oyuncak önerilerimizi paylaşalım

tayyare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
35
0
36
Bursa
insan hayatının temel taşlarının atıldığı(%85_90ının)bebeklik-çocukluk döneminde oyuncağın yeri malum.
ben diyorum ki bebeklerimize_çocuklarımıza_ aldığımız ve memnun kaldığımız oyuncakları,yaş gruplarını,neden beğendiğimizi,nasıl etkileri,faydaları olduğunu,kısacası gözlem ve tecrübelerimizi paylaşalım.(beğenmediklerimizi de olabilir)

böylece çaresizce belki de bilinçsizce oyuncak almaktan kurtulup,faydalı oyuncaklar alabilirz.
şimdiden tecrübe paylaşımlarınız için teşekkür ederim:)
açılışı ben yapayım;
(öncelikle şunu belirteyim;oğlum 2 aylık.)
0-3 ay oyuncaklar

_tiny love dönence
doğumdan itibaren kullanmaya başladık,
gözleri bir oyana bir bu yana giden oğlum 15 günlükken dönen oyuncakları takip ediyordu.büyük araştırmalar neticesinde benim seçtiklerimden en faydalısı olduğuna inandığımdı.yanıltmadı da.
hem dönence dönüyor,hem çubuklardaki halkalar aşağı yukarı hareket ettikçe tıkırdayarak düşüyor ve ilgisini çekiyor.
dönencede siyah beyaz spiral şeklinde koniler var. bunlar da dönüyor ve bebek onları da takip ediyor(siyah beyaz ilk aylarda görme kaabiliyetini geliştirmede çok faydalı)
ve dönencedeki oyuncaklar konilere 2 parça halinde takılı(bir oyuncak bir de küçük koni şeklinde kumaş parça)böylece her dönüşte ağır basan oyuncak büyük manevrayla sallanarak düşüyor.(bnim oğlumun inanılmaz ilgisini çekti)
oyuncaklar kontrast renklerden oluştuğu için de ayrıca güzel.
müzik olarak mozart bach ve doğa sesleri var.
ben oğlumun erkenden gözle takip gelişiminde bu oyuncağın büyük katkısı olduğunu düşünyrm.

_tiny love yatak kitabı
valla yatak kenarı diyorlar ama ben heryere götürüyorum.kumaştan.çift taraflı
bir tarafta siyah beyaz kırmızı renklerden oluşan resimler var (ilk 3 ay görme kaabiliyetini hızlandırıcı,geliştirici)
bir de aynası var
daha sonra diğer tarafı kullanıyorsunuz (biz şimdi de kullanıyoruz)kontrast renklerden oluşan resimler var.(ayrıca farklı dokularda kumaşlardan oluşan bölümleri de var)
ben bu oyuncağın şu faydasını gördüm;
bebekler etrafa baktıklarında boşluk,tek renk,düz renk yerlere takılıp kalıyorlar,bu da zeka gelişimine engel oluyormuş(herhalde keşfedeceği birşey olmadığı için)
ben bunu heryere koyabiliyorum.kucağıma alınca koltuğun sırt kısmına yerleştiriyorum vs.

_playskool ikili egzersiz arkadaşım
aynası var ışıklar ve acaip hareketli neşeli müzikler.ben bu oyuncağın asıl amacını anlayamamıştım.asılı oyuncakları çekip kas gelişimine fayda sağlayacak zannetmiştim.meğerse bebek oyuncaklara vurdukça (ilk zamanlar bilinçsizce çarptıkça:) ) müzik çalıyor.sonra duruyor.tekrar çarpmasını (vurmasını) bekliyor.
ışıklar da müzik eşliğinde yanıp sönüyor.
ayrıca yüzüstü de kullanılabilyor.

