• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öyp ile ilgili yardım 19 mayıs üniversitesi

ispanakliborek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
10.762
12.403
298
Kızlar merhabalar,

Ben şu an İTÜ'de doktoramı yapıyorum. Bunun yanında doktora yapmama izin veren bir şirkette sırf para için çalışıyorum açıkçası. Geçici bir iş diyelim, memnun değilim. Ve bu aralar inanılmaz bunaldım. doktorayı bırakmaya karar verip iş aramaya başladım. 2 tane iş görüşmesine sonuç olumsuz.

İşin garip tarafı ikisi de aynı şeyi sebep gösterdi. Bahane miydi bilmiyorum ama sebep göstermek zorunda da değillerdi. Çok sessiz sakinsin daha dişli birine ihtiyacımız var gibi... Evet sakinim, kavga etmeyi sevmem, itaatkar bi kişiliğim var sanırım evde böyle yetiştim. Babam çok sinirlidir devamlı bir şeyler kırar bağırır küfreder, annem hep susmayı öğretti bana. Tabi ev ortamı böyle olan herkes sakin olucak diye bişey de yok karakter meselesi. Her neyse konu bunlar değil zaten :)) Bu yüzden inanılmaz bir moral bozukluğu içersindeyim. :(

Bu can sıkıntısıyla Öyp ye başvurdum. alanımla ilgili tek açılan kadro samsun ve gaziantepteydi. İstanbulluyum. İstanbuldan başka izmirde yaşamışlığım var yani oralarda yaşayabilecek bir insan mıyım bilmiyorum. Tercihlerime sadece samsunu yazdım. Dün sonuçlar açıklanmış ve olmuş.

Bu arada eşim yurtdışında çalışıyor her türlü ayrıyız zaten, bir süre daha dönmeyi düşünmüyor. Erken evlendim ama bekar hayatına devam sayılır. Çoğu kız arkadaşım hala bekar zaten aynı öğrenci modunda takılıyorum bunu problem etmiyorum.

Ben öyp ye öylesine başvurmuştum çıkacağını düşünmüyordum puanım 79, düşük olduğunu düşünüyordum. Az önce görünce bir ağlama krizi geldi bana napıcam ben diye. Çok da dolmuşum. Bugüne kadar o kadar çok şey başardım ki hep kararlı hep hedefim vardı çok hırslı bir insanım. İlk defa kararsızlıklar ve başarısızlıklar beni boğuyor gibi hissediyorum.

Samsun'a gitmeyi şu an istiyorum ama bunun tek sebebi başarısız geçen 2 iş görüşmem. Ve ben bu kafayla gidersem doktora bitince dönmek istemekten korkuyorum. Bir de doktoram yeni başladı. Bu arada eşim türkiyeye dönmek isterse. Samsuna gelmek ister mi bilemiyorum. Gelirim diyor sen ne istiyosan onu yap beni düşünerek karar alma diyor. Ama burda ne iş yapacak ki bu adam. İnşaat mühendisi ve mimarlıkta yüksek lisansı var. Ne yapsın samsun'u diyorum.

Bir yandan da çok düşünme dansmarue diyorum kendi kendime. Git sonra bırakırsın sevmezsen gibi fikirlere kapılıyorum..

Çok uzattım biliyorum. Hepsini okumayabilirsiniz dertleşmeye rahatlamaya ihtiyacım vardı. Annemlere söylesem arkadaşlarıma söylesem saçmalama ne samsunu diye gülmeye başlıyolar. Burda beni daha iyi anlayacak insanlar olduğuna inanıyorum..

O zaman özet geçeyim öyp yi bıraksak ne olur :(

Canım soruna 2 kere öypye başvurmuş ve kazanamamış birisi olarak cevap veriyorum :(

dün sonuçlar açılandı ve maalesef ben kazanamadım seni tebrik ederim öncelikle :)

öypyi kazandın ve eğer gitmezsen 3 yıl tercih yapamıyosun , ve başlarsan okulunda doktora yüksek lisan olmazsa başka şehirde öğrenimini görüyosun ve bu süre için sana senet imzalatıyolar eğer istifa edersen bu seneti ödemek zorundasın ... sorunu doğru anlamışmıyım ?

