Herkese merhaba, ilk defa post yazıyorum ama uzun zamandır burada labioplasti hakkında yazılanları okuyordum hesabımı da sanırım 2 ay önce açtım özelden bir kaç arkadaşa soru sormuştum ama geri dönen olmadı. Öncelikle herkese çok teşekkür ederim labioplasti hakkında doktor fikirlerini yazdıkları ve işlem sonrası nasıl olduklarını yazdıkları için. Bu sitede yazılan sayesinde doktora karar verdim ve yaptırdım. Belki benim gibi aktif site kullanıcısı olmayan ve bu işlem hakkında bilgi almak isteyenler için yazmak istedim. Doktor olarak Özgür Kartal ve Esra Çabuk Cömert arasında kalmıştım ve burada yazılanlardan dolayı Özgür hocayı seçtim. Yurt dışından geldim Türkiye de bir aylık bir sürem olduğunu için başka doktorları gezip zaman kaybetmek istememiştim. 06.07.2020 tarihinde pazartesi günü sabah 10 civarı muayene oldum yazılanlar gibi hoca ne yapılacağını falan hepsini açıklıyor ve ne yapılıp ne yapılmayacağına karar veriyor. Eğer giderseniz gösterdiği fotoğraflara bakarsanız gerçekten çok güzel bir dikiş atma tekniği var.O gün öğleden sonra ameliyatımı oldum zaten kafamda soru işareti kalmamıştı ve kesin yaptıracağım kafasıyla gitmiştim çünkü 29 yaşındayım ve artık kurtulmak istiyordum.Tip 3 oldum, doktor beyi bilenler anlamıştır, herkese farklı kesim uygulamaktadır. Ameliyat sonrası isterseniz bir gün hastanede ücretsiz kalabiliyorsunuz ama ben kalmadım. Genel anesteziden uyandıktan sonra 3-4 saat bir gözetim altında durdum ağrı kesici yapıldı ve arkadaşımda kaldım bu arada Mersinden gitmiştim. Doktor bey zaten ufak kanamaların ve morarma olacağını söylüyor, dediği gibi de oldu. Morarma çoktu ama sabrettim buz uygulaması yaptım. Otururken evet batma oluyor dikişlerden ki bu da çok normal dikişler alınınca veya düşünce geçiyor.İlk iki gün ağrı kesici içtim hafif bir ağrım vardı ama ne olur ne olmaz diye,doktor beyin dediği gibi antibiyotik ve krem kullandım. Ameliyat sonrası ödem çok normal zaten bekliyordum doktor bey 3 gün buz uygulaması yeter dedi ama ben 1 hafta dolmasına rağmen arada uyguluyorum rahatlatıyor(ben de kaşıntıya da iyi geldi). Pazartesi ameliyat olmama rağmen perşembe ve cuma günü arkadaşlarımla dışarı çıktım çok yavaş yürüyordum ama engel değildi yani şehir dışından gelirseniz ameliyattan sonra geri dönebilirsiniz. Fakat biraz yürüyünce ödemin arttığını fark ettim daha sonra tekrar buz uyguladığımda iniyordu. İlk hafta kontrolüne gitmek için İstanbul da kaldım çünkü bir daha kontrole gidecek zamanım olmayacaktı. 13.07.2020 pazartesi günü 1. hafta kontrolü oldum dikişlerimi kaynadığını söyledi doktor bey ve dikişleri aldı ondan sonra daha rahat oturmaya başladım morarma 4.-5. günden sonra azalmaya başladı. Şu an hafif bir hassaslık var ama onunda geçeceğini söyledi. Doktor hakkında çok kesiyor falan gibi bir şeyler okumuştum ama hayır şu an gayet normal boyutunda ve çok mutluyum. İlk hafta içinde ödemli halinden bile memnundum 1 ay sonrasında daha da iyi olacağını biliyorum. Forumda yazılanlarda çok kötü süreç geçirenler gördüm hepsine geçmiş olsun diliyorum bende öyle bir şey olmadı,çok şükür hiç biri başıma gelmedi çok rahat bir şekilde geçiyor benim için. Doktor seçiminde kararsız olan var ise Özgür Bey'i öneririm gerçekten bu kadar basit bir işlem olacağını düşünmemiştim.
Not: Ben benim gibi sitede yorum yazmayan okuyanlar olduğunu düşündüğüm için yazdım eğer sorunuz var ise özelden de yazabilirsiniz. Sınavım olduğu için iki güne bir girip cevaplamaya çalışacağım. Herkese yorumları için tekrardan teşekkür ederim.