Özel üniversitelerin fiyat listesi..

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
105
363
İzmir
ÖSS maratonu sona erdi. Sırada tercihler var. Eğer puanınız düşükse ve bir özel üniversiteyi tercih etmeyi düşünüyorsanız, işte cebinizi fena yakacak fiyat listesi.
ÖSS maratonu sona erdi. Bütün bir yıl bu maratona hazırlanan adayları şimdi de tercih heyecanı bekliyor. Eğer istediğiniz mesleğe ulaşabilmek için özel üniversiteleri veya vakıf üniversitelerini düşünüyorsanız bu haber sizin için.
Türkiye’nin en pahalı üniversitesi 30 bin YTL ile İstanbul’daki Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi oldu. Yeditepe’de tıp 25, eczcacılık 22, diğer fakülteler 15 bin YTL.
Sabancı ve Koç Üniversitelerinin 4 yıllık tüm bölümleri de 25 bin YTL. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tüm bölümler 17 bin, Ankara Bilkent’te 15 bin YTL…
İşte üniversiteler ve 2008-2009 öğretim yılı fiyatları…
ATILIM ÜNİVERSİTESİ :
4 yıllık fakülteler: 12.000 Dolar
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 3000 YTL + KDV
AREL ÜNİVERSİTESİ:
4 yıllık fakülteler: 14.000 YTL + KDV
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 6.000 YTL + KDV
AYDIN ÜNİVERSİTESİ: Türkçe programlar I. ve II. Öğretim: 12.420 YTL
İngilizce programlar I. ve II. Öğretim: 13.500 YTL
BAHÇEŞEHiR ÜNİVERSİTESİ: 17.460 YTL.
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ:
4 yıllık fakülteler: 14.500 YTL
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 12.000 YTL
Tıp Fakültesi ve Di Hekimliği Fakültesi: 18.000 YTL
Mühendislik ve Güzel Sanatlar Fakültesi: 16.500
YTL
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ:
Fen-Edebiyat, ktisadi ve dari Bilimler, Mühendislik
-Mimarlık, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yabancı Dil
Yüksek Okulları: 13.034 YTL
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ : 15.400 YTL
ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ : 13.500 YTL+ KDV
DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ :
4 yıllık (Türkçe): 16.800 YTL
4 yıllık (ingilizce): 17.940 YTL
2 yıllık (Türkçe) Meslek Yüksekokulları: 12.540 YTL
ngilizce Hazırlık Sınıfı: 17.940 YTL
FATİH ÜNİVERSİTESİ:
Tıp Fakültesi: 15.200 YTL
Mühendislik Fakültesi (Türkçe): 12.825 YTL
ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi: 12.825 YTL
Fen-Edebiyat Fakültesi ve Dil Bölümleri: 10.925 YTL
Hemirelik Yüksekokulu: 9.975 YTL
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ : 7.650 Dolar
IŞIK ÜNİVERSİTESİ:
Fen Edebiyat, Mühendislik ve ktisadi ve dari
Bilimler fakülteleri: 15.900 YTL + KDV
Güzel Sanatlar Fakültesi: 14.600 YTL + KDV
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
Fen- Edebiyat, Mühendislik, ktisadi ve dari bilimler
Fakültesi: 16.000 YTL + KDV
Hukuk, Güzel Sanatlar Fakültesi: 17.000 YTL + KDV
2 yıllık Meslek Yüksek Okulları: 7.000 YTL + KDV
Hazırlık Okulları: 15.000 YTL + KDV
KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ:
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi: 17.900 YTL
Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi:
17.500 YTL
ktisadi ve dari Bilimler, Fen -Edebiyat Fakültesi:
16.800.YTL
2 yıllık Meslek Yüksekokulları: 9.580 YTL
MALTEPE ÜNİVERSİTESİ:
Eğitim Fakültesi: 13.850 YTL
Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, letiim,
Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri: 16.950 YTL
Tıp Fakültesi: 22.500 YTL
Hemirelik Yüksek Okulu: 6.500 YTL
Meslek Yüksek Okulları: 9.250 YTL
TİCARET ÜNİVERSİTESİ:
4 yıllık: 10.800 YTL + KDV
2 yıllık: 6.400 YTL + KDV
TOBB EKONOM VE TEKNOLOJ ÜN VERS TES :
16.750 YTL
UFUK ÜNİVERSİTESİ:
ktisadi ve dari Bilimler, Fen- Edebiyat ve Eğitim
Fakültesi: 9500 Dolar
Hemirelik: 5.000 Dolar
Tıp: 12.000 Dolar
Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu: 3.500 Dolar
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ:
4 yıllık: 12.000 YTL
2 yıllık: 7.500 YTL
Kaynak: www.aktifhaber.com
 
kızlar sakın özel falan düşünmeyin zaten.ben babamın zoruyla gittim özele canım çıkıyo anlatamam size.inanın daha zor bir eğitim var devlet ünv.lerinden.bir kere öğretim dili ing. hoca geliyo anlatıyo çıkıyo anladın mı anlamadın mı tın yani. çok şükür benim 1.5 senem kaldı.ama bende artık 1.5 kaldım yani. inşallah sonu iyi olur.
 
