- 20 Mart 2014
- 5.712
- 6.138
-
- Konu Sahibi Nickimnick
Fatiha okumadan önce, Tanrı ile başka şekilde biraz konuşma şansım olsaydı eğer, usulca sormak istediklerim var. Sormak istiyorum. Bilmek istiyorum, böyle bir ölüm kime, neden, nasıl reva görülür, anasına babasına, diğer sevenlerine sınav olsun diye mi?
Kusura bakmayın millet, şu muhabbetin yeri ve zamanı değil biliyorum.
İçim acıyo lan işte, bilmek istiyorum. Anlayın.
Benim bildigim gek bir söz var..Fatiha okumadan önce, Tanrı ile başka şekilde biraz konuşma şansım olsaydı eğer, usulca sormak istediklerim var. Sormak istiyorum. Bilmek istiyorum, böyle bir ölüm kime, neden, nasıl reva görülür, anasına babasına, diğer sevenlerine sınav olsun diye mi?
Korkmadım.Benim bildigim gek bir söz var..
Azrail sebep yaratırmışki ölümler azrailden sorulmasın diye..
Bak işte kaza yaptı öldü diyoruz yaa aslında o işi yaptıran azrail neden günü vakti gelmişte ölmüş demiyoruz da kaza yapıp öldügüne yanıyoruz..
İşte bunlar vesvese..
Eskiden nenemin yanında otururduk bize öyle hikayeler anlatırdı ki ...aklımız dururdu bak mesela aklımda kalan bir hikayeyi anlatayım...
Bir kadın asi kenarında elbise yıkıyormuş...
Sonra bir ses duymuş ..
Olüm vakti geldi diye bir ses uzaktan at üstünde bir adam .
Adam inmiş attan asi nehrinde yüzecwk (eski zamanlarda aside yüzerlerdi yaa)
Kadın bagırmış adama gitme az önce böyle bir ses duydum asiden diye ..
Adam kadını dinlememiş nehre inmiş iniş iniş ölü cıkarmışlar..
Eee burda ne diyorlar aside boguldu ... (sebep bu ama demiuorlar vakti gelmiş azrail canını almış)
Lutfen korkma bu sadece bir hikaye ..
Bunları hep bize anlatırlarken arapca anlatırlar dı..
Konu dine kaydığı için kendimce söyle cevap vermek istiyorumFatiha okumadan önce, Tanrı ile başka şekilde biraz konuşma şansım olsaydı eğer, usulca sormak istediklerim var. Sormak istiyorum. Bilmek istiyorum, böyle bir ölüm kime, neden, nasıl reva görülür, anasına babasına, diğer sevenlerine sınav olsun diye mi, bu mudur?
Korkmadım.
Korkularım başka yönde benim, şu gece vakti, uzun zamandır hissetmediğim kadar çaresiz ve ürkek hissediyorum.
S.çtığımın ölümünden korkmuyorum. Bir gün böyle bir şekilde ölürsem, arkamdan yazılacaklardan korkuyorum mesela daha çok. Beni sevenlerin "acımla sınav edilme" ihtimalinden korkuyorum daha çok.
Neyse sttiredelim. Ne ben burda kendimi anlatabilirim, ne de polis farkında. Üzgünüm.
Meryemd aynen ..Konu dine kaydığı için kendimce söyle cevap vermek istiyorum
Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in):
"Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.
Bizim bilmediklerimizi bilen rabbimize bunu sormadan önce Bence kendi suskunlugumuzu pasifligimizi bu serefsizlerin zalimligine izin verilmesini sorgulamaliyiz
Fatiha okumadan önce, Tanrı ile başka şekilde biraz konuşma şansım olsaydı eğer, usulca sormak istediklerim var. Sormak istiyorum. Bilmek istiyorum, böyle bir ölüm kime, neden, nasıl reva görülür, anasına babasına, diğer sevenlerine sınav olsun diye mi, bu mudur?
İçim acıyo lan işte, bilmek istiyorum.
Tam da bu yüzden konuşmak, sormak istiyorum zaten. O sorunun cevabını bilmediğim her saniye, gerçekten acı çekiyorum."Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi.
Bunu bende çok düşünüyorum, çok soruyorum ama cevap bulamıyorum. Annem 5 vakit namaz kılar o bile bazen diyor neden böyle. Çocuklar bile tecavüze uğruyor. Ne yani onlar şimdi bir sınavın kurbanı mı? Şerefsizin birisi sınavı geçemedi O çocuğun suçu ne?
Ben bu soruyu, müftü olan evinde yüzlerce kitapı olan, ilahiyat mezunu birine sordum. Bana hiç doğru düzgün tatmin eden cevaplar veremedi. Sonra böyle sorgulama dinden çıkarsın dedi. Şeytan vesvesesi dedi. Ne alaka ki? Benim bir beynim var düşünüyorum ve anlam veremiyorum dedim Cevap yok...
Tam da bu yüzden konuşmak, sormak istiyorum zaten. O sorunun cevabını bilmediğim her saniye, gerçekten acı çekiyorum.
"bilmemek"le yetinemiyorum.
Amacım, kimilerinin tabiriyle "isyan" etme de değil aslında.
Sadece, "bilmiyorum, o kadarını sadece Tanrı bilir" deyip susup oturamıyorum. Meselem bu.
O nedenle, "konuşmak" isterdim işte.
Her neyse, yeri ve zamanı değil.
3 dakikalık zevki icin 20 yaşında gencecik bi kızın hayatını sadece o 3 pezevenk değil bu memleket kararttı!
Tecavüzü meşru göstermeye çalışan zihniyet suçun bu derece sabit olması durumunda nasıl bi ceza verecek sorarım?
Bu ülkede kadın olmak arkana en az 5defa bakıp yürümeyi gerektirir,sort giyersen sürtük,alkol aldıysan kaşar,22:00den sonra dışardaysan yollusun bacım!
Susmaya devam edersen daha çok canın yanacak Özgenin annesini şimdi hangi teselli avutacak?