksikliği:( gerçekten çok zor durumdayım.

asla yüksek lisans düşünmüyorum zaten onu yapmak için önce üniversite bitmeli ki ben onu bitiremiyorum daha
yanlış seçim yaptım kafamın çalışmadığı burdan da belli tercih yaparken hiç yazmamam gereken bi bölümü yazdım ve orayı kazandım istediğim bölümü puanım hayli hayli tutuyodu ama yazmadım en azından şimdikinden çok daha iç açıcı bi durumda olurdum

Ben de mesleğimi sevmeme rağmen yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum. İş alanım dar, sabit değil, çok emek gerektiriyor. Aynı hatayı kocam da yapmış, muhteşem bi üniversitede, muhteşem bir dereceyle ama yanlış bölümde okumuş. Bu bizim suçumuz değil bu bizi yönlendirmesi gerekenlerin suçu. Bunun için kendine yüklenme. Anladığım kadarıyla yaşlarımız yakın seninle aslında. Daha çoooook genciz yani, istesek sen de ben de bi üniversite daha bile okuruz. Ama bana sorarsan iş hayatında kazandığın tecrübe de üni. mezunu olmak kadar artı katıyor insana. Bunu da göz önünde bulundur.
Hayatta ne hayır ne şer bilemeyiz. Demek ki böyle olması gerekiyormuş, benim için iyi olan buymuş demek lazım. Zamanı geri almaya çalışmaktan daha kolay hem :)

Keşke en azından ikisini birbirinden ayrı tutmak için birazcık daha çabalasan... İkisi senin hayatının çok farklı iki yönü. Tamam tüy problemi için canının sıkılması normal, ama onun için de bi sürü adım atmışsın ve muhtemelen iyi sonuç alacaksın. Kaymak gibi de olmayıversin cildin, o da varsın senin kusurun kalsın. hepimizin var bi kusuru napalım. Mükemmel görünmek kaçımıza nasip olmuşki zaten.

Senin altyapına sahip bir kızın, kolayca aşılabilecek bir problem yüzünden hayatı kendine zindan etmesi, geleceğini önemsememesi çok yazık. Anlıyorum elinde değil gibi hissediyorsun ama öyyyle bir elindeki, inanamazsın.Şu tüy problemi dışında kimbilir ne kadar hoş kızsındır.. Güzel gözlerin, anlamlı bakışların, endamlı narin bir genç kız duruşunun hiç mi önemi yok?? Onlar da yok bende dersen inanmam artık. Sonuçta sağlıklısın, ayaktasın, annen baban başında. yarın öbür gün biri çıkacak karşına ve seni herşeyinle sevecek. Hayır sakın itiraz etme birgün yaşayacaksın bunu ve o gün haklıymış o kız diyeceksin.
Senin için dua edicem canım benim, herşeyin gönlünce olmasını isterim.
Bu kadar anlattım ama kıssadan hissem, birazcık kendini pozitif olmaya zorla. İlk başlarda olmaz gibi gelecek ama alışacaksın. Her depresyona giren, kusurlarını kompleks yapan senin gibi koyverseydi bu memlekette gençkız kalmazdı.. Hadi göreyim seni, beni şaşırtma

ben hastalığımla çok uğraştım ciddi ameliyatlar geçirdim felç olma riskim de vardı ailemde de ciddi sorunlar vardı; şiddet vb... ama hiç bi zaman bunalıma girmedim hiç birini bu kadar dert etmemiştim demek ki bu zayıf noktammış elimde olmadan üzülüveriyodum daha sonra takıntı haline geldi.Öyle ki gözlerim kızarana kadar vücudumu incelemeye başlamıştım şimdi canım hiç bi şey yapmak istemiyo içim çekilmiş gibi sanki

neyse bana vakit ayırdığın için teşekkür ederim umarım duan etkili olur kendim için dua etmeyi bırakmıştım Allah sana da her işinde yardımcı olsun

Bu gün durakta otururken, tekerlik sandalyede oturan sipastik genç kızı görünce, kendimden utandım.
Bir an için onu kendimle kıyasladım.
Ben, saçlarımı şekil veremediğimden dolayı yakınıyorum.
Ben, ayaklarım güzel olmadığından terlik giyemiyorum.
Ben,doğru düzgün giyinip farklı olamadığımdan kendimi zevksiz görüyorum.
Benim hafızam matematiksel işlemleri kolay kavrayamadığı için düzgün hesap yapamadığımdan dolayı kendimi aptal görüyorum.
Ben çok sosyal biri olmadığım için çevremde çok arkadaşım olmadığından yakınıyorum.

Şimdi bir de o kızı düşünüyorum,
Kendimden utanıyorum...
Aslında dert ettiğim şeylerin ne kadar saçma olduğunu görüyorum,
Ellerim tutuyosa, yemek yiyebiliyosam, gözlerim görüyosa, yürüyebiliyosam, konuşabiliyosam, tuvalete gidip ihtiyacımı karşılıyosam ve ben bütün bunlara rağmen yukarıda saydığım maddelerden dolayı rahatsız duyup hala kendimi aşalıyosam, yazık bana...

