özel okul seçiminde nelere dikkat edilmeli

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
merhaba arkadaşlar,
şimdiye kadar biçok konu açtım buraya fikirlerinizle yardımcı oldunuz bana hepinize teşekkür ederim.

ben çalışan bi anneyim 2. sınıfta okuyan bi kızım var kızımı özel bi kolejde okuyo. bu okulda benim bi arkadaşım temizlik görevlisi olarak çalışıyo bugün yanıma geldi. kızını oraya gönderme verdiğiniz paraya yazık dedi temizlik hijyen hiç yok dedi makarnadan başka bişey yemiyo çocuklar diyo salça bitiyo yağ bitiyo aldıramıyoz çocuklar salçasız yağsız saman yemekleri önlerine döküyoz diyo. öğretmenler kalitesiz diyo öğretmanler maaşlarını düzenli alamadıklarından çocuklarla ilgilenmiyolar diyo şok oldum. yani bişeylerin eksik olduğunu hissediyodum ama bukadarını beklemiyordum. eşimlede konuştum seneye okul değişikliği yapalım diyo. sizce özel okul seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. kayıt için gittiğimizde bizi süslü kelimelerle kandırıyolarki bu okulun yıllık ücreti 15.000 fikir verebilirmisiniz sizce nelere dikkat etmeliyiz.

kulaktan dolma söyliyim size.

Okyanus koleji için doğa koleji için iyi demiyorlar doga kolejinde okulun şubesine göre değişiyor ne yazıkki

15000 çok değil mi devlet artık teşvik de veriyor. Cemaat okullarına vermiyo gerçi. :KK12:

Bence şimdiden okulların eğitimi devam ederken gidin görün ortamı falan. Yemek saatlerinde gidin yemekhaneyi gezin. Ders saatinde gidin kapıların önünden geçerken kulak kabartın dersi dinleyin.
İşinizi kendiniz görün dediğiniz gibi süslü lafları dinlemeyin çok fazla. Malesef kimseye güven olmuyor.
Varsa başka kolejlerde tanıdığınız bildiğiniz onlarla da konuşun.

Yalnız temizlik, hijyen yok okulda diyen kişi o okulun temizlik görevlisi. İlginç geldi,niye temizlemiyorsun derdim ben olsam. Kızınızın şikayetleri var mı,siz ara sıra gidip kontrol etseniz okulu?

Yalnız temizlik, hijyen yok okulda diyen kişi o okulun temizlik görevlisi. İlginç geldi,niye temizlemiyorsun derdim ben olsam. Kızınızın şikayetleri var mı,siz ara sıra gidip kontrol etseniz okulu?

Kadına maaşını veremiyorlarsa yada eksik geç veriyorlarsa,
Çalışan temizlikçi sayısı azsa o kadın ne yapsın
Kendi paralayacak değil ya illa temiz olsun diye..
Kadının ne çıkarı var gelmiş söylemiş konu sahibinde
Bence de iyi olmuş iyiki söylemiş kadın.

merhaba arkadaşlar,
şimdiye kadar biçok konu açtım buraya fikirlerinizle yardımcı oldunuz bana hepinize teşekkür ederim.

ben çalışan bi anneyim 2. sınıfta okuyan bi kızım var kızımı özel bi kolejde okuyo. bu okulda benim bi arkadaşım temizlik görevlisi olarak çalışıyo bugün yanıma geldi. kızını oraya gönderme verdiğiniz paraya yazık dedi temizlik hijyen hiç yok dedi makarnadan başka bişey yemiyo çocuklar diyo salça bitiyo yağ bitiyo aldıramıyoz çocuklar salçasız yağsız saman yemekleri önlerine döküyoz diyo. öğretmenler kalitesiz diyo öğretmanler maaşlarını düzenli alamadıklarından çocuklarla ilgilenmiyolar diyo şok oldum. yani bişeylerin eksik olduğunu hissediyodum ama bukadarını beklemiyordum. eşimlede konuştum seneye okul değişikliği yapalım diyo. sizce özel okul seçiminde nelere dikkat etmeliyiz. kayıt için gittiğimizde bizi süslü kelimelerle kandırıyolarki bu okulun yıllık ücreti 15.000 fikir verebilirmisiniz sizce nelere dikkat etmeliyiz.
Özel okullar mantar gibi çoğalıyor bu aralar. Kalite de aynı hızla düşüyor tabi ki.

Belli bir kalitesi olan okullar tercih edilmeli, sınav başarılarına bakılmalı, sosyal olanaklarının iyi olmasına dikkat edilmeli. Okula belli aralıklarla sürpriz ziyaretler yapılmalı.

Kadına maaşını veremiyorlarsa yada eksik geç veriyorlarsa,
Çalışan temizlikçi sayısı azsa o kadın ne yapsın
Kendi paralayacak değil ya illa temiz olsun diye..
Kadının ne çıkarı var gelmiş söylemiş konu sahibinde
Bence de iyi olmuş iyiki söylemiş kadın.
Eğer öyleyse o şekilde belirtebilir, direk hijyen yok demesi tuhaf geldi.Ayrıca konu sahibinin kızı ufak değil ki yemeklerin durumunu, öğretmenlerin tavırlarını az çok söyler annesine. Ben tek bir kişinin lafına güvenemezdim,doğru da söylüyor olabilir,işini iyi yapmamıştır azar işitmiştir de o yüzden kötülüyor da olabilir. Her çeşit insan var sonuçta.

