Anket Özel Okul mu, devlet okulu mu?

Özel okul mu, devlet okulu mu?

• Ankete Katılan
    125
  • Anket Kapalı .

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
24 Haziran 2011
23.243
48.078
Merhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.

Okulun özel olmasindan ziyade öğrencilerine sunmuş olduğu eğitimin kalitesi önemli.
İki okulu da araştırın,hangisi çocuk için daha iyiyse ona gönderin bence.
Ayrıca adı özel olup da kendisinin hiçbir özelliği olmayan sözde özel okullar da var.
Bazıları sadece para tuzağı.
Donem arasında kapanan,paranızı alan ama hiçbir zaman eğitime başlamayan özel okullara da dikkat edin.

Özel okullar genelde dışarıdan çok matah gözükse de içeride öyle olmuyor. Bazı velilerde parayı veriyorum her şeye karışabilirim algısı oluyor ki bu alt yaş gruplarında daha fazla ve bu durum sizin ve çocuğunuz için büyük sorun anlamına geliyor. 23 Nisan gösterisinden tutunda okuma bayramına kadar her konuda fikri ve materyal , kıyafet yaptırmak için tanıdığı olan veliler öğretmene ciddi baskı uyguluyor sonuçta bir veya grup olan bu profildeki velilerin dayattığı pek çoğu gereksiz masraf olan etkinliklere vs katılmak zorunda kalıyorsunuz. İnstagramdan takip ediyorsanız ve etkinlikler çok fazla ve ön plandaysa , bu bir reklam stratejisi ve hatta etkinlik yapabilmek için eğitimin aksadığını bile düşünebilirsiniz. Daha yazarım da kısa tutayım bence çevrenizdeki devlet okulu öğrenci profili açısından çok sorunlu değilse devlet okulu tercih edilmeli memnun kalınmazsa daha sonra özel okul düşünülmeli.

Son düzenleme:
Özel okuldan bile özel okula fark var. Benim yeğenlerim Ted Ankara Kolejinde. Senelik 90 bin tl veriyorlarmış. En yakın arkadaşım kızını İngiliz Büyükelçiliğinin Okuluna vermiş. Senelik 250 bin tl imiş. Astronomik tabii. Ama bütün öğretmenleri İngilizmiş.
27 bin tl özel okul için iyi bir fiyat. Geçen komşum Maya Okulu diye bir yerden bahsediyordu. Ücretine 40 bin dedi sanırım.
Devlet okulu en son çare olmalı. Kaç tane çocuk devlet okulunda sıyrılıyor ve iyi bir kariyer yapabiliyor.

27bin şu zamana göre düşük bir fiyat başta.
Buna sadece 6 veya 7 ders ücreti mi dahil.
Diyelim başka aktiviteler var parayla mı?
İngilizce ders sayısı nedir mesela?
Ve bu dersi vereceklerin yetkinliği?
En önemlisi özel okuldaki öğretmen kimdir yeni mezun mu? Yoksa dörtleri mezun edip birlere mi dönmüş yani en az dört senedir orda mı?
Özel okulda bir de 27bin demişsiniz ama genelde orda bitmiyor okul kıyafetleri, ders kitapları i,ekstra yapılan şeyler, üstüne geziler derken gidiyor baya.
Özel okul köklü düşünmeyin demişsiniz ama iki yıllık mı on yıllık mı?
Devlet okulunu düşünelim ya da çok istenilen bir okul mu?
İşiniz çok zor anlıyorum ben de geçtim o süreçlerden ama siz önce ne istediğinize net karar vermelisiniz.
Sonra net istediğinize en yakını ne verebilir ona bakmalısınız.
Her özel okul aynı olmuyor aynı şekilde devlet de.

Servis fiyatı ile özel okul aynı fiyata çıkacak gibi görünüyor. Eğer aktiviteleri bol bir okulsa, okul haricinde kurslarla uğraşmanıza gerek kalmayacaksa özel okul daha iyi bence. Sonuçta memnun kalmazsanız öğretmeni de değiştirme şansınız var.
Aslında özel okullar da kolay kolay öğretmeni değiştirmiyor.
Her velinin isteği farkli olabiliyor sonuçta somut bir şey sunmazsan aa hadi değiştireyim demiyor. Doğrusu da o bence.
Bazı veliler de abartıyor çünkü olayı.
Okul da sonuçta öğretmeni de öğrenciyi de veliyi de korumalı.

Benim oğlum da 1. Sınıf olacak inşallah. Büyük oğlum da devlet okulunda okudu bu da öyle .
Öğretmen ve Veli ilgisi çok etkili ilkokulda.
Büyük oğlum girdiği tüm özel okul sınavlarında 1. Oldu , burslu olarak okuyor şu anda güzel bir özel okulda . Hem de epey köklü bir okulda .
Öğretmene göre okul seçin . Kolay gelsin

Kızım ilkokul üçe geçti. Devlette okuyor. Çünkü özel okulda velinin ağzına bir parmak bal çalıyorlar ki müşteri kaçmasın. Çok iyi çok süper diye velileri kandırıyorlar, sınav zamanı çocuk başarısız oluyor. Öğretmen devlet okulunda beni pohpohlayacak değil😂 gerçek potansiyelini görebiliyorum. Güzel yayınlar takip ediyoruz ders kitabı olarak. Kısacası 1. Sınıf alacak öğretmenleri araştırın bahsettiğiniz iki okulda

Aslında özel okullar da kolay kolay öğretmeni değiştirmiyor.
Her velinin isteği farkli olabiliyor sonuçta somut bir şey sunmazsan aa hadi değiştireyim demiyor. Doğrusu da o bence.
Bazı veliler de abartıyor çünkü olayı.
Okul da sonuçta öğretmeni de öğrenciyi de veliyi de korumalı.
Genelinde bu hakkın var diye biliyorum. Elbette iyi veriler gerekiyor öğretmen değişimi için. Sıradan olaylarda kabul edilmiyordur. Sanırım gideceği okulda ön sıralarda yer alan özellerden değil. Ama servisle gideceğine aynı masrafa özel okula gitse daha iyi olur. Öğretmeni değiştirmezlerse okulu değiştirir o zaman ☺️

Kızım ilkokul üçe geçti. Devlette okuyor. Çünkü özel okulda velinin ağzına bir parmak bal çalıyorlar ki müşteri kaçmasın. Çok iyi çok süper diye velileri kandırıyorlar, sınav zamanı çocuk başarısız oluyor. Öğretmen devlet okulunda beni pohpohlayacak değil😂 gerçek potansiyelini görebiliyorum. Güzel yayınlar takip ediyoruz ders kitabı olarak. Kısacası 1. Sınıf alacak öğretmenleri araştırın bahsettiğiniz iki okulda
Özel okulların en kötü yanı bu işte.

Genelinde bu hakkın var diye biliyorum. Elbette iyi verileri gerekiyor. Sıradan olaylarda kabul edilmiyordur. Sanırım gideceği okulda ön sıralarda yer alan özellerden değil. Ama servisle gideceğine aynı masrafa özel okula gitse daha iyi olur. Öğretmeni değiştirmezlerse okulu değiştirir o zaman ☺️
Aynen o daha mantıklı evinin yanındaymış hem.
Benim kızım da özelde mecburen anne,baba çalıştığı için başka şansımız yoktu zaten. Biz özellerden en mantıklısını seçmeye çalıştık 30 küsür yıllık okul.Ama çok da çoğalmamış bir okul. Ben başta standartlarıma uymasının yanında öğretmenlerine verdiği değeri gördüğü için de verdim.
Kızımın okulunda beğenmedim değiştireyim diye bir olay yok mesela belki dediğiniz gibi büyük olay lazımdır.
İlkokulu bitirdi 6ya geçti aynı okulda.
Ben mesela okul binası okul için mi yapılmış ona da dikkat ettim.
İki sene oldu çok köklü çok bilindik bir okul 500 metre ilerimizde okul açtı ama değiştirmek aklıma gelmedi.
Çünkü okulun okul binası ve bahçe standartları aklıma yatmadı çok saçma geldi.
Okulun bahçesi çok saçma geldi diyeyim. Bahçe de demeyeyim bahçemsi😅
Ama belki sadece ismini gören vermiştir.
Bu okul işleri çok zor Allah kolaylık versin konu sahibine.

Öncelikli olarak öğretmen potansiyelini değerlendirin ama şu şartlarda sizin için en mantıklısı özel okul olarak gorunuyor

Aynen o daha mantıklı evinin yanındaymış hem.
Benim kızım da özelde mecburen anne,baba çalıştığı için başka şansımız yoktu zaten. Biz özellerden en mantıklısını seçmeye çalıştık 30 küsür yıllık okul.Ama çok da çoğalmamış bir okul. Ben başta standartlarıma uymasının yanında öğretmenlerine verdiği değeri gördüğü için de verdim.
Kızımın okulunda beğenmedim değiştireyim diye bir olay yok mesela belki dediğiniz gibi büyük olay lazımdır.
İlkokulu bitirdi 6ya geçti aynı okulda.
Ben mesela okul binası okul için mi yapılmış ona da dikkat ettim.
İki sene oldu çok köklü çok bilindik bir okul 500 metre ilerimizde okul açtı ama değiştirmek aklıma gelmedi.
Çünkü okulun okul binası ve bahçe standartları aklıma yatmadı çok saçma geldi.
Okulun bahçesi çok saçma geldi diyeyim. Bahçe de demeyeyim bahçemsi😅
Ama belki sadece ismini gören vermiştir.
Bu okul işleri çok zor Allah kolaylık versin konu sahibine.
Çoğunda bahçe yokki zaten. Heryer beton. Al sana bahçe. Bu konuda anca kale okulları falan olacak ki beklentiyi karşılasın. Devlet okullarının bahçesi daha güzel. Dediğiniz gibi çalışınca mecbur kalınıyor özele.

Eğer ingilizce konusunda çok iyilerse özel okul, eğer haftada 2 saat gibi azsa ingilizce kesinlikle devlet okulu. Devlet okulunda öğretmenim, özel okuldaki özel ders verdiğim öğrencilerime şok içinde üzülüyorum. Hiç bir şeyi bilmiyorlar ama karne hep çok iyi. Sonunda bizlere özel derse geliyorlar. Genellemek istemiyorum ama 15 yıldır devlet okulundaki öğrenciler daha başarılı izlenimi alıyorum. Tabi İngilizce dışında.

Merhabalar, malum okulların açılmasına az bir zaman kaldı ama bir konuda kararsız kaldım. Oğlum bu sene 1. sınıfa başlayacak. Evimin hemen bitişiğinde özel bir okul var ama öyle köklü matah bir okul değil. Senelik 27.000 TL. Sabahları evden çıkıp kendisi okula gidebilecek. Daha iyi bir özel okul için de bütçem yeterli değil maalesef. Devlet okuluna yazdırırsam da ya servisle gidecek ya da aracımla ben bırakacağım, artık hangisi uygun olursa. Hangisini seçmeliyim? Deneyimli velilerden ve öğretmen arkadaşlardan fikir rica ediyorum.
Çalışan veli iseniz özel okul en mantıklısı ama öncelikle okulu iyi gözlemleyip velilerden yorum almayı unutmayın, bende kızımı özele yazdırdım butik bir okul (Final okullarının bir şubesi) ilkokul ve ortaokul aynı binada ama bahçeleri ve giriş çıkış yaptıkları yerler ayrı girişli, sınıflar maksimum 18 kişi resim, müzik vs atölyeleri var ve 2 yabancı dil eğitimi var online platformlardan destekli arada quiz show adı altında öğrencilerle birebir dil pratiği yapan bir sistemleri var.
Evime de yakın sayılır birkaç kilometre ve servisle git gel yapacak kızım, sadece uyum haftasında okula biz götürüp biz alacağız 9 ile 13 00 arası okulda olacak onda da ders işlemeyecekler arkadaşları ile kaynaşma haftası olacak, öğretmenle de önden bir tanışma olacak birebir olarak, velilere de ayrı bir tanışma toplantısı olacak mesela.
Senelik ücrete kırtasiye forma kitap dahil değil onların fiyatları henüz belli değil okul açılınca bilgilendirme yapılacak dendi. Serviste aynı şekilde. Biz erken kayıt yaptırdık ödemeyi de seneye böldük o da kolaylık oldu bize.
Devlette ek kurs etüs vs şarttı ve maddi anlamda fazlasına bile denk geliyordu ve getir götür sıkıntı idi bizim için çalışma saatlerinden ötürü ve sınıflar kalabalık ne yazıkki o nedenle tercihimiz özel oldu bizim..

27 bin okul ücreti de, yemek, kıyafet, kitap, kırtasiye ne kadarmış? Bunları öğrenebildiniz mi?
Şu dönem mesela yemek ücretleri 7 8 den 15 lere çıktı, kitap ücretleri 5 bini aştı, kıyafet kırtasiye 5 i geçiyor yine.
27 görünen totalde 50 ye yakın oluyor.

Tek çocuğum için okul ücreti hariç toplam bu saydıklarımın tutarı 25 bini geçti benim, kaldı ki oldukça uyguna pandemi döneminde kayıt ettirerek en dip fiyatları almıştık.

çalıştığım için ve sınıf mecvudunun az olmasından dolayı özele verdim oğlumu. 1.sınıfa başlayacak inş. okulun fiziki durumunu beğendim. psikolojik danışmana şimdi bile danışabiliyorum. ulaşabilir oluyor en azından.

oğlum mahalle çocuğu gibi olmadığı için çalışmasaydım ve imkanım olsaydı, yine özeli seçebilirdim. devlette 40 kişilik sınıflarda ezilirdi...

çocuğunuz diğer çocukların yanında pasif değil ve siz çalışmıyorsanız devleti seçin derim.

Ben ilkokul için özel önermem çünkü mahalle arası diye nitelediğimiz özel okullarda öğretmen kadrosu sabit olmuyor, atanan öğretmen çekip gidiyor ya da yeni mezun oluyor yeterli tecrübesi olmadığından çok bocalıyor. Tecrübesi yeterli, emekli olmayı ya da tayin istemeyi planlamayan bir öğretmenle devlet okulu bence ilkokul için en sağlıklısı. İlkokul öğretmeni çok önemli ve hassastır, bu süreçte öğretmen değişikliği riski alınmamalı kanısındayım. İsterseniz ortaokulda verin özele

X