Son düzenleme:
tatlım bence kimsenin ne düşündüğünü önemseme. geç aynanın karşısına süslen püslen. unutma herkesin bir kusuru vardır mutlaka. önemli olan kusurlarını örtebilmek. güzel yönlerini ortaya çıkarabilmek.. hep bunu söylerim ben

Evet mervecik ben de ne zaman kendi fiziğimle ilgili şeyleri aklıma getircek olsam, bunu düşünürüm.. Hayatta zevk alınabilecek milyonlarca şey var. Ne mutluki istesek o zevklerin farkına varıp onları tadabilecek durumdayız. Ama dediğin gibi asla tadamayacak olan ne gariban insanlar var. O garipler ne yapsın? Hangi birine üzülsünler? Ya da fiziksel engelliler, durumlarını kabullenene kadar ne acı çekiyorlardır.. Allah bize en büyük dertlerle bile başa çıkabilme gücünü bahşetmiş. Nice insanlar var ne trajediler yaşıyor. Ailesini kaybediyor, çocukları vefat ediyor, eşi aldatıyor, işini kaybediyor.. Acı üstüne acı yaşıyor, ama gün geliyor hepsini geride bırakmış hayatına devam ediyor. Bize bahşedilmiş bu yetenek çünkü, gün gelir geçer, gün gelir unutulur, unutulmasa bile daha az acıtır hale gelir.. Hem yaşanan acılar bile bizim hayrımız için belki de. Bu dünyada çektiğimiz bir başağrısı bile ahirette günahlarınızı hafifletecek derler ya hani, ben inanıyorum. O yüzden biraz sabır. Biraz şükür.
Hayat herşeye rağmen yaşamaya değer.

Evet mervecik ben de ne zaman kendi fiziğimle ilgili şeyleri aklıma getircek olsam, bunu düşünürüm.. Hayatta zevk alınabilecek milyonlarca şey var. Ne mutluki istesek o zevklerin farkına varıp onları tadabilecek durumdayız. Ama dediğin gibi asla tadamayacak olan ne gariban insanlar var. O garipler ne yapsın? Hangi birine üzülsünler? Ya da fiziksel engelliler, durumlarını kabullenene kadar ne acı çekiyorlardır.. Allah bize en büyük dertlerle bile başa çıkabilme gücünü bahşetmiş. Nice insanlar var ne trajediler yaşıyor. Ailesini kaybediyor, çocukları vefat ediyor, eşi aldatıyor, işini kaybediyor.. Acı üstüne acı yaşıyor, ama gün geliyor hepsini geride bırakmış hayatına devam ediyor. Bize bahşedilmiş bu yetenek çünkü, gün gelir geçer, gün gelir unutulur, unutulmasa bile daha az acıtır hale gelir.. Hem yaşanan acılar bile bizim hayrımız için belki de. Bu dünyada çektiğimiz bir başağrısı bile ahirette günahlarınızı hafifletecek derler ya hani, ben inanıyorum. O yüzden biraz sabır. Biraz şükür.

ben spastik veya sakat değilim ama ben de fiziksel bi özürümden dolayı tehlikeli ameliyatlar geçirmek zorunda kaldım ileri dercede bi şekil bozukluğum vardı ne giyersem giyeyim belli olurdu hala da bi miktar var ama hiç bir zaman ben niye böyleyim demedim bunun yüzünden utanmadım dertlenmedim
bazı insanlar vardır okyanusu geçerler ama derede boğulurlar
dertler insanın neyi daha çok önemsediğine bağlı olarak oluşur öyle vurdumduymaz insanlar var ki dedemden biliyorum kızı kanser oldu öldü onun umurunda bile olmadı halbuki evlat acısı hiç bi şeye benzemez derler yani size göre basit olan bi şey bana göre önemlidir ya da sizin önemsediğiniz bi problem bana göre hiç bi şey ifade etmez

ben spastik veya sakat değilim ama ben de fiziksel bi özürümden dolayı tehlikeli ameliyatlar geçirdim ileri derecede şekil bozukluğum vardı ne giyersem giyeyim belli olurdu hala da biraz var ama hiç bi zaman ben niye böyleyim demedim bu durumumdan utanmadım,dertlenmedim
bazı insanlar vardır ki okyanusu geçer derede boğulurlar
dertler insanın neyi önemsediğine bağlı olarak oluşur dedemden biliyorum kızı kanserden öldü adamın umurunda olmadı oysa ki evlat acısı hiç bi şeye benzemez derler
yani demek istediğim size göre önemli olan bi şey başkasını hiç etkilemeyebilir ya da sizin basit gördüğünüz bi problem başkası için çok önemli olabilir

zindandelen inan bana amacım yargılamak, sorgulamak değil, haddim değil. Elbette herkes çektiğini hisettiğini kendi bilir, bi başkası anlıyorum desene, ne kadar anlayabilir ki.
Ama inan bu gün çok üzgünüm, çok hesaplaştım kendimle.

söyledikleriniz yanlış değil bilakis çok doğru insan şükretmeli kötünün kötüsü var bunu ben de biliyorum bi dönem ayağımdan bi ameliyat geçirmiştim 33 gün yürüyemedim sakat olmak çok sıkıntı verici bi sey bunu anlamamı sağlayacak çok problem yaşadım benim kastettiğim hani insanlar ne acılar yaşıyo diyosunuz ya bana da annem başkasını değil kendimi örnek verir sen şunları yaşadın şunlara şunlara göğüs gerdin niye bunu bu kadar dert ediyosun üzülmeni anlıyorum ama sen iyice hayattan koptun diyo ne diyebilirim ki insan beynine laf geçiremiyo çok moral bozucu sözler işittim bu konuda ve zaten hassas biriyim

bi süre sonra insan alışıyo ve tam tersi bu seferde hiç bişeyi takmamaya başlıyo diebilirim :S kendimden biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…