Oyun Grubu Kuralım!

Gxuxlter

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2008
96
1
86
47
İstanbul
Merhaba!

Benim oğlum 2008 Kasım doğumlu.
Oyun grubu arıyorum çocuğumun yaşıtları ile vakit geçirmesi için. Ama araştırmalarım sonucu bu ad altında kurulmuş grupların fiyatlarının ne kadar pahalı olduğunu fark ettim ve çocuğum doğduğundan beri takip ettiğim bu blogda belki bir hatta birkaç oyun grubu kurulabilirmi diye düşündüm.
Benimle aynı düşünceyi paylaşan, düşünen, düşünmüş veya halihazırda uygulayan anneler bize katılırmısnız veya fikri olanlar bize yardımcı olurmu?
Yaşa göre, oturulan semte veya şehre göre hatta farklı kategorilerde ayrılabilir veya toplanabiliriz.

Düşüncelerinizi yazarmısınız?
Teşekkürler
Gülter

:enbuyukkk:

bence çok iyi düşünmüşsün benimde 2007 kasım doğumlu bi oğlum var bulunduğumuz semtte doğru düzgün biyer bulamadım onu götürcek çevredede hiç yaşıtı yok acayip canı sıkılıyo elinden gelse sabahtan akşama kadar dışarda dolaştırıcak beni evdede hep benimle oynamak istiyo eve birisi gelse arkasından ağlıyo geçen ay tatile gittiğimizde yaşları birbirine yakın bikaç çocukla arkadaşlık kurdular inanırmısınız uykuları yemesi içmesi herşeyi okadar düzene girmiştiki orda eve gelince gene bunalıma girdi kuzum.yani düşündüğün şey benim çok kafama yattı neden gruplara o kadar para yatırcamıza evimizin sıcak ortamında çocuklarımızı eğlendirmeyelim ki hem anneler içinde iyi çocuklarımızla ilgili sıkıntılarımızı paylaşır çözümler bulmaya çalışırız mesela

evet güzel olurdu ama birbirine yakın semtlerde oturan ve aynı yaş grubunda çocukları olan anneler olması gerek.ben varım pendikte oturuyorum kızım 14 temmuz 2008 doğumlu.

Bende katılabilirim. Çalışıyorum ama izin günlerimde gelirim.
2007 Ekim doğumlu kızım ve G.O.Paşa da oturuyorum bende.

merhaba,
Çok iyi olur, ben burada 1 gün oyun grubuna götrüdüm ama memnun kalmadım. Benim kızım da 28 ağustos 2008 doğumlu. Beylikdüzünde oturuyoruz. Bir de 11 kasım 2008 doğumlu kızı olan bir arkadaşım da var, o da burada oturuyor, o da katılmak isteyecektir. Umarım beylikdüzünden başkaları da çıkar.

benim kızım 2005 doğumlu büyükçekmecede oturuyorum. Büyükçekmeceliler c.tesi oyun gurubu kuralım mı?

Konu yavaş ilerlediği için biraz sabır gerekiyor sanırım.
Biz Kartal da oturuyoruz. Bir oyun grubunun olması için bebekler arası yaşın max./min. 4 ay olması gerekli. Bir de en az 3 bebek olması makul olur. O sebeple kendi içimizde gruplanmamız gerekiyor. Bir kaç kişi daha toplandığında bir/birkaç grup oluşturabiliriz.
Ben açıkçası uzak yakın mevzusuna pek takmam. O nedenle mesafe en azından benim açımdan önemli değil. Haftada bir yada ayda 2 kez buluşulacağı için çok önemli değil.
Sizde fikirlerinizi yazın. Geliştirelim bu fikri. Sevgiler....

Tekrar selamlar.
Aslında bir çizelge yaptığımda aynı yaş grubuna göre çokta az olmadığımızı sadece oturduğumuz semtlerin biraz farklılık gösterdiğini fark ettim;

Gülter Kas.08 Kartal 1.Grup
Toxic acid Kas.07 2.Grup
Genciza Tem.08 Pendik 1.Grup
Dilek gök. Kas.08 GOP 1.Grup
İrem&ÖzgeEki.07 GOP 2.Grup
Jaspe Ağu.08 Beylikdüzü 1.Grup
Jaspe2 Kas.08 Beylikdüzü 1.Grup
Kakule Haz.05 B.Çekmece 3.Grup

Ne dersiniz sizde yorum yapın bakalım.
Bekliyorum merakla.