biraz daha açarsan bildiğim kadarıyla sana bişeyler yazabilirim

Canım soruna 2 kere öypye başvurmuş ve kazanamamış birisi olarak cevap veriyorum :(

dün sonuçlar açılandı ve maalesef ben kazanamadım seni tebrik ederim öncelikle :)

öypyi kazandın ve eğer gitmezsen 3 yıl tercih yapamıyosun , ve başlarsan okulunda doktora yüksek lisan olmazsa başka şehirde öğrenimini görüyosun ve bu süre için sana senet imzalatıyolar eğer istifa edersen bu seneti ödemek zorundasın ... sorunu doğru anlamışmıyım ?

biraz daha açarsan bildiğim kadarıyla sana bişeyler yazabilirim

Öncelikle cevap verdiğin için çok sağol. Ben de 79 puanla nasıl yerleştiğimi açıkçası anlamadım :) Sana geçmiş olsun.. Sen niye yerleşemedin Ales falan mı düşük? Umarım bir dahaki dönem istediğin yere yerleşirsin. Ya da umarım başka kapılar açılır çok şaşırırsın iyi ki olmamış dersin :))

Evet sorumu çok doğru anlamışsın :)

Ben itü deki doktoramı bırakıp ordaki üniversitede doktorayı tamamlamak istemem açıkçası. Orada muhtemelen benim bölümünde doktora yoktur, hala şaşkınlık içerisindeyim ve kesin bilgim yok hiçbir konuda. Ama anladığım kadarıyla doktoraya nerede devam edeceğime kendim karar veremiyorum. Şöyle mantıklı düşününce kimse itü yü bırakıp ondokuz mayısta devam etmez diye de düşünüyorum. bunu fakülteyle görüşmem gerekicek sanırım.

O bahsettiğin senet belli bir meblağ üzerindne mi imzalanıyor yoksa toplam aldığın maaş sonradan üstüne mi yazılıyor senet işini anlayamadım yani. Kaç ay çalıştıysan o kadarlık mı borçlanıyoruz?

Güzel dileklerin için çook teşekkür ederim. benim alesim 85.48 ama okul puanım düşüktü, dilim iyidir ama bazı sebeplerden dolayı ielts'e değil de toefla girdim girmez olsaydım :43: onca kişiyle aynı anda sınav olmak bütün dikkatimi dağıttı .. ben de doğma büyüme istanbulluyum ama heryeri göze aldım doğu batı farketmiyo sadece terörden dolayı bi bayan olarak bi kaç şehri şimdiden eledim, bana samsun deseler koşa koşa giderdim heralde :10: ama ben bekarım erkek arkadaşım da yok yani planımı istediğim gibi şekillendirebilirim ama sen evli olduğun için durumun farklı :(

öypde genelde yeni açılan üniversitelere alım yapıyorlar ve akademik kadro tam olmadığı için doktora programı açılmıyor.

doğuda mühendisliği kazanmış birisi odtüde doktorasını yapıp doğuda hizmet verebilecek, köklü üniversitelerin eğitiminden faydalanacak amaç bu yani... tercih olayını tam bilmiyorum ama sen bi yeri istersin, üniversiteler anlaşır yök onaylar öyle olur heralde..

sen okulunu ara doktora programını öğren eğer istanbulda kadro alman gibi bir durumun varsa orası başka tabi
bir de dil puanın 65 altıysa dil eğitimi alıyosun ve belli bir puanı geçmen lazım daha sonra

senet olayına gelince maaş artı faizi oluyor, daha önce belirleniyor tutar, kyk kredisi gibi galiba :18:

bu arada öyp yönetmelikleri sürekli değişiyor hatta bu 3 yıl tercih edememe olayını mahkemeye vereceklerdi :20: ben bildiğim kadarıyla yazdım seni yanlış yönlendirmek istemem sen iyice araştır öyle kararını ver akademik personel diye bir site var orda herşeyi detaylı olarak öğrenebilirsin hem de içine siner

Ben de ders notlarımı yeniden çıkardım yarından itibaren kampa giriyorum :10: bu sefer göstereceğim ielts'e gününü :1:

