Ovulasyon testi yapan arkadaşlar bi bakarmısınız

terapique

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2024
373
70
30
Merhabalar,
Ovulasyon testi yapan arkadaşlar doğrusu nasıl yapıldıgını bilmiyorum bu zamana kadar da hiç uygulamadım. bazıları sıvı alımını bir saat önceden kesin diyor bazıları iki saat önceden. Çok su tüketen biriyim bir saat önceden sıvı alımını bıraksam uygun olur mu bilemiyorum. İki saat benim için uzun bir süre. Düzgün düzenli yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi sabah mı uyguluyorsunuz akşam üstümü veya akşam mı? Klomen tedavisine başlıcam, suan adetin 1. Günündeyim 4. Günü doktora gidicem klomene başlıcam onunla birlikte ovulasyon testi yapmak istiyorum hamileliğe bir nevi hazırlık diyelim. Adet bitiminden kaç gün sonra başlanıyor genel bir bilgi verirmisiniz
Teşekkürler

Merhabalar,
Ovulasyon testi yapan arkadaşlar doğrusu nasıl yapıldıgını bilmiyorum bu zamana kadar da hiç uygulamadım. bazıları sıvı alımını bir saat önceden kesin diyor bazıları iki saat önceden. Çok su tüketen biriyim bir saat önceden sıvı alımını bıraksam uygun olur mu bilemiyorum. İki saat benim için uzun bir süre. Düzgün düzenli yapan arkadaşlar yardımcı olabilir mi sabah mı uyguluyorsunuz akşam üstümü veya akşam mı? Klomen tedavisine başlıcam, suan adetin 1. Günündeyim 4. Günü doktora gidicem klomene başlıcam onunla birlikte ovulasyon testi yapmak istiyorum hamileliğe bir nevi hazırlık diyelim. Adet bitiminden kaç gün sonra başlanıyor genel bir bilgi verirmisiniz
Teşekkürler
Doktor tedavisi ile ilerliyorsanız ovülasyon testlerini önermiyorum, kafa karıştırıp stres sokar. Ha illa yapacaksanız da akşam yapmanız uygundur bence. Aynı saatte olmasına özen gösterin ve sıvı alımını 2-3 saat önceden bırakın. İlk defa yapacaksanız adetten hemen sonra başlayın. Ama dediğim gibi zaten doktor kontrolünde ilerleyeceğiniz için kafa karıştırır. Bana doktorum bırak demişti direk.

Doktor tedavisi ile ilerliyorsanız ovülasyon testlerini önermiyorum, kafa karıştırıp stres sokar. Ha illa yapacaksanız da akşam yapmanız uygundur bence. Aynı saatte olmasına özen gösterin ve sıvı alımını 2-3 saat önceden bırakın. İlk defa yapacaksanız adetten hemen sonra başlayın. Ama dediğim gibi zaten doktor kontrolünde ilerleyeceğiniz için kafa karıştırır. Bana doktorum bırak demişti direk.
Yumurtlama zamanlarımı açıkcası bilmiyorum cünkü adet düzensizliğim var. Adet olmam için doktorum duphaston verdi 10 gün boyunca sabah ve akşam kullandım. Klomen kullanırken avulasyon testide yapıyım en azından yumurtlama zamanımı görürüm diye düşündüm. Cünkü klomenle beraber gün aşırı birliktelik isteyecek. 2-3 saat sıvı almamak benim için sıkıntı yani çok su içen biriyim bazıları bir saat öncesi sıvıyı kesin demiş hangisi dogru bilemiyorum ya
Bu arada teşekkür ederim✨

Merhabalar,
Teşekkürler
Ben sabah uyandıktan 1 saat sonra uyguluyordum

Ben sabah uyandıktan 1 saat sonra uyguluyordum
Sizin yaptıgınız daha mantıklı ama daha çok öğleden sonra ve akşam üstü yapanlarda var. Siz kullanım sürecinde test pik oldugunda akıntınızda geliyormuydu yani testle doğru orantıdamıydı herşey.
T cizgisi C den daha koyu yada aynı eşitlikte oldugunda yumurta çatlamış mı oluyor yoksa çatlamaya hazır mı oluyor acaba?

