• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel bölge hakkında

Acıyor mu peki dokununca? Kıl kökü iltihabı bile olabilir. O da çok büyüyor ve otururken acı veriyor

Şu an acil durumlar dışında doktora gitmek istemiyoruz pek çoğumuz. Ama bence ihmal etmeyin. Sonra tedavisi daha zorlu olabilir. Veya başka bir sorunun habercisi olabilir. Hastaneler önceki gibi değil artık. Biraz daha rahatladı. İmkan varsa özel muayenehane tercih edebilirsiniz. Allah şifa versin.

Unide yurtta kaldığım dönemde sık sık olurdu. Ortak tuvaletten mikrop kapıyordum sanırım. Bir kez de agdadan sonra oldu yine mikrop diye düşünüyorum. Sonra olmadı. İntim jeller var eğer ortak alan kullaniyorsaniz onunla yıkayın. Mendil şeklinde de var.

Oral konuda hiçbir fikrim yok. Doktora gitmeniz gerekiyor. Hpv geçici bir enfeksiyon ama tedavi edilmesi gerekir. Normal bir durum anormal bir durum yok. Siz bağışıklığınızı güçlü tutun zararlı beslenmeyin.Vajinada zaten 1 tane çıkıntınız var ve emin de değilsiniz ne olduğu konusunda. Yapmanız gereken tek şey doktora gidip smear ve hpv dna testi yaptırmanız.Gerisi zaten kolay.
vajinada değil ağzımda küçük dilin yanında var sadece vajinada sorun yok 🙏ağzımın resmi o

Oral konuda hiçbir fikrim yok. Doktora gitmeniz gerekiyor. Hpv geçici bir enfeksiyon ama tedavi edilmesi gerekir. Normal bir durum anormal bir durum yok. Siz bağışıklığınızı güçlü tutun zararlı beslenmeyin.Vajinada zaten 1 tane çıkıntınız var ve emin de değilsiniz ne olduğu konusunda. Yapmanız gereken tek şey doktora gidip smear ve hpv dna testi yaptırmanız.Gerisi zaten kolay.
dr hamilesin alamam dedi boğazımda hpv virüs dedi.

Ben sivilce olup olmadığını anlamak için uç çıkacak mı diye bekledim ama o da olmadı
Ne tesadüftür ki aynı şeyi ilbenfe yaşıyorum canım, üç gün yada 4 gun oluyor epilasyondan önce yoğunluğu azaltmak icin agda ile almıştım,sonrasi da gecesinde orda sivilcemsi bir beze olustu ama sivilce olmadigi belli dokununca aciyor lakin uç vermediği için sikamiyorum da,korkulacak bişey olacağını sanmiyorum sizinkide bunun gibi bir şeydir muhtemelen

Bende de anlattığınızın birebir aynısı var, 9 gün önce fark ettim. Hpv olabilir mi diye bir kafayı yedim önce. Ama tek bir tane, başka çıkmadı. Acısı hafifledi bazı günler hiç acımadı. İlk fark ettiğim gün otururken bile canım inanılmaz acıyordu. Gözlemliyorum ben de doktora gitmek istemedim şimdilik. Benimki iç dudağın içe doğru tarafında. Yukarıda değil yani ayırıp döndürmek lazım 😂 bir de görüntüsü sadece kızarıklık, şişkinliği belli olmuyor.

Herkese merhaba,
Nasıl anlatılır nasıl betimlenir bilmiyorum bu dert ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. Internette buna benzer veya bunun ne olduğuna dair bir bilgi göremedim. Ve sizlere danışmak istedim.
Hiç uzatmadan başlayayım. Hanımlar gecem hafta vajinamda toplu iğnenin arkası büyüklüğünde şişlik farkettim. Sivilcedir diye düşündüm üzerinde durmadım fakat bugün dikkat ettiğimde biraz daha büyümüş olduğunu hissettim.
Tam olarak nerede yer alıyor derseniz de vajinanın iç kısmı değil de iç ve dış dudaklar bölgesinin arasında kalan klitorise yakın bir bölgede. Biliyorum biraz müstehcen bir anlatım oldu ama başka çarem yoktu . Çok evhamlı bir insanım bunu kendime dertte ettim çıban mı acaba diye düşündüm ama ona da emin olamadım.
Daha önce böyle bir problem yaşayan var mı ? Bu ne olabilir ? Hastanelerin durumu da ortada acil olduğunu düşünmediğim müddetçe gitmek istemiyorum.
Canım bartolin kisti bu. Nerde görsem tanırim:) merak etme korkulacak bir şey değil ama surekli kendini tekrarlayan müdahale gerektiren bir şey. Antibiyotik verecek doktor un. Muhtemelen de kıstın içindeki sıvıyı ya şırınga ile cekecek(Bu asla çözüm degil) ,ya da marsupilizasyon diye bir şey yapacak. Ben 2. Söylediğimi yaptım 3 yıldır rahatım çok şükür tekrarlamadı.

Back