- 6 Temmuz 2014
- 399
- 74
- 48
- Konu Sahibi aysunkndmr
-
Gitmek istediğin özel üniversitenin kılavuzda yazan şartlarını iyi oku... Çoğu üniversite ösym bursunu kesmez... ayrıca benim kardeşimde özelde burslu okudu hiç öyle araban yok mu, ne kadar fakirsin muhabbeti olmadı... bilip bilmeden millet atıyor... istediğin bölümse çekinmeden yaz... hele ailenle aynı ildeyse maddi anlamda çok daha rahat olacaksın... yemek parası, yurt parası, bayram seyranlarda otobüs parası masrafın olmaz... dışarıda devlet üniversitesi okumaktan karlı olur ailen için... en önemlisi istediğin bölümü okuman... diğer her şey bir şekilde çözülür ama zamanı geri getirmek imkansız...
sınıfta kalırsan dersin kalırsan bursun gider mi önce bunu araştır bence:)Arkadaşlar ankarada birkaç özel ünide tam burslu psikoloji düşünüyorum. Maddi durumumuz iyi değil. Ne gibi zorluklar yaşarım gidersem?
Merhabalar.
Tebrik ederim.
Bursunuzun kesilmemesi için çok çalışmak zorundasınız.
İnsanları çok takan bir tip değilseniz, başka zorluk yaşamazsınız.
"Zenginin malı, fakirin çenesini yorar." diye bir laf vardır.
Bir tanıdığım özel üniversitede tam burslu okudu. Kendisinin bir ayda kazandığı parayı (yarı zamanlı kasiyerlik yapardı.), oradaki diğer öğrenciler bir günde harcadığı için biraz bunalıma girmişti.
Sosyal fark çok olabilir. Siz bu gibi durumlara kendinizi hazırlayın.
Yemekhane fiyatları gibi yaz okulu fiyatları da aynı derece tuzludur. Belki bursunuz kesilmeyebilir ama yaz okulunu burs karşılamaz. Yaz okuluna kalmamak için uğraşmalısınız.
Devlet kredisine başvurursunuz. 330 lira. Seneye 350 lira olur. Cebinize biraz daha harçlık olur.
Derslerinizle uğraşırsanız, bir bakıma sınıfın ön sırasındaki öğrenci olursanız, insanları görmeye pek vaktiniz kalmayacak. Emin olun, üniversitede lisede çalıştığınızdan daha fazla ders çalışmanız gerekecek. Sınıfta çanı yükselten öğrenci olunca -ki verdiği his apayrıdır, diğerlerinin parası pek gözünüze gelmeyebilir.
Gözünüzü korkutmayın. Her şey hallolur. :)
hangi üniversite?Bende istanbulda özel bi üni de tam burslu okuyorum ve durum öyle dizilerdeki gibi de değil bizim okulda burs kesintisi disiplin cezası alırsan mesela, yaz okulunda burs dahilinde, kimsede kimseye parasının havasını atmıyor hatta söyle bişey varki parasal seyleri cok soramıyorsun cünkü ayıp sayılıyor ve her kesimden arkadasm var bu zamana kadar hc birbirini ayırma diye bisey görmedim, herkes ders calısmak zorunda zaten kimse ders bırakmak istemez ve hocalarmzda kimsenn parasına bakmaz herkesi calısmaya zorlayan bi yapısı var okulun ki dersten kalmayaym bizimkilere masraf cıkmasın diyen de cok arkadasm var, yemege gelince bizde bi öğüne 6-7 lira veriyosun ortalama olarak ayrıca bizde yemek ve kitap bursu olayı da var senin istedgnde de var mı bi bak ki kitabı fln 2. Elde bulursn dert etme , okula gdnce düzenli calıs iyi bi ortalama yap okulda sana burs verir benim durumum öyle oldu, yanlıs anlasılmasın ama bence özellerin network imkanı daha iyi ben okulum sayesinde pek cok üst düzey insanla bir araya geldim bence iyi düşün tasın tercih klavuzu sartlarını iyi oku ve mümkünse okulun tanıtım günlerine git yerinde gör
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?