Kartal ve pendik'e bizim ulaşmamız çok zor ama. Ancak sizin bu tarafa gelmeniz sorun değilse, biz seve seve sizleri ağırlarız. Maksat çocuklarımız biraraya gelsin, sosyalleşsin..

oyun gruplarına 1 yasından sonra mı baslamak gerekıyo? yada ne zaman baslamak lazım ? neler yaptırmak lazım? kızım henuz 8 aylık daha kucuk oldugunu dusunuyorum oyuzden oyun gruplarıyla ılgılı hıc arastırma yapmadım ne zaman olması gerekır neler yapılması gerekır bılmıyorum bu konuda benı aydınlatabılırsen cok sewınırım..

4-5 ay fark ile birbirine yakın yaşlarda çocuklar olabilirmiş. Grupta belirlenen sıklığa göre her seferinde bir anne(baba) - bebeğin evinde buluşulabilir. En fazla 4-5 kişiden oluşması makul sanırım. Ev dışı buluşmalar da planlanabilir. Herkes kendinin ve bebeğinin yiyeceğini getirir, oyuncağını getirir. Ev sahibi bişey yapmak zorunda olmaz, çünkü zaten organize etmek zor olur. amaç bebekler kaynaşsın anlaşsın. Başlangıçta sadece tanışma olur. Belki şarkılar, bizim çocukluğumuzdan kalma bilinen oyunlar (kutu kutu pense mesela :)Sonrasında bir sonraki buluşma için yapılabilecekler zaten konuşulur. Belirli kurallar koyarız. Birde bakarız bebekler anlaşabilecekmi :) Uzak mesafelere de organizasyonlaryapılabilir ileri ki safhalarda, havalar güzel oldukça....

grup çok yavaş ilerliyor,bu gidişle seneye anca bi grup oluşur :) arkadaşlar katılımlarınızı bekliyoruz a.s.

Evet. Semtlere göre ayırmaya çalışınca böyle oluyor sanırım :(
Haydi anneler kışta geldi çattı, artık çocuklarımızı sokaklara çıkarmak çokta kolay değil, bari yaşıtları ile vakit geçirsinler :)

yaaa içimi okumuşsunuz resmen :)))
bende oğluma arkadaş(lar) arıyorum nisan 2008 doğumlu ve çevresinde bir tek ben varım. zaten aşağı yukarı herkes benimde durumumu özetlemiş sosyalleşmeleri açısındanda çok önemli..
ama biz ankarada oturuyoruz :(((
varmı ankaradan böyle bir oyun grubu kurmak isteyenler?

benim kızımda 10, aya girdi yaklaşık 1 aydır oyun grubu araştırıyorum ben üsküdardayım ama en yakın ataşehirde var o da bana uzak. yakınlarda kreşlere okullara baktım ama yok. benim hiç arkadaşım olmadıgı gibi kızımında benden baska arkadaşı yok. bir oyun grubu kurulsa ve kızımda yaşıtlarıyla kaynassa süper olurduzemuszemus

Merhaba ,

Benim de 2006 Kasım doğumlu bir oğlum var.Ben ve oğlum yalnız olduğumuz için çocuk çok sıkılıyor evde,biz de aranıza katılıp , gruba dahil olmak isteriz.

KAĞITHANE SEYRANTEPE'DE oturuyorum...

mrb ben de varım benım oglum 2006 ocak dogumlu bızımde cevremızde kımse yoktur. cok guzel bır fıkır ben çamlıcadayım

Hanımlar listenin son hali, biraz biraz başladı katılımlar.
Kartal çevresinden katılacak olanlar, üyesi olduğum başka bir grupta 3 kişi olduk henüz buluşmadık ama buluşursak gelmek istermisiniz? özelden bana yazın;

Gülter Kas.08 Kartal
Toxic acid Kas.07 -
Genciza Tem.08 Pendik
Dilek Kas.08 GOP
İrem,Özge Eki.07 GOP
Jaspe Ağu.08 Beylikdüzü
Jaspe ark. Kas.08 Beylikdüzü
Kakule Haz.05 B.Çekmece
Mavigece Nis.08 Ankara
thanderc Mar.08 Üsküdar
betican Kas.06 Seyrantepe
berkesel Oca.06 Çamlıca