- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Canım soruna 2 kere öypye başvurmuş ve kazanamamış birisi olarak cevap veriyorum
dün sonuçlar açılandı ve maalesef ben kazanamadım seni tebrik ederim öncelikle :)
öypyi kazandın ve eğer gitmezsen 3 yıl tercih yapamıyosun , ve başlarsan okulunda doktora yüksek lisan olmazsa başka şehirde öğrenimini görüyosun ve bu süre için sana senet imzalatıyolar eğer istifa edersen bu seneti ödemek zorundasın ... sorunu doğru anlamışmıyım ?
biraz daha açarsan bildiğim kadarıyla sana bişeyler yazabilirim
Güzel dileklerin için çook teşekkür ederim. benim alesim 85.48 ama okul puanım düşüktü, dilim iyidir ama bazı sebeplerden dolayı ielts'e değil de toefla girdim girmez olsaydımonca kişiyle aynı anda sınav olmak bütün dikkatimi dağıttı .. ben de doğma büyüme istanbulluyum ama heryeri göze aldım doğu batı farketmiyo sadece terörden dolayı bi bayan olarak bi kaç şehri şimdiden eledim, bana samsun deseler koşa koşa giderdim heralde ama ben bekarım erkek arkadaşım da yok yani planımı istediğim gibi şekillendirebilirim ama sen evli olduğun için durumun farklı
öypde genelde yeni açılan üniversitelere alım yapıyorlar ve akademik kadro tam olmadığı için doktora programı açılmıyor.
doğuda mühendisliği kazanmış birisi odtüde doktorasını yapıp doğuda hizmet verebilecek, köklü üniversitelerin eğitiminden faydalanacak amaç bu yani... tercih olayını tam bilmiyorum ama sen bi yeri istersin, üniversiteler anlaşır yök onaylar öyle olur heralde..
sen okulunu ara doktora programını öğren eğer istanbulda kadro alman gibi bir durumun varsa orası başka tabi
bir de dil puanın 65 altıysa dil eğitimi alıyosun ve belli bir puanı geçmen lazım daha sonra
senet olayına gelince maaş artı faizi oluyor, daha önce belirleniyor tutar, kyk kredisi gibi galiba :18:
bu arada öyp yönetmelikleri sürekli değişiyor hatta bu 3 yıl tercih edememe olayını mahkemeye vereceklerdiben bildiğim kadarıyla yazdım seni yanlış yönlendirmek istemem sen iyice araştır öyle kararını ver akademik personel diye bir site var orda herşeyi detaylı olarak öğrenebilirsin hem de içine siner
Ben de ders notlarımı yeniden çıkardım yarından itibaren kampa giriyorumbu sefer göstereceğim ielts'e gününü
Ben de ieltse eylülde girmiştim bulunsun diye. Bütün yaz çalıştım 6.5 aldım sonunda! Toefl la falan hiç uğraşmaya lğzum yok :)
3yıl tercih edememe değil de puan %10 düşürülüyor gibi bir şey okumuştum ben de. O kısmıyla ilgilenmiyorum ama şimdi gitmezsem bir daha başvurmam zaten. Çok büyük konuşmiyim de bu işi ne kadar geciktirirsem o kadar zor olur gibime geliyor.
Ben hep eskişehir ankara olsa giderim diyodum ama oralarda kadro açılmadı hiç. Samsunu da görünce hoşuma gitti. Dediğin gibi bekar olsam daha kolay verirdim. Gerçi bu sefer de ailem çok karışırdı. Eşim karşmıyor en azından. Senin ailen bırakıyor heralde. :)
Tek düşündüğüm şey senet olayı. Perşembe günü okuluma uğrayıp danışmanımla görüşücem artık. Kafa gitti ben de.
Herkes istanbula gelmeye çalışır ben de gitmeye çalışıyorum :) napim gez toz alışveriş yap güzel ama kalabalık sevmiyorum daha küçük ve rahat bi şehire gitmeyi planlıyorum annem istemiyo uzağı , istanbul çevresi istiyor ama polyanacılık oynamaya gerek yokhele 92 ile yerleşenleri gördükten sonra istanbul ve çevresi kesinlikle hayal...
yüzde 10 öncedendi tekrar değiştirdiler :) :) bazı zeki insanlar önce anadoluya yerleşiyolar çalışmlarına başlıyorlar bu sırada dil ales hepsine çalış yükselt , daha sonra : şimdi daha fazla kadro var ben zamanında bu puanla buraya yerleştım şimdi nerelere yerleşirim diyip ordan oraya geçiyormuş meğersebenim gibiler de kadro bekliyomuş 3 yıl olayını ( mobing gibi özel durumlar haricinde ) destekliyorum.
tebrik ederim ielts puanından ötürü darısı benim başıma ben de 6 6.5 hedefliyorum
Maalesef yedek kazanan olmadığı için çok kadro yanıyor
öypde böyle bi durum var : öyp bi nevi çakılı kadro , çok uzun bi süre kazandığın yerdesin mecburi hizmet falan , zaten bi sürü alım yapıldı herkes kendi öğrencisiyle devam eder başka üniden öğrenci olmaz gibime geliyo :26: iyi araştırmak lazım, ömrün geçecek.
bi arkadaşım okuyor samsunda kimya mühendisliğinde, üniversite genel olarak zorluyo demişti , ne kadar doğru bilmiyorum :26:
Senet olayı maalesef çok kötü insan stres altında olur hep, ama insanları bi şekilde tutmaları lazım özellikle doğu üniversitelerinde.
mobinge uğrayan birisi ordan kaçmaya çalışmakta kesinlikle haklı ama sen gitcen yerine başkası gelecek bu sefer o yaşıyacak, sorunun kökten çözülmesi, hocaların bu duruma son vermesi gerek...
sen de şu an zor bi karar aşamasındasın eşinle ailenle enine boyuna tartışırsın sonra karar verirsin :)
Hayırlısı neyse o olsun öyp olmaz ama çok güzel bi iş bulursun bilemeyiz :44:
öyp ,senet dedik de aklıma geldi geçen sene öypli asistan intihar etmiştiherşeyin hayırlısı gerçekten , sağlık mutluluk olsun en başta..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?