Güzel dileklerin için çook teşekkür ederim. benim alesim 85.48 ama okul puanım düşüktü, dilim iyidir ama bazı sebeplerden dolayı ielts'e değil de toefla girdim girmez olsaydım :43: onca kişiyle aynı anda sınav olmak bütün dikkatimi dağıttı .. ben de doğma büyüme istanbulluyum ama heryeri göze aldım doğu batı farketmiyo sadece terörden dolayı bi bayan olarak bi kaç şehri şimdiden eledim, bana samsun deseler koşa koşa giderdim heralde :10: ama ben bekarım erkek arkadaşım da yok yani planımı istediğim gibi şekillendirebilirim ama sen evli olduğun için durumun farklı :(

öypde genelde yeni açılan üniversitelere alım yapıyorlar ve akademik kadro tam olmadığı için doktora programı açılmıyor.

doğuda mühendisliği kazanmış birisi odtüde doktorasını yapıp doğuda hizmet verebilecek, köklü üniversitelerin eğitiminden faydalanacak amaç bu yani... tercih olayını tam bilmiyorum ama sen bi yeri istersin, üniversiteler anlaşır yök onaylar öyle olur heralde..

sen okulunu ara doktora programını öğren eğer istanbulda kadro alman gibi bir durumun varsa orası başka tabi
bir de dil puanın 65 altıysa dil eğitimi alıyosun ve belli bir puanı geçmen lazım daha sonra

senet olayına gelince maaş artı faizi oluyor, daha önce belirleniyor tutar, kyk kredisi gibi galiba :18:

bu arada öyp yönetmelikleri sürekli değişiyor hatta bu 3 yıl tercih edememe olayını mahkemeye vereceklerdi :20: ben bildiğim kadarıyla yazdım seni yanlış yönlendirmek istemem sen iyice araştır öyle kararını ver akademik personel diye bir site var orda herşeyi detaylı olarak öğrenebilirsin hem de içine siner

Ben de ders notlarımı yeniden çıkardım yarından itibaren kampa giriyorum :10: bu sefer göstereceğim ielts'e gününü :1:

Ben de ieltse eylülde girmiştim bulunsun diye. Bütün yaz çalıştım 6.5 aldım sonunda! Toefl la falan hiç uğraşmaya lğzum yok :)

3yıl tercih edememe değil de puan %10 düşürülüyor gibi bir şey okumuştum ben de. O kısmıyla ilgilenmiyorum ama şimdi gitmezsem bir daha başvurmam zaten. Çok büyük konuşmiyim de bu işi ne kadar geciktirirsem o kadar zor olur gibime geliyor.

Ben hep eskişehir ankara olsa giderim diyodum ama oralarda kadro açılmadı hiç. Samsunu da görünce hoşuma gitti. Dediğin gibi bekar olsam daha kolay verirdim. Gerçi bu sefer de ailem çok karışırdı. Eşim karşmıyor en azından. Senin ailen bırakıyor heralde. :)

Tek düşündüğüm şey senet olayı. Perşembe günü okuluma uğrayıp danışmanımla görüşücem artık. Kafa gitti ben de.

Bu arada bölümümde sadece 1 prof ve 1 yard doç olduğunu öğrendim.. Muhtemelen itü de doktoraya devam edicem bu durumda. Ama derslere nasıl gidicem anlamadım valla..

Ben de ieltse eylülde girmiştim bulunsun diye. Bütün yaz çalıştım 6.5 aldım sonunda! Toefl la falan hiç uğraşmaya lğzum yok :)

3yıl tercih edememe değil de puan %10 düşürülüyor gibi bir şey okumuştum ben de. O kısmıyla ilgilenmiyorum ama şimdi gitmezsem bir daha başvurmam zaten. Çok büyük konuşmiyim de bu işi ne kadar geciktirirsem o kadar zor olur gibime geliyor.

Ben hep eskişehir ankara olsa giderim diyodum ama oralarda kadro açılmadı hiç. Samsunu da görünce hoşuma gitti. Dediğin gibi bekar olsam daha kolay verirdim. Gerçi bu sefer de ailem çok karışırdı. Eşim karşmıyor en azından. Senin ailen bırakıyor heralde. :)

Tek düşündüğüm şey senet olayı. Perşembe günü okuluma uğrayıp danışmanımla görüşücem artık. Kafa gitti ben de.