_interskool ışıklı yıldızım
kurtarıcılarımdan biri.
ortasındaki ayna beklediğimden küçük çıktı ama aynanın etrafında yanıp sönen benim bile dikkatimi çeken ışık oyunları var.müzikli bir oyuncak.portatif.küçük.askılı. heryere takılabilir.ayrıca ilerde eline alıp oynayabileceği bölümleri de var (tıkır düğme,dönen top,çubukta boncuklar)

playgro tekmeleme oyuncağı
biraz boyutuna göre fiyatı fazla gelmişti( 30 tl gibi)
rüzgargülü gibi ses çıkartıyor.
bacakları çok çalışan bebekler için önerilebilir:)
ayak hizasına asılınca ayakları çarpıyor.ve vurma etkisiyle oyuncaklar bir çarpıp ses çıkartıyorlar.o zaman bebişler de daha çok ayaklarını sallıyor:)

cloud_b uyku arkadaşı kuzu
bunu babası almayı çok istemişti.ödüll bir oyuncak.anne karnındaki sesler var.ve bebeğe güven duygusu veriyor (muş:)
bizim oğlumuz seslerden ürkmüştü başlarda.şimdi okyanus sesinde sakinleşiyor.tavsiye edilebilr ama bence değerinden fazla fiyatı.
-oyun minderi
bu bize hediye geldi.markasız.sade bir oyuncak.benim almayı planladığım bir marka vardı aslında belki siz iyi bir marka önerirseniz onu alabilirim:)

bu arada ikea daki yumuşak çıngıraklardan kontrast renkli olanları oyun minderine asınca çok dikkatini çekiyor.
çıngırak olarak da tiny love ın zürafası var (çekilince titreyenlerden) oyun minderin de o da çok dikkatini çekiyor (ayaklarında hışırtılı kumaşlar var ellerini salladıkça ona çarpıyor ve çok renkli)
benden şimdilik bu kadar.aldıkça ve inceledikçe paylaşacağım inş:)
bol eğlenceli günler

Ben bu yollardan geçeli 20 seneden fazla oldu, onun için ne oyuncaklar almıştık tamamen unuttum. Ancak, söyle 7-8 aylıkken falan küçük karton bir kutunun bile çok ilgisini çektiğini hatırlıyorum oğlumun. O kutuyu bir açar, bir kapar sağını solunu inceler, uzun zaman oyalanırdı. Bizimkinin eline aldığı şeyleri ağzına götürme huyu olmadığı için, uygun bir şeydi karton kutu, ama gördüğünü ağzına götüren çocuklar için uygun olmaz tabi. Bu tür şeylerin de çocukların el becerisini geliştirdiğini düşünüyorum, yani sırf oyuncak değil etrafındaki herşeyi inceliyor çocuklar, kendi elleri, ayakları vs. den başlayarak.

Aldığınız oyuncaklardan ışıklı olanlar da biraz tereddüt ettim. Gerçi bu oyuncakları görmüş değilim, siz de mutlaka dikkat etmişsizdir, ama ışıklar çok fazla yanıp sönüyorsa biraz sersemletici bir etki yapmıyor mudur acaba?

Daha ileri yaşlarda da naçizane tavsiyem, oyuncaklarının hepsini ortada tutmayın, bir kısmını kaldırın, unutsun onları sonra onları çıkarıp, başka bir bölümünü kaldırın. Çünkü bir süre sonra bıkmaya başlıyorlar aynı oyuncaklardan, yenilerini almakla başa çıkılmaz oluyor.

Güle güle, iyi günlerde büyütün yavrunuzu.

kizim 9 bucuk aylik su anda neredeyse her sey ilgisini cekiyor,oyuncaktan mutfak gereclerine,sandalyeden kapi kollarina kadar herseye dokunmak ve cogunun da tadina bakmak istiyor.Kizimin ilk aylarda en cok ilgisini ceken sey,gardolabin ustune koydugumuz bir oyuncaginin karton kutusuydu.Daha iki aylikken surekli ona konusurdu,agulardi,gozunu acinca o yana bakardi :) Cok hosuma giderdi o halleri,hatta o kutunun bir tarafini cerceveletip odasina asmayi bile dusundum,o kadar vakit gecirdi ki yavrum onunla.Donencesinin markasini hatirlamiyorum,yurt disindan cok bilindik olmayan bir markanin urunuydu ama cok eglendi kizim onunla.Hala daha muzik cikan kismiyla(ortada muzigi veren pilli yuvarlak kisim)cok oynar ve o muzigi nerde duysa tanir.Onun disinda yine chicco aktivite oyuncagi hediye gelmisti ve 4 ayliktan itibaren farkli sekilde de olsa hemen hemen her gun onunla severek vakit gecirmistir.

