Ovulasyon (Yumurtlama) Testleri Hakkında Merak Ettikleriniz

selam arkadaslar bende bu gun ovulasyon testi yaptım 2 çizgi çıktı dun ılışkıye gırmıstık inşlh bebeğimiz olur allah tum ısteyenlere nasıp etsın

Merhaba arkadaşlar , bugun adetin 14. Gunu ilk defa ovulasyon testi kullanıyorum adetlerimde düzensiz saat beş gibi test yaptım kurallarına uyarak t çizgisi hafif pembe idi ve bugün ara sıra kasık ağrım oluyor akintimi da bugün biraz arttı ve önceki günlere göre daha esnek acaba bi kaç güne yumurtam catlicak mı benim gibi olup bu konuda tecrübesi olan var mi?
Adet oldum :KK43:

Benim bu ay hiç akımtım olmadı.ovu testindede çift çizgi çıkmadı :KK43:( sanırım yumurtlama olmadı.ayın 17 si gibi regl.

Ovulasyonda çift cizgiyi yakaladim. 3 günü değerlendirdik. Polikistte var bende. Şimdi adetime 1 hafta var ama 10 gündür göğüs uçlarım acıyo. Dua edin nolur tutmuş olsun. :dua:

adet olabilien pko bir bayan olarak. ovülasyon testlerini yanlış kullandığımızı yada pko nedeniyle yumurtlamanın karışık olduğunu düşünüyorum.bir sürü gelişimi ortaya karışık yumurta var.en gelişmişi çatlamaya çalışsa da çatlaması tam manası ile adet gününe yakın oluyor diye düşünüyorum.

Kızlar hamile kalmak için bir süredir ovulasyon testlerinden faydalanıyorum. Başlarda testi yapmadan önce idrarımı 2-3 saat tutuyordum ama ben normalde çok sık su içen ve dolayısıyla sık wc ye giden biriyim. Hep iş çıkışı eve gelince test yapıyordum ama bir süre sonra idrar tut ateş ölç vs artık zor gelmeye başladı. Ben de bir iki aydır (artık genellikle her ayın kaçıncı gününde yumurtladığımı da biliyorum, pek değişmiyor) tahmini ovulasyon zamanım bir kaç gün sabahları ilk idrarla test yapmaya başladım. Ve şunu fark ettim, eğer sabah idrarıyla çift çizgi çıkıyorsa, o gün muhtemelen akşam da aynı sonuç çıkacak. Ve denedim sabah yaptığımda koyu çıkan çizgi, akşam idrarımı tuttuğumda da koyu çıktı. Aslında sabahki idrar bana ipucunu vermişti =) Artık sadece sabah idrarımdan anlayabiliyorum. Akşama pek takılmıyorum, yapabilirse yapıyrum yoksa da sabahki testlerin beni yanıltmadığını gördüm.
Kısaca tahmini ovulasyon günlerini bilenler sabah idrarıyla da sonuca ulaşabilirler. Bence o kadar süre idrarı tutmaya gerek yok. Bu bilgi benim gibi idrarını tutmakta zorlananlar ve strese girenlern işine yarar diye paylaşıyorum. Tabi ovuasl-yon tesitne göre de sonuç değişebilir belki. Benimki lab. ile başlayandandı

Kizlar merhaba.ben bugün ilk defa ovulasyon testi yaptım bi bakarmısınız.dünde eşimle birlikte olduk.bugün durup yarın ve diger günlerimi degerlendirmeliyim.lütfen yardım edin
P_20170508_224325_1.jpg

Kizlar merhaba.ben bugün ilk defa ovulasyon testi yaptım bi bakarmısınız.dünde eşimle birlikte olduk.bugün durup yarın ve diger günlerimi degerlendirmeliyim.lütfen yardım edinEki Görüntüle 1993065

Bana sanki bir tık daha koyulaşması lazım gibi geldi 2. çizginin. Spermelerin ort 2 gün yaşadığı varsayılırsa, bugunü es geçip yarını değerlendirebilirsiniz. Ama risk almak istemiyrsanız bugunü de değerlendirin. Bende normalde koyu çizgi çıktıktan 12-24 saat arası tahminim çatlama oluyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Bir de istatistiklere göre, aslında ovulasyondan 2-3 gün önce girilen cinsel ilişkilerde gebe kalma şansı daha fazlaymış. Tabi ovulasyon günü de ilişkiyi kaçırmamak lazım.

