• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ozel hastaneler

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
35
Mrb hanımlar.Dert deilde fikir danışmak istedim aslında.4 aylık hamileyim özel bir hastaneye gidiyoruz ve her gittiğimizde ekstradan tahlil istiyor kan tahlilli falan sizde de böylemi.Ilk hamileliğin tüp bebekti ve ikiz gebelikti buna rağmen bu kadar tahlil yaptırdığını hatırlamıyorum.sizin durumunuz nedir?(muayene ücreti 50 tl ekstra tahlilde 30- 50 tl)ıkili tarama 100 tl ye yakındı renkli ultrason 50 tl falan

Kan sayımı istemişlerdi birkaç kez. Onları sağlık ocağında yaptır demişti doktorum. Bir kere enfeksiyon kapmistim onun için tahlil yaptirdim. İkili tarama ve şeker yükleme yaptırmıştım. Ayrıntılı ultrasonda devletten sıra bulamadığım için bir görüntüleme merkezine gitmiştim. Gebelik ilerleyince nst ye bağladılar her randevuda 3.5 yıl önce 20 liraydı o da. Başka bir şey istemediler.
Ayrıca bu fiyatlar bana çok uygun gibi geldi. Ayrıntılı ultrasonu 100 küsür liraya cektirmistim.

Hastanenin fiyatları uygunmus canım. Birçok özel hastaneye göre çok iyi. Ben giderken muayene ücreti 100 tl , kan tahlilleri 60 tl, ikili tarama 120 ,renkli ultrason 300 tl idi. Ama her gitmemde lan tahlili yapmıyorlardı genelde ultrason muayenesı falan oluyordu. 1 sene öncesinde böyleydi şimdi kimbilir nasıldır.

Cok buyuk paralar degil bahsettiginiz miktarlar. Benden de kan sayimi vs istemislerdi,asiri ucuzdu 4 yil once. Muayene ve tahlilleri ozelde yaptirdim,devlet hastanesine ayagimi basmadim bugune kadar. Eger durumunuz musaitse ozelde devam edin derim.

Evet istiyorlar tabiki vedediginiz fiyatlar bir özel hastane için çok çok çok uygun.

Mrb hanımlar.Dert deilde fikir danışmak istedim aslında.4 aylık hamileyim özel bir hastaneye gidiyoruz ve her gittiğimizde ekstradan tahlil istiyor kan tahlilli falan sizde de böylemi.Ilk hamileliğin tüp bebekti ve ikiz gebelikti buna rağmen bu kadar tahlil yaptırdığını hatırlamıyorum.sizin durumunuz nedir?(muayene ücreti 50 tl ekstra tahlilde 30- 50 tl)ıkili tarama 100 tl ye yakındı renkli ultrason 50 tl falan
Eğer fiyatlar boyleyse gerçekten çok uygun ben 4 yıl önce ikili taramaya 250 lira vermiştim. Muayene ücreti de 150 lira idi. Biz kan tahlillerini sağlık ocağında yaptırmıştik. Doktorumuz istediğiniz her yerde yaptırabilirsiniz demişti.

Fikrim yok ama nerde yaşıyorsunuz istanbulda en ucuz özel muayene fiyatı 100 tl

para söğüşlemek için yapıyorlar..

Herkes ucuz demiş ama şöyle birşey var kaliteye göre belki de pahalı bile olabilir . Doktor yeterince tecrübeli değildir cihazlar iyi değildir hastahane kirlidir gibi gibi birçok kriter var . Kime göre neye göre ucuz ona bakmak lazım . Herhalde İstanbul memorial gibi bir hastaneye 50 tl veriyor değiliz. Bende yeni hamileyim kana 100 tl verdik . Muayeneye 50 tl . Geçen sene kan 20 tl muayene 20 tl di aynı hastahanede düşünün durumu yani

Uygunmuş benim gittigim yer 110 tl. Ultra mukemmel bir hastane de degil

Kan tahlillerini saglik ocaklari yapiyor zaten. Yaptirmayin orda. Mecbur degilsiniz. Ben saglik ocaginda yaptirip size sonuclari getiririm diyin. Ama ikili testi saglik ocaklari yapmiyor. Ona ben de oyle bir miktar odemistim.

