Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

mylife 35 cnm çok tebrik ederim inanılmaz sevindim zaten içime doğmuştu senin gebe olduğun ama açıkça diyemedim ümit vermemek için. allahım sağlıklı gebelik nasip etsin sağlıkla kucağına al bebeğini.

sağol canım. benimde içimden bi ses senin hamile olduğunu söylüyor. hatırlıyormusun bikaç gün önce sen tamamen umudunu kaybetmiştin ve ben sana umudunu kaybetmemelisin belirti olcak diye birşey yok,bende de hiç bir belirti yok ama bakarsın şubatın ilk hamilelik haberlerini kelebeklikuzu ve mylife35 verir demiştim. bak işte ben bugün o muhteşem 2. çizgiyi gördüm ki benimde daha 3 gün var bat a.... ve şimdi sıra sende bence biran önce bir test daha al ve yap çok çok silik çıkabilir benimde ilk dakikalarda öyleydi ama şimdi bayağı belli...
içini ferah tut.. bol şans :nazar:

Demiştim ya canım ateşim kafamı karıştırıyor...
Ovulasyon testinde pozitif görmek kesin yumurtlama olduğu anlamına geliyor mu sence?
Doktor kitlerin ateş yönteminden daha kesin olduğunu, ateşe artık itibar etmediklerini söyledi bana ama...Ben içimi rahatlatamadım....

Ateş çok değişken bir şey canım herhangi bir faktör etkileyebilir. Ama lh hormonu testi sonuçta hormonu ölçüyor çok daha net bir şey. Bence ovulasyon oldu bu konuda rahat ol. Benim geçen ay hamile olmama rağmen ateşim bir gün içinde 1 derece oynamıştı yani ateş ovulasyon testi ve akıntı takibi ile birlikte anlamlı. Bence ovulasyon testi bozuk değilse pozitif görmek kesin yumurtlama anlamına gelir çünkü lh piki yumurtlamadan önce oluyor.

Demiştim ya canım ateşim kafamı karıştırıyor...
Ovulasyon testinde pozitif görmek kesin yumurtlama olduğu anlamına geliyor mu sence?
Doktor kitlerin ateş yönteminden daha kesin olduğunu, ateşe artık itibar etmediklerini söyledi bana ama...Ben içimi rahatlatamadım....

tatlım ben hiç ateş ölçmedim ve bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım. bende de hiç 2. çizgi çok koyu olmadı haatta 1. çizgi kadar bile olmadı ve sonraki günlerde silikleşti... ama yumurtlamışım (tabi eğer gebelik testim yanlış değilse) yani ateşi baz almaktan vazgeç bence...

şubatın müjdeleri:
1) mylife35
2) kelebeklikuzu
3) bblau
4) belgisel
5) sevdebilge
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Ne güzel bir liste bu böyle :KK54: Allah isteyen herkesin dualarını kabul etsin inşallah canım. Ama ben ve sevdebilgeyi o listeden çıkart bence , benim aşılama yanlış zamanda oldu, sevdebilge de bu ay dinlenmede, tatilde. İnşallah biz mart ayı müjdeler listesinde oluruz :KK49:

Ne güzel bir liste bu böyle :KK54: Allah isteyen herkesin dualarını kabul etsin inşallah canım. Ama ben ve sevdebilgeyi o listeden çıkart bence , benim aşılama yanlış zamanda oldu, sevdebilge de bu ay dinlenmede, tatilde. İnşallah biz mart ayı müjdeler listesinde oluruz :KK49:

Belgiselcim, ya tuttuysa.....
Sevdebilge de tatilde ama haftasonları eşini görebileceğini söylemişti. şuanda kafası rahat bu durumda olma olasılığı var bence...

Ateş çok değişken bir şey canım herhangi bir faktör etkileyebilir. Ama lh hormonu testi sonuçta hormonu ölçüyor çok daha net bir şey. Bence ovulasyon oldu bu konuda rahat ol. Benim geçen ay hamile olmama rağmen ateşim bir gün içinde 1 derece oynamıştı yani ateş ovulasyon testi ve akıntı takibi ile birlikte anlamlı. Bence ovulasyon testi bozuk değilse pozitif görmek kesin yumurtlama anlamına gelir çünkü lh piki yumurtlamadan önce oluyor.