chichoo nun şıngıraklı aktivite oyuncagını tavsiye ederim bebişi altına yatırıp o vurdukça çıkan sesler den acayip keyf alıyo playskoll un da ikili arkadasım ı almıstım ama o fazla dillatini çekmedi oglusumun bes altı aydan sonrada üst üste geçen halkalardan ce çekiçli vurdukça içine giren kulelerden bez legolardan filan alın aldıgınız oyuncagın kaliteli olmasına özen gösterin bebekler agızlarına aldıklaı için çok sakıncalı bilindik yerlerden almaya çalısın benim oglusum iki buçuk yaşında dogdugundan beri gel,şimine katkıda bulunacak oyoncak almaya çalışıyorum joker ve toyzz shop magazalarını tavsiye ederim

genelde müzikli şeyler hoşlarına gidiyo ben aldım piyano gibi hayvanlar var üstünde düğmesine bastınmı hareket ediyolar ses çıkarıyolar müzikli..hem legolu hem müzikli araba aldım pembe ışıklı falan
altına işeyen lazımlıklı bebek aldım ama ondan bişey anlamıyo
kocaman bi bebek daha aldım kıkır kıkır gülüyo oda dikkatini çekiyo yani sesli şeyler
alışveriş merkezlerinde çok var üstünde yaşı için yazıyo

şimdide playskoll konuşan süpürge alıcam harika bişey oda müzikli değişikbişey hem süpürüyo hem konuşuyo tavsiye ederim kız bebeklere süper

Ben bu yollardan geçeli 20 seneden fazla oldu, onun için ne oyuncaklar almıştık tamamen unuttum. Ancak, söyle 7-8 aylıkken falan küçük karton bir kutunun bile çok ilgisini çektiğini hatırlıyorum oğlumun. O kutuyu bir açar, bir kapar sağını solunu inceler, uzun zaman oyalanırdı. Bizimkinin eline aldığı şeyleri ağzına götürme huyu olmadığı için, uygun bir şeydi karton kutu, ama gördüğünü ağzına götüren çocuklar için uygun olmaz tabi. Bu tür şeylerin de çocukların el becerisini geliştirdiğini düşünüyorum, yani sırf oyuncak değil etrafındaki herşeyi inceliyor çocuklar, kendi elleri, ayakları vs. den başlayarak.

Aldığınız oyuncaklardan ışıklı olanlar da biraz tereddüt ettim. Gerçi bu oyuncakları görmüş değilim, siz de mutlaka dikkat etmişsizdir, ama ışıklar çok fazla yanıp sönüyorsa biraz sersemletici bir etki yapmıyor mudur acaba?

Daha ileri yaşlarda da naçizane tavsiyem, oyuncaklarının hepsini ortada tutmayın, bir kısmını kaldırın, unutsun onları sonra onları çıkarıp, başka bir bölümünü kaldırın. Çünkü bir süre sonra bıkmaya başlıyorlar aynı oyuncaklardan, yenilerini almakla başa çıkılmaz oluyor.

Güle güle, iyi günlerde büyütün yavrunuzu.

ancak cevap yazabiliyorum.
öncelikle verdiğiniz bilgiler için_bilhassa oyuncakları saklama ve tekrar ortaya çıkarma konusunda_çok teşekkür ederim.
evet bilhassa birşeyleri tutmaya başladığında eminim tüm renkli şeyler onun oyuncağı olacaktır:)
ışıklı oyuncaklar hakkında uyarınız için de çok teşekkür ederim.eşimle paylaştığımda tekrar tekrar oyuncağı inceledik.hakikatten çok fazla kullanılırsa sersemletebilir.
ama biz çok kısa sürelerle kullanıyoruz.(Zaten 5 dak.sonra sıkılıyor:)henüz 2,5 aylık)
ama farketmemizi sağladığınız için çok teşekkür ederim.
sevgiler...