Herkes istanbula gelmeye çalışır ben de gitmeye çalışıyorum :) napim gez toz alışveriş yap güzel ama kalabalık sevmiyorum daha küçük ve rahat bi şehire gitmeyi planlıyorum annem istemiyo uzağı , istanbul çevresi istiyor ama polyanacılık oynamaya gerek yok :( hele 92 ile yerleşenleri gördükten sonra istanbul ve çevresi kesinlikle hayal...

yüzde 10 öncedendi tekrar değiştirdiler :) :) bazı zeki insanlar önce anadoluya yerleşiyolar çalışmlarına başlıyorlar bu sırada dil ales hepsine çalış yükselt , daha sonra : şimdi daha fazla kadro var ben zamanında bu puanla buraya yerleştım şimdi nerelere yerleşirim diyip ordan oraya geçiyormuş meğerse :45: benim gibiler de kadro bekliyomuş :43: 3 yıl olayını ( mobing gibi özel durumlar haricinde ) destekliyorum.

tebrik ederim ielts puanından ötürü darısı benim başıma ben de 6 6.5 hedefliyorum :kkk:

Herkes istanbula gelmeye çalışır ben de gitmeye çalışıyorum :) napim gez toz alışveriş yap güzel ama kalabalık sevmiyorum daha küçük ve rahat bi şehire gitmeyi planlıyorum annem istemiyo uzağı , istanbul çevresi istiyor ama polyanacılık oynamaya gerek yok :( hele 92 ile yerleşenleri gördükten sonra istanbul ve çevresi kesinlikle hayal...

yüzde 10 öncedendi tekrar değiştirdiler :) :) bazı zeki insanlar önce anadoluya yerleşiyolar çalışmlarına başlıyorlar bu sırada dil ales hepsine çalış yükselt , daha sonra : şimdi daha fazla kadro var ben zamanında bu puanla buraya yerleştım şimdi nerelere yerleşirim diyip ordan oraya geçiyormuş meğerse :45: benim gibiler de kadro bekliyomuş :43: 3 yıl olayını ( mobing gibi özel durumlar haricinde ) destekliyorum.

tebrik ederim ielts puanından ötürü darısı benim başıma ben de 6 6.5 hedefliyorum :kkk:

Bence de benim gibi öylesine başvuranların önünü kesmek için şart bu ceza olayı. Bu arada yedek olayı yok mu öyp de?

İstanbuldan gitmek istiyorum kesinlikle ben de. Sevmiyorum çok bunaldım yolundan trafiğinden gürültüsünden. Bahçeli evim olabilecek bir yerde yaşamayı çok istiyorum. O yüzden başvurduğum işler hep istanbul dışı oldu. Gittiğim 2 görüşmeden biri Ankara biri Antalyaydı. Antalya beni çok heyecanlandırmıştı. Olmadı. O yüzden çok üzgünüm..

İnşallah hakkımızda hayırlısı olur artık..

Samsun beni korkutuyor açıkçası. 19 mayıs üniversitesinde çalışan kimse yok mu bana biraz moral verecek :)

Yok mu samsun'da yaşayan, 19 mayısta çalışan okuyan? :(

Maalesef yedek kazanan olmadığı için çok kadro yanıyor :(

öypde böyle bi durum var : öyp bi nevi çakılı kadro , çok uzun bi süre kazandığın yerdesin mecburi hizmet falan , zaten bi sürü alım yapıldı herkes kendi öğrencisiyle devam eder başka üniden öğrenci olmaz gibime geliyo :26: iyi araştırmak lazım, ömrün geçecek.

bi arkadaşım okuyor samsunda kimya mühendisliğinde, üniversite genel olarak zorluyo demişti , ne kadar doğru bilmiyorum :26:

Maalesef yedek kazanan olmadığı için çok kadro yanıyor :(

öypde böyle bi durum var : öyp bi nevi çakılı kadro , çok uzun bi süre kazandığın yerdesin mecburi hizmet falan , zaten bi sürü alım yapıldı herkes kendi öğrencisiyle devam eder başka üniden öğrenci olmaz gibime geliyo :26: iyi araştırmak lazım, ömrün geçecek.