Verdiğin para iyi bir para. O paraya artık yemek temizlik yetiştiremiyorsa okul gerçekten sorunlu. Pek çok iyi okulun da fiyatı 15 civarı. Gittiğiniz okullarda velileri bulup fikirlerini öğrenin, kendiniz de gezin, imkanlarını öğrenin. Ama Veli yorumları aydınlatıcı olur.

Hangi sehirdesiniz?
Benim kizim henuz okula gitmiyor ama arkadaslarimdan bildigim kadariyla zincir okullar isi tamamen ticarete dokmus, daha butik okullara bakmak lazim. FvmIsik okullari mesela, gerci onlarin ilkokul fiyatlari kdv dahil 30 bin civari... yigit koleji, itu vakfi koleji, istek vakfi koleji de memnun kalinan okullar.

Artık çok fazla özel okul var, hangi şehirde yasiyorsunuz bilemiyorum ama mumkunse cocugunuzu artık bir düzen şeklinde buyumekte olan bi özel okula verirdim. Örneğin Bahçeşehir, Doğa, Terakki, Beşiktaş Koleji vb. Ben Iğdır'da ki yasantimiz ve üniversite dışında hep özel okula gittim. Her gittigimiz yerde bu tür okullar olmadı. O yüzden ismi kolej okullardada okumuslugum var. Aradaki farklar aslında baya belli ediyo kendini. Gebze Koleji'nde okuduğum dönemle Zonguldak TED dönemini kıyaslamak mümkün değil mesela. Bunun gibi.

Dikkat edeceğiniz tek bişey var bana göre, samimiyet.
Süslü kelimeler ile samimi bir kurumun arasındaki farkı gerçekten samimi insanlarla denk geldiğinizde anlarsınız içinize sinene kadar dolaşın konuşun sorgulayın.

senelik 15 bin tl civarı özel okullar öğretmen açısından
değerlendirirsek geneli böyle bana kalırsa.Benim ilk yaptığım öğretmen kadrosuna bakıp araştırmak.
Hele bazıları var meşhur isim yapmış.öğretmeni mezun olmuş hemen işe almışlar.öğretmenin
final notları çıkıyor çan eğrisinden geçmiş belli.nasıl formasyonsuz çalıştırıyorlar onuda anlamış değilim.
Bunun yasal bir zorunluluğu var diye biliyordum.
Birde dersanede de çalıştığım için ortamı az çok tahmin edebiliyorum.
Tecrübesiz yeni mezun olmuş insanlara, az maaş verip fazla performans bekliyorlar.
Ama bazı dersaneler var.iş başvurusunda bulunan bir öğretmeni denemeden etüt öğretmeni
bile yapmıyor.Bence paranıza yazık iyi bir devlet okulu bulup dışardan destekleseniz daha mantıklı.

benim çocuğum da özel okula gidiyor.
benim o okulu seçmemdeki sebep, evime yakınlığı idi, çocuğumun sabahları İstanbul trafiğinde saatlerini geçirmesini istemedim.

benim oğlum da 2.sınıfa gidiyor.
ana sınıfı kaydı zamanı çok okul araştırdım şimdi isim vermek istemiyorum burdan.
hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı. hepsi birbirini kötülüyor, o diyor ki "biz bu sene X kolejinden bilmem ne kadar kayıt aldık.." X kolejine gidiyorsun, "biz öbür kolejden şu kadar kayıt aldık, veliler hiç memnun değil..."

demem o ki ortalama aynı fiyat olanların eğitim ve ortamları aynı.
benim seçimimde önemli olan, dediğim gibi eve yakınlık.. güvenli olması.. en önemlisi de öğretmeninden memnun olmam, çocuğumun mutlu olması...
ara ara soruyorum "okulunu değiştirmemizi ister misin" diye. "hayır öğretmenimi, arkadaşlarımı özlerim" demesi yeterli benim için...

yoksa inanın çocukların %80-90'ı okulda doğru düzgün yemek yemiyor. en erken bitirenin peşinden koşuyorlar oyun oynamak için.. benim oğlum eve aç geliyor mesela.. yemiyor biliyorum. hijyen açısından bir sıkıntı duymadım şimdilik ama araştıracağım onu da..

tabii bu dediğim ortalama fiyatlı özel okullar için geçerli.
yoksa senelik 42 bin TL olan okul var. o parayı verebilsem elbet çok farklı şeyler beklerim.

