- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
- Konu Sahibi frozen12345
merhaba arkadaşlar,
şimdiye kadar biçok konu açtım buraya fikirlerinizle yardımcı oldunuz bana hepinize teşekkür ederim.
ben çalışan bi anneyim 2. sınıfta okuyan bi kızım var kızımı özel bi kolejde okuyo. bu okulda benim bi arkadaşım temizlik görevlisi olarak çalışıyo bugün yanıma geldi. kızını oraya gönderme verdiğiniz paraya yazık dedi temizlik hijyen hiç yok dedi makarnadan başka bişey yemiyo çocuklar diyo salça bitiyo yağ bitiyo aldıramıyoz çocuklar salçasız yağsız saman yemekleri önlerine döküyoz diyo. öğretmenler kalitesiz diyo öğretmanler maaşlarını düzenli alamadıklarından çocuklarla ilgilenmiyolar diyo şok oldum. yani bişeylerin eksik olduğunu hissediyodum ama bukadarını beklemiyordum. eşimlede konuştum seneye okul değişikliği yapalım diyo. sizce özel okul seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. kayıt için gittiğimizde bizi süslü kelimelerle kandırıyolarki bu okulun yıllık ücreti 15.000 fikir verebilirmisiniz sizce nelere dikkat etmeliyiz.
İlkokulda öğretmen çok önemlidir.
Öğretmen tercih etmenizi tavsiye ederim.
Devlet veya özel farketmez,çocukların ilkokul temelini sağlam veren bir öğretmeni olmalı.
Sınıf mevcudu,yemek listesi ve hijyende 2. derecede dikkat etmeniz gereken durumlar.
Misal devlet okulunda çok iyi bir öğretmen duydunuz,hijyene takılmayın,para toplar temizletirsiniz sınıfları.
parkon 'la aynı şeyi yazacaktım
benim de kızım ilkokula başlayacağı zaman bu işin içinde olan bazı tanıdıklara danışmıştık
hepsi aynı şeyi söyledi "ilkokulda okul değil öğretmen seçin", "ne okullar var içinde öğretmen yok, ne öğretmenler var hangi okullarda" demişti bir tanıdık da
biz de öyle yaptık, eve yakın bir devlet okulunda bir öğretmen tavsiye ettiler, araştırdık ve oraya gönderdik
hayatımızda yapabileceğimiz en iyi şeylerden birini yapmış olduk
şimdi siz özelden, devlete geçemezsiniz
ama mutlaka öğretmen araştırın
okulun yemekleri, temizliği için de bence o okulun "öğrencileri" ile konuşmaya çalışın
tüm öğrenciler, tüm eksiklikleri farkediyorlar, gayet de güzel tarif edebiliyorlar
bir okulu ziyarete gittiğinizde, 2-3 öğrenciye sorun, gerekli ön-bilgiyi almış olursunuz...