Ovulasyon Testleri Gebeliği Öğrenmek İçin Kullanılabilir mi?

Bence bir an önce kan testi yaptır.bekleme eğer bebek varsa bir an öncede kontrollerine başlarsın.
6 aydır sürekli hüsrana uğradığım için çok korkuyorum. En azından pazartesi gününü bekleyip test veririm. Allah hepimize sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin :)

Kizlar bebek sahibi olmayi isterken bat saymak ne streslidir ben de bilirim.simdi cok tatli bi kizim var masallah.size yardimci olmak adina girdim topige.ben gebeligimi ovulasyon testiyle ogrendim.evde bi suru vardi ve gebelik testim yoktu.zaten daha bata 2 gun vardi.hadi sansimi deneyeyim dedim.her ay yaptigimda 2.cizgi ya silik ya da hic olmazken gebe kaldigim ay ikisi de sanki ovulasyon gunumdeymis gibi kopkoyuydu.hatta emin olmak icin 6 aylik gebe arkadasima da.yaptirdim.ayniydi ikimizinde. Sonra heyecanla gebelik testi aldim.2.cizgi yok.dedim ya erken yaptigim icin ya da gebe diilim ondan cikmadi dedim.ama 15 dk sonra ne goreyim.2.cizgi gebelik testinde de cikti.o cok silikti.bir de sabah ilk idrarla yapmamistim.kan testinr gittik kosarak.ve sonuc pozitif! O yuzden ovulasyon testlerinden de ogrenebilirsiniz.cunku hamileysen sadece bhcg yukselmiyor.lh hormonu da yukseliyor.yalniz cok dikkat.ovulasyon testinde silikligin anlami yok.koyu olmali
Ben de test yaptım. T çizgisi çok koyu ama c çizgisi kadar kalın değil. Nasıl yorumlamam gerekiyor?

Eklentiler

• 1611358767172670498470619697544.jpg
    1611358767172670498470619697544.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 101
Kızlar merhaba,
Bu ay test yapmadım ama belirtilere göre 7-8 gün önce yumurtladım. Ovulasyon testi yapsam çıkar mı sizce yoksa erken mi 🙏

10 gün var daha olmama. Ama kasıklarım sırtım ve bacaklarım 3 gündür çok kötü ağrıyor. O yüzden bu kadar erkek test yaptım. Ama dediğiniz gibi beklemek lazım sanırım.
Bence de bu gebelikten kaynaklı değil yeni yumurtlama oluyor baZen iki kez olur yumurtlama .Eğer gebelik varsa Ovulasyon testi gebelik testi ile aynı anda tam koyu çıkıyor öncesinde silik çıkıuor. Öyle erkenden öğrenmek mümkün değil . Ben ovulasyon testi ile gebe kaldımda testler yumurtlama sonrasında silikleşti. Adetten birkaç gün öncede tam silkti. Adet günü tam kopkoyu olmuştu ve gebelik testimde pozitifti. Gebelik testi evde yoksa onun yerine geçer ama asla erkenden öğrenmeye sebep değil. Hiçbir erken gebelik testi de işe yaramıyor. Ben erken gebelik testi denedik negatifti ertesi gün normal test pozitif oldu. Kanda beta yeni oluşmaya başlamıştı. Adetten 3-4 gün önce kan yada gebelik testi yapın çıkıyor . Yumurtlamadan sonraki tam 11. Gün testler çıkıyor.

Son düzenleme:
Bence de bu gebelikten kaynaklı değil yeni yumurtlama oluyor baZen iki kez olur yumurtlama .Eğer gebelik varsa Ovulasyon testi gebelik testi ile aynı anda tam koyu çıkıyor öncesinde silik çıkıuor. Öyle erkenden öğrenmek mümkün değil . Ben ovulasyon testi ile gebe kaldımda testler yumurtlama sonrasında silikleşti. Adetten birkaç gün öncede tam silkti. Adet günü tam kopkoyu olmuştu ve gebelik testimde pozitifti. Gebelik testi evde yoksa onun yerine geçer ama asla erkenden öğrenmeye sebep değil. Hiçbir erken gebelik testi de işe yaramıyor. Ben erken gebelik testi denedik negatifti ertesi gün normal test pozitif oldu. Kanda beta yeni oluşmaya başlamıştı. Adetten 3-4 gün önce kan yada gebelik testi yapın çıkıyor . Yumurtlamadan sonraki tam 11. Gün testler çıkıyor.
Ben de buna daha fazla ihtimal verdim ve bugünleri ne olur ne olmaz değerlendirdim. İkinci kere koyulaşınca şaşırdım. En iyisi adetin gecikmesi i beklemek. :)

Muhtemelen haklısınız. Bekleyeceğim ben de :)
Tekrardan test yaptınız mı merak ettim testleriniz hala koyu çıkıyorsa Çokkk yüksek ihtimal hamilesiniz. Benim ilk gebeliğimde adete 10 gün kala ovulasyon testim pozitifti 6 gün kalana kadar hep pozitif çıktı ve adete 6 gün kala erken gebelik testinde pozitifi gördüm. İkinci yani şuan ki gebeliğimi de adete 4 gün kala ovulasyon testi ile öğrendim aynı gün gebelik testinde silik çizgi gördüm. Yani kim ne derse desin en erken gebelik sonucunu ovulasyon testleri veriyor tecrübeyle sabit ☺️

Merhaba benim adet tarıhım 28 Ocak yumurtam 14unde pikti sonra çatladı ve siliklesti. Ikı gundur testlerım yenıden koyulaşmaya başladı resimdekinden bı tık daha koyu . Neden olabilir. Hamılelık ıcin bi belirtimde yok

Eklentiler

• IMG_20210124_142930_3.jpg
    IMG_20210124_142930_3.jpg
    138 KB · Görüntüleme: 104
Araştırmalarım sonucu yeni bir siteye daha ulaştım ve şunu buldu: "yes, it can be done. Ovulation predictor tests (known as OPK's because they are normally sold in a set of tests known as a "kit," thus the K) will show a positive result when a woman is pregnant, as well as when she's ovulating." "evet, ov. testleri gebelik testi olarak kullanılabilir. OPK(ov.testleri)bir kadın hamileyse yumurtlama zamanında gösterdiği gibi pozitif gösterebilir." Ama bunu önermediğini söylüyor, yani gebelik testi yerine OPK kullanmanızı önermiyormuş. Ama benim bu forumda ve yabancı bir forumda okuduğum, eğer gebelik varsa ov.testleri pozitif çıkarmaya devam ediyor, henüz gebelik testleri negatif çıkarırken. Belli bir süre sonra onlar da pozitif oluyor. Zaten bizim derdimiz hamilelik varsa bunu en erken nasıl öğrenebileceğimiz değil mi? Ben de bu ay aldığım ov.testlerini adetime yakın yapmaya devam edeceğim inşallah. Umarım pozitifi görürüm.. Amacım ov.testlerini kullananların olur da hamile kalırlarsa bunu biraz daha erken öğrenebilmeleri... Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün.:KK71:
Adete 4 gun var ovü testim bu sekilde resımdekınden bı tık daha koyu. İki gundur koyulasmaya basladı ovü testim sanki pozitife dogru gidiyor

Eklentiler

• IMG_20210124_142930_3.jpg
    IMG_20210124_142930_3.jpg
    138 KB · Görüntüleme: 138
Merhaba benim adet tarıhım 28 Ocak yumurtam 14unde pikti sonra çatladı ve siliklesti. Ikı gundur testlerım yenıden koyulaşmaya başladı resimdekinden bı tık daha koyu . Neden olabilir. Hamılelık ıcin bi belirtimde yok
Görseldeki tam koyu değil hamilelik olunca t ve c aynı koyulukta oluyor gittikçe koyulaşıyor ise erken gebelik testi ile sonuç alırsınız bence

X