kizim 9 bucuk aylik su anda neredeyse her sey ilgisini cekiyor,oyuncaktan mutfak gereclerine,sandalyeden kapi kollarina kadar herseye dokunmak ve cogunun da tadina bakmak istiyor.Kizimin ilk aylarda en cok ilgisini ceken sey,gardolabin ustune koydugumuz bir oyuncaginin karton kutusuydu.Daha iki aylikken surekli ona konusurdu,agulardi,gozunu acinca o yana bakardi :) Cok hosuma giderdi o halleri,hatta o kutunun bir tarafini cerceveletip odasina asmayi bile dusundum,o kadar vakit gecirdi ki yavrum onunla.Donencesinin markasini hatirlamiyorum,yurt disindan cok bilindik olmayan bir markanin urunuydu ama cok eglendi kizim onunla.Hala daha muzik cikan kismiyla(ortada muzigi veren pilli yuvarlak kisim)cok oynar ve o muzigi nerde duysa tanir.Onun disinda yine chicco aktivite oyuncagi hediye gelmisti ve 4 ayliktan itibaren farkli sekilde de olsa hemen hemen her gun onunla severek vakit gecirmistir.

goktugsaba

chichoo nun şıngıraklı aktivite oyuncagını tavsiye ederim bebişi altına yatırıp o vurdukça çıkan sesler den acayip keyf alıyo playskoll un da ikili arkadasım ı almıstım ama o fazla dillatini çekmedi oglusumun bes altı aydan sonrada üst üste geçen halkalardan ce çekiçli vurdukça içine giren kulelerden bez legolardan filan alın aldıgınız oyuncagın kaliteli olmasına özen gösterin bebekler agızlarına aldıklaı için çok sakıncalı bilindik yerlerden almaya çalısın benim oglusum iki buçuk yaşında dogdugundan beri gel,şimine katkıda bulunacak oyoncak almaya çalışıyorum joker ve toyzz shop magazalarını tavsiye ederim
ikinize de teşekkür ederim:)
aktivite merkezine ihtiyaç duyarsam(ikili egzersiz arkadaşım yetmediği takdirde)aklımda bulunacak :)
bez lego ve halkalar şimdiden hazır:)
bir kampanya sağolsun:)
çekiçli ürünlerden de bakıyorum.acaba plastik mi almak lazım yoksa ikeadaki gibi tahta çekiçli m seçmek lazım?
bu konuda da fikir verrseniz sevinirim..
bol eğlenceli günler.

şimdide playskoll konuşan süpürge alıcam harika bişey oda müzikli değişikbişey hem süpürüyo hem konuşuyo tavsiye ederim kız bebeklere süper

fikirler için teşekkürler.
sizlerle bir anekdot paylaşmak istiyorum.
bir arkadaşım doktoruna oyuncaklar hakkında danışıyor.
'çok oyuncak almak taraftarı değilim ne dersiniz?'diye
doktor onu şu şekilde yanıtlıyor;
'mesele çok oyuncak meselesi değil.çocuğa çok oyuncak alabilirsiniz ama aynı türden çok oyuncak almayın.
mesela birsürü kumaş kitap yerine b,ir kumaş kitap bir sesli kitap bir müzikli kitap alın.vb'
bu arada ben oyun minderi olarak tiny love tekmele ve oyna yı tercih ettim.
renkler müthiş yalnız tekmeleyerek ses ve ışık çıkarması gerken kısım (ki en çok bunun için almıştım) beklediğim gibi değil.ciddi güç sarfetmeniz gerekiyor.benim elle vurmam halinde bile çalmayabiliyor.
bilginize.
neşeli günler:)
ayrıca lafı geçmişken kumaş kitabı kendiniz de yapabilirsiniz.
neticede ben yaptım ve bence harika oldu:)

Arkadaslar merhaba,
4,5 aylık oğlum var, ona oyun halısı almayı düşünüyorum.Sizce Tiny Love'in Maymun adasını mı aliyim,tekmele ve oyna'sini mı?

teşekkür ederim:)

Çok beğendiğim 1-2 tanesini önermek istiyorum, ilk araba bana hediye geldi, daha doğrusu kullanmış bir arkadaşım sonra bana verdi ve benim tembel oğlum onunla yürümeye başladı.Eğitici Oyuncaklar - Playskool İlk Arabam | Eğitici Oyuncaklar

Bu oyuncak da 1 yaşındayken hediye geldi ama neredeyse 3 yaşı bitene kadar hiç bıkmadan oynadı, hala ortalıkta evde: Eğitici Oyuncaklar - Fisher Price Eğitici CD Çalar | Eğitici Oyuncaklar

Bu da en çok sevdiğim dönence: Eğitici Oyuncaklar - Yağmur Ormanı Dönence Fisher Price | Eğitici Oyuncaklar

