• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel Okulda Öğretmen Olmak

daceyda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2013
130
40
123
İstanbul
herkes burada özel okul deneyimlerini paylaşırsa, özel okulda çalışacak öğretmen adayları için yardımcı olabiliriz. tavsiye ettiğiniz özel okullar veya deneyimleriniz, beğendiğiniz beğenmediğiniz şeyler nelerdir? :/

Merhaba kızlar,
ben özel bi kolejde öğretmenlik yapıyorum, önümüzdeki sene için tekrar kurumumla anlaşma imzaladım, devlet atamaları kısıtlı olduğu için pek çok mezun özel okul ve dersanelere yöneliyor. Uzun süren dersane deneyimimden sonra koleje geçtim ve açıkçası kolejlerin temposu dersanelere göre daha yogun en azından benim kolejimin. sabah 8'de baslayan mesai aksam 5'te bitiyor ve gün içerisinde o kadar yogun bi tempo oluyor ki cogu zaman kendinizi unutuyorsunuz. şunu hiç unutmayın kolejde ilk yılınızsa tempoya alısmak zor, işler gözlerinizde büyüyor ama 2. yıla geçerken aslında her seyin ne kadar kolay olabilecegini görüyorsunuz. maaşlar kurumdan kuruma değişir. çok iyi veren okullarda var, az ödeme yapanlarda. bu okulların kurumsallıgı ile alakalı. dersanelerden kolejlere geçmek kolay olmadıgından kolejden daha iyi bir koleje geçmek her zaman cok daha kolay, o yüzden bir yıl sabredin ertesi sene daha iyi okullar için başvurularınızı mutlaka yapın.

özel bir okula

dershane,etüt , meb tecrübesi ve bu yerde bir eski öğretmen tanıdığı bir -arkadaş öğretmen tanıdığı varken .. Giyimi öğretmene benzeyen , özgüvenli olan , biraz heyecan yapan kişi yerine

yeni mezun daha önce hiç o alanda öğretmenlik yapmamış , öğrenci gibi giyinen birini nasıl alırlar

özel okula öğretmen alımı hangi koşullar aranır başka ..

bende özel bi okulda öğretmenim..hatta çiçeği burnunda öğretmenim..bugün ilk günümdü..açıkçası bana dersaneden daha iyi geldi..10 yıllık öğretmenim hep dersanedeydim,dersane temposu korkunçtu..inş çabuk alışırım.....neyse,tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.....nelere dikkat etmeli sizce ?

Ne güzel, hayırlısı olsun... darısı başıma..Ben de sosyoloji 2. sınıf oldum.Üstten ders alırsam 3 yılda bitiriyorum ama pek cesaretim yok, dersler ağır çünkü, açıköğretimdeyim.2 çocukla ancak gece yarısı çalışabiliyorum ve her iki dönem de yüksek onur belgesi aldım :)
Ben felsefe grubu öğretmeni veya rehber öğretmenlik istiyorum çok.
Siz hangi bölüm mezunusunuz???

Back