Bende özele gidiyorum .
Ekstra tahlıl isteyınce bana not olarak yazıyor ister burda yaptır ister başka hastanede diyoe .
Bende genellikle sağlık ocağında yaptırıyorum .
Eğer çok acilse tamamalyıcı sağlık sigortam var zaten ordan ücretsiz yaptırıyorum.

Bizde de böyle ama bizm hastanenin muayene ücreti iki katı ekstra şeylerde doktorum anlayışlı mesela ayrıntılı 300 liraydı bana araştrma hast yaptırablirsin demişti ben sormadan. Sende konuşabilirsin tahlil ve tetkikleri devlette yaptırmak istiyorum diye sonuçlarını götürürsün zaten doktoruna.

Ben ilk çocuğumda gitmiştim özele bulunduğum ilde bilinen bi hastaneydi. En son gittiğimden iki üç gün sonra sancım tuttu üniversite hastanesi yakın diye oraya gittik zaten doğumu özelde yapmam asla. Unideki doktor ultrasondan muayene etti bebek nasıl diye. İlk dediği şey en son hangi hastaneye gittiniz kime muayene oldunuz oldu. Bende söyledim. Bebeğin ayına göre gelişmediğini söylediler mi dedi. Tabii ben şok 😱. Oysaki ozelde kilosuna falan herşey çok iyi demişlerdi. Bir gün sonra unide doğum yaptım ve bebeğim gerçekten kilosu ayına göre çok az doğdu. Bundan sonra özelin benim için hiç bi artısı yok özelliği de yok. Devlet hastanelerinde doktor araştırması yaparak gidiyorum.

Her muayeneye 120 lira, renkli ultrason 600 lira, kan tahlilleri ortalama 800-1400 arasi, nst 45 lira, dogum 4.000 tl.

Bence bedava verdiginiz rakamlar

30 haftalik hamileyim hic tahlil istemedi doktorum. Hamile kalmadan 1 ay kadar once baska bir nedenle tam kan sayimi yapilmisti. Sadece o tahlile bakti bir daha da yapmadi. İstanbulda bir ozel hastane.

Ben devlet gidiyorumda eltim ozele gidiyor doktoru bi cok tahlili aile hekiminde yaptırıp sonucunu getirmesini istiyor bu ekstra tahliller vallahi para icin o yuzden sevmiyorum ozelleri evet ilgili vs cok guzel el ustunde tutuluyosun ozel hissediyorsun ama ota b*ka para istiyolar ticarethane gibi 😂😂😂 gerci oyle diyorum ama gitmiyorumda degil devlet herzaman cekilmiyor 😂😂

Ben tüm testlerimi aile hekimliğinde yaptırıyorum tarama testlerini de devlette yaptırıyorum ama bana fiyat olarak çok uygun geldi siz hangi ildesiniz böyle . Ben Kocaeli'ndeyim muayene ücretleri 100 tl den başlıyor tarama testleri 350 TL den renkli ultrasona girmedim ama fiyatını araştırmıştım şuan hatırlamıyorum ama pahalı gelmişti .

Ben devlet gidiyorumda eltim ozele gidiyor doktoru bi cok tahlili aile hekiminde yaptırıp sonucunu getirmesini istiyor bu ekstra tahliller vallahi para icin o yuzden sevmiyorum ozelleri evet ilgili vs cok guzel el ustunde tutuluyosun ozel hissediyorsun ama ota b*ka para istiyolar ticarethane gibi 😂😂😂 gerci oyle diyorum ama gitmiyorumda degil devlet herzaman cekilmiyor 😂😂
Bizde eltimle öyleyiz 😁 ama o büyük ve kalabalık bir şehirde istanbulda yaşıyır onunki biraz mecburi gibi. İstanbulda sıra gelmiyor diye biliyorum benim bulunduğum şehir çok kalabalık ve büyük bir şehir değil. O da burda yaşasa özele gitmeyeceğini söylüyor mesela.ama şunda haklısınız devlet hastanelerinde asistanların tavrı çekilir gibi değil 😒. Özellikle neden bilmiyorum bayan doktorlar biraz umursamazca bakıyorlar. Ama gittiğiniz iki doktorun bir tanesinden memnun kalıyorsunuz 😁. İki çocuğumda sorunsuz doğdu çok şükür. Özellikle ikincisinde doktor erkekti ve doğumdan önce ve sonra çok güzel moral verdi. Neden gidip 2.500 lira vereyim ki 😉

Back