Özel hastanelerde SSK katkı payları ne kadar?-Anadolu Yakası

Ne tip hastaneleri tercih ediyorsunuz?

• Ankete Katılan
    39

yorgun savaxsxçxix

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2007
7.543
23
Arkadaşlar,
her özel hastane farklı indirim uyguluyor. Burada bilgisi olan arkadaşların katkılarıyla bir veri bankası oluşturabilir belki, ne dersiniz? Tabi bir de branşa göre faklılık gösterebiliyorlar.

Benim öğrendiklerim:

1. Delta hospital- küçükyalı- göz: ücretsiz
2. Denge iç hastalıklar-maltepe- endokrinoloji: 50 YTL
3. Florence Nightingale- kızıltoprak- ortopedi: uzman 85(130 yerine), öğretim üyesi 165(180 yerine)

yorgun savaşçı,
Acıbadem Hastaneleri de SSK, Bağ-Kur,Emekli Sandığı hastalarına bakıyor ama katılım payları hakkında hiçbir fikrim yok malesef:1no2:Acıbadem'in bu konuyla ilgili açıklamasını senin için kopyaladım,daha fazla bilgi ve detay için netten girer telefon numaralarını öğrenirsin,detaylı bilgiyi telefonla veriyorlarmış.

''Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 15 Haziran’da yürürlüğe giren yeni yönetmeliğiyle Acıbadem Sağlık Grubu, bünyesindeki 65 tanı tedavi ünitesinde SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarına hizmet veriyor.

Hükümetin sağlık alanında attığı yeni adımlarla birlikte 6 hastane, 7 ayaktan tedavi merkezi, Göz Sağlığı Merkezi, Genetik Tanı Merkezi, Merkez Patoloji Laboratuvarı, Merkez Laboratuvarı ve şubelerine sahip olan Acıbadem Sağlık Grubu, kapılarını tüm kamu hastalarına açtı.

Acıbadem Sağlık Grubu Pazarlama Direktörü Meri Bahar, iki yıldan bu yana uygulanan sağlık politikasıyla kamu sigortalıları ile devlet memurlarının özel sağlık hizmetlerinden daha rahat yararlanabildiğini söyledi. Yine bu çerçevede Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilerek tüm hastanelerin tek çatı altında toplandığı belirten Bahar, son adımın da Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetmeliği olduğunu dile getirdi. Yürürlüğe giren yönetmelikle SSK ve Bağ-Kur mensupları, Emekli Sandığı emeklileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere özel hastanelerin kapısının sevksiz açıldığını anlatan Bahar, şöyle devam etti: “Yönetmelikten önce Emekli Sandığı ve devlet memurlarına tüm branşlarda fark alarak ve SSK ve Bağ-Kur'a da sadece anlaşmalı olduğumuz branşlarda hizmet veriyorduk. Şimdi herkese aynı statüde, tüm branşlarda hizmet veriyoruz. Yönetmelik kapsamına tıp merkezleri de dahil. Yani kamu hastaları hastaneler gibi buralara da ikinci basamak sağlık hizmetleri için başvurabilecek.”

Acıbadem Sağlık Grubu olarak kamu hastalarına bir yıl öncesine kadar kısıtlı sayıda branşta hizmet verdiklerini dile getiren Bahar, “Kamu hastalarına kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, nükleer tıpta sintigrafik testler, radyasyon onkolojisi, beyin cerrahisi, gamma knife ve göz sağlığı konusunda hizmet veriliyordu. Kalp ameliyatları, talyum tetkikleri, pet taraması gibi işlemlerde fark almadan hizmet veriyorduk.” dedi. Bunun dışındaki dallarda örneğin radyasyon onkolojisinde, Gamma knife operasyonlarında ve beyin cerrahisinde ise fark alındığını dile getiren Bahar, “ Artık sadece bu kliniklerde değil, tüm tanı tedavi ünitelerinde kamu hastalarına kapısı açık bir özel sağlık grubu haline geldik. Bu yönetmelik, özellikle ameliyatlarda bize zor ulaşan hastaların daha kolay hizmet alabilmesini sağlayacak. Örneğin ortopedi ameliyatlarından artroskopik menisküs onarımında kamu, doktor maliyetleri de dahil olmak üzere, Acıbadem fiyatlarının üçte biri ile beşte biri arasında değişen rakamları karşılıyor. Ayrıca ameliyatlarda önemli maliyet oluşturan özellikli malzemenin de kamu tarafından karşılanıyor olması hastaya avantaj sağlayacaktır.” diye devam etti.

