- 24 Eylül 2010
- 6.241
- 11
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
- #12.441
Günaydın canım, eğer 5 hafta olduysa o zaman değerin normların altında ama bu hormon bir anda da yükselebilir canım. 2 gün sonra 50'li değerlere çıkabilir burada değerleri bir anda artan insanlar var. Ayrıca geç döllenme olduysa dediğin gibi bu tablo uygulanamaz, düşünsene regline yakın yumurtlayan bir kişi için bu tablonun hiç bir anlamı olmaz. Beta hcg yükselirse tabi ki sağlıklı bir gebelik olur. Benim kızımda geç döllenmeydi ve idrar testinde bir hafta sonra çok silik çıktı, lobaratuvarda 10 gün sonra idrar testi yaptırdım onlar bile var gibi dediler. Yani düşün regli 10 gün geçmiş var gibi diyorlar. Ultrasonda görünce emin olmuştuk, demek ki ilk başlarda değerler çok düşüktü. Allah'a şükür gayet sağlıklı doğdu. Önemli olan hormonun yükselmesi, yükselirse bu noktada endişelenmene gerek yok canım ve hala regl görmemiş olman da çok iyi bir işaret. Bana artıyor gibi geliyor ama sonra olumsuz bir şey olursa üzülmeni istemediğim için fazla bir şey söylemiyorum. Sen bugün bir ovulasyon testi daha yap bakalım koyulaşma olmuş mu? Eğer evde gebelik testi varsa onla da bir bak hayalet çizgi bile olsa çıkıyor mu? Bir artış varsa belki anlarız.
Peki ultrasonda ne zaman gördünüz?