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar merhaba,
4,5 aylık oğlum var, ona oyun halısı almayı düşünüyorum.Sizce Tiny Love'in Maymun adasını mı aliyim,tekmele ve oyna'sini mı?

teşekkür ederim:)

hem oyalayıcı hem de uzun zaman kullanılıyor: Eğitici Oyuncaklar - Yağmur Ormanı Jimnastik Merkezi | Eğitici Oyuncaklar

Boyle bir konu basligin acilmasina cok sevindim.ben amerikada yasiyorum su an icin bebegin konusmasina daha zaman oldugu icin turkce konusan ogreten oyuncaklar konusunda daha arastirmama zaman var ama gelistirici ogretici oyuncaklar icin her zaman bilgi paylasimina hazirim.tayyare bu bahsettigin oyuncaklar babies r us ta bulunabilir mi ya da internet sitesi var mi?ben genelde fisher price oyuncaklarini aliyorum simdilik oyun parkinda cok iyi vakit geciriyor oglum.benimki de 12 haftalik senin bebegine yasca yakin.gecenler de cilgirak da aldik baya bi cesit ama hepsi ilgisini cekmedi umarim zamanla oynamaya baslar

Artık çok daha fazla anne bilinçlendi ve alıyor- oynuyor ama oyun hamurlarının çocuklar için ne kadar faydalı oldunu unutmayalım. Hem kas gelişimlerini güçlendiriyor, hem de ince motor yetenekleri dediğimiz, el ve parmaklarını kullanabilme - dikkatini toplayabilme konularında çok yardımcı. Oğluma 2 yaşından itibaren hamur almaya başladım, şimdi 4 yaşına girmek üzere ve el becerileri gerçekten gelişti. Eğer kalıpsız yani sadece hamur haliyle oynamıyorsa çok eğlenceli setler var, öneririm. Erkek çocukları şu sete bayılıyor: Play-Doh Süper Buldozer | Eğitici Oyuncaklar

Bir de kız-erkek hepsinin favorisi: Play-Doh Çılgın Berber | Eğitici Oyuncaklar

Yanında bolca 4'lü hamur almayı unutmayın, çabuk kuruyorlar... Bir de ipucu, halı ya da kumaşa düşüp yapışan hamur parçalarını gene hamurla, daha büyük bir hamur topunu yapışmış parçaya yapıştırarak temizleyin...

Boyle bir konu basligin acilmasina cok sevindim.ben amerikada yasiyorum su an icin bebegin konusmasina daha zaman oldugu icin turkce konusan ogreten oyuncaklar konusunda daha arastirmama zaman var ama gelistirici ogretici oyuncaklar icin her zaman bilgi paylasimina hazirim.tayyare bu bahsettigin oyuncaklar babies r us ta bulunabilir mi ya da internet sitesi var mi?ben genelde fisher price oyuncaklarini aliyorum simdilik oyun parkinda cok iyi vakit geciriyor oglum.benimki de 12 haftalik senin bebegine yasca yakin.gecenler de cilgirak da aldik baya bi cesit ama hepsi ilgisini cekmedi umarim zamanla oynamaya baslar

Merhaba, bebeğin kız mı erkek mi bilemiyorum ama sana önerim kalitesi yine çok iyi ama fiyatı çoğu markadan daha iyi olan şu ürünleri dene: Eğitici Oyuncaklar - Todizoo Eğitici Davul | Eğitici Oyuncaklar

bir de bu araba var, ben de kullandım: Eğitici Oyuncaklar - Todizoo Akıllı Araba | Eğitici Oyuncaklar

bir de amerikada da bulabileceğin (ama İngilizce konuşanı herhalde) meşhur köpek: Eğitici Oyuncaklar - Eğitici Puppy - Türkçe Konuşuyor | Eğitici Oyuncaklar

Cok tesekkur ederim onerileriniz icin turkiyeye gittigimde bu oyuncaklardan alirim insallah.benim bir oglum var simdilik kiz erkek farketmediginsen cilgiraklarla idare ediyoruz ama sonrasinda egitici oyuncaklar almam lazim

merhaba arkadaşlar eğitici set kullanan var mı? 2.el almak istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

Kızım odasında tek başına kalmaya başladığı dönemlerde ona bu oyuncağı almıştım çok mutlu olmuştu annelere tavsiye ederim.

Back
X