- 9 Ağustos 2008
- 6
- 0
- 286
Bir seneyi geçti bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 3 ay önce doktora gittim bütün testleri yaptırdık, eşiminde sperm sayımı yapıldı. Çok çok iyi değil ama sorun olmadığını söyledi doktorum, sperminde biraz iltahap çıktı, antibiyotik verdiler, bide protein ağırlıklı bir vitamin. Doktoruma göre hiç bir problem yok fakat son 5 aydır falan ovulasyon testleri yapıyordum fakat hiç çift çizgi görmedim. Geçen ay emin olmak için yumurta çatlama tarihimden sonra kan testi yaptırdık, sonuç çok iyi çıktı, hatta okadar çıktı ki doktorum hamile olabilirsin değilsen bile bu sonuç çok kaliteli yumurta ürettiğini gösterir dedi. Tabi hamile çıkmadım
Bu ay doktorum yumurtalarımı 2-3 gün arayla devamlı ölçtü ve boyutun sınırı geçmesine rağmen çatlamadığını farkettik, hemen o gün ilk çatlatma iğnemi yaptırdım, hatta 3 gün oldu daha :) İnşallah bu ay sonuç alırız
İğnenin ertesi günü elimde kalan son ovulasyon testimi yaptım, başta biraz silik olsada çift çizgiyi sonunda gördüm. Buda beni Türkiyedeki testlerin iyi kalite olmadığı yada tarihi geçmiş olabileceğini söyleyen doktorum konusunda ikilemde bıraktı. Geçen ay hormon testime göre çatlamanın olduğu gözüküyodu ama gene ovulasyon testinde çift çizgi görmemiştim. Acaba çatlama problemim mi var
Doktorum bu ay olmazsa bidahaki aya beklemeden yumurtam uygun büyüklüğe geldiğinde hemen iğne yaparız dedi. Bu konudada çekincelerim var. Çatlatma iğnesi hormon iğnesi mi? Kilo aldırır mı, yada yan etkileri var mı merak ediyorum. iğne yaptıran arkadaşlar bilgi verebilirse çok memnun olurum :) Yada çatlama problemi olan arkadaşlar ne tür testlerle bunu anladınız ve tedavi oldunuz merak ediyorum.