Aslında kasık ağrısı, ovu.testi, ateşin ani düşüşü, akıntı hepsi aynı gün oldu canım.
Sadece tekrar yükseliş az oldu ve geceleri kaliteli uyuyamadığım için ateşe güvenemiyorum.
Yani hep 07:30'da ölçüyorum ama o saatten önce birkaç kez uyanıyorum ve tuvalete kalkıyorum illaki. Kesintisiz 5 saat uyuyamıyorum, 7:30a kadar...Zaten 6 gibi eşim kalkıyor onla uyanıyorum...
FF ateş ortalamamı 36,45 belirlemiş.
19. gün 36,2 ve 20.gün 36,5tu...Ama daha yüksek olması lazımdı.
Ateş bence bana uygun bir yöntem değil.
Araştırdığım kadarıyla gece uyanmamak ve en az 5 saat kesintisiz uyumak gerekiyormuş....

Belgiselcim, ya tuttuysa.....
Sevdebilge de tatilde ama haftasonları eşini görebileceğini söylemişti. şuanda kafası rahat bu durumda olma olasılığı var bence...

O zaman sevdebilge listede kalsın ben hafta sonu konusu atlamışım canım. Ama benim yumurtlamam aşılamadan 30 saat önce oldu ve öncesinde de dr. yasağı olduğu için çalışmamıştık. Yumurta en fazla 24 saat döllenme yeteneğine sahip bu nedenle tutmasına ihtimal vermiyorum. Tabi Allah istedikten sonra herşey olur bir mucizede olabilir ama tıbbi olarak bu ay umutlu değilim. İnşallah mart ayında yeniden umutlanacağım ben :26:

Aslında kasık ağrısı, ovu.testi, ateşin ani düşüşü, akıntı hepsi aynı gün oldu canım.
Sadece tekrar yükseliş az oldu ve geceleri kaliteli uyuyamadığım için ateşe güvenemiyorum.
Yani hep 07:30'da ölçüyorum ama o saatten önce birkaç kez uyanıyorum ve tuvalete kalkıyorum illaki. Kesintisiz 5 saat uyuyamıyorum, 7:30a kadar...Zaten 6 gibi eşim kalkıyor onla uyanıyorum...
FF ateş ortalamamı 36,45 belirlemiş.
19. gün 36,2 ve 20.gün 36,5tu...Ama daha yüksek olması lazımdı.
Ateş bence bana uygun bir yöntem değil.
Araştırdığım kadarıyla gece uyanmamak ve en az 5 saat kesintisiz uyumak gerekiyormuş....

Eğer akıntı ve ovulasyon testinde pozitif aynı günlerde olduysa zaten bu ikisi yeterli, ateşe takılma canım. Herhangi bir nedenle düşmüş olabilir. Bence umutsuz olmak için hiç bir nedenin yok.

tatlım ben hiç ateş ölçmedim ve bu ay ilk defa ovulasyon testi kullandım. bende de hiç 2. çizgi çok koyu olmadı haatta 1. çizgi kadar bile olmadı ve sonraki günlerde silikleşti... ama yumurtlamışım (tabi eğer gebelik testim yanlış değilse) yani ateşi baz almaktan vazgeç bence...

Benim 19. gün tam pozitif oldu canım. T çizgisi C'den koyuydu.
Evelki ayda da 21. gün yumurtladığım için 19. gün olabilir diyorum aslında ama....Bilmem ki....

Eğer akıntı ve ovulasyon testinde pozitif aynı günlerde olduysa zaten bu ikisi yeterli, ateşe takılma canım. Herhangi bir nedenle düşmüş olabilir. Bence umutsuz olmak için hiç bir nedenin yok.

Evet aynı gün oldular canım. FF'de tutuyorum ya, hepsini kaydetmişim.

