Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi açıklama,anlatım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kızlar. Hamilelik planlayan her kadın ovulasyon testini illa duymuştur,okumuştur,denk gelmiştir biryerlerde. Bazi arkadaşlar ne zaman pik oldu nezaman değerlendirmemiz lazim? Kac gun degerlendiricez veya takibini yaoma konusunda emin olamayabiliyolar kafalar karışıyor tabi. Bende yaşadım biliyorum. 1 yıla yakındır ovulasyon testi yaptığımdan cok fazla içerik video izlediğimden bununla ilgili kafasında soru işareti olan arkadaşlara yardımcı olmak adına boyle bi içerik hazırlamak istedim.
Öncelikle herkes adetten 14 gun sonra yumurtlicak falan diye birşey yok uygulamar var bu yumurtlama ile ilgili onlar kesinlikle yanlis. Cunki her kadın her ay ayni gun yumurtlamaz. Testlerle pik gününü yakalamak ve değerlendirmek önemli. Şimdi testi adetiniz bittiğinden emin olduğunuz başlaya bilirsiniz. Testi sabah ilk idrarla yapmıyoruz. Istediğiniz saate yapabilirsiniz. Testin yapmadan 2 saat önceden sıvı alanını bırakıyoruz. Testi yaptıktan 5 dk icinde çıkan sonucu baz alabilirsiniz. Teste t ve c kismi var. C kısmı herzaman koyu cikar testin çalışıp çalışmadığını gösteriyor. Biz t kısminda ise herzaman hafif silik bulanip ince bir cizgi cikacaktir. Buda yumurtlama da olusan horman LH nin herzaman vucuzunuzda bulunmasindandir. Yumurtlamadan 24 saat once bu LH hormonu arkadaş artıyor. Test yaptigimizda T cizgisi kop koyu cikiyor ise anliyoruzki onumuzdeki 24 saat icinde yumurtamiz catlayacak. Iki cizgide (c ve t cizgisi) ayni esitlikte koyu ve kalın oldugunda test pozitif. O gunu degerlendirin. Ertesi gun tekar ayni saate test yapmaya özen göstererek testi yenileyin. Test tekrar pozitif çıkabilir bu çatlamamış daha demektir. Ama t cizgisi siliklesmeye baslamissa yada yok denecek kadar az ise yumurtaniz catlamistir. O gunude mutlaka degerlendirin derim. Silik çizgi çıktıktan sonra test yapmanıza gerek yok. Ama bazen kadınlar iki kez yumurtlamaya biliyor. Deneyedebilirsiniz. Tavsiyem teste basladiginiz andan itibaren gun aşırı iliski ile pik gununu beklemek. Sperm içeride yaşayabiliyormuş. Sağlıklı bir sperm ise çatladığı gibi direk yumurtayı dölleyebilir. Buda hamilelik sansini artiriyor. Size kendi test ornegini assagida veriyorum.
Eki Görüntüle 2598328

Adetim benim 12 gün once başlamıştı. Başladığı gunu baz alarak saydigimda günleri bugun 12. Günüm ve testim pik. Yumurtlamam bugun olmus. Yarin testi yenileyerek çatlayıp catlamadığına bakacagim. En üsten 1. Test persembe gunu yaptim en üsten 2.ciyi dün yani cuma günü. En altakide az once yaptım ve pik.
Baya uzun bir yazı oldu 😅 amacım bu süreçte yardımcı olmak. Testlerinizi atabilirsiniz takibini hep beraber yapabiliriz. Bu yolda herkese bol şanslar gebelik testindede çift çizgiyi görmek nasip olur hepimize inşallah 🤲🏻🍀
Kırmızı çizik attigm 16. Gün yaptgm test
Çizik olmayan da 27. Gün yaptgm test
15876510276828915614533844754090.jpg

Merhaba canm ben ovulasyon testi yptm bu ay adetimn ilk gününden sayarsam 16. Gün yumurtam çatladı pozitif çıktı degerlendrdim aradan 11 gün geçti yani dün akşam sol tarafım acaip şekilde agirmaya başladı sancı giriyordu bnde merak ettm tekrar ovulasyon testi yaptım tekrar iki çizgi çıktı hamile olabilen diyemi ckti acaba yksa yumurtam mi çatladı tekrar buarada adetime 3-4 gün var
Bir ayda iki kere yumurtlamis olabilirsin kuzum hamilelik ovulasyomda gorunuyormu bilmiyorum ama erken gebelik testi varsa elinde yapabilirsin olur mu olur😍

Bugünkü çizgi sabit çizgiden daha koyu neden olabilir fikri olan var mı :KK35:
Dün çizgiler aynı renkte idi...