Bana sanki bir tık daha koyulaşması lazım gibi geldi 2. çizginin. Spermelerin ort 2 gün yaşadığı varsayılırsa, bugunü es geçip yarını değerlendirebilirsiniz. Ama risk almak istemiyrsanız bugunü de değerlendirin. Bende normalde koyu çizgi çıktıktan 12-24 saat arası tahminim çatlama oluyor. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Bir de istatistiklere göre, aslında ovulasyondan 2-3 gün önce girilen cinsel ilişkilerde gebe kalma şansı daha fazlaymış. Tabi ovulasyon günü de ilişkiyi kaçırmamak lazım.
cevap verdigin icin cok teşekkür ederim.ben ilk kez yapıyorum bu testi.o yuzden tam bilemedim ne yapcağımi.bugun duralım bencede.yarın ve sonraki günlerde test yapar o günleri iyi degerlendiririm.birde iki cizgide koyu çıktıktan sonra 24 saat icinde catlama oluyormus galiba.ben testi ilk kez yaptığım icin sizin kadar bilinçli degilim

cevap verdigin icin cok teşekkür ederim.ben ilk kez yapıyorum bu testi.o yuzden tam bilemedim ne yapcağımi.bugun duralım bencede.yarın ve sonraki günlerde test yapar o günleri iyi degerlendiririm.birde iki cizgide koyu çıktıktan sonra 24 saat icinde catlama oluyormus galiba.ben testi ilk kez yaptığım icin sizin kadar bilinçli degilim

Genelde 24-48 saat sonra deniyor ama benim 24 saati bulmuyor, ort 12 saat sonra çatlıyor sanırım cunku ertesi gün testi tekrarladığımda çizgi silikleşiyor ve ovu günü hafif kramplardan ve yoğun akıntıdan artık hissedebiliyorum resmen. Zaten bir kaç ay takip et , günleri not al, ort hangi günler ovulasyon oluyor daha çabuk anlayabileceksin. Ben de bir kaç aydır takip ediyorum, günlerim en fazla 1 oynadı. Ama takip etmek lazım tabi. İnşallah en kısa sürede hamile kalırız:anneadayı:

Genelde 24-48 saat sonra deniyor ama benim 24 saati bulmuyor, ort 12 saat sonra çatlıyor sanırım cunku ertesi gün testi tekrarladığımda çizgi silikleşiyor ve ovu günü hafif kramplardan ve yoğun akıntıdan artık hissedebiliyorum resmen. Zaten bir kaç ay takip et , günleri not al, ort hangi günler ovulasyon oluyor daha çabuk anlayabileceksin. Ben de bir kaç aydır takip ediyorum, günlerim en fazla 1 oynadı. Ama takip etmek lazım tabi. İnşallah en kısa sürede hamile kalırız:anneadayı:
insallah ya.benimde dun cok kasık ağrım vardı.beyazla sari arası bi akintimda var.artık yarın ve sonraki günleri degerlendiririz.sonrasinda hayırlısı olsun :KK66:

Bunuda sabah 7buçuk gibi yaptim.bu seferde silik çıktı.anlamadim.aaa ama ilk idrarim değildi.sabah 6 gibi tuvalete kalkmistim.ilk olmamasi etkili olur mu ? Tez canlıyım biraz.ilk kez yapiyorum ya duramadım :) ben en iyisi dünn akşam yaptigim saatte akşam gene yapip ona bakayim.
P_20170509_073533_1.jpg

Bunuda sabah 7buçuk gibi yaptim.bu seferde silik çıktı.anlamadim.aaa ama ilk idrarim değildi.sabah 6 gibi tuvalete kalkmistim.ilk olmamasi etkili olur mu ? Tez canlıyım biraz.ilk kez yapiyorum ya duramadım :) ben en iyisi dünn akşam yaptigim saatte akşam gene yapip ona bakayim.Eki Görüntüle 1993121
Ben sabah idrarıyla da yaptım silik çıktı gün içinde de yaptım silik çıktı.. lobaquick marka kullandım ama memnun kalmadım ben hepsini bitirdim. Aman olacağı varsa olur zaten

Ben sabah idrarıyla da yaptım silik çıktı gün içinde de yaptım silik çıktı.. lobaquick marka kullandım ama memnun kalmadım ben hepsini bitirdim. Aman olacağı varsa olur zaten
bende o markayi kullanıyorum.ben dün aksam yapmistim bundan daha belirgindi.benim acemilik oldugu icin 4 lu almıştım.ikisini kullandım zaten :) bugün ve yarin aksam yaparım.denemelerimizede devam ederiz.sonrasida kader kısmet

Kızlar benim adetim biteli 4 gün oldu iki çizgi çıktı hemen beraber olmalıyım bebek için
6 gün sürdü bu ay adetim 2 gün evvel oldu test böyle çıktı ve degerlendirdik bugün de yakinlasmak gerekir test bu şekilde eve gidince tekrar yapacağım test

Eklentiler

• IMG-20170508-WA0006.jpeg
    IMG-20170508-WA0006.jpeg
    35,2 KB · Görüntüleme: 82
Kızlar Merhaba benim ovulasyon testim iki gündür böyle çıkıyor sizce yumurtaladim mi beraber olmalimiyim eşimle bide dünden iki çizgiyi yakalamistim bi gün ara mi vermeliyim yoksa değerlendirmeliyiz lütfen acil cevap

Eklentiler

• 20170509_120633.jpg
    20170509_120633.jpg
    36,9 KB · Görüntüleme: 79
Ben bu işten bisey anlamadım.gittikce siliklesti.biraz önce yaptim sabahkinden daha silik.dünkide hepsinden koyuydu.

X