merhaba arkadaşlar,

İlkokulda öğretmen çok önemlidir.
Öğretmen tercih etmenizi tavsiye ederim.
Devlet veya özel farketmez,çocukların ilkokul temelini sağlam veren bir öğretmeni olmalı.
Sınıf mevcudu,yemek listesi ve hijyende 2. derecede dikkat etmeniz gereken durumlar.
Misal devlet okulunda çok iyi bir öğretmen duydunuz,hijyene takılmayın,para toplar temizletirsiniz sınıfları.

nereye dönsem bir özel okula çarpıyorum..o kadar çoğaldılar ki çogununda derdinin para olduğunu düşünüyorum diğer yarısı malum cemaatin

bir dünya özel okul...temizliği olmayan okulda ne işi var diyen bir temizlik görevlisi neden bunu der orası muamma,

ilkokul çocuğunun gelecegi için önemli olduğu için ve neredeyse anne ve babasından çok o çocukla vakit geçirecek olan öğretmen olduğu için öncelikle öğretmeni araştırmak gerekiyor.

kimdir eski ögrencileri nerde ne yapıyor çocuklara ilgisine kadar herşeyi araştırmak gerekiyor.tabiki okulun geliri gideri yemeği herşeyi önemli ama o çocuğa geleceğe yön verecek öğretmen hepsinden önemli

Özel okullar benim yaşadığım ilde para tuzağı
büyük şehirlerde böyle olmayabilir tabi
okuldan önce öğretmen önemli
burada bir çok tanıdığımız avukat ve doktorlar
çocuklarını devlet okuluna aldı
derslerde çok geriden geliyorlar
şişirme notlar her gittiğinizde çocuk hakkında olumlu yorumlar
sonuç sınava gelip başarılı olamayınca heyecanına yenildi deyip
üstünden sorumluluğu atmalar
netice de başarılı olan her yerde başarılı
ama siz okulu saatlerinden dolayı seçiyorsanız
çok güzel etüt merkezleri oyun kulüpleri var
onları da düşünebilirsiniz

Sosyoloji mezunuyum , mezun olur olmaz nerdeyse bütün arkadaşlarım özel okul ve dershanelerde-hatta devlet okulunda (sözleşmeli) öğretmen olarak işe girdi. Deneyim sıfır,formasyon yarısında var yarısında yok.Ki altı aylık formasyon eğitiminden ne olacak...Alanında öğretmen olsalar hadi yine bi derece ama geneli ilkokul sınıf öğretmeni. Aldığımız eğitimi ben biliyorum,biz bi çocuğa matematik fen öğretecek eğitim almadık,Karl Marxlardan cinsiyet sosyolojisinden konuşsak el kadar bebe anlamaz.E daha ne demeye sınıf öğretmenliği yapılıyor hiç anlamıyorum...
Yani milyarlarca lira dökülüyor çocuk eğitimine ama ne kadarı değiyor,bilemiyorum. Bence çocuğu devlet okulunda okutup onca parayı keman-yüzme-dil kurslarına falan dökmek çok daha mantıklı.
Bu arada hali hazırda öğretmenlik okuyup atanamadığı için kolejde öğretmenlik yapan arkadaşlarım da var,hepsi akşam kursuyla KPSSye hazırlanıyor,Ocak ataması çıktığı gibi dönem ortasında kolej çocuklarını bırakma riski de var...

merhaba arkadaşlar,

bende özelde okudum bir dönem maalesef oyle ticarethane diyorum ben oyle okullara.Benim kuzenlerim özel okul mezunu hatta ünide bile hala ozeldeler cünkü aldıkları eğitim anca özel okula yetti.yıllık 35.bin küsür gibi bisey oduyolardı cocuklar tabiiki devlette okuyanlara göre daha iyi ama gösteriş acısından...Benim tavsiyem ki ben bunu kendi cocuklarım icinde yapıcam devlet okullarında her türden insanla okumaları alabildikleri kadar almalaarı eksik kaldıkları yonde özel ders zeki olan cocuk kendini her yerde belli eder zaten.

bende özel bir okulda okudum. ordaki kendi tecrübelerime dayanarak, kesinlikle en az iki yabancı dil eğimi vermeli. native speaker (genelde kanadalı oluyo) öğretmenleri olmalı. yabancı dilde gramer dışında skills yani okuma yazma dinleme becerileri geliştiren kitap okuma video izleme dersleri olmalı. ayrıca sosyal olarak aktif bir okul olmalı ilginç spor aktivitelerine katılabilmeli okulda. eğitimde en önemli şey vizyonu geliştirmek sanata spora çocuğu yönlendirebilmek. tiyatrolar etkinlikler yarışmalar yardım etkinlikleriyle özgğveni geliştirmek. matematiği zayıf olsa özel derste aldırırsınız ama bu bahsettiklerim kaliteli bir okulda öğrenilebilir. örneğin okuldaki bütün yöneticiler çocukları isim isim bilmeli ilgilenmeli sık veli yemekleri düzenlenmeli bu şekilde butik çalışan bir okul olmalı.

Okulun ihtiyaçlarını almadıkları için hijyen olmuyor olabilir mi? Yağ almayan deterjan çamaşır suyu vs. alır mı? Hijyen sadece lavabo wc falan değil mutfak da var belki onları da kastediyor.

X