bence özel ünv daha iyi.bi arkadaşım devletten bizim okula geldi mesela.devlette anlamadğnı gidip soruları anlattrmaya hocayı zar zor buluyoduk diyo.ama özellde hocalar her sordgnu anlatıyo.en azından benm gördgm bu.
evt ing görüyoruz ve bu bence daha iyi.ingilicemz gelişiyo.
listede gördgm fiyatlar eski listede olabilir cnm.1 2 bin tl oynuyo fiyatlar şimdi.
bence devleti kazanamayan bi sene daha bekliyip vakit kaybetmemeli.
zaten şehir dışında yurt vs flan aynı özel okul gibi masraflı oluyo
 
tv de siyaset ya da başka genel kültür konularında oturum programları oluyor
izlediğimde şu farka vardım;
özel üni. öğrencileri konulara çok tepkisiz konuşamıyor konuşsalar bile yorumları devlet üniversitesinde okuyan öğrenciler kadar geniş değil.
bende devlet ünisinde okudum hocalarımız hafta sonları bile vize final öncesi hazırlık olsun diye bize ders işlerlerdi yani devletten kazandıkları para helal olsun.

 
özeldekiler devlet üni. kazanamadıkları için özel üniversite zor geliyor yani insan çalışmaya alışkın olmazsa zor gelir. ben özel üniversitelerin devlet üniversitelerinden zor olduğunu söyleyenlere sadece gülüyorum gelsinler bakalım boğaziçine zor nasıl oluyormuş
 

canım ben bilkent mezunuyum, çok kolay mezun oldum diyenin elini öperim, çalışmaya alışkın değiller demişsin anadolu lisesi mezunuyum Türkiye dercesiyle girmiştim. öss benim için kötü bir deneyim kötü bir şans oldu sadece...çalışmaya alışkınız yani!!
üstelik öyle herkeside aynı kefeye koymamak lazım benim 9 eylülden gelen arkadaşım vardı bak ben mezun oldum o hala bitirmeye çalışıyo kendiside der 9 eylülde kalsaydım şimdiye avukat olmuştum diye sırf bilkent daha ii diye gelmişti..öyle kolay falan değil yani, öyle kala kala okuyanlardanda değilim yüksek şeref belgeleriyle bitirdim, devlet üniversitesi olsaydı kusura bakma ama yata yata bitirirdim. ha tabi bütün üniversiteleride aynı kefeye koymamak lazım ne bilkent diğer özel ünilerle karşılarştırılabilir, nede boğaziçi,odtü...tabi öss 1.lerinin seçtiği okullarıda göz önünde bulundurmanızı rica ederim:))
amma doluymuşum beeee
napıyım bilip bilmeden milletin parayla diploma alıyoruz sanmasına ifrit oluyorumkötükedihüso
 
bilkentte okuyan arkadaşlarımı da biliyorum canım tbmm nin kuruluş tarihini bilmeyenler var herkes için demiyorum ama geneli böyle özel ünidekilerin adam 260 puanla hukuk okuyor
 
bilkentte okuyan arkadaşlarımı da biliyorum canım tbmm nin kuruluş tarihini bilmeyenler var herkes için demiyorum ama geneli böyle özel ünidekilerin adam 260 puanla hukuk okuyor

bılkentte 260 puanla hıcbır bolume gıremezsın ve ayrıca devlet unı de okuyupda dunyadan haberı olmayan bır cok ınsan var a.s şahsen buna tanıgım her devlet unı okuyan dıgerlerınden cok akıllı yada ustun degıl sakın yanlıs anlasılmasın ama anadoluda bırcok devlet unı var ve busene össde düşen baraj uygulamasıyla barajı gecıp fızık kımya ve bırcok muhendıslıge ogrencı aldı bu okullar.bende vakıf unı hukuk egıtımı alıyorum ve şartlar daha zor ortalamadan geçme diye bır şey yok bütünleme yok yanı okul bıtırmek daha zor ınan dev. hukukda okuyabılseydım daha rahat bıtırırdım sen demıssınkı ozeldeıler devlet unı kazanamadıgı ıcın onlara zor gelıyor okumak .ben oss ye gırdıgımde aldıgım puanla cok ıyı unı lerın ıktısat ısletme gıbı bırcok bolumune rahatlıkla gırebılıyodum ve benım gıbı bırcok arkadasım var sırf ıstedıgı bolum olmadıgından ve daha fazla beklemek ıstemedıgınden ozel unı gıden. o yuzden çok kızıyorum kötükedihüso insanların yabancı oldukları ortamları bilmeden bu kadar önyargılı bir tutum sergilemelerine​
 
Ben özel üniversitelerle devlet üniversitelerinin kıyaslanmasına anlam veremiyorum yani maddi olanağı olanlar özel daha doğrusu vakıf üniversitelerinde okumalılar ki maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere yer açılsın devlet üniversitelerinde. evet, vakıf üniversitelerinde okuyup cumhurbaşkanı'nın adını bilmeyenler olduğu gibi devlet üniversitelerinde okuyup ekmeğin fiyatını bilmeyenlerde var bunun bi yere ait olmakla alakası yok.
 