Eklentiler

• C6D9F9DD-3347-4B47-93E3-168D6A3D7D00.png
    C6D9F9DD-3347-4B47-93E3-168D6A3D7D00.png
    614,4 KB · Görüntüleme: 979
  • DSC_3091.JPG
    DSC_3091.JPG
    81,1 KB · Görüntüleme: 952
Bugünkü çizgi sabit çizgiden daha koyu neden olabilir fikri olan var mı :KK35:
Dün çizgiler aynı renkte idi...
Canim usenmedim senin icin ovulasyin testimin kutusundaki yaziyi cektik 😅 testin pozitif aciklamasinida resim olarak koyuyorum asagiya
C ve T cizgisi aynı koyuluktaysa pozitif, T cizgisi C den daha koyuysada pozitif anlamina geliyor
20200424_195314.jpg

Herkese merhaba. Biz eşimle 2.çocuğumuzu istiyoruz. Kızımdan sonra bir düşük yaptım(2 yıl önce) ve o günden beri korunmuyoruz. Akışına bıraktım ama süreç pek normal de değil. Doktora gittim muayene oldum rahim filmi çektirdim herşey yolunda. Tam takip edilecektim korona çıktı. Ovulasyon testi aldım ve adetimin son gününden bir önceki gün (23 nisan) başladım yapmaya. Çok enteresan bir şekilde bittiği gün yumurtlama günümmüş. Bugüne kadar hep 12.günden sonrasına odaklanmıştım. Bu şekilde olan var mı aranızda acaba? Bir de testlerime bakıp yorum yapabilecek var mı? Çok teşekkür ederim şimdiden
Not: 26sı da değerlendirildi 🙈

Eklentiler

• 15879356054024283255611004907355.jpg
    15879356054024283255611004907355.jpg
    47,4 KB · Görüntüleme: 2.051
Ben de eczaneden alıcam yarın hangi markayı almalıyım diye araştırıyorum var mı tavsiyeniz
Eczaneden geçen ay aldm 5 tane içinde vardı 32 TL
gitti gidiyordan bu ay siparstm ettm kargo dahil 24 tane ovulsyn 3 adet gebelik testi 32 di daha avantajlı ve iyiydi 1 günde geldi memnunum

Eczaneden geçen ay aldm 5 tane içinde vardı 32 TL
gitti gidiyordan bu ay siparstm ettm kargo dahil 24 tane ovulsyn 3 adet gebelik testi 32 di daha avantajlı ve iyiydi 1 günde geldi memnunum
Ben bugun siparis versem salı günü elimde olur mu acaba çarşamba temizlencem çünkü

Herkese merhaba. Biz eşimle 2.çocuğumuzu istiyoruz. Kızımdan sonra bir düşük yaptım(2 yıl önce) ve o günden beri korunmuyoruz. Akışına bıraktım ama süreç pek normal de değil. Doktora gittim muayene oldum rahim filmi çektirdim herşey yolunda. Tam takip edilecektim korona çıktı. Ovulasyon testi aldım ve adetimin son gününden bir önceki gün (23 nisan) başladım yapmaya. Çok enteresan bir şekilde bittiği gün yumurtlama günümmüş. Bugüne kadar hep 12.günden sonrasına odaklanmıştım. Bu şekilde olan var mı aranızda acaba? Bir de testlerime bakıp yorum yapabilecek var mı? Çok teşekkür ederim şimdiden
24 pik, 24 25 ve 26 degerlendirdiyseniz sans yuksektir.

Hamile olupda yumurtlamadan 11 gun sonra yapinca cift cizgiyi goren cok oldu yani ovulasyon testinde pik gordugun gunu 1.ci gu olarak saydiginda 11 gun sonra yapabilirsin erken gebelik testini
11。 gun bugun normal test yaptim negatifti normal icin erkennmi davrandim ben😳

11。 gun bugun normal test yaptim negatifti normal icin erkennmi davrandim ben😳
Kuzun erken olabilir. Belki gec döllenme olmus olabilir. Hic belli olmaz normal gebelik adet gecikmesindne sonra yapiyorlar daha cok. Erken gebelik testi yap istersen

Merhaba canım bende 2.çocuğu 14 aydır istiyorum 1 sene önce kürtaj oldum
Adet döngün kaç acaba bide adetin kaç gün sürüyor? Adet bittiği zaman enteresan ama nadirende olsa bunu yaşayanlar oluyor peki sen o pik olduğu günse yumurtlama belirtileri yaşamışmıydın? Kasık ağrısı, şeffaf akıntı vs gibi? Bende hep 10-12.günlerden sonra yoğunlaşıyorum ama 11 aydır ovulasyon testi kullanıyorum 11 ayda en erken yumurtlamamı 13.günde gördüm o yüzden onun öncesinde pik olma ihtimalim olduğunu sanmıyorum
Senin döngün kısaysa erken yumurtlama ihtimalin zaten yüksektir
Bakalım tutacak mı adet zamanında yazarmısın merak ettim bende😊

Merhaba canım bende 2.çocuğu 14 aydır istiyorum 1 sene önce kürtaj oldum
Adet döngün kaç acaba bide adetin kaç gün sürüyor? Adet bittiği zaman enteresan ama nadirende olsa bunu yaşayanlar oluyor peki sen o pik olduğu günse yumurtlama belirtileri yaşamışmıydın? Kasık ağrısı, şeffaf akıntı vs gibi? Bende hep 10-12.günlerden sonra yoğunlaşıyorum ama 11 aydır ovulasyon testi kullanıyorum 11 ayda en erken yumurtlamamı 13.günde gördüm o yüzden onun öncesinde pik olma ihtimalim olduğunu sanmıyorum
Senin döngün kısaysa erken yumurtlama ihtimalin zaten yüksektir
Bakalım tutacak mı adet zamanında yazarmısın merak ettim bende😊
Adet döngüm değişiyor ay ay ama genelde 25 gün. Evet adet bitiminde ağrı ve akıntım oldu. Öğlen tekrar test yaptım bu sefer daha koyu çıktı çok enteresan şekilde 😬 bi baksanıza

Eklentiler

• 15880183669034528483799692556945.jpg
    15880183669034528483799692556945.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 1.426
X