Oyun grubu, kreş ve doktorun söyledikleri?

Olympea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
1.384
2.191
Arkadaşlar Merhaba,

Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.

Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...

Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.

Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?

Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.:olamaz:

4 yas mi yok artik , abartmis biraz
Benim kizim 22 aylikken krese basladi , bizim de doktorumuz cok itiraz etti ama ben mecbur oldugum icin gonderdim
Evet ilk ay hep hastaydi , ama gelisimi de inanilmaz hizlandi , cok severek gidiyor krese , benim ona ogretemeyecegim seyleri ogreniyor , acikcasi haftada 2 gun gondermekle iyi yapiyorsunuz , evde bu zamanin cocuklarina yetemiyoruz , onlar bambaskalar
Ben kendi doktorumu dinlemedim , tabi size de dinleme diyemem ama 1 aydan sonra bunyeleri alisiyor , en azindan bizim kiz alisti
Bugun kreste son gunu , cok uzuluyorum ara vermek zorund kalacagi icin

Arkadaşlar Merhaba,

Oğlum 20 aylik, malum kış havalar soğuk dışarı cikilmiyor, ben de oyunlar oynasam da yetememeye başladım iş bu sebepten oglumu geçen hafta itibariyle evimize yakın bir kresin oyun grubuna baslattim.

Haftada iki gun ikişer saat gidecek. Çok sukur sevdi de oyun grubunu, evde krese gidelim mi dediğimde kapıya gidiyor, krese gittiğimizde yukarı çıkarken istekli ve aglamiyor ( ben aşağıda bekliyorum) ışte güzel hoş da...

Geçen hafta krese adım atmasıyla 3 gün sonra hasta oldu. Bir gün süren ateş ve hala devam eden burun akintisiyla ilacsiz atlattık sayılır çok sukur.

Ancak doktorumuz oyun gurubu için çok erken bagisikligi zayıf şimdi hasta olursa daha çok sarsar, 4 yaş en uygun dedi. O zaman hasta olsa bile daha az etkiler dedi. Şimdi sastim kaldım ben gotursem mi göturmesem mi diye. Sizin çocuklarda durum nedir? Özellikle çocuğu 1.5-2yas civarı krse başlayan anneler gerçekten çok mu sarsıldı cocuklarniz sizce napmaliyim?

Bi de oyun grubuna çıkarken aglamamasi beni aramamasi iyi birşey değil mi?Yoksa benden çok mu sıkıldı beni istemiyor mu artık. Bunu da düşündüm.:olamaz:

Doktorun söyledikleri çok doğru gelmedi bana açıkçası. Çocuklar bir arada oldukları zaman hastalık bulaştırırlar birbirlerine ama bu zamanla bağışıklıkları kuvvetlendiği için azalır. Oğlunuz ilk kez kalabalık bir ortama girdiği için hasta oluyor, vücudu alışık değil, bağışıklığı mikroplarla yeni tanışıyor. Bunu dört yaşında yapsanız yine aynı şeyleri yaşayacaksınız bence. Oğlunuzun yaşı yavaş yavaş sosyalleşmeye başlaması için uygun bir yaş, dört yaş çok geç.

iki oglum da 2 yasinda basladilar krese.
ikisi de tabi hasta oldular ilk bir yil,
kucuk oglum su an baslayali 4 ay oluyor, doktora gittik, hastalanmasi normal dedi,
ama agir atlatmiyor, zaten azicik halsiz kalsa vs gondermiyoruz krese.

yasadigim ulkede evde bakilan cocuklar bile 2 yasinda haftada 2 gun 4 saat olan programlara gonderiliyorlar.
Hem okula hazirlik olmasi (5 yasinda zorunlu egitim basliyor) hem de sosyallesmeleri icin.

4 yaşına kadar kalabalık ortama çıkmayan çocuk o yaşta da hasta olur bence. ama 20 aylık erken yani annesi olarak neden yetemeyesiniz ki?
Inanın sürekli onunlayim oyunlar oynuyorum ama bu süre sonra ben de tikaniyorum. Hem hergün değil haftada toplam 4 saat gidicek.

bence bu yas grubuna uygun bir kres sectiyseniz gayet guzel dusunmussunuz,
Oyun grubu 18-24 ay arası çocuklar var sadece. Sali perşembe gittik geçen hafta, cuma günü kreş de diyemiyor traş traş diyip kapıya gitti masallah. Hoşuna gitti yani. Videolardan da izlediğim de olumsuz bir durum görmedim. Bu iyi bisey degil mi? Yani benden kopuk olduğunu göstermez değil mi? :olamaz:

20 aylık çocuğa yetebilirsiniz ama illaki gönderecem diyorsanız haftada 2 gün çok değil zaten gitsin oynasın. Benim 1 oğlum vardı ozaman 18-19 aylıktı. Bahçede oynayan çocuklara seslenmek istiyor ama utanıp seslenemiyordu. Bende azcık arkadaş görsün sosyalleşsin diye ozaman gönderdim kreşe yarım gün . Yemin ediyorum 1 hafta sonra oğlum bahçedeki çocuklara abilerrr abilerrrr topunuz şu tarafa kaçtııı abilerrr bir bağırıyor. Dedim ki kreşin faydası. Gerisine siz karar verin artık. Hasta da olmadı netice de bağışıklığı zayıf olan çocuk kaç yaşında olursa olsun çabuk kapar ne yapalım dizinizin dibinden ayırmayalım mı?

