Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah rahmet eylesin insallah. Basiniz sag olsun. Ne zaman farkedildi acaba? Tedaviniz nasil isledi? Acinizi desmek degil amacim. Benim yakinima bu teshis konuldu. H8cbir sikayeti yokken hem de. Henuz hangi evrede net degilller. Ameliyat planlaniyor.duruma goreNasıl bir bilgi istiyorsunuz? Ben babamı kaybettim geç teşhis koydular ilerledi vs.
Teşekkür ederimAllah rahmet eylesin insallah. Basiniz sag olsun. Ne zaman farkedildi acaba? Tedaviniz nasil isledi? Acinizi desmek degil amacim. Benim yakinima bu teshis konuldu. H8cbir sikayeti yokken hem de. Henuz hangi evrede net degilller. Ameliyat planlaniyor.duruma gore
Allah razi olsun. Allahim care bulsun insallah nerde varsa. Cokcok uzuldum. Umarim dogru tedaviyle ilerlerizTeşekkür ederim
Babamda öksürükle başladı. İlk kışı bitmeyen bir öksürükle geçirdi diyebilirim. Başka bi belirti yoktu. Öksürük şurupları, hapları verip bastırıp gönderdiler. Ertesi kış yine öksürük krizleri. Ama aynı zamanda yemek yerken tıkanma hissi. Ağzından burnumdan geri gelirdi resmen yedikleri. Bi sıkıntı olduğunu biz anladık doktorlar anlamadı sağolsunlar. Yine kanser dışında herşeyden şüphelendiler. Gastrit, zatüre, yemek borusunda et parçası var deyip endoskopiyle parça almalar vs. Bu arada babam tamamen yiyememeye sıvı beslenmeye başladı. Dolayısıyla çok çok zayıfladı. 85-90 kilodan 70lere ilerleyen süreçte 60lara düştü. Sonra mide üstündeki kapakçığın bozulduğundan bahsedip ona yöneldiler. Vs vs. Kocaman adam kuş kadar kaldı gözümüzün önünde. En son kanser teşhisi koyabildiklerinde bizim zorlamamızla damardan mamaya başladık. Halbuki bu kadar beslenemeyen bi insanın midesini delip ordan besleyebiliyorlarmış. Hiçbiri bizi bu konuda yönlendirmesi. Kemoterapiler ışın tedavileri vs.... Sonra yemek borusunda ki hasarlı kısmı ameliyatla alabileceklerini ama riskli bi ameliyat olduğunu söyledi doktoru. Babam böyle yaşamak daha mi iyi deyip bütün riski göze aldı ama ameliyattan sonra yoğun bakımdan çıkamadı ne yazık ki
Bütün bunlar izmir katip çelebi, ege üniversitesi, pamukkale üniversitesi ve çeşitli devlet hastaneleri arasında oldu.
Size tavsiyem çok iyi bir doktor bulun. Hastanın yaşı, bünyesi vs çok önemli. Ama bu süreçte sizi doğru yönlendirecek, sizi sakinleştirerek, tedavinizi doğru bi şekilde ilerletebilecek bilgi ve donanıma sahip sağlık çalışanları, arkadaşlar, dostlar olsun etrafınızda. Allah kimseye göstermesin inanılmaz yorucu ama doğru ilerlediğinde üstesinde gelinebilecek bi süreç. Çok geçmiş olsun. Üstünden 4 5 yıl geçti unutmuş olabilirim ama bildiğim kadarıyla cevaplarım . Çok geçmiş olsun.
Devamli kan degerleri dusuktu. Cozumsuz bi deger dusuklugu vardi. Senelerdir de midesinde rahatsizligi var fakat, yanma tarzi sikayetler. Bin sukur ki suan hala daha yemesinde bir sikayeti, yutkunmada bir sikinti yok. Ama bilemiyorum.... ((((((Bu arada izmirde prof dr ünal aydın kanser cerrahisi konusunda çok iyi. Sonradan öğrendim. İnşallah gerek kalmaz ama aklınızda bulunsun.
Birde hiçbir şikâyeti yokken nasıl teşhis koydular merak ettim
Belki yanlış teşhistir. Malum bu konuda pek güvenim kalmadı ne yazık ki.Devamli kan degerleri dusuktu. Cozumsuz bi deger dusuklugu vardi. Senelerdir de midesinde rahatsizligi var fakat, yanma tarzi sikayetler. Bin sukur ki suan hala daha yemesinde bir sikayeti, yutkunmada bir sikinti yok. Ama bilemiyorum.... ((((((
Aminn allahim insallahhBelki yanlış teşhistir. Malum bu konuda pek güvenim kalmadı ne yazık ki.
İnşallah basit birşeydir diyelim. Değilse bile bahsettiğim belirtiler yemek borusu kanserinde en net belirtiler. Demek ki çok başında diyebiliriz daha. Erken teşhis çok çok büyük avantaj.
Allah şifa versin inşallah. Kimseye de göstermesin.