şubatın müjdeleri:

1) mylife35
2) kelebeklikuzu
3) bblau
4) belgisel
5) sevdebilge
6) yslzytn
7) .....................

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

şubatın müjdeleri:

1) mylife35
2) kelebeklikuzu
3) bblau
4) belgisel
5) sevdebilge
6) yslzytn
7) .....................

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bak bidaha diyorum ağzın bal yesin mylife. her ne kadar şu saçma ama beni boş yere ümitlendirmeyen karamsar tarafım dur beeee hemen sevinme desede mutluyum be canlarım.
gerçekten iyiki varsınız. kendi dışında diğerleri içinde gönülden isteyene rabbim bir an önce versin inşallah.

bak bidaha diyorum ağzın bal yesin mylife. her ne kadar şu saçma ama beni boş yere ümitlendirmeyen karamsar tarafım dur beeee hemen sevinme desede mutluyum be canlarım.
gerçekten iyiki varsınız. kendi dışında diğerleri içinde gönülden isteyene rabbim bir an önce versin inşallah.

İnşallah canım...
Maalesef hepimiz içinde öyle karamsar bi taraf var ama bence sen hamilesin canım...O idrarda hormon yoksa, istersen sabaha kadar test kabının içinde tut. Olmayan şey ölçülür mü :KK16:

İnşallah canım...
Maalesef hepimiz içinde öyle karamsar bi taraf var ama bence sen hamilesin canım...O idrarda hormon yoksa, istersen sabaha kadar test kabının içinde tut. Olmayan şey ölçülür mü :KK16:

ya cnm ama bu coretst markaydı biliyosundur belki kağıt cubuk gibi bişey. max. seviyeyi geçmeyin yazıyo kagıtta ondan test bozulmus olabılır dıyorum. normal plastık kaplı test olsa sorun olmazdı bencede. gerçi hemen çıkardım.
hem ovulasyonda pozitif çıktı. test bozuktur desem daha oncede yaptım çizgi yoktu şimdimi bozuldu. kısmet artık cnm allahım inşallah vermiştir bu ay.

ya cnm ama bu coretst markaydı biliyosundur belki kağıt cubuk gibi bişey. max. seviyeyi geçmeyin yazıyo kagıtta ondan test bozulmus olabılır dıyorum. normal plastık kaplı test olsa sorun olmazdı bencede. gerçi hemen çıkardım.
hem ovulasyonda pozitif çıktı. test bozuktur desem daha oncede yaptım çizgi yoktu şimdimi bozuldu. kısmet artık cnm allahım inşallah vermiştir bu ay.

tatlım bence 2 test aldır. bu akşam çıkmazsa yarın sabah ilk idrarınla yap. ben sabah 9,30 a kadar tutmuştum idrarımı öyle bile ilk zamanlar çok silikti...

Ovulasyon pozitif vermezdi ama....
Bhcg ile LH arasında bir bağlantı olduğunu Belgisel'e doktoru söylemişti.
Bhcg'yi etkileyebilecek bir ilaç,iğne filan kullanmıyosun dimi? Çatlatma iğnesi vs. bişey?

tatlım bence 2 test aldır. bu akşam çıkmazsa yarın sabah ilk idrarınla yap. ben sabah 9,30 a kadar tutmuştum idrarımı öyle bile ilk zamanlar çok silikti...
cnm bugun alıcam test eşimi bekliyorum gelsin diye. gerçi ablasıyla birlikte gelceklermiş almaya beni uydurcam artık bişi ağrı kesici alıcam falan derim.
Ovulasyon pozitif vermezdi ama....
Bhcg ile LH arasında bir bağlantı olduğunu Belgisel'e doktoru söylemişti.
Bhcg'yi etkileyebilecek bir ilaç,iğne filan kullanmıyosun dimi? Çatlatma iğnesi vs. bişey?

aa doktorun söylemesi güzel bi haber. silik çıkmış olsaydı gene acabamı derdim ama baya koyu çıktı. yok cnm hiç ilaç ta kulanmıyorum. boğazım ağrıyodu pastil bile almadım .:KK1::KK1:

X