bi arkadaşım okuyor samsunda kimya mühendisliğinde, üniversite genel olarak zorluyo demişti , ne kadar doğru bilmiyorum :26:

Benim gideceğim fakültenin dekanı da bizim eski hocalardan ders almışlığım var zamanında. Artık ona bir şekilde ulaşmam lazım. Kendi sanışman hocam vasıtasıyla. Bayağı okuyorum dünden beri durumlar karışıkmış. Zaten benim bölüm kurulma aşamasında. Henüz öğrenci almamışlar. Muhtemeln gitmem gerekmicekmiş falan filan. Ama ben soğudum açıkçası bu işte. Neyse ki bizim bölüm sayılı mezun veren bir bölüm. Zaten yüksek doktora yapan herkesi tanıyorum. Benden düşük puanlı olup da gitmek isteyen yoktur heralde :(( Umarım kimsenin hakkını yememişimdir. Ben başvururken hep yedek vardır sanıyodum. Şu an çok üzüldüm ya.

Senet olayı çok tuhaf ya. o kadar çalışmanın karşılığı buhar olup uçuyo. Tamam adam sana bel bağlıyor yard doç olucan ders vericen diye ama insanlık hali her şey olabilir ki. Bugüne kadar böyle bir şey yoktu da insanlar yard doçluktan kaçıyo muydu. Yoo harıl harıl kadro bekliyodu yine herkes. Bilmiyorum yard doçluğa başlayana kadar da ben orda çalışmışım bir emek vermişim. Ayrılmak istediğinde onun karşılığını geri vermek saçma. Hiçbir şey yapmasam bile zamanım gitmiş.

Senin kadar kendinden emin biri için çok güzel bir şey. Hayatımdaki en büyük kararsızlığımla karşı karşıyayım. O kadar okudum ettim ve kariyerime nasıl yön vermem gerektiğini bilemiyorum. Her şey boşa gitmiş gibi:5:

Son düzenleme:
:( Senet olayı maalesef çok kötü insan stres altında olur hep, ama insanları bi şekilde tutmaları lazım özellikle doğu üniversitelerinde.

mobinge uğrayan birisi ordan kaçmaya çalışmakta kesinlikle haklı ama sen gitcen yerine başkası gelecek bu sefer o yaşıyacak, sorunun kökten çözülmesi, hocaların bu duruma son vermesi gerek...

sen de şu an zor bi karar aşamasındasın eşinle ailenle enine boyuna tartışırsın sonra karar verirsin :)

Hayırlısı neyse o olsun öyp olmaz ama çok güzel bi iş bulursun bilemeyiz :44:

öyp ,senet dedik de aklıma geldi geçen sene öypli asistan intihar etmişti :50::50: herşeyin hayırlısı gerçekten , sağlık mutluluk olsun en başta..

:( Senet olayı maalesef çok kötü insan stres altında olur hep, ama insanları bi şekilde tutmaları lazım özellikle doğu üniversitelerinde.

mobinge uğrayan birisi ordan kaçmaya çalışmakta kesinlikle haklı ama sen gitcen yerine başkası gelecek bu sefer o yaşıyacak, sorunun kökten çözülmesi, hocaların bu duruma son vermesi gerek...

sen de şu an zor bi karar aşamasındasın eşinle ailenle enine boyuna tartışırsın sonra karar verirsin :)

Hayırlısı neyse o olsun öyp olmaz ama çok güzel bi iş bulursun bilemeyiz :44:

öyp ,senet dedik de aklıma geldi geçen sene öypli asistan intihar etmişti :50::50: herşeyin hayırlısı gerçekten , sağlık mutluluk olsun en başta..

Senet olayı çok fazla özgüven kırıcı bir şey ya. Tahmin edebiliyorum o asistanın neler yaşadığını. Zaten insan argör olunca sanki çalışma hayatına karşı biraz daha mesafeli oluyor. Özgüvenin olmuyor özel sektörde iş aramaya bile. Bir de bu senet olayı binince üstüne kim bilir ne kadar çaresiz hissetti kendini.

2 iş görüşmem b.k gibi geçince bende de bir özgüven zedelenmesi olduğu için anlıyorum işte. Bakalım neler yapıcam.

Teşekkür ederim yardımcı olduğun için. İnşallah istediğin olur senin de

Back