devlet üniversitesinde okuyanların özel ünide okuyanlara hırslarını anlamış değilim....özellikle bilkente....
yaa evet tembel öğrenci olduğumuz için çok iyi derecede 2 dil bilerek, bütün dünyada kabul gören diplomayla mezun oluyoruz.....
öyle herkeste barınamıyo bilkentte çok araştırmışsın herhalde 260la girildiğini bildiğine göre ama malesef daha hazırlıkta arka kapıdan çıkanları duymamışsın....
doğru dediğin gibi orda okumak için bir bedel ödemen gerekiyor ama parayla diploma vermiyorlar!!!
hem parası olan gider orda okur,özelde okunuyo diye tembelmi olunuyo...
sevgili loveyou bence sen çoook çalış burslu gir bi özel üniversiteye mesela bilkente...
 
canım imkanı olan gider özelde okur....benim araştırmama hiç lüzum yok ben mezun olalı 2 yıl oluyor...
dediğim gibi sen çok çalış burslu gir..ha birde burslu puanlarını karşılaştır olurmu...
merak ediyorum acaba imkanın varda sırf özel üniler çok düşük puanla öğrenci alıyorlar diyemi özel tercih etmiyorsun??
 
hem özel ünide derslere girip dinlemiş hemde koskoca istanbul üni de okuyan biri olarak şunu söylemek isterim.evet çok çaba sarfetmeden giriliyor özel üniye ama inanın çok zor.bu özel üniden özel üniye değişebilir.çok kötü özellerde var ama bilkent koç sabancı bilgi bu üniler devlet ünilerinden daha iyi.tabiki odtü boğaziçiyle kıyaslama yapmıyorum ama buralardan mezun olanları odtü ve boğaziçi mezunlarıyla denk tutuyorlar.benim erkek arkdaşım özel ünide okuyor ikimizde aynı klasmandayız aynı alandayız ve o daha mezun olmadan bu kriz ortamında "torpilsiz" olarak iş buldu ben ise bulamadım...evet arkadaşlar işveren özellikle çok uluslu firmalar öss de kaç puan yaptığına bakmıyor ve genelde o beğenmediğimiz özel üni mezunları bizlerin önne geçiyor iş hayatında...hem sosyal olarak yetişiyorlar hem ingilizce görüyorlar.ve adamların tek istediği sosyal ve dil bilen insan.
ayrıca paralı diye rahat okunmuyor tam tersi daha sıkı bir çalışma gerektiriyor.
 
işveren hakettindemi okudun haketmedindemi okudun diye bakmıo güzelim özel ünide ki birçok arkadşım mezun olmadan işe girdi hemde torpilsiz ama kendi okulumdaki bölümümdeki haziranda mezun olan hattta bunlar bölümün ilk 5i hepside işsiz hala...bilmem anlatabildimmi bu dediğim insanlar istanul üni mezunları küçümsemek için demiorm ama anadoludaki küçük ünileri bitirenler napsın bunlar bile iş bulamazken...yani bence olayı paralı okuo falan diye bakma hocalar onlara kök söktürüo bizim okulda görmediğimiz birçok şeyi fazlasıyla görülar.bunlar başkalarından duyduğum şeyler değil tecrübeyle sabittir bizzat kendim yaşadım gördüm...
 
ha bu arada devlette okumayın özelde okuyun demiyorum ama hakaten ailenizi gerçekten imkanı bolsa ii bir özel ünide okumanızı tavsiye ederim. benim ailemin imkanı vardı liseyi ortaokulu özelde okumuştum hatta ama istanbul üni yi kazanınca istanbul üniye gittim ama keşke bende ii bir özel ünide okusaydım da daha sosyal olsaydım ben çok sosyaldim ama sağolsun istanbul üni körelltti...ama odtü boğaziçi tutuyosa zaten hiç düşünme bile özel üniyi:))
 

yaa bilenle bilmeyen bir olurmu hiç....öyle neyin ne olduğunu bilmeden sallamak kolay yok tembelmiş,kolaymış vs.vs.......
onun için Türkiyenin en büyük firmaları odtü bilkent boğaziçi mezunu arar.....
bilkent mezunu biride işsizse bilinki maaşı beğenmediği için işsizdir....
size şöyle özetleyim gittiğim ilk iş görüşmesine 15 dak. geç kaldım benden önce gelen(belliki randevuları benden önceydi zaten)yaklaşık 6-7 kişi vardı ve hepside yaşça benden baya büyüktü tecrübelilerdi yani...cvmi ön masaya teslim ettim ve beklemeye başladım ben benden önce gelenleride hesaplayınca yaklaşık 1 saat beklerim gidip bi yerde kahve içip geliyim diye düşünürken ben çağırıldım 2 aşamalı mülakatın 2. aşamasına gitmeme gerek olmadığı ve eğer kabul edersem(!) başlayabileceğim söylendi......
tembellerin kazanabileceği, güya hakederek kazanmadığım, kolay bir üniden mezun olduğum içinmi acaba........
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…