Merhaba Y ycl38 tanida kacinci evre nasil tani aldiniz bahseder misiniz ? Bende bir kac saat sonra babamin raporunda özafagusun alt kismi mide girisine kadar olan bölgede maling kitle tespit edilmiş diye okudum haberleri yok istanbul tip fakultesine randevu aldım hemen .Merhabalar babanızın sağlık durumu nedir acaba şuan bizde yeni tanı aldık
Merhaba geçmiş olsun bu hastalıkla maalesef yakından tanıştım öncelikle cerreahi onkoloji ve gastro cerrahisi bölümüne muayene olup endoskopi ve bt cekmelerini isteyin tatlı hicbisey vermeyin 4 evreden oluşuyor yaşı ilerlemiş kişilerde daha yavaş ilerliyorTeşekkür ederim
Babamda öksürükle başladı. İlk kışı bitmeyen bir öksürükle geçirdi diyebilirim. Başka bi belirti yoktu. Öksürük şurupları, hapları verip bastırıp gönderdiler. Ertesi kış yine öksürük krizleri. Ama aynı zamanda yemek yerken tıkanma hissi. Ağzından burnumdan geri gelirdi resmen yedikleri. Bi sıkıntı olduğunu biz anladık doktorlar anlamadı sağolsunlar. Yine kanser dışında herşeyden şüphelendiler. Gastrit, zatüre, yemek borusunda et parçası var deyip endoskopiyle parça almalar vs. Bu arada babam tamamen yiyememeye sıvı beslenmeye başladı. Dolayısıyla çok çok zayıfladı. 85-90 kilodan 70lere ilerleyen süreçte 60lara düştü. Sonra mide üstündeki kapakçığın bozulduğundan bahsedip ona yöneldiler. Vs vs. Kocaman adam kuş kadar kaldı gözümüzün önünde. En son kanser teşhisi koyabildiklerinde bizim zorlamamızla damardan mamaya başladık. Halbuki bu kadar beslenemeyen bi insanın midesini delip ordan besleyebiliyorlarmış. Hiçbiri bizi bu konuda yönlendirmesi. Kemoterapiler ışın tedavileri vs.... Sonra yemek borusunda ki hasarlı kısmı ameliyatla alabileceklerini ama riskli bi ameliyat olduğunu söyledi doktoru. Babam böyle yaşamak daha mi iyi deyip bütün riski göze aldı ama ameliyattan sonra yoğun bakımdan çıkamadı ne yazık ki
Bütün bunlar izmir katip çelebi, ege üniversitesi, pamukkale üniversitesi ve çeşitli devlet hastaneleri arasında oldu.
Size tavsiyem çok iyi bir doktor bulun. Hastanın yaşı, bünyesi vs çok önemli. Ama bu süreçte sizi doğru yönlendirecek, sizi sakinleştirerek, tedavinizi doğru bi şekilde ilerletebilecek bilgi ve donanıma sahip sağlık çalışanları, arkadaşlar, dostlar olsun etrafınızda. Allah kimseye göstermesin inanılmaz yorucu ama doğru ilerlediğinde üstesinde gelinebilecek bi süreç. Çok geçmiş olsun. Üstünden 4 5 yıl geçti unutmuş olabilirim ama bildiğim kadarıyla cevaplarım . Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Merhabalar basınız sağolsun çok üzüldüm. Babama da bu teşhis konuldu.Ve bununla birlikte pankreasinda da kitle var şuan pet ve biyopsi aşamasında hala olmaz diyedusunuyoruz ama mr USG BT hepsinde malingn görünüm. İzmir kâtip celebide demişsiniz babaminda doktoru önceden orada çalışmış şuan Samsun'da çalismis Oğuzhan özşay. Acaba bu doktormuydu sizinkide.Teşekkür ederim
Merhabalar çok geçmiş olsun. Umarım atlatabilmistirMerhabalar basınız sağolsun çok üzüldüm. Babama da bu teşhis konuldu.Ve bununla birlikte pankreasinda da kitle var şuan pet ve biyopsi aşamasında hala olmaz diyedusunuyoruz ama mr USG BT hepsinde malingn görünüm. İzmir kâtip celebide demişsiniz babaminda doktoru önceden orada çalışmış şuan Samsun'da çalismis Oğuzhan özşay. Acaba bu doktormuydu sizinkide.
Merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle yazıyı yazdığım ay içerisinde annemi kaybettim maalesef geçen sene ..Herkese merhaba, gecmis olsun. Eşime de tanı kondu, süreç nasıl geçecek , umutluyum ama korkuyorum arkadaslar, hastalarınız ne durumdalar şuan ?
Sizinle iletisime gecebilir miyiz, gecmisi simdi okudum. Eşiminde sanırım karacigerede sıcrama var yani yarın pet ct den sonra hersey belli olcak. Ama o kadar iyi ki masallah hicbir belirti yok eşimde. Nasıl olur diye konduramıyorum hala inanamiyorum. Anneniz en son kemoterapi goruyormus, neden vefat ettiMerhaba, çok geçmiş olsun öncelikle yazıyı yazdığım ay içerisinde annemi kaybettim maalesef geçen sene ..