Meri Bahar, “Açmayı planladığımız altı hastanemizle Anadolu'ya yayılıyoruz. Yaptığımız yeni kamu anlaşmalarıyla, birçok cerrahi müdahale ve yatarak tedavide de, aldığımız tedavi ücretleri farklarıyla daha kolay ulaşılabilen bir sağlık örgütü haline geldik” dedi.

Yeni yönetmeliğin bir farkı yarı zamanlı hekimleri de kapsamına dahil etmiş olması. Meri Bahar, hasta yakınlarını korkutan konulardan birinin de özel hastanelerin yoğun bakım faturaları olduğunu dile getirirken, “Biz bu konuda paket uygulayacağız. Böylece hasta yakınları tedavinin finansmanı hakkında önünü daha net görebilecek” diye konuştu.

Yönetmeliğin getirdiği yeniliklerden biri de kamu doktoru-özel doktor farkını kaldırması. Bundan böyle “Kamudan alınan reçete karşılanır. Özelden alınanlar karşılanmaz” ayrımı yapılmıyor, özel hastane doktorlarının yazdığı raporlar ve reçeteler de kabul edilir hale geliyor.

15 Haziran'dan itibaren yürürlüğe giren yönetmelikle SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensuplarına özel hastanelerin kapısı açılıyor. Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı 65 tanı tedavi ünitesinde yeni yönetmelik doğrultusunda, kamu hastalarını sevk gerekmeksizin kabul edecek.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nde bulunan, özellikle beyin tümörlerinin tedavisinde altın standart olarak kabul edilen Gamma Knife ile hastalara ameliyatsız, ağrısız ve bıçaksız tedavi olanağı sunuluyor.''

Alıntı...

SGK ile anlaşmalı olan özel hastaneleri tercih ediyorum.
Sebebine gelince çalışan bir kişi olarak şirketten tüm gün boyunca izin almam söz konusu olamıyor. Bu durumda özel hastaneden randevumu alıp gidince zamandan kazanıyorum. Aynı gün içinde işime geri dönebiliyorum.
Devlet hastaneleri biraz daha kalabalık olduğu için zaman kaybı benim için.
Tahliller falan bir sonraki güne sarktığı için süre uzuyor doğal olarak. Bu demek değildir ki devlet hastaneleri kötü sakın yanlış anlaşılmasın.
Allah ne eksikliklerini göstersin nede muhtaç etsin diyorum ben.
Herkese sağlıklı günler diliyorum.

peki hangi özel hastaneyi/hastaneleri tercih ediyorsun? bir de katkı payları hakkında fikir verebilirsen sevinirim.a.s.

central hospital e gidenler var mı aramızda? kozyatağı'na gitmiştim bir defa. Temiz, ferah bir yere benziyordu. Çalışanlar oldukça ilgiliydi. Beyin cerrahi bölüümüne 20 ytl ödemiştim ssk'lı.

Central Hospital'a giderdim eskiden,hatta eski adı Meyan Hastanesi'dir.
Kızım küçükken çocuk doktoruna götürüyordum,Dr. Arif bey vardı soyadını unuttum,çocuk doktoruydu,gayet ilgili ve tecrübeli biriydi,kızım ateşli havale geçirdiği zamanlarda ilk müdahaleler hep orda yapıldı:çok üzgünümdaları temiz,doktorları ilgiliydi,kızkardeşimde ilk doğumunu orada yaptı ama şimdilerde nasıldır,doktorları kimlerdir pek bir bilgim yoka.s

Özel Göztepe Hastanesi 60 lira , Üsküdar Yunus Emre Hastanesi 40 lira.
Central Hospitali de biliyorum benim evime yakın fakat muayeneye hiç gitmedim.

Kendi doktorum izinden dönmemiş hala acilen muayeneye gitmem gerekiyor.
Evime en yakın hastane oluğu için Central Hospitaldan randevu aldım cuma günü için Meltem adlı bir doktordan. Fiyatını da sormadım ne akıllıyımklava:

hangi branşa gideceksin arkadaşım? bir de gidip fiyatı öğrenince burada paylaşırsan sevinirim.a.s.

ben de bugün internetten o dr.u gördüm. Ne kadar ödedin? Bir de konu dışı olacak ama dr.dan menun kaldın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…