Bence de iyi yapmışsınız en ideali, üç beş aylık bebekleri kreşe bırakmak zorunda kalanlar var düşünecek olursak. Ben ücretini de merak ettim. Özel olmazsa ne kadar veriyorsunuz acaba?

Oyun grubu 18-24 ay arası çocuklar var sadece. Sali perşembe gittik geçen hafta, cuma günü kreş de diyemiyor traş traş diyip kapıya gitti masallah. Hoşuna gitti yani. Videolardan da izlediğim de olumsuz bir durum görmedim. Bu iyi bisey degil mi? Yani benden kopuk olduğunu göstermez değil mi? :olamaz:

valla benim iki oglum da kreste konusmaya basladilar,
ki ben de esim de ilgiliyizdir,
ancak bir turlu o esigi gecemedik,

hatta kucuk oglum su an yabanci dil konusulan bir krese gidiyor, ona ragmen turkcesi de krese basladiktan sonra gelismeye basladi.

degisik bir durum,
cocuklar kendi yas grubundan cok sey ogreniyorlar.

bir de su var,
ornegin ben koyde buyudum, 2 de yakin yasta kiz kardesim var,
cocuklugumun hic bir doneminde tamamen yetiskinlerle muhatap oldugum bir zaman dilimi yok.
gunumuz cocuklarini buna mecbur birakmak bana dogru gelmiyor.
evde kardes yok, komsuluk yok, akrabalik yok...
bu imkanlari olan kisiler icin belki bu yas grubu erken geliyordur, haklilardir da kendi durumlarina gore,
ancak bu imkanlar yoksa ben kresi veya oyun grubunu sart goruyorum.

Ideal yaş 3 yaş. Illaki hasta olacak, eve kapatsan da hasta olur, kreşe bıraksan da. Ki bu hava hastalık havası, benim 4 aylık bebeğimin de g*tü düzelmedi. Salgın heryerde var. Hem insanın mikroba da ihtiyacı var, okumuş doktor olmuş ama iyi sallamış. Senin çocuğuna yetmeme gibi bir durumun yok, öğretmenler biraz daha farklı ilgileniyor diyelim.

Bence de iyi yapmışsınız en ideali, üç beş aylık bebekleri kreşe bırakmak zorunda kalanlar var düşünecek olursak. Ben ücretini de merak ettim. Özel olmazsa ne kadar veriyorsunuz acaba?
Sali ve perşembe günleri 2 şer saatten haftada toplam dört saat gidiyoruz. Istanbulda aylik 300 tl ye anlaştık.

Oğlum kreşe başladığında 17 aylıktı ilk bir yıl çok sık hastalandı sonra normale döndürdü. Şimdi 5,5 yaşında anaokuluna gidiyor sınıf arkadaşları sık sık hasta olurken (maşallah diyim) oğlum bir defa kulak enfeksiyonu geçirdi sadece.

Bende 2 ay kadar götürdüm oyun grubuna 2.5 yaşında. Ama daha kışın başında hastalandı. Çok temiz değil, çocuklar hasta. Gereksiz yere yıpratmaya gerek yok diyip devam etmedim. He ama bağımsızlığı açısından çok faydasını görmüştüm. Çok sosyalleşmişti, çok hevesliydi gitmek için. Hala ben okula gidicem büyüyünce diyip duruyor.

Ben göze alamadım, hamileyim çünkü. Hem bende gribi ağır atlatacağımdan hemde hasta çocuğa bakmak çok zor olduğu için. Sizin terazide okula götürmek ağır basabilir bence.

20 aylik cocuga yetebilirsiniz elbette,ama sosyallesmesi acisindan gondermek de guzel. Tam gun olan kresleri 4 yasindan once hic bir doktor onermiyor,ben de dogru bulmuyorum acikcasi. Cunku okul kavramindan nefret basliyor. Kac sene okuyacaklar yazik. Zaten sizinki belirli saatlermis, gondermeye devam edin bence de.

Oğlum kreşe başladığında 17 aylıktı ilk bir yıl çok sık hastalandı sonra normale döndürdü. Şimdi 5,5 yaşında anaokuluna gidiyor sınıf arkadaşları sık sık hasta olurken (maşallah diyim) oğlum bir defa kulak enfeksiyonu geçirdi sadece.
Masallah

Biz oğlum 13 aylikti anne-cocuk oyun grubuna gidiyorduk haftada bir kere 2 saat toplam 1 saat birliktr oyun bir saatte ordaki oyuncaklarla oyanama, burası kreş degildi tabiki o saatte aynı yas cocuklarla etkinlikler yapıldıgi bir yerdi. Hastada oldu ama ordan mi yoksa dışarıda mi bilmiyorum. 3 yaşında kreşe başladı aman her hafta hasta , her hafta hemde sonra bademcik küçültme ameliyatı oldu birden kesildi. Şimdi yaklaşık 4.5 yaşında bu sene bir defa oldu. Oyun grubunuda anne çocuklu seçin bence iyi olur birlikte eglenirsniz

20 aylik cocuga yetebilirsiniz elbette,ama sosyallesmesi acisindan gondermek de guzel. Tam gun olan kresleri 4 yasindan once hic bir doktor onermiyor,ben de dogru bulmuyorum acikcasi. Cunku okul kavramindan nefret basliyor. Kac sene okuyacaklar yazik. Zaten sizinki belirli saatlermis, gondermeye devam edin bence de.
Ben zaten tam gün gondermiycem. Doktorumuz kresin oyun grubuna başlattık dedik bu şekilde söyledi. Sokakta kedi köpek kovalasin şimdi, 4 yaşında başlayın dedi.

X