Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

arkadaşlar benim bugün adetin 15.günü.
ovulasyon testi ile 3 gündür bakıyorum ama hep tek çizgi.
ben yumurtlamıyormuyum acaba bu ay??
ama kasıklarımda ağrı var

Son düzenleme:
28-29 günde bir oluyorum

testleri doğru uyguluyormusun? en uygunu; 4 saat hiçbirşey yeme, içme ve tuvalate çıkma ayrıca sabah 11 - 12 gibi en doğru sonuçlar alınıyor genelde. ve tabiki 15. gün çok geç bi zaman değil. her gün düzenli bakmaya devam etmelisin. hatta şüphen varsa günde 2 kere yap testi (örn: sabah:11.00 akşam 22.00 )

testin kullanma talimatına göre uyguluyorum akşam 7 de yapıyorum 3 gündür,en geç 8 demiş talimatta.
ben geç ayda geç yumurtlamıştım acaba ondan mıdır??

testin kullanma talimatına göre uyguluyorum akşam 7 de yapıyorum 3 gündür,en geç 8 demiş talimatta.
ben geç ayda geç yumurtlamıştım acaba ondan mıdır??

yumurtlaama günü kişiye göre değişiyor ki sen daha öncede bakmışsın geç yumurtluyormuşsun. o yüzden telaş yapma bence testlere devam et düzenli. ayrıca 2 günde bir de "aşk yapmayı" unutma belki testlerinde sorun vardır. zamanını boşuna harcama

teşekkür ederim mylife
geçen ay klomen kullandım,yumurtlama takibi yaptırdım
gün aşırı "aşk yapıyorum"
tekrar teşekkür ederim...

tekrar merhaba herkese biraz önce yakın bi arkadaşımla görüştüm onlarında bi senedir bebişleri olmuyordu ama şimdi hamileymiş ve o ay farklı olarak adet bitiminden sonraki hergün eşiyle yakınlaşması olmuş taki adetine bi hafta kala ve ilişki sonra ayağa kalkmadan bacakları yukarıda yatmış oda başka birinin tavsiyesi üzerine denemiş paylaşmak istedim

her gün mü ??????? :26:
bende 5 dk kadar ayaklarımı yukarı kaldırdım bu ay yumurtlama günlerinde ve yataktan kalkmadım uzunca bisüre... ama 2 günde bir aşk yaptık genelde

bende 5 dk kadar ayaklarımı yukarı kaldırdım bu ay yumurtlama günlerinde ve yataktan kalkmadım uzunca bisüre... ama 2 günde bir aşk yaptık genelde

Ben de 2 günde birle geçen ay tutturmuştum.
Sperm kalitesi açısından 2 günde bir en iyisi diyorlar.
Bir de ben yataktan hiç kalmıyorum, mümkünse banyoyu ertesi güne bırakıyorum.
Bazen de belime yastık koyuyorum.

peki ayaklarını kaldırmışmıydın? ben onu duydum ama yapması zor en fazla 3-5 dakika duruyorum sonrasında uzatıyorum bazen yastık koyuyorum.

evet canım hergün dedi kadın için daha iyiymiş ve eşide genelde tatlı türü yemiş o yarım saat ayakları yukarda beklemiş ve sonra yataktan kalkmamış kuzenimede dok hergün demişti ama bana biraz garip gelmişti ama bunu duyunca biraz düşündürdü

bende banyoyu ertesi güne bırakıyorum ama herzaman gün aşırı yapamamıştık benim problemlerim vardı kanallarım tıkalıydı laporoskopi felan oldum daha adetim yeni düzene giriyo

peki ayaklarını kaldırmışmıydın? ben onu duydum ama yapması zor en fazla 3-5 dakika duruyorum sonrasında uzatıyorum bazen yastık koyuyorum.

Yok hiç kaldırmadım...
Yalnız daha önceki aylarda çok fazla meni dışarı kaçıyordu. Etkisi yok hamile kalamamakla, giden kadarı kafi diyorlar ama bilemiyorum...
Geçen ay, dışarıya minimum kaçırmayı da başardım...Tutabiliyorum, öyle bir meleke geliştirdim

bende banyoyu ertesi güne bırakıyorum ama herzaman gün aşırı yapamamıştık benim problemlerim vardı kanallarım tıkalıydı laporoskopi felan oldum daha adetim yeni düzene giriyo

Gün aşırı en garanti yöntem diyorlar. Ovulasyon günlerini de ayırt etmeden gün aşırı çalıştık.
Ovulasyondan sonra garanti olsun diye 6-7 gün bırakmadık çalışmayı.

merhaba
Yarın yumurta takibine başlayacağız.Eğer bu ayda tutturamazsam mutlaka ovulasyon testlerinden alacağım.Yarın adetimin 11.günü ,yumurtamın kaç cm.olması gerektiğini biliyormusunuz?Meraktan öleceğim.Zaten doktor suratsız birde kötü haber alırsam diye heyecanlanıyorum.

Canım okuduğum kadarıyla 18-20 mm olduğunda çatlatma iğnesi yapılıyormuş...
Adetlerin kaç gün sürüyor?

Bir de şöyle bir yazı buldum canım:
Ovulasyon Takibi

Adet kanamasının olduğu ilk günü 1. gün olarak kabul edersek, siklusun 3.-4. günü vajinal yol ile ultrasonografi yapılır. Her iki yumurtalığın (ovaryum) görünümü ve içindeki folikül sayıları değerlendirilir. İkinci ultrasonografik inceleme, ilk değerlendirme sonuçları göz önünde bulundurularak, yaklaşık siklusun 7.-9. günleri arasında yapılır. Folikül gelişimi kayıt edilir. Bu bulgular göz önünde tutulmak kaydı ile siklusun 11-12. günleri tekrar inceleme yapılır. Normal şartlarda yumurtanın hangi yumurtalıkta gelişeceği belirmeye başlamıştır. Bir sonraki inceleme en son yapılan inceleme bulgularına göre değişmekle birlikte 13-14 günlerde yapılır. Ovulasyona hazır olan folikül yaklaşık olarak 20-22 mm boyutlarına erişmiştir . Bu dönemde yapılacak olan cinsel birliktelik veya aşılama ( intrauterin inseminasyon) ile gebelik şansı artar. Ovulasyon gerçekleştikten sonra folikül içindeki sıvı karın boşluğuna dökülür. Ultrasonografi ile bakıldığında daha önce 20-22 mm boyutlarında ki folikül kisti küçülmüş ve büzüşmüş olarak gözlenir (Resim 1-2 ). Rahmin arkasındaki bölgede ( douglas) karın boşluğuna dökülmüş olan sıvı görülür.

Ovulasyon öncesi:

Ovulasyon sonrası:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…