Sizin yaptıgınız daha mantıklı ama daha çok öğleden sonra ve akşam üstü yapanlarda var. Siz kullanım sürecinde test pik oldugunda akıntınızda geliyormuydu yani testle doğru orantıdamıydı herşey.
T cizgisi C den daha koyu yada aynı eşitlikte oldugunda yumurta çatlamış mı oluyor yoksa çatlamaya hazır mı oluyor acaba?
Bir bakın isterseniz,evet akintim geliyordu likten sonra bir kaç gün içinde sümüksü akintim oldu sonra 18 ağustos adet günüm benim ama ben 6 sında kan verdim negatif cikti sonra hamilelik hissettim belirtilerini yasiyordum ,9 ağustosta erken gebelik yaptım çok hafif çizgi çıktı.bu ilk attığım ovulasyon,ikincisi gebelik takip ettim erken gebelik testiyle

Eklentiler

• 1000095912.jpg
    1000095912.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 42
  • 1000095878.jpg
    1000095878.jpg
    38,9 KB · Görüntüleme: 43
Bir bakın isterseniz,evet akintim geliyordu likten sonra bir kaç gün içinde sümüksü akintim oldu sonra 18 ağustos adet günüm benim ama ben 6 sında kan verdim negatif cikti sonra hamilelik hissettim belirtilerini yasiyordum ,9 ağustosta erken gebelik yaptım çok hafif çizgi çıktı.bu ilk attığım ovulasyon,ikincisi gebelik takip ettim erken gebelik testiyle
Yani suan hamilesiniz sizin adınıza çok sevindim Rabbim tamanına erdirsin☺️
Bir önceki adet bitiminden hemen sonramı ovulasyona başladınız ? Ovulasyon testinizdeki 3. Test pik olarak görüyorum pikten sonramı düzenli ilişkiye başladınız yoksa öncesinde de düzenli bir şekilde ilerlediniz mi ? Birde ne gibi belirtileriniz vardı acaba pikten kaç gün sonra erken gebelik testi yapmaya başladınız ?
Çok soru sordum kusura bakmayın lütfen

Yani suan hamilesiniz sizin adınıza çok sevindim Rabbim tamanına erdirsin☺️
Bir önceki adet bitiminden hemen sonramı ovulasyona başladınız ? Ovulasyon testinizdeki 3. Test pik olarak görüyorum pikten sonramı düzenli ilişkiye başladınız yoksa öncesinde de düzenli bir şekilde ilerlediniz mi ? Birde ne gibi belirtileriniz vardı acaba pikten kaç gün sonra erken gebelik testi yapmaya başladınız ?
Çok soru sordum kusura bakmayın lütfen
Elhamdülillah kardeşim,daha önce düşük yaptığım için ben hala inanamıyorum.

Elhamdülillah kardeşim,daha önce düşük yaptığım için ben hala inanamıyorum.
Pikten bir gün önce ilişkiye girdik pikte giremedik bazı nedenlerle sonra 2 günde bir girdik sanırım kasık ağrım ve bel ağrım vardı ağrıdan ayakta zor duruyordum ama malum evde olunca her iş sende.pikten sonraki 2 3 gün içinde akintialrim oldu ve pembesi lekeli bir şey geldi bilseydim çekerdim rengini bile hatırlamıyorum tam.pikten sonra 6.gun beta baktırdım negatif çıktı ama ben ağrılarımın normal olmadığını hissediyordum ,9.gun test yaptım pikten (pik31 agustostu bende)sonra 9 ağustosta erken gebelikte hafif çizgi gördüm.o ilk testo attım yanlıştır diye sonra kuşkuları tekrar tekrar yaptım böyle inanabildim

Ovulasyon testleri nasıl kullanılıyor bir de pik yapmak ne demek koyu çizgiler silik çizgiler anlamları ne anlatır mısınız kızlar ben bi ara denedim ama her gün aynı koyulukta çift çizgi çıktı anlayamadim

X