• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

özel iş mi dev. memuru olmak mı?

walker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
1.469
1
156
Diğer
arkadaşlar sizce hangısi
özel şirkette çalışıp yukselmek mi yoksa
devlette memur olmak mı ?

devlet memuru olmak tabi. bi kriz, özel sektör mefta. o yüzden şansa bırakmamak lazım, hemde tatili belli hafta sonu belli olur.

Sektöre ve mesleğe bağlı canım, eğer iyi bir sektörde garanti bir mesleğin varsa tabiiki özel. Ama her an gözden çıkarılabilecek bir mesleğin varsa devlet memurluğu..

aslında öğretmenim ama malum sınav yüzünden mesleğimi yapamıyorum ,şu anda özel sektörde çalışıyorum ,hafta sonu tatilim de var ama yazın sadece 15 gün izin kullanabiliyorum ,yani ikisinin de olumlu tarafları var,bizim ülkemizde bu zamanda tabiki de garanti iş devlet memurluğu

şansın varsa her iş iyi tabi bu şansı açabiliriz torpil, arka, dayı, falan diye :))))
özel sektör krizde iyi kötü iş eleman ayrımı yapmadı malesef neye göre eleman çıkardıklarını bilemiyorum anlayamıyorum iyi bir mesleğin varsa iş bulman daha kolay olur tek artısı bu devlet memuru olcaksanda nerde bizde o şans :(

sııkı bir çalışma ile olursun
neden öyle diyorsun daha hiçbirşey için geç değil bence

sııkı bir çalışma ile olursun
neden öyle diyorsun daha hiçbirşey için geç değil bence

sıkı bir çalışma ile yüksek puan alıp kafayı sıyırma ihtimali var daha çok bu ülkede her şey arka ile oluyor yane arekan yoksa devlet memurluğu artık imkansız bence

Özel sektörde daha çok para var tabi belli bir mesleğin ve kariyerin varsa. Devlet memurluğu da kötü değil, en azından devletin güvencesi altındasın.

özel sektör daha dinamiktir, daha fazla performans bekler senden (şans da önemli ama ) bunun karşılığını verir. ona göre yükselir , ona göre kazanırsın ama daha fazla emek ister. yanlız 3 kuruşa kalifiye elaman çalıştıran vicdansız holding patronlarını baz alarak konuşmuyorum. o yüzden şans yardım ederse dedim. iyi yere çatmak önemli çünkü..
bir de özel sektörde kalifiye olmak için, en az iki yabancı dili çok iyi bilmek,mesleğinde çok iyi olmak, mümkünse masterlı olmak önemli artılardır.
bir de özel sektörde çalışacaklara tavsiyem ; imkanları varsa kurumsal